Lundy, världens äldsta privatpost
Lundy - Läge
Lundy är en liten ö (5.6 km lång och 0.8 km bred) omkring 16 km utanför Devons västkust. Vattnen runt ön är Englands enda marinreservat. Ön består mest av granit med ett odlat område i söder och öppet hedlandskap i den norra delen.
Karta över Devon - Lundy
Historia
Lundy har varit bebott sedan förhistorisk tid, som bevisats genom arkeologiska fynd. Ön har en turbulent historia av pirater, smuggling och perioder av lugn bebyggelse och har varit i privat ägo i hundratals år. Sedan 1969 ägs och sköts Lundy av The National Trust.
Lundy från Atlantsidan
Lundy - The Puffin Island
Namnet Lundy dateras tillbaka till 1100-talet, när det först omnämns i The Orkneyinga Saga och härleds från två gamla nordiska ord - lundi - en lunnefågel, and ey - ö.
Puffin - Lunnefågel
Transport

Att ta sig till Lundy gör man normalt med öns båt, MS Oldenburg, vilken går de flesta dagana på sommaren och flera gången i veckan på vintern (om vädret tillåter). Resan tar ca 2 timmar enkel väg. Den här båten levererar också posten till och från Lundy och brev som postas ombord får en särskild stämpel som visar båten.

MS Oldenburg
Frimärken
Sedan 1929 har det funnits en fungerande lokalpost mellan Lundy och fastlandet och man ger ut egna märken. Det är världen äldsta fortfarande fungerande lokalpost.
Exempel på utgivna frimärken
Besök
I augusti 2005 hade jag nöjet att tillsammans med min fru och våra goda vänner i Bideford, Devon besöka Lundy för en dag och se denna unika ö.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

14.03 | 20:43

Kul att läsa. Jag var oxå med i UDXC och SDXF. Bodde i Umeå, producerade Substancial

...
22.03 | 19:05

Kul att läsa! Upplivar gamla minnen från 50-talet. Har inte längre någon lämpad radio. Hälsningar från Gun (TFAE-DQÄ)

...
30.12 | 22:37
Rymd har mottagit 1
26.11 | 16:56
DX-ing har mottagit 10
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS