Välkommen till Akvarelleria Maria!

Tack för att du besöker min hemsida!
Jag heter Maria Petersson.
Jag är arkitekt och akvarellist, bosatt i Blekinge.
Född i Djuramåla.

Jag använder denna hemsidan
för att på ett enkelt och lätt tillgängligt sätt visa mina akvareller,
tryck i begränsade upplagor och konstkort.
Du är välkommen att titta runt och diskutera med mig via hemsidan!

Vill du beställa något blir jag nöjd och glad,
jag emballerar och skickar gärna konstkorten! Beställer du fler än 10 st samtidigt så bjuder jag på frakten.
De stora numrerade A3-trycken har jag ännu inte hittat något vettigt sätt att skicka. Jag vill inte gärna rulla dem p.g.a. den fina, tjocka papperskvaliteten. Är du intresserad så hittar vi ett sätt!

MEN det går oxå bra att bara titta och njuta!

Välkommen på akvarellkurs hösten 2022 !!!

AKVARELLHELG i BORGHOLM!
Fredag 19 - söndag 21 augusti 2022

                     
Start kl 15.00 på fredagen, så vi hinner med ett rejält eftermiddagspass eller två efter intro, inkvartering och välkomstfika.

Högst 8 deltagare för bästa kvalitet.

Kom, och låt vyerna, havet, skogen, blommorna, träden on underbara öländska naturen inspirera till fantastiskeller LEDARE: Arkitekt och akvarellist Maria Petersson & ”gästekolog” Urban Emanuelsson.

VÄRD: Pytte Ravn.

PLATS: Vi målar och bor alldeles vid havet i Borgholm. Mitt i centrum och samtidigt alldeles invid vackra naturstigar till Solliden och Borgholms Slottsruin. Här driver Pytte sitt underbara Villagården Blenda där vi kommer att ha vår bas för helgen. Runt knuten finns fantastiska naturområden med trädgård, skog och djur som vi ska låta oss inspireras av. Deltagarna ska få lärdom både om akvarell- och skissteknik och kunskap om biologisk mångfald och vårt kulturlandskap.

                                                                                                  

METODIK: Maria inleder med att visa hur hon använder akvarelltekniken på olika sätt för att uppleva, avbilda och förmedla landskap, natur, djur och växter. Hon har med ett stort antal av sina egna originalakvareller som vi studerar tekniken i, och visar även på plats hur hon målar med olika tekniker.
Under de 2,5 dagarna målar vi olika motiv utomhus och tränar även olika akvarelltekniker inomhus i ateljén. Maria inspirerar var och en till att hitta SIN egen teknik för att använda akvarellens möjligheter. Urban besöker oss och berättar om landskapet vi befinner oss i, och om sambanden djur, växter, svampar, kulturlandskap och biologisk mångfald.
 

FÖRKUNSKAPER:    Kursen är grundläggande och är öppen för nybörjare och andra som vill friska upp sina kunskaper och färdigheter. Vi behandlar material, färg, tekniker och komposition. 

KURSMATERIAL  :  Du tar med ditt eget material. Material finns även att köpa på plats. En annan möjlighet är att innan helgen besöka Marias galleri (AkvarelleriaMaria,  Kyrkogatan 10 Karlskrona) och med henne diskutera lämpligt material att ha med/skaffa.

Mer info om öppettider etc hittar du här på hemsidan under fliken mitt nya galleri":

www.123minsida.se/MiarkAkvarell

  rsen är grundläggande och är öppen både för nybörjare och för akvarellister som vill friska upp sina kunskaper och färdigheter, och DELTAGARAVGIFT:3 450 kr, inklusive boende i dubbelrum, frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och middag.     

ANMÄLAN och frågor:   
Maria: Sms/tel: 0701 – 85 30 31, mail:
illbatting@telia.com
Pytte:  Sms/tel: 079 – 30 10 678, mail: py64@hotmail.se
Meddela ev allergier eller annat vi behöver veta redan vid anmälan, så vi kan förbereda oss på bästa sätt! Har du eget boende eller önskar enkelrum, kontakta Pytte.

LOKAL:  Kursen hålls i Villagården Blenda, Borgholm.Kursen hålls i Villagården Blenda, Villagatan 3, Borgholm. a, Villagatan 3, Borgholm.

VARMT VÄLKOMM EN!

Pytte  och Maria

KURSHELG PÅ MÖCKLÖ! Akvarell och kunskap om vår blekingska natur!

Helgkurs 24-25 september  2022.

Kl 09:00-16:15, 2ggr x 8 lektionstimmar.
Högst 6 deltagare per helg för bästa kvalitet.

KURSLEDARE:  Arkitekt och akvarellist Maria Petersson och ekolog Urban Emanuelsson.

PLATS: N atursköna och kulturrika Möcklö. Här har Urban och Maria hus och ateljé där vi kommer att ha vår bas för helgen. Runt knuten finns fantastiska naturområden och utsikter som vi ska låta oss inspireras av. Deltagarna ska få lärdom både om akvarell- och skissteknik och djupare kunskap om vår blekingska natur och vårt landskap.

METODIK: Maria inleder med grundläggande teknikträning i akvarell. Urban berättar om landskapet, hur det har uppstått, varför det ser ut som det gör och hur allt hänger ihop. Maria visar hur hon använder akvarelltekniken på olika sätt för att uppleva, avbilda och förmedla landskapet.
Under de två dagarna går vi till olika landskapstyper som kan vara stränder, hagmarker, ljunghedar och kanske svampmarker. Urban berättar om djur, växter, svampar och landskap och Maria inspirerar var och en till att hitta sin egen teknik för att tolka och avbilda landskapen och dess detaljer.

FÖRKUNSKAPER:  Kursen är grundläggande och är öppen för nybörjare och andra som vill friska upp sina kunskaper och färdigheter. Vi behandlar material, färg, tekniker och komposition. 

KURSMATERIAL : Du tar med ditt eget material. Material finns även att köpa på plats. En annan möjlighet är att innan helgen besöka Marias galleri (AkvarelleriaMaria,  Kyrkogatan 10 Karlskrona) och med henne diskutera lämpligt material att ha med/skaffa.

Mer info om öppettider etc hittar du här på hemsidan under fliken mitt nya galleri":

www.123minsida.se/MiarkAkvarell

DELTAGARAVGIFT: 2450kr, inkl fika fm & em och lunch.

ANMÄLAN: Elsa 0455-30 73 70 eller www.sv.se/blekinge


AKVARELLHELG i RISLYCKE utanför Kosta!
Fredag 6 maj - söndag 8 maj 2022

                     
Start kl 15.00 på fredagen, så vi hinner med ett rejält eftermiddagspass eller två efter intro, inkvartering och välkomstfika.

Högst 8 deltagare för bästa kvalitet.

Kom, och låt skogen, blommorna, träden och den underbara LEDARE: Arkitekt och akvarellist Maria Petersson & ”gästekolog” Urban Emanuelsson.

VÄRD: Anni Ravn.

PLATS: Natursköna Rislycke i det småländska skogslugnet vid Kosta. Här driver Anni sitt egenbyggda, fina Korpabo med hus och ateljé där vi kommer att ha vår bas för helgen. Runt knuten finns fantastiska naturområden med trädgård, skog och djur som vi ska låta oss inspireras av. Deltagarna ska få lärdom både om akvarell- och skissteknik och kunskap om biologisk mångfald och vårt kulturlandskap.

METODIK: Maria inleder med att visa hur hon använder akvarelltekniken på olika sätt för att uppleva, avbilda och förmedla landskap, natur, djur och växter. Hon har med ett stort antal av sina egna originalakvareller som vi studerar tekniken i, och visar även på plats hur hon målar med olika tekniker.

Under de 2,5 dagarna målar vi olika motiv utomhus och tränar även olika akvarelltekniker inomhus i den rymliga ateljén. Maria inspirerar var och en till att hitta SIN egen teknik för att använda akvarellens möjligheter. Urban besöker oss och berättar om landskapet vi befinner oss i, och om sambanden djur, växter, svampar, kulturlandskap och biologisk mångfald. ing 0701 – 85 30 31 för att bestämma tid.

DELTAGARAVGIFT: 2 900kr, inklusive boende i dubbelrum (möjlighet till enkelrum för ett par deltagare finns, tillägg 200kr) frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och middag.                

ANMÄLAN:   Maria: Sms/tel: 0701 – 85 30 31, mail: illbatting@telia.com
                     

LOKAL: Kursen hålls i Äspet, Rislycke, 360 44 Kosta.
Tel: 070 - 24 30 638 till Anni för frågor om lokal/boende.

VARMT VÄLKOMMEN!
Anni och Maria

Välkommen till mina utställningar!

Under fliken
"Nästa utställning!"
hittar du aktuell information om mina utställningar -
VAR och NÄR är det dags nästa gång!?

Numrerade konsttryck i A3-format

Jag har tryckt upp konsttryck i begränsade upplagor
(1-100)
av fyra av mina mest populära akvareller.
Format  450 x 320 mm.
Tryckt på 300 grams Ensocoat.

Pris 200 kr/styck.
Ramat i vit eller svart träram
med vit passepartout, 600 kr/styck.

Vill du se mina konstkort?!

Jag har tryckt upp en serie konstkort av en del av mina akvareller.
Vill du se dem, tryck på länken "KONSTKORT!" i vänstra kolumnen högst upp på denna startsida!

Nya akvareller!

    Ebbstränderna vid Moidoo i Sydkorea.

    Hustai National Park i Mongoliet.

Kinesiska muren norr om Beijing i snöyra.

"Echinicean i vinterskrud"

Akvarell 200 x 285 monterad i vit passepartout med silvrig träram.
4 200 kr.
 

Drakamöllan i ljuvlig ljungtid!


"Mindfulness"

Akvarell 250 x 215 mm med vit passepartout i svart träram.
3 200 kr.

Vår-vinterakvareller!

Jag blir inspirerad av den härliga vår-vintern, och snöar in på fina hamlade träd som står stadigt i myllan. Vårens nya skott stretar kaxigt mot himlen. Hela träden är så grafiska, bara VILL bli avbildade!

Akvarell 80 x 140 mm i vit, syrafri passepartout och svart träram.

Pris 1 600 kr. SÅLD!!!

Vill du se fler av mina akvareller?

Vill du se bilder av flera av mina akvareller, eller kanske se dem i verkligheten? Tryck på "FLER AKVARELLER!" i vänstra kolumnen längst upp på denna startsida!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Maria | Svar 26.10.2021 16:21

Krya på dig kära Pia! Om du vill kommer jag gärna till dig istället. Jag kan ta med fika och så kan vi ta det lugnt och sitta och prata! KRAM!

Pia Brante | Svar 26.10.2021 12:19

Kära Maria! Jag är i lite dålig form just nu… Kan vi ses i nästa vecka istället? Jag är i Karlskrona i flera veckor. Din akvareller ser helt underbara ut! Pia

Maria | Svar 25.10.2021 13:49

Jag kan från kl. 14 - när passar det dig Pia?

Pia Brante | Svar 25.10.2021 10:08

Hur dags vill vi ses? Pia

Pia Brante | Svar 24.10.2021 12:32

Underbart Maria! Vi ses på onsdag! Din vän Pia

Maria 24.10.2021 22:58

JA kära Pia, du är sååå välkommen!

Maria Petersson | Svar 11.06.2021 21:13

Hej Elisabeth!
Jaadå - helgkurs på Möcklö 11-12 september, i SVs regi. Får jag din mailadress så skickar jag info så du ser alla fakta.
Bästa hälsningar!
/Maria

Elisabeth Tyrberg | Svar 10.06.2021 20:57

Hej Maria. Kommer du att ha någon akvarellkurs någon helg i höst?

Maria 11.06.2021 21:19

Hej igen Elisabeth - nu har jag uppdaterat min förstasida här på hemsidan, så du kan läsa om nästa kurs där!
/Maria

Kerstin Fridh | Svar 05.11.2019 17:59

Är intresserad av halsband som du tillverkar.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 16:21

Krya på dig kära Pia! Om du vill kommer jag gärna till dig istället. Jag kan ta med fika och så kan vi ta det lugnt och sitta och prata! KRAM!

...
26.10 | 12:19

Kära Maria! Jag är i lite dålig form just nu… Kan vi ses i nästa vecka istället? Jag är i Karlskrona i flera veckor. Din akvareller ser helt underbara ut! Pia

...
25.10 | 13:49

Jag kan från kl. 14 - när passar det dig Pia?

...
25.10 | 10:08

Hur dags vill vi ses? Pia

...
Du gillar den här sidan