Nedan hittar du svar på de flesta frågorna om din hemsida, gratisregistreringen och abonnemanget.

1. Kan alla få 30 dagars GRATIS prov på 123minsida?
Ja. Alla kan få gratis 30 GRATIS dagers prov abonnemang. Därefter tar du ställning till om du vill fortsätta och betala för ett abonnemang.

2. Hur mycket kostar ett 123minsida abonnemang?
Du kan välja mellan flera olika 123minsida abonnemang:
1 månad: 115.95 kr
3 månader 285.95 kr
1 år 803.95 kr

Om du köper ett domän så kostar din hemsida:

1 månad: 134.95 kr
3 månader: 334.95 kr
1 år: 999.95 kr

Möjligtvis anges det ett lägre pris när du köper abonnemanget om du blev kund hos oss med hjälp av ett presentkort som du har fått någon annanstans ifrån.

3. Hur mycket utrymme består mitt abonnemang av?
Ett grundabonnemang på 123minsida består sammanlagt av 40 sidor och fotoalbum samt plats för totalt 300 foton som du kan fördela på alla dina sidor och fotoalbum. Du har tillgång till ALLA funktioner på 123minsida - även alla de kreativa designmallarna, gästböckerna och fotofunktionerna (som pratbubblor m.m.).

4. Hur kan jag få mer utrymme?
Du kan alltid köpa ett extra paket med 20 extra sidor, 200 extra bilder och 20 extra videominuter till din webbsida. För de flesta användare räcker standardpaketet eftersom man hela tiden kan ta bort och lägga till sidor, bilder och video på din MinSida. Om du vill köpa ett extra paket som innehåller 20 extra sidor, 200 extra bilder och 20 extra videominuter, så kostar det enbart 314.95 kr för 3 mån inkl. de extra sidor, bilder och videosekunder du använder mer per kvartal.

5. Jag vill förnya mitt abonnemang!
Klicka här och gå till butiken.

6. Vad händer när mitt gratisabonnemang går ut?
123minsida reserverar sig rätten att radera en inaktiv 123minsida-hemsida och allt upplagt innehåll 7 dagar efter att en prenumeration utgår. Detta innebär att en 123minsida webbplatsägare har en 7-dagarsperiod efter abonnemangets utgångsdatum för att förnya abonnemanget.

7. Vad händer när mitt betalda abonnemang går ut?
Vi ser till, helt automatiskt, att din sida förlängs via 123betalningstjänst - du behöver alltså inte göra något själv. Vill du inte förlänga sidan har du naturligtvis 14 dagars returrätt. Allt du behöver göra är att ta bort din sida och kontakta kundservice.

Om det inte går att förlänga din sida automatiskt kommer du att få information om detta via e-post med instruktioner om hur du själv kan betala för abonnemanget.

8. Hur förnyar jag mitt abonnemang?
Du kan logga in på din hemsida när du vill och förnya ditt abonnemang.

Om det står att du är anmäld till 123betalingstjänst innebär detta att ditt abonnemang kommer att förlängas automatiskt, du behöver alltså inte göra något själv.

9. Vad händer om jag inte vill förnya mitt betalda abonnemang?
Om du inte vill förnya ditt betalda abonnemang loggar du bara in på din sida och klickar på "Avsluta och lägg ned hemsidan". Då raderas allt innehåll på sidan och din sida kommer inte att förlängas ytterligare.

Du kan också kontakta kundservice och skriva att du inte vill ha kvar sidan, varefter vi raderar din sida och stoppar framtida förlängningar av ditt abonnemang.

Kontakta kundservice om betalning har dragits automatiskt via 123betalingstjänst och du inte vill förlänga abonnemanget.

10. Vad händer när mitt provabonnemang med tillköpt domännamn går ut?
Om du har köpt ett domännamn under din provperiod kommer ditt abonnemang automatiskt att förlängas via 123betalningstjänst, när ditt gratis provabonnemang går ut. Om du inte vill detta skickar du bara ett e-postmeddelande till kundservice, som då avregistrerar betalningstjänsten.

11. Vad händer med hemsidenamn (domän) och e-post?
Hos 123minsida kan du enkelt och bekvämt få ditt eget personliga hemsidenamn (domännamn).

Din hemsida kan alltså komma att heta www.dittegetnamn.se i stället för dittegetnamn.123minsida.se. Samtidigt kan du skapa upp till 5 kreativa e-postadresser med ditt eget hemsidenamn.

12. Hur betalar man?
Du kan betala för ett 123minsida abonnemang online på www.123minsida.se. 123minsida erbjuder säkra betalsystem för säkra onlinebetalningar.

13. Kan man stänga och ta bort sin hemsida helt?
Ja. Du kan själv ta bort och stänga din hemsida när som helst. Du loggar bara in på din hemsida med användarnamn och lösenord. Till höger ser du en gul ruta med en röd knapp i som heter "Ta bort hemsida". Om du klickar på knappen så stängs din hemsida och tas bort med detsamma.

14. Min hemsida visas inte längre. Varför?
Du har inte förnyat ditt abonnemang eller så har sidan stängts på grund av det innehåll du har lagt upp på hemsidan. (Läs våra användningsvillkor här.)

15. Hur länge innan mitt abonnemang går ut måste jag förnya det?
När du är inloggad på din hemsida kan du löpande se när ditt abonnemang går ut. Du bör förnya ditt abonnemang INNAN det nuvarande upphör. Det nya abonnemanget startar då helt enkelt direkt när det gamla går ut.

16. Jag har fått ett presentkort. Hur löser jag in det?
Om du vill använda presentkortet för att upprätta en helt ny 123minsida klickar du bara här och följer anvisningarna.

17. Kan jag förnya ett befintligt abonnemang med ett presentkort?
Ja, om det står så på det presentkort du har fått. I annat fall går det inte. Du loggar in på det befintliga abonnemanget som du vill förnya med ditt användarnamn och lösenord. Under "Ditt abonnemang" hittar du en knapp som heter "Förnya med presentkort". Här knappar du in det nummer eller ord som står på presentkortet.

18. Vilka är villkoren för användning, gratis provabonnemang och köp hos 123minsida.se?
Klicka här och läs våra användningsvillkor.
Om du har fått ett gratis hemsidesabonnemang, t.ex. i samband med en prenumeration på en tidning eller något annat, gäller reglerna för abonnemangslängd, betalningar och villkor inte för dig. Kontrollera istället villkoren för ditt abonnemang hos dem du fick ditt gratis hemsidesabonnemang av.

19. Avsluta och lägg ned webbsidan?
Ta bort din hemsida på en gångg genom att klicka på radera-knappen under inställningar när du är inloggad på din hemsida. En borttagen hemsida kan inte längre återställas och dess innehåll är för alltid förlorat. Alternativt kan du skicka denna begäran till vår kundtjänst på kundtjanst@123minsida.se. Om ditt abonnemang nyligen förnyades automatiskt men du inte vill fortsätta med den, kan du begära återbetalning inom 14 dagar efter betalningsdatumet.

Frågor om användning.

1. Kan alla se min hemsida?
Både ja och nej. Det finns INTE något lösenord för dina hemsidor, så alla de som du skickar din länk/din hemsideadress till kan se dina sidor. Däremot anmäler vi INTE?dig automatiskt till några sökmotorer på nätet. Så det är alltså framför allt de som känner till din hemsideadress som kommer att hitta dina sidor. Men var alltid försiktig med att lägga ut något på nätet som andra absolut inte får kunna hitta genom att t.ex. "gissa" sig fram till din adress eller liknande.

2. Sparar ni mina bilder och foton?
Ja, men i en annan och mindre version än de foton som du själv har på din dator. Vi gör bilderna "mindre" så att det inte tar så lång tid att ladda ner dem för de personer som besöker dina sidor. Därför bör du alltid spara dina egna bilder på datorn. Vi är inte någon bank för dina originalbilder. Man kan istället säga att vi fungerar som en plats där du VISAR dina bilder.

3. Visas det reklam på 123minsida?
Nej! Vi visar inte reklam, pop-ups eller likn. på din egna hemsida för andra. Det finns dock en liten reklam för 123minsida på din hemsida. Den lilla reklam för oss finns på din hemsida vare sig du har gratis prövotid eller betalt abonnemang.

4. Varför kostar det pengar att fortsätta när min gratis provperiod har gått ut?
Vi har valt att INTE visa reklam, pop-ups eller likn. på din sida. Det är därför det kostar lite i kvartalet att använda.

5. Jag får inte ert nyhetsbrev - varför?
Kolla så att e-postadressen är giltig och korrekt. Logga in och se över informationen som du angav när du registrerade din hemsida hos 123minsida.se.

6. Kan jag skapa egna nya designmallar i systemet?
Nej, tyvärr går inte det än. Men du kan använda alla de designmallar som vi tillhandahåller. Vi kommer möjligtvis i framtiden att kunna erbjuda en eller annan form av extratjänst så att du som abonnent kan skapa dina egna designmallar.

7. Jag har glömt mitt användarnamn eller lösenord.
Om du har glömt ditt lösenord kan du få det hemskickat via e-post. Klicka här för att få ditt lösenord hemskickat.

8. Vad blir, eller är, min hemsidas namn/länk/adress på nätet?
När du registrerar ditt konto ber vi dig att välja ett användarnamn och ett lösenord. Det användarnamn du väljer blir samtidigt det som kommer att visas i din 123minsideadress.

Om du t.ex. väljer användarnamnet "Jens" blir din hemsideadress jens.123minsida.se.

9. Får man rabatt om man köper flera hemsidor hos 123minsida?
Nej. Vi tar ut en så låg avgift varje kvartal av våra abonnenter att vi tyvärr inte kan erbjuda några rabatter.

10. Kan jag byta namn på min hemsida?
Du kan ändra namn på din 123minsida hemsida. Till exempel så kan du ändra från maria.123minsida.se till henrik.123minsida.se.

11. Jag vill stänga min hemsida och ta bort den så att ingen längre kan se den!
Avbryt och ta bort din 123minsida hemsida när som helst. Logga bara in med ditt användarnamn och lösenord. Klicka på ”Säg upp ditt abonnemang och radera din webbsida”. OBS: Vi återbetalar inte återstående period eller belopp för ditt abonnemang.

12. Kan jag ändra storleken på mina bilder och foton?
Nej. Dina foton visas i den storlek som den designmall som du har valt skapar automatiskt.

13. Kan jag ta bort och radera meddelanden i min gästbok?
Ja! Du väljer "Redigera" för den sida som innehåller din gästbok. Där kan du se alla de inlägg som har skrivits och ta bort eventuella inlägg du inte vill ha kvar.

14. Får man använda sina hemsidor hos 123minsida kommersiellt, t.ex. till ett företag eller en förening?
Ja. Det är helt tillåtet! Men du får aldrig sälja hemsidor eller hemsidenamn utan föregående tillstånd från 123minsida.se.
 

Hittade du inte det svar du letade efter?
Eller har du andra frågor?

Då kan du skicka din fråga till vår kundtjänst på e-postadressen kundtjanst@123minsida.se. Vi försöker besvara alla frågor inom två arbetsdagar.