Hundarna i Tuna Prästgårds webbsida

Alva och Lukas våra bästa hundskötare

Viola och Ted gosar med valparna.

I Tuna prästgård bor jag, Ulla-Greta, och min man Lorentz tillsammans med dvärgtikarna Goria ”Fia”(2019)och Lovis(2020). I familjen finns också Selma(f2011)som bor med Tanne,Anna,Wilma och Elmer i Stockholm.Kajsa(f2017)bor med Kerstin och Ella i Alunda. Hilda(f2017) samägs med kennel Divine Pride och är mest hos Carolina på Kungsholmen.Figaro (f2019)bor hos Barbro i Alunda. Lilla Luna/Siri (f2020) bor hos fodervärdar Maritha,Mats och Wilma. 

Vi har fyra vuxna barn med respektive och sex underbara barnbarn. Hela familjen är mycket engagerad i hundarna både när det gäller skötsel och aktivering.Hundarna älskar att ha familjen samlad och trivs när de får hälsa på hos extra mattar och hussar.

 

Vår första egna hund kom till oss när barnen var små. Det var en mycket älskad hanvalp av rasen Cavalier King Charles spaniel. Det tomrum som han lämnade efter sig försökte vi fylla genom att fungera som extra ”hundfamilj” när vänner och släktingar behövde hjälp. Under den här tiden fick vi möjlighet att lära känna många hundar och olika raser. Efter några år tog vi kontakt med kennel Virvlans och in i familjen kom den fantastiska Betty Boop f 2005 som hos oss fick namnet Julia, ”Jullan”. Från hennes första valpkull kommer tiken princess Leia som lämnade många valpar efter sig. Julia och Leia springer båda på ängarna i hundhimlen. 

 

Dvärgschnauzer är en stimulerande och färgstark ras. För oss är det en lagom stor hund, pigg och alert men också kelig och familjekär. Det är en trimras och har fungerat tämligen väl med allergiska familjemedlemmar.

Vi har deltagit i lydnads, spårsök och agilitykurser och varit med på inofficiella och officiella utställningar. Hundarna gillar aktiviteter av skilda slag och är enkla att resa med. Men om de själva får välja är nog rejäla promenader i skog och mark för att sedan få en mysig sovstund i famnen det som uppskattas mest.

 

 

Läs vidare om rasen på www.sspk.se och Dvärgschnauzerringen!

Wilma så snäll med hundarna

Elmer i farmors fotspår!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

inger Ljunggren Karlsson | Svar 30.11.2020 15:18

Hej Fin hemsida, har själv haft 3 dvärgschnauzrar ,den första 1965. Saknar det så önskar att det finns en äldre hund för omplacering hos oss. Hör av er gärna.

Nina karlsson | Svar 18.03.2017 23:43

Vi har en Svart/Grå hane. Zune 3 år. Önskar en Son från honom. Tidigare i stamtavlan är det svart silver. Mvh Nina

Lova | Svar 26.02.2017 10:50

När kommer det svarta valpar vi är en familj som är intreserade av en valp som är leveransklar i juni i år. Hör av dig till min mamma och pappa.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.02 | 16:35

Grattis till alla Leias valpar som fyller 10 år i dag ♥️

...
03.01 | 20:38

Hej
Undrar om ni kommer att få några valpar under 2021.
Är mycket intresserad.

...
20.12 | 21:43

Hej! Jag undrar om ni ska få några vita valpar till våren?
Vi har en svart kille på 3år. Har är 75% dv.S och pudel
Nu vill vi ha en vit renrasig dv.S.
GodJul

...
30.11 | 15:18

Hej Fin hemsida, har själv haft 3 dvärgschnauzrar ,den första 1965. Saknar det så önskar att det finns en äldre hund för omplacering hos oss. Hör av er gärna.

...
Du gillar den här sidan