Elles konst

    Nu blomstrar konstlivet. Jag jobbar på mina tavlor efter covid...Ideerna flödar, jag klipper, klistrar och målar akvarell. Monotopicollage med hjälp av tidningsbilder, som jag samlat i vinter. Två tavlor är nästan färdiga, Ebbas drömhus och SÄBO.

 

  Sedan har jag börjat på två tavlor, som ska heta Damer i blått, med en massa varelser i blåa skyddskläder mot en blå vårig bakgrund och Vi är duktigast i Sverige ! Den handlar om privatiseringen av äldreomsorgen.

 

  Nästa par tavlor handlar om manligt- kvinnligt. Protect our daughter - educate your son ! Som sagt var, det händer mycket i samhället idag , som inspirerar mig, nästan för mycket...Eftersom jag läser en studiecirkel på nätet om feminism , så blir det antagligen några tavlor på detta tema.

 

  Ett samhälle fritt från våld - våld i nära relationer kan vara ett tema plus jämställd politisk makt en rättvisefråga och ett samhälle planerat för kvinnor - bostaden som en social rättighet, en annan viktig fråga. Nej, nu måste jag lägga mig och läsa en stund till , klockan är bara sex. 

 

 

 

🙂 Så otroligt roligt ! Äntligen blir det trädgårdskonst och annan konst på Edelvik, Burträsk i sommar, trots coronan. I går blev det klart ! Utställningen till förmån för Läkare utan gränser kommer att gå av stapeln till sommaren på Edelvik.

 

    Den Kommer att starta den 21 juni och avslutas med auktion i slutet av juli och i början av augusti. Närmare bestämt den 30 juli, 31 juli och 1 aug. beroende på coronaläget. Peter Almqvist har lovat vara auktionsförrättare. Mirja Sävåsen, som haft galleri i Borås i många år har lovat, att hjälpa oss med utställningen, vilket jag är mycket tacksam för. Tack snälla Mirja för att du peppade mig !

 

    Utställare blir lokala konstnärer från Burträsk och Skellefteå, men vi tar naturligtvis emot skänkt konst från alla, men vi betalar inga frakter. Gruppen Tjwellrut dvs Christina, Charlotte och Frida med sin utställning "Kamp" bla.i kommer att ha utställning inne i utställningshallen bla. Ute i trädgården blir det trädgårdskonst ibland alla rabatter och på gräsmattorna runt Edelvik.

 

    Gun Lundström, Erland Boström, Per-Erik Wikström, Maj-Britt Widmark, Aino Backman och Amanda Skogsskir  mfl kommer också att bidra. Utställningen är fortfarande öppen för bidrag från elever från Edelviks konstgrupper, som jag hoppas gör mera trädgårdskonst till vår skulpturpark, då aulan börjar vara full. Huvuddragen är klara, men utställningen är fortfarande öppen för flera trädgårdsskapelser och mera konstverk till auktionen till förmån för Läkare utan gränser.

 

    Det ska bli jätteroligt, att äntligen få förverkliga iden med konst i samband med öppentiderna för Edelviks trädgårdscafe och trädgård med start den 21 juni och öppet samtidigt, som kaffeet tills det stänger i början av augusti. Hela utställningen görs för att få in pengar till Läkare utan gränser. Vi avslutar med en auktion sista helgen i juli från scenen, ev. 1 aug. beroende på coronaläget.

 

     Peter Almqvist är auktionist. Edelvik har bidragit med lokaler och trädgård och vi andra med skänkt konst och vårt arbete. Hoppas, hoppas att vi kan fylla hela trädgården nu också. Konsthallen är i stort sett fylld. Att arbeta ihop med så många positiva och givmilda lokala konstnärer är otroligt roligt.

   

     Jag är verkligen lycklig över att Edelvik tillsammans med oss andra vill göra en insats för Läkare utan gränser, de behöver verkligen pengarna nu !

 

   Många hälsningar och tack för ett bra samarbete till alla lokala förmågor samt Ove Johansson och lärarna på Edelviks folkhögskola !

Tveka inte, att kontakta mig, om du vill skänka konst för ett gott ändamål !  Sommarkonst på Edelvik för Läkare utan gränser kommer, att starta den 21 juni och sluta senast den 1 augusti, coronans sista sommar i Burträsk, det ska vi alla njuta av !

 Else-Marie Vikström 076 - 138 11 50

  

 

 

 

   I dag ska ingenting få störa mig. Jag ska bara jobba med mina monotypicollage idag, eftersom det i alla fall är så grått ute. Ok, en promenad med lilla gubben Joker Persson blir det som vanligt, men sedan.....

 

  Jag blir så trött av att läsa och skriva, så jag orkar inte med mitt skapande vilket känns väldigt synd, men nu ska det åtgärdas. Aino har gjort 10 tavlor redan till vår tilltänkta utställning till förmån för Läkare utan gränser. Jag har massor med ideer men ingenting är färdigt....än.

 

   Jag tänker göra triptyker dvs tre på varje tema om det går. Ett tema är äldrevård, ett annat är dagspolitik, ett tredje är husdjur. Helt enkelt en salig blandning, utifrån mina intressen, men ett är säkert det är jätteroligt och arbetskrävande. I morgon är det internationella kvinnodagen, så ett tema om kvinnor blir det kanske också. Den 8 mars är speciellt då är det min födelsedag, internationella kvinnodagen och vår 37 åriga brölloppsdag. Allt i ett, det är väldigt praktiskt ! Nej, nu måste jag jobba ! Från akvarell till monotypi. Ha det !

     Jag vet aldrig vem man träffar eller vad som händer. På mina hundpromenader har jag träffat massor med spännande människor, som jag inte visste fanns i lilla Burträsk. Tidigare pratade jag mest med hundägare, men nu hälsar jag på och tilltalar alla. Isoleringen har fött en längtan efter att prata och diskutera, som vanligt och samma sak verkar ha drabbat de jag träffar.

 

     På två dagar har jag träffat en fd. gallerist från Borås, en byggare från New York och ett par från Skåne. I lilla Burträsk, vad gör man här, om man bott i Bronx tidigare ? Sedan träffade jag Gunda, som jag bara hört talas om, hon och jag pratade och skrattade med mig säkert i 10 minuter , om sin trädgård i Bygdeträskliden.

 

     Innan dess hade jag hälsat och pratat om en kvinna, som gick med stavar, hon hade väldigt intressanta saker, att berätta om. Hon hade varit hemvårdarinna i min byn Risliden på 1950 talet, kanske tom hos oss när min mamma hade polio. Vem vet ? Det visade sig att vi kände många gemensamt. Jag skulle verkligen vilja veta dessa kvinnors historia, de verkar ha haft ett spännande liv. Tänk en studiecirkel i ämnet, kvinnoliv - det skulle vara spännande.

Det är verkligen roligt med monotypi collage. Jag har klippt och klistrat till en tavla med Jimnmy, Ebba, Robinsson Janne och Annie och Stefan. Jätteroligt, men nu återstår limningen som kan vara någ så knepig. Talan om SÄBO blev ganska rolig , eftersom den är spegelvänd.

 

    När man ser den horisontellt ser man rullstolar, sängar, gumma med käpp och när den vänds vertikalt ser man en dödsskalle. Det bara blev så helt slumpvis, inte alla planerat. I bland blir man överraskad, men kul var det i alla fall.

 

    Min andra tavla brunblå röra var ganska svår att hitta bilder till och att komponera vettigt, men till slut kände jag mig någorlunda nöjd. Den ska få ligga och mogna ett tag , innan jag limmar fast bitarna och målar den färdig. Ska bli spännande !

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS