Domännamn

Domännamn

Bra att veta när du väljer det perfekta domännamnet till din webbsida

Ett eget domännamn är ett utmärkt tillägg till din 123minsida webbsida. Det kommer att göra din hemsida mera personlig, professionell och unik. Ett domännamn gör det lättare för både dig och dina besökare att komma ihåg webbsidans unika adress.

Vid köp av ett domännamn finns det några saker man ska vara medveten om. Här under hittar du användbar information om personliga domäner och vad du ska veta när du köper ett personligt domännamn till din 123minsida.

Har du inte skapat en webbsida ännu? Skapa en webbsida med några enkla steg!

Vad är en domän?

Ett domännamn är webbsidans namn is adressfältet som visas för dina besökare, t.ex. www.din-webbsida.se. Detta är också vad vi kallar en personlig domän.

Om du inte har beställt en personlig domän till din 123minsida kommer din webbsida att finnas på en subdomän, som inkluderar 123minsidas domän, t.ex.: www.din-webbsida.123minsida.se.

Fördelar med att ha ditt eget domännamn

Det finns flera fördelar med att ha ett eget domännamn:

1) Det blir lättare för dina besökare att komma ihåg webbsidans adress,

2) Chansen att synas i sökmotorers sökresultat (t.ex. Google) ökar märkbart,

3) Din webbsida ser professionell ut,

4) Ditt varumärke förstärks och skyddas,

5) Tack vare 123minsidas kreativa e-mailadress funktion har du möjlighet att skapa din egen personliga e-mailadress ditt-namn@din-hemsida.com.

Hur du väljer det bästa domännamnet

Det är bäst om ditt domännamn har det samma namn som ditt varumärke eller på annat sätt reflekterar syftet med din webbsida. Det är viktigt att välja ett namn som är lätt att komma ihåg. Namnet ska vara unikt så att det inte förväxlas med andra varumärken eller webbsidor, men också logiskt så att dina besökare vet vad de kan förvänta sig på din webbsida.

För att få mera info om hur du väljer det rätta domännamnet kan du läsa denna artikel på vår 123minsida blogg: 6 saker att komma ihåg när Du väljer det rätta domännamnet till din webbsida

Att beställa ett domännamn som inte är ditt 123minsida användarnamn

Det är möjligt att beställa ett domännamn som inte är ditt 123minsida användarnamn. För att göra det, vänligen gå till sidan där du kan köpa ditt eget domännamn. Klicka på domännamnet som föreslås och skriv in det namn du helst vill ha.

Du kan pröva olika namnkombinationer för att se vilka domännamn som är lediga. När du har hittat ett domännamn du gillar klickar du bara på “Köp domännamnet”. Vänligen observera följande: domännamn skiljer inte på stora och små bokstäver och därför är det inte möjligt att ha ett domännamn som innehåller versaler. Det är inte möjligt att använda mellanslag eller specialtecken när du registrerar ett domännamn.

Om domännamnet du vill ha redan är upptaget

Om domännamnet du gärna vill ha redan är upptaget kan du pröva med att lägga till ett ord eller ett bindesträck.

Om du t.e.x äger en bar som heter Havana, kan du pröva med att kalla din hemsida havanabar.se eller barhavana.se istället för havana.se.

Alternativt kan du överväga att köpa ett domännamn med en annan domänextension (.com/.net/.org/.info./.biz). T.ex. havana.net eller havanabar.net.

Domännamn är permanenta

När du har köpt ditt eget domännamn kan du inte redigera namnet. Du får precis det domännamn som du skrev in, så kom ihåg att dubbelkolla stavfel före du köper namnet. Vi kan inte undersöka om det finns stavfel i domännamn och om du senare vill ha ett annat domännamn måste du köpa ett helt nytt domännamn.

Om du vill ändra ditt domännamn, vänligen kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@123minsida.se. Vår kundtjänst hjälper gärna till om du vill ändra ditt domännamn.

Att flytta ett domännamn till 123minsida

Du får gärna flytta ett domännamn du redan äger hos en annan webbleverantör till din 123minsida webbsida. Att flytta ett domännamn är gratis. Notera att om du just nu har ett basic abonnemang, och väljer att flytta din domän till oss kommer ditt basic abonnemang att uppgraderas till ett PRO abonnemang.

Vänligen kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@123minsida.se om du önskar att flytta din domän till 123minsida.

Ange korrekt telefonnummer när du beställer din domän

När du beställer ett domännamn måste du ange ditt telefonnummer i ett så kallat E164a format. Det betyder att du ska skriva ditt telefonnummer med det internationella landsnumret utan talet noll, mellanslag eller plustecken.

T.ex. har en person i Storbritannien landsnumret 44. Alla brittiska telefonnummer skulle se ut såhär i E164a format: 449876543210 (9876543210 är telefonnumret som används innanför landets gränser).

Om det kommer upp två rutor, vänligen skriv ditt landsnummer i den första rutan och ditt telefonnummer i den andra rutan som du kan se i exemplet här under.

Telefonnummer

Notera att ett telefonnummer inte kan ha mer än totalt 12 siffror med landsnumret inkluderat.