Få mer besökare

Get More Traffic

5 enkla sätt som hjälper dig att driva mer trafik till din hemsida

Du har bestämt dig för ett namn på din hemsida, valt ut en vacker design och fyllt på med innehåll. Nu är det dags att låta resten av världen ta del av din hemsida! Här är 5 enkla saker du direkt kan göra för att försäkra dig om att så många som möjligt besöker din hemsida. Har du ingen webbsida ännu? Skapa en med bara ett par enkla steg!1. Se till att sökmotorerna hittar dig

Search Engine

Det kan ta Google veckor att hitta och indexera din hemsida. Spara lite tid genom att lägga till din URL själv. Din URL är din webbadress, till exempel http://www.dittnamn.se eller http://dittnamn.123minsida.se – titta på ditt adressfält när du är på din hemsida för att se vad din URL heter. Du kan också lägga till din URL till Bing och Yahoos sökmotorer samtidigt.

Bonus tips: utnyttja katalog. och rekommendationssidor

Som tillägg till din URL för sökmotorer kan det vara bra att ha din hemsida listad i en webbkatalog. En sådan listning kan ge en positiv effekt på din ranking i sökmotorer.

En rekommendationshemsida som StumbleUpon existerar enbart för att matcha människors intressen till olika hemsidor. Om din hemsida erbjuder något som du tror att andra människor är intresserade av, lägger du till det i StumbleUpon, så presenteras det för deras enorma följarbas.


2. Få ut det mesta av din mejladresslista

Use your email address book

Du har en gyllene resurs i ditt mejlkonto, som bara väntar på att få användas. Att skicka ut mejl till din familj, vänner, kollegor etc. kan vara ett utmärkt sätt att göra alla medvetna om din fantastiska nya hemsida och på det sättet börja få följare. Mejlet behöver inte vara långt - en eller två rader och en länk räcker.

Att göra massutskick är den enklaste lösningen, men överväg även att skicka personliga mejl till de med stort inflytande i ditt nätverk. Det är viktigt för just dessa människor att snabbt se varför din nya hemsida skulle kunna vara intressant nog för dem att titta närmare på och dela med sig av i sitt sociala nätverk.

Bonus tips: lägg till signatur till dina mejl

Om du inte har en automatisk signatur till dina utgående mejl, så är det på tiden att lägga till det! Detta är ett bra och enkelt sätt att marknadsföra din hemsida varje gång du skickar ett mejl. Istället för att bara lägga till din hemsidas URL, kan du göra det roligare och mer intressant! Exempelvis: “Följ Charlie, världens sötaste hund, med veckouppdateringar, bilder och videos. Läs mer om hunden på www.hundenCharlie.123minsida.se”. Detta är mycket mer engagerande för andra att läsa, och ger dem den där sista knuffen för att klicka på länken och kolla in din hemsida.


3. Regelbunden hemsideaktivitet = mer trafik

Be active on your website

Fräscha till hemsidan regelbundet med nytt och aktuellt innehåll. Detta gör den mer intressant och engagerande för båda dina besökare och sökmotorerna. Genom att kontinuerligt uppdatera hemsidan, försäkrar du dig om att alla återvänder.

Bonus tips: sätt mål och rationera ditt innehåll

Att varje dag lägga till något nytt på din hemsida kan snabbt bli för mycket för dig och dina besökare. Sätt istället några mål för dig själv, som att t ex lägga till något nytt en gång i veckan, en gång i månaden... hur ofta du gör det är helt upp till dig.

Det finns ingen anledning att behöva uppfinna hjulet på nytt varje dag. En liten uppdatering eller rolig bild för att hålla din hemsida aktuell kan vara precis lika viktigt som att skriva ett helt nytt blogginlägg eller ladda upp en ny produkt i din webbutik.


Trade your links with other websites

Att skapa relevant innehåll av hög kvalité är rätt väg att gå när det gäller att få folk och sökmotorer att ta notis om din hemsida - att utbyta länkar är fortfarande av stort värde för alla inblandade. Du kan till exempel byta din hemsidas URL med en annan hemsida eller blogg du följer.

Bonus tips: vet ditt ämne och spelplan

Ett ännu högre värde får du om du delar din länk med hemsidor som har liknande ämnen som ditt. Det ger ett ömsesidigt utbyte. En länk är enklare att byta om du skriver en kort notis eller inlägg om deras hemsida – och om de gör samma sak för dig.

Vetskapen om var du befinner dig i “internet herarkin” kan vara en oerhört värdefull kunskap för dig. Om du exempelvis har liten till medelstor hobbyhemsida, så är chansen mindre att du får ett länkutbyte med ett större företags- eller medias hemsida. Var därför klok, och inrikta dig på att dela hemsidor med andra som ligger på samma nivå som din; dessa kommer vara mer benägna att utbyta länkar med dig och marknadsföra din hemsida.


5. Socialisera!

Use your social media channels

Sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram är väldigt värdefulla vad gäller att dra trafik till din hemsida. Nuförtiden kan dessa t o m vara mer betydelsefulla än sökmotorer - om de används rätt. Gör det därför till en vana att lägga till ett inlägg på dina sociala medier när något nytt hänt på din hemsida.

Bonus tips: var smart med vart du laddar upp bilder och videos

Istället för att ladda upp en bild eller video på din Facebook sida, placerar du den på din hemsida och länkar till den från din Facebook profil, Twitterflöde eller liknande. Var dock medveten om att det måste vara tillräckligt intressant och relevant för dina besökare, så att de helt enkelt inte kan låta bli att klicka på länken och dela med sig av ditt inlägg!