Blogg 2016 och framåt

Uno lyckades med bragden att erövra två championat vid samma utställning i Piteå. Han har precis fyllt två år så det var verkligen roligt att han vid så ung ålder klarade av konkurrensen av även äldre hanar. Aslan debuterade i veteranklass och tog sitt första BIR i denna grupp. Vi hade verkligen en toppendag i Piteå. Nu stundar två parningar i juni om allt går som det skall och både Uno och Aslan skall således få para varsin tik. Annars är både Emil och Uno anmälda till ett prov i öppenklass viltspår, framtiden får utvisa om vi lyckas ta två championat även här. Dagarna spenderas i skog och mark och vi njuter av soliga dagar innan myggen anländer.

Uno blev utsedd till fjärde bästa utställningsjunior enligt DSG 2017. Så roligt och vi gläds förstås åt det att lillkillen från norr visade framtassarna i ringen. Troligtvis väntas hans första kull valpar till sommaren 2018, mer information kommer. Aslan debuterar i veteranklass och lever sitt liv som en äldre vis hund skall. Långa dagar i stugan, härliga timmar i motionsspåret och många goda smakbitar utöver den vanliga hundmaten:)) Vi njuter av livet och 2018 kommer att bli ett riktigt fantastiskt år för oss alla...

Uno har hunnit göra ett strålande BPH och är 100% skottfast. Han fick omdömet av domaren som "en av de allra bästa gårdshundar han har dömt någonsin". Det kan man ju vara lite stolt över, men samtidigt är jag inte förvånad. Uno har visat sig så lugn och stabil i allt vi har gjort tillsammans så detta slutliga test var liksom bara ett kvitto på det jag hade känt länge. Nu har han både bra hälsostatus, utställnigsmeriter och provmeriter.

Aslans valpar har hunnit bli nästan 3 veckor och de utvecklas så fint. Han har återigen gett sin viltfärg i arv till sin avkomma och fina bläsar. Skall bli så otroligt spännande att få följa deras utveckling.

Lite kurser i Nose-work har vi också hunnit med och kanske kommer jag och Uno att fortsätta med detta, just nu är vi i en intressefas i alla fall.

 

* 170912:

Unos häsloresultat har tillat in och ävens patellor och ögon var ua. Så nu är han väl undersökt inför eventuellt kommande kull i framtiden. Han har även avslutat sin agilitykurs-fortsättning med högsta betyg och vi skall definitivt ut på tävlingsbanorna 2018. Aslans valpar i Norge närmar sig födsel och om ca 10 dagar hoppas vi att en frisk och fin liten kull kommer till världen. Nu har han avkommer i både Finland, Sverige och Norge. Känns underbart att hans fina stam och milda temperament kommer att leva vidare i många generationer tack vare detta. Nu laddar vi för en höst i skogarna och finslipar på lite Nose-work för hela gänget. Kanske kan vi även här komma ut och visa framtassarna under 2018:)

*170813:

Då var årets troligtvis sista utställning avklarad. I duggregn och kalla vindar kämpade vi för att hålla värmen. Sslan slog till med ett BIR och detta blir hans sista utställning innan veteranklass nästa år. Uno fick Excellent och gjorde vad han kunde i ringen. Båda grabbarna skötte sig med bravur.