Tankar från en karantänsenior.

🙂 Så underbart roligt, att ha valp. Det var länge sedan Boy och Joker var varpar, närmare bestämt 14 år sedan. Boy är i hundhimlen sedan 2 år tillbaka, medan Joker HEs tibbe fortfarande är still going strong. Han promenerar med mig varje morgon runt Burträsk, annara är det bara husse som gäller.

 

      Med Angus är det tvärtom, han är verkligen mattes valp. Han sover på min kudde varje natt och han är helt underbar. Vistas i bur eller hage hatar han, nej han vill vara med mig i det fria och det får han, eftersom han är så duktig, att gå ut på toa redan. Att en valp kunde vara så upp piggande, trodde jag inte. Han leker, busar våldsamt ibland, kan sitt namn redan, lärde sig gå uppför altantrappan igår, bajsar och kissar ute, ja finare valp kunde vi inte ha hittat.

 

     Angus senaste upptäckt är en svart valp i den stora spegeldörren i hallen. Den anfaller han , hoppar och skuttar emot och han kan inte förstå, att den inte kommer efter honom. Mina sockor och fötter är också populära att sätta de små valpgaddarna i. Det gör ont, jätteont, så nu håller vi på av, att lära oss att gnaga på annat, som tex. tuggben istället. 

 

   Likheten mellan små barn och valpar är slående med den skillnad, att en valp utvecklas i raketfart jämfört med människor.  Angus sysselsätter oss båda så mycket, att vi upptäckte igår att dagstidningarna var olästa och jag missade starttiden på kongressen jag skulle vara med i, men det löste sig. Jag kunde logga in i god tid innan årsmötesförhandlingarna började , trots en del trassel med Teams. Typiskt det skulle hända igår !  

 

  Så dåligt förberedd som ja var på gårdagens kongress har jag nog aldrig varit. Att ta hand om en valp, som ska äta var 4de timma, bajsa och kissa ute mellan plus kräver att få sova i just mitt knä, ja det tar tid, men det är det värt. Vad gör man inte för en alldeles underbar kolsvart, vild liten Angus, som skilts från sin mamma bara 2 månader gammal. Ja, då måste helt enkelt foster mor ställa upp. Det kräver valpkonventionen !  

🙂  Visst är det ganska otroligt ! jag har blivit en riktig datanörd på äldre dar. Jag gillar verkligen min laptop och använder den tämligen flitigt. Dessutom lär jag mig nya saker hela tiden tack vare min käre bror, som jobbat med datorer och tagit som sin livsuppgift att lära alla seniorer i SPF och Pro hur en dator fungerar.

 

   Han har verkligen fått göra nytta under detta år med sin fjärrstyrning. Många är de gånger som min bror har fått rycka in och hjälpa mig, när jag kört fast eller min dator har hakat upp sig och behövt en uppstädning. Stig är värd sin vikt i guld. Aldrig har jag fått lära mig så mycket som detta år. Bank id, swiss har instalerats plus att jag har uppgraderat mina datakunskaper rejält.

 

   En sak är säker man är aldrig för gammal för att lära sig någonting nytt. Det lärde mig Hagar Normark, vår fd. riksdagskvinna, som gick studiecirklar tills hon var över 90 år. Jag kommer att göra detsamma. Jag anmälde mig till en universitetskurs i stadsbyggnad i förra veckan. Dessutom går jag en studiecirkel i Det feministiska löftet på nätet. Det är jätte spännande. Vi får besök av Margot Wallström nästa cirkelträff och får då diskutera en feministisk utrikespolitik.

 

   Jag kommer naturligtvis, att ta upp med henne, vad hon tycker om att Sverige inte tar hem sina medborgare, dvs kvinnor och små barn från Syrien. Ok, jag vet att det är en svår fråga, men man kan inte vara inhuman för det och strunta i de mänskliga rättigheterna. 

 

     Jag är verkligen tacksam och lycklig över, att jag fått lära mig så mycket detta coronaår tack vare min dator. Jag hoppas verkligen, att flera tar chansen att bilda sig, när de stannat upp och haft tid under detta år. det finns massor med saker därute som vi behöver intressera oss för tex. BBU= Burträsk utveckling, Rismyrliden = ett Västerbottniskt nybygge från 18 00 talet, PRO, aktuella samhällsfrågor osv. Även vi 40 talister måste höras i samhället, annars bkir det inte bra för någon. 

     I morse när jag vaknade kände jag mig verkligen nere. Snö och slask och ingen ände på isoleringen. Helt håglös gick jag som vanligt ut med Joker Persson , som alltid är pigg på promenad, hur dåligt vädret än är. He lovade att ringa och försöka få vaccinationstid medan jag var ute och han lyckades komma fram.

 

   Vid tvåtiden på dagen kom beskedet, vi får vaccinera oss om två veckor, äntligen. Isoleringen börjar tära och jag hade ingen lust att göra någonting, jag som kastat mig över uppgifter tills nu, men.....nu tar det emot. Kanske för att jag var väldigt aktiv i går. Satte om blommor, tvättade, tog bort gardinen i arbetsrummet och jobbade på mina tavlor tills ryggen värkte alldeles förskräckligt. Jag som tänkte baka surdegsbröd idag, det blev inte av. Jag oekade knappt tänka på saken.

 

    I stället letade jag rätt på min att min anmälan till en kurs i modern stadsbyggnad på Arkitektskolan kommit in.Helt otroligt vad denna datorisering kan åstadkomma. Alla mina betyg från 1995-1988 fanns digitaliserade och det räcker med råge för att komma in. Otroligt så många kurser jag har nöjesläst på universitetet, som jag har glömt bort, att jag har gjort. Jag skulle lätt ha kunnat doktorera på de poängen, bara för att jag är så fruktansvärt nyfiken på det mesta. 

 

    Just nu är det modern stadsbyggnad som finns på tapeten. Jag läste samhällsplanering redan för 44 år sedan i Uppsala under min barnledighet. Det var jätteroligt. Vi besökte bla en stadsdel utanför Helsingfors med Alvar Altos fantastiska skapelser. Jag blev helimponerad av finnarnas arkitektur. Så vackert ! Hoppas vi får en svensk arkitektur, som inte bara ser ut som uppradeade lådor, usch så fantasilöst. Funktionellt och fult är vad det är.

 

   Höghusen i Singapor däremot var spännande och otroligt vackra. Suck jag kunde inte fatta då 1996, att man kunde bygga så vackra höghus där och så fula här hemma.Jag hoppas verkligen att Arkitektupproret ger oss vackrare och fantasifullare byggnader. 

 

 

 

 

    

 🙂 Tänk vad tiden går fort ! Gunhild, min 90 åriga svärmor, kom hit påskhelgen och låg över två nätter. Det blev mycket Bismark, med god mat och gott vin. Uterummet invigdes för året med hjälp av två extraelement och plädar, medan påskbuffen avåts och renskavsgrytan med hemgjort potatismos med WB bara slank ner så där. Glasstårta med varma hjorton och kaffe med punch avslutade det hela. Jättegott ! Gunhild är vaccinerd tvåa gånger, medan vi andra inte är vaccinerade än. 

 

    Hoppas att vi blir vaccinerade snart. När det blir sommar, vill man ju vara friare att träffa folk. Tack och lov verkar coronasmittan gå ner nu, den har ju varit orimligt hög. I morse kunde jag bara inte låta bli, att ringa på hos Ulla-Märta. Hon öppnade och ville, som vanligt bjuda på kaffe. Inte särskilt motvilligt gick jag in. Jag satte mig på säkert avstånd och stannade och pratade en stund.

 

   Jag blir så pratsjuk nuförtiden, Jag måste bara få prata. Samma sak tror jag, att många andra känner. Alla är svältfödd på mänsklig kontakt efter detta coronaår. Måtte vi bara bli vaccinerade snart ! Joker Persson la sig, att sova. Han förstod ,att besöktet kunde ta en stund.

I dag har jag sett valpen , med stort v. Dvs vi fick se 15 stycken små valpar, alla mopsar små som marsvin. Gula och svarta. Jag älskar de gula, men de var redan sålda, det får bli en svart. De såg ut som små marsvin, med jättestora ögon och silkeslena. De luktade bebis av dem hela bunten. 

 

     Att välja ut en var omöjligt, alla var jättesöta och såg likadana ut. Jag vill gärna ha en, som går att ställa ut, eftersom det är lite kul, att åka på utställning. Uppfödaren lovade mig en av de finaste extriört, vilket jag inte har någonting emot. Jag tyckte alla var jättefina.

 

    Den 18 april får vi hämta valpen. HE har beställt bur och halsband plus en liten filt. Han är alldeles till sig av lycka över vårt nya tillskott. Tänk så lycklig man kan bli av en liten valp, men jag undrar hur Joker uppfattar saken. Antagligen kommer han, att uppskatta "lillen " lika mycket som vi.

 

    Han är väldigt social av sig och gillar andra små hundar. Stora kan han morra åt, men gör det inte så ofta numera. Han har liksom gett upp det, eftersom han träffar så många hundar här i Burträsk. Lika söt som Joker eller Boy var, som valpar är "lillen" inte, men mopsar verkar vara väldigt gosiga och snälla. Det är en bra start...

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS