Sibirisk katt & Familjen Edvardsson

Vår första Sibiriska katt!

2002 kom jag i kontakt med rasen Sibirisk katt! Planen var egentligen att en Maine Coon skulle få flytta in till oss, men efter första mötet med en Sibirhona och hennes ungar började funderingarna på Sibir istället... Det var en helt ny ras i Sverige, väldigt spännande!

Jag häsade på hos två av fåtalet uppfödare som fanns i Sverige under denna tid, men inga kattungar fanns till salu och väntelistan var lång...

En uppfödare hade planer på att importera en ny hona, eftersom avelsbasen var väldigt begränsad i Sverige då det bara fanns ett fåtal Sibiriska katter i landet. Vi beslutade att jag skulle bli fodervärd och började sökandet efter en hona till avel, utanför Sveriges gränser. Efter närmare 1 år av letande orkade jag inte vänta längre och lyckligtvis hade en uppfödare i närheten en kull med en ledig hona, så när Arina var 12 veckor flyttade hon hem till oss! Hon var en helt underbar katt, min fina ögonsten och följeslagare, så klok och snäll. Arina blev mamma till 5 underbara kullar, innan hon kastrerades och fortsatte sitt liv hos oss som pensionär. Vår älskade Arina var 14 år när hon fick somna in.

.......................................................................................................................................................

 

Familjen Edvardsson

Vi bor i ett hus i Boliden, ca 3 mil utanför Skellefteå i Västerbotten. Familjen består av Erika, Micael och våra tre tjejer Julia (född-00 och numera utflyttad), Louise (född-03 även hon utflyttad) och Ellie (född -12). 
Vi har 3 Sibiriska honkatter hemma, S*Vintermarkens Guns n´Roses (Aria), S*Vintermarkens Pinkie Pie (Wilma) och S*Vintermarkens Evii Sunsation Evii). Sommaren 2020 flyttade en valp in hos oss, en Rottweilerkille som heter Ross.

Stamnamnet S*Vintermarkens registrerades i februari 2004. 
Vi har en liten uppfödning av Sibiriska katter med 1-2 kullar/år. I aveln används enbart friska katter med ett bra temperament. Vårt mål är att föda upp sunda, rastypiska Sibirier med ett härligt temperament, som får bli trevliga familjemedlemmar under många år.

Är du intresserad av en kattunge, så är du välkommen att höra av dig till mig!

Erika Edvardsson

Skolgatan 10
936 32 Boliden
073-022 73 75  
vintermarkens@gmail.com

(Foto: Bubbes)

Bästa vänner Ellie & Arina (2016)

Louise (oktober 2012)

Julia & Putte (juni 2012)

Ellie & Bella

Lova

Aria & Dumle