Gunilla Thydells släktforskning

Välkommen till min hemsida

Jag vill här presentera min släktforskning, som handlar om i stort sett endast icke nu levande personer. Detta med hänsyn till Personuppgiftslagen (PUL). I de fall några nämns, som fortfarande är i livet, så har jag fått dessa personers tillåtelse.

Min släkt handlar både om Wildtar och Thydellare, men även andra personer med andra efternamn. Jag hoppas att du som kanske vet att du är släkt med oss ska få mycket nöje. Och du som är gästbesökare kan kanske få lite tips och idéer om hur man lägger upp sin släktforskning.

Du som besöker denna hemsida kommer att bli bekant med mina anor av vilka vissa utgår dels från min mormors farfar Jöns Wildt, född 1789 samt min farfars morfars farfar och farmor, Jöns Jönsson, född 1735 och Bengta, född 1752.

En del av syftet med att jag lagt ut min släktforskning här är att mina barn och deras barn samt även mina kusiner och kusinbarnbarn ska kunna finna några av sina rötter från svunna tider. Jag har även kommit i kontakt med andra släktingar, både sysslingar och bryllingar som även de kan finna något av intresse här. Kanske finns det även andra personer som känner igen någon av dessa släktgrenar och gärna vill veta mer.

Du får gärna kontakta mig, om det är något du undrar över eller kanske har något att berätta om, som handlar om någon av alla dessa personer.

Släktforskning är mycket intressant och spännande och jag utfärdar varning för att det är beroendeframkallande!

Själv har jag endast forskat i snart åtta år och de som vet bättre säger, att man inte blir fullfjädrad förrän efter tio år, om ens det. Likaså blir man nog aldrig färdig med sin släktforskning, utan den håller på hela tiden och är ständigt levande.

För att lära sig mer, kan jag nog varmt rekommendera att du går en kurs eller fördjupar dig i någon lämplig litteratur om detta ämne. Det finns också många hemsidor att gå in på och jag kommer även att länka till några av dessa.

 
Nu har det också blivit väldigt populärt att DNA-testa sig. Kanske inte så mycket för att se vilka sjukdomar man har risk att få, utan mera för att se var man kanske härstammar ifrån. Naturligtvis tog min egen nyfikenhet överhand och jag har också gjort två olika tester. Dels ett s k autosomalt test och dels ett mtDNA test.

Jag vill med detta även säga, att det här är en helt egen vetenskap och inte alla gånger så lätt att klura ut vad allting betyder, men jag länkar till några bra sidor där man kan få lite mer grundläggande kunskaper. Mina egna kunskaper på det här området är inte de största, men jag lär lite då och lite då. Och det bästa av allt är, att jag har fått kontakt med några personer som har kunnat visa mig tillbaka till andra gemensamma anor, vilket jag är mycket tacksam för.

För dem som kan och vet mer, vill jag berätta att min s k haplogrupp för mitt mtDNA är H1b1. Finns det någon mer som vet sig tillhöra samma grupp, ja, då är vi med största sannolikhet släkt med varandra på något sätt, även om det kan vara på långt, långt håll!