Rymdfrimärken

Mitt intresse för rymden är lika gammalt som rymdhistorien själv. Tittade efter Sputnik 1 när den passerade över himlen i Västerbottens kustland och lyckades ibland att se en liten ljuspunkt ila över vinterhimlen. Lite anade man då vad denna nya företeelse skulle leda till.

 

Några år senare började även intresset för att samla frimärken. Ett av de första frimärken jag köpte var ett från Tjeckoslovakien som visade Yuri Gagarin i en stiliserad rymdkapsel. Sedan dess har det blivit åtskilliga märken med rymdmotiv, men jag har koncentrerat mig på att samla rymdfrimärken från de länder som har med rymdindustri och rymdforskning att göra, i första hand Sovjetunionen, numera Ryssland, och USA samt medlemsländerna i ESA, European Space Agency, bl.a. Sverige.

 

Några andra länder kvalificerar sig också till mitt samlande, bl.a. Canada, Ascension, Japan och China. Däremot så har jag inte med utgåvorna från det forna östblocket (även om dom kallades satellitstater), Mongoliet, Cuba m.fl. Visserligen var  man i vissa avseenden med på ett hörn via rymdsamarbetsprogrammet Intercosmos och fick deltaga med kosmonauter.

Brev för STS-128 Discovery med Christer Fuglesang

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

14.03 | 20:43

Kul att läsa. Jag var oxå med i UDXC och SDXF. Bodde i Umeå, producerade Substancial

...
22.03 | 19:05

Kul att läsa! Upplivar gamla minnen från 50-talet. Har inte längre någon lämpad radio. Hälsningar från Gun (TFAE-DQÄ)

...
30.12 | 22:37
Rymd har mottagit 1
26.11 | 16:56
DX-ing har mottagit 10
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS