Skapa en blogg

Tips for a great blog

4 enkla tips för att skriva engagerande och framgångsrik blogg

Kanske har du redan en väldigt bra idé om vad du vill använda din blogg till. Eller så kanske du är på väg att ta dina första steg in i bloggvärlden. Hur som helst, får du här fyra tips som snabbt hjälper dig på vägen till att skriva en bra blogg! (Har du ingen webbsida ännu? Skapa en med bara ett par enkla steg!)1. Hitta Ditt Fokus

Lightbulb - find your blog's focus

Varför skriva en blogg? Det bör du fråga dig själv innan du börjar. Att hitta sitt fokus kan vara ovärderligt, både för dig själv och dina läsare. Att fråga dig detta istället för ”vad” du vill skriva om, betyder att du letar motivation istället för ämnen till din blogg. Är din blogg en personlig journal? Är den till för att visa upp din hobby? Eller ett komplement för din 123minsida? Kanske är den ämnad för att hamna i fokus av din hemsida? Andra anledningar till att skapa en blogg kan t ex vara att dela kunskap eller uttrycka sin åsikt om någonting. Vad du än landar i dina funderingar, så välj din passion. Detta kommer att märkas i dina blogginlägg och göra ditt innehåll mer engagerande för dina besökare att läsa.

2. Skriv iögonfallande rubriker

Newspaper - come up with catching headlines

Rubriker är det första dina besökare ser i ditt inlägg. Om du har fler inlägg på din 123minsida blogg, så kommer rubrikerna vara det första dina besökare noterar innan de bestämmer vilket inlägg de ska klicka på och läsa – om de klickar på något överhuvudtaget! Var noga med att göra dina rubriker oemotståndliga, så att dina läsare helt enkelt inte kan låta bli att klicka på dem. Väck deras nyfikenhet! För att lyckas med detta så rekommenderar vi att dina rubriker är korta och skrivna rakt på sak. Positiva adjektiv som “enastående”, “häftigt” and “fantastiskt” gör rubrikerna mer tilldragande (extra tips: Googla och kolla in andra framgångsrika bloggar som kan inspirera med deras korta men ändå medryckande rubriker).

3. Skriv ofta

Keyboard - update your blog regularly

Om du regelbundet uppdaterar din blogg så blir det en mycket mer dynamiskt upplevelse för dina läsare. 123minsida bloggen gör det väldigt enkelt att snabbt dela nytt innehåll av olika slag. Förutom text, så kan du också lägga till innehåll i form av bilder, videos, citat, dikter och länkar. Detta gör det lite mer spännande och din blogg blir attraktivare för dina besökare. Slutligen, vi rekommenderar att du håller dina inlägg korta för att öka läsbarheten samt för att snabbt visa dina läsare värdet med ditt inlägg (de kommer söka efter det!). På så sätt så kommer det blir mer hanterbart att uppdatera din blogg regelbundet.


4. Kommunicera med dina besökare

Tablet - engage with your readers

Kommentarer är ett bra sätt att hålla koll på aktiviteten på en blogg. 123minsida erbjuder funktionen att låta dina besökare kommentera på dina blogginlägg. Ta vara på den möjligheten! Att få feedback på sitt skrivande (vad som fungerar och inte) kan vara ovärderligt. Öppna upp en dialog med dina läsare, vilket kanske till och med ger dig idéer och inspiration till nya blogginlägg – något som de troligen vill se på din blogg! Att skapa engagemang så här mellan läsare och bloggare bidrar till att upprätthålla en blogg och hjälper dig att få in nya läsare. Tips: Du kan använda 123minsidas meddelandefunktion för att enkelt skicka ut ett mejl till alla i dina mejllista när du skrivit ett nytt blogginlägg! Logga helt enkelt in på din hemsida, och hitta “Skicka din länk” på högersidan.

Redo att ta upp cyber-pennan och börja skriva? Du kan ha din egen 123minsida blogg på bara några få steg. Glatt bloggande!