Välkommen till vår webbsida

  Torshammarens planerar valpar hösten 2017! 

    Laving Briz Vici At Amarti´s
Torshammarens Saga "Saga"


Vici är en mycket trevlig och snygg kille med bra storlek, 50 cm, som vi tror kommer att komplettera vår Saga på bästa sätt.

Han är sparsamt utställd men har CK och reserv-Cert på utställning.


Saga blev Svensk Juniorvinnare 2012 och därmed också kvalificerad att delta på Crufts 2013. Innan dess blev hon också bästa tikvalp för Bo Bengtsson i Tammsvik 2012 och BIM.

Sagas övriga meriter:
LC licens och 10:e bästa tik på årsbästalistan 2014 i LC av över 120 startande tikar.
Flertal CK på utställning
Godkänt anlag i viltspår
Whippetklubbens Trippelpris

Länk till Whippet Archives:  https://whippet.breedarchive.com/animal/testmating?dam_id=150449&sire_id=217314 

Inavelsgrad 5 generationer; 0,20%

Grattis!  

2013-02-19

GRATTIS till Ellens valpar Arvid, Viggo, Vega och Saga som idag fyller 1 år!!

Ängel i Regnbågslandet

Min älskade prinsessa Sasha fick somna in den 14 januari efter en tids sjukdom. Nu är hon en ängel i Regnbågslandet där Tessan o Lina tog emot henne.
Där springer hon återigen på friska ben över ängarna och leker med sina gamla kompisar.
Du var min ögonsten Sasha och jag saknar dig så oerhört, det gör ont, väldigt ont att mista en älskad vän men nu har du det bra och vi har dig alltid kvar i våra hjärtan och minns allt roligt vi har gjort ihop under de 10 år vi fick tillsammans.
Tack älskade Sasha för att du funnits i våra liv.

Då var det dags för utställning på My Dog i Göteborg den 3 januari 2013 och jag var återigen glad för att hon fick excellent till att börja med och sedan kom hon på 3:e placering med CK!!!  Hon tycker att de där betonggolven med en massa konstiga plåtluckor i golvet och mattor som ligger kors och tvärs är lite läskiga att trampa på så hon kan inte slappna av när hon springer utan spänner sig och springer och tittar var hon sätter fötterna hela tiden, är det en skarv eller lucka så hoppar hon över den så därför blev det "bara" en 3:e placering idag men jag är lika glad för det.
Ska bli skönt när utomhusutställningarna börjar så det blir ett normalt underlag för dom att springa på.

***************************************************************************************************************

Nästa utställning var på HUND 2012 i Stockholm 15 dec där hon debuterade i juniorklass. Bästa juniortik och bästa juniorhane blev även kvalificerade till Crufts 2013 samt fick titeln Svensk Juniorvinnare 2012 (första gången denna titel delades ut för juniorer)  Det var många juniortikar anmälda så jag var glad om jag fick excellent men till min förvåning vann Saga med CK och fick därigenom titeln SV JV-12 samt är kvalificerad till Crufts utställning i England 2013!!!!  Jag trodde inte det var sant när domaren plockade fram oss på första plats.  Det var en ryska som var där med en tydligen välkänd tik som brukar vinna men vi slog henne .  Inte dåligt!  Är väldigt stolt över Saga  och för att själv ha fött upp henne.

*************************************************************************************************************

Sedan var det dags för SKK:s utställning i Backamo, även där vann hon med HP och blev BIR valp.

************************************************************************************************************

Saga gjorde sin premiär i utställningsringen på Tammsvik för Bo Bengtsson i juli och vann sin klass och blev också BIM!   Riktigt rolig!

Senaste nytt!


Nu har även Zigge (Torshammarens Sigleik) blivit Svensk Viltspårchampion!  Grattis Anette o Zigge!

Inez (Torshammarens Matilda) blev idag den 8 augusti Svensk Viltspårchampion då hon klarade sitt tredje öppenklasspår med matte Jessica!
Stort Grattis till er!

*************************************************
Zigge har nu klarat sitt första öppenklasspår också så nu återstår bara 2 till så får matte och husse en Champion. Lycka till!

Nu får vi även gratulera Torshammarens Sigleik "Zigge" och hans matte Anette som också klarat anlagsprovet i Viltspår! Därmed är han också klar för Trippelpriset!
 GRATTIS !

*************************************************
Stort Grattis till Jessica och Torshammarens Matilda "Inez"
som klarade sitt anlagsprov i viltspår den 8 juni!
Nu är det bara öppenklasserna kvar!


TORSHAMMARENS ELLEN
blev svensk och norsk Lure coursing CHAMPION i helgen i Söderhamn då hon blev 2:a och vann sitt kvalificerande cert!!!
***
*****************************************************************

Torshammarens Sigrid  "Vega" har nu flyttat till Gunilla i Lysekil där hon får 2 bedlingtonkompisar och några katter.

Torshammarens Heike har flyttat till Maria och Kenneth i Nässjö!

Torshammarens Saga stannar här hos mig!

Kvar finns Torshammarens Arv att tinga. Testiklar utan anmärkning.

***********************************************************
Nu finns bilderna på valparna under rubriken Valpar - Ellens valpar.
De har nu hunnit att bli 7 veckor gamla och väldigt busiga.
En hane kvar som söker ett kärleksfullt, aktivt och varaktigt hem.

Välkommen till vår webbsida

Vi var i Norge och tävlade på Valborgsmässoafton och det gick superbra!  Ellen ledde överlägset efter första loppet och i andra loppet trodde jag att hon sprang sämre men hon var ännu bättre och det hela slutade med en seger! 1:a plats med Cert och CACIL (internationellt cert) och hon var dessutom bäst för dagen av alla raser med 90,75 p!!!! Duktig tjej det!

7 maj var vi till Hjältevad och tävlade, Ellen och Vinga deltog men det gick inte lika bra.  De fick båda höga poäng men det räckte inte långt för alla fick höga poäng denna dag.  Ellen slutade på en 21:a plats med 83,75 p och Vinga på en 37:e plats med 82,75 p.  I normala fall brukar dessa poäng kunna räcka till en hög placering men inte idag tyvärr.

 

Vi gratulerar!

"EDDA"  Torshammarens Line har idag blivit 
Svensk Viltspårschampion!!!      

Vi gratulerar Edda till hennes SEVCH när hon idag den 29 sep tog sitt tredje 1:a pris i Öppenklass Viltspår.  Bra jobbat lilla gumman och tack till hennes förare Kevin som var så duktig och förde henne på provet.  Ni är så duktiga båda två! 

GRATTIS från oss!


Senaste nytt

Nu har Ellen gjort det igen! 
Vi var i Norberg och tävlade LC den 28 aug och Ellen gillar helt klart Norbergs tävlingar för denna gången gick hon och knep 2:a platsen och fick sitt andra cert.  Hon har deltagit i 3 tävlingar varav 2 svenska och tagit cert på båda i Sverige.   Hon har i och med sitt andra godkända lc prov också kvalificerat sig till Whippetklubbens Trippelpris bara 17,5 månad gammal!!!!   Hon har under knappt 3 månaders tid erövrat alla 3 meriterna för Trippelpriset;  godkänt anlag i Viltspår, CK på utställning och 2 godkända LC prov och det dessutom med cert på båda, så gissa om den här matten är superglad över sin lilla råtta som är så duktig!
  

Senaste nytt


Vi har haft en toppenhelg som började med att jag ställde ut Ellen den 1 aug på SKK:s internationella utställning i Ransäter där hon vann unghundsklassen med CK och placerade sig sedan som 4:a i Bästa tik!
Sedan fortsatte vi färden mot Norberg där vi deltog i ett internationellt Lure Coursing prov. Både Vinga och Ellen tävlade och det var Ellens första prov så det var spännande att se vad hon kunde göra.  Ellen låg 4:a efter första loppet och Vinga på 7:e  plats och slutresultatet blev att Vinga kom på 22:a plats med 80 p och lilla Ellen hamnade på en hedrande 5:e plats och vann sitt första
CERT !!!! Gissa om matte blev glad.
.
Den 8 aug är Ellen i Danmark och tävlar LC och då startas hon av Thomas så då sitter matte hemma och håller tummarna för Torshammarens hundar som deltar.  
Ellen blev 8:a och Cherico vann i Danmark!!!

Till minne

Vår högt älskade Tessan har nu fått somna in och har gjort Lina sällskap i Regnbågslandet. Hon skulle blivit 15 år den 26 augusti så hon blev en gammal dam men nu var hon trött och sliten och fick sin välförtjänta vila efter många trogna år med oss. Hon var min allra första hund och jag glömmer aldrig dagen jag fick hämta hem henne, vilken lycka!   Vi fick många roliga år tillsammans och hon finns för alltid i mitt hjärta. 
Tack Tessan för alla härliga år, nu springer du på lätta ben igen tillsammans med din kompis Lina på gröna ängar i er himmel. 
Älskar er nu och för alltid....

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS