Här hittar ni bilder som väcker känslor

Dedikation

Lagom till Jul  kom Dagny Carlsson hem till mig och lade under julgranen ett litet paket. Jag visste att det var hennes bok ”Livet enligt  Dagny” och öppnade presenten på en gång.

Det känns  så fantastiskt och overkligt att den 99 årige blyga damen som kom till min datakurs 2011 för att lära sig hantera en dator, också lärde sig att blogga och så småningom blev en rikskändis och nu även skrivit sin första bok.

Under åren blev vi nära vänner, jag gav henne moraliskt stöd och teknisk support, vi tog  långa promenader och båtresor tillsammans 2-3 gånger i veckan, plockade liljekonvalj i skogen, åt stans godaste våfflor med hjortronsylt på Gröna Lund, tränade och boxades på gymmet. Jag skapade en lämplig design till hennes blogg och administrerar bloggen även idag. Jag försöker att ta fram kreativ bildillustration till Dagnys inlägg nästan varje kväll. Dagny gillar att bli fotograferad och poserar glatt när jag riktar kameran mot henne. Av någon anledning valde hon att kalla mig i bloggen ”min vän fotografen”, fast jag är journalist till yrket.

Och så tillbaka till min julklapp som Dagny lade under granen. Det första jag såg var att hon hade signerad boken på en hel sida. Denna dedikation vill jag visa i min blogg för att det är den finaste uppskattning och cred jag kunde få. 

Det är inte min katt som ligger i sängen, men den poserar vackert ändå.
Rond ett. Inte visste jag då att det skulle bli så svårt att boxas mot min vän, bloggaren Dagny Carlsson, 104 år gammal.
Highland cattle. Långa päls och långa horn, fast i detta fall är hornen lite asymmetriska.

Vegetarian

"Varför serverar ni mig mat utan bestick och servetter? - undrade katten Sotis.-  Och dessutom ger ni mig två biffar, vet ni inte att jag är vegetarian?"

Tvättstuga på gatan

De flesta av oss har (om inte en egen tvättmaskin) en tvättstuga i huset. I Frankrike såg jag en tvättmaskin på gatan med detaljerad information om vad det kostar att tvätta och torka tvätten och om maxvikten åt gången. Tvättmaskinen jag visar fanns i närheten av ett varuhus i Bretagne.

Möte med en filmikon

Idag mötte jag på presskonferens i hotell Kungsträdgården min stora idol, en av de sista gamla Hollywoods ikoner, den brittiska skådespelerska Vanessa Redgrave. Under sin långa karriär har hon gjort nästan 100 filmroller, vunnit en Oscar, en Emmy och en Tony och nu kom hon till Stockholm Filmfestivalen för att ta emot det prestigefulla priset årets Lifetime Achievement Award som tidigare tilldelats storheter som Lauren Bacall, David Lynch, Oliver Stone och senast legendaren Francis Ford Coppola.

Men Vanessa Redgrave nöjer sig inte med att vara en del av den yttersta skådespelareliten. Nu vid 80 års ålder gör hon sin regidebut med dokumentären ”Sea Sorrow”. Filmen visas på filmfestivalen i Stockholm som jag har ackreditering till.

Hallontårta i skyltfönstret som lockar.
Hösten som bäst.

Det var länge sedan

Det var länge sedan jag visade rosor på min fotoblogg. De på bilden var inte bara vackra utan doftade ljuvligt, synd bara att rosornas arom inte kan överförs digitalt🤔

Sommaräng

Sommaräng i Sundbyberg runt Lötsjön. En symbol för sommaren i min fantasi.

Vad sägs om en miniserie?

Jag har fått ett fantastiskt betyg på sommarängbilden av Kerstin och finfina recensioner av Inga-Lill och Ulla. Idag visar jag en bild till från ängen och undrar om ni vill se en miniserie från samma ställe. Vi har några veckor till av sommaren för att njuta av den blommande naturen.

Slut på miniserien

Jag har många flera bilder från den underbara sommarängen men tycker att jag måste införa lite variation i min fotoblogg. Det är som Margareta skriver – det blir trevligt att titta på dessa bilder när vintern kommer. Jag låter de stå kvar ett tag.

En bakgrundsbild till?

På dagens bild är blommorna inte i centrum men de finns och de skapar harmoni med buskarna, med det lilla cocktail-bordet med stolarna och framför allt – med poolen😊.

Jag spenderade hela min junisemester på detta ställe och precis som Kerstin så kunde jag ge det 22 poäng av 10 möjliga i betyg (om någon hade frågat mig förstås).

Blåsigt men spännande

Jag spenderade endast en dag av min semester i Pointe du Raz i Bretagne, som räknas som Frankrikes västligaste punkt.

Det blev många bilder av fantastiska sanddyner och klippor och jag njöt av sagolikt vackra, vidsträckta vyer mot Atlanten. Men…det var väldigt blåsigt och lite skrämmande att stå högst upp på en klippa och titta med kikare på vattnet.

En vimsig humla

Det är välkänt att humlor flyger långt och pollinerar tusentals växter varje dag. De gillar lavendel, påsklilja, ljung och kärleksört men på denna bild fastnade en vimsig humla i en annan sort blomma. Jag närmade mig humlan så mycket jag kunde – vingarna rörde sig som propellrar och den verkade inte störd av att den var under observation.

Symbol i gult

En rödmålad, stiliserad trähäst med benämningen Dalahäst har blivit etablerad symbol för Sverige. Man kan se den avskild som prydnadssak eller avbildad bland annat på muggar, snapsglas, karaffer, mattor och kökshanddukar. Nu förekommer den i alla tänkbara färger.

När jag kommer in i en souvenirshop, brukar jag leta efter dalahästar på hyllorna. Jag tycker de är vackra och tar ofta bilder med kameran. Den som ni ser hittade jag i Leksand.

En stor favorit

Gustavsbergs Porslinsfabrik är Nordens enda tillverkare av benporslin, så jag åkte dit för att besöka den och för att se en keramik utställning. Jag ville också ta reda på vilka prydnadssaker är mest eftertraktade av besökarna. Allra mest handlade folk vackra assietter, skållar och tallrikar i fajans och i porslin och vaser i terrakotta. Katten på bilden var stor favorit bland köparna. Den och många andra katter i keramik från samma serie såldes för många hundralappar.

Olika nyanser i blått

I somras har de flesta av oss åkt båt, för min del var det mest i Stockholmsskärgården. En av de bättre bilderna jag tog är den jag publicerar idag – med många olika nyanser i blått.

Nu har hösten kommit med besked men vi har bilderna som minne av sommaren. Glöm inte skärgården, den kommer vi att se snart igen, för att sommaren alltid kommer igen, med nya resor och nya vackra nyanser😊

Show i Solna

Idag hade Dagny show i Solna bibliotek i samband med eMedborgarveckan.

Egentligen var evenemanget anoncerat som samtal mellan Dagny och Elena, men det var Dagny som stod för shown och jag för lite underhållning med mikrofon. Salongen var fullsatt och Dagny fick många applåder. Läs hennes blogg ikväll.

 

 

Skrämmande rött

Just nu är höstfärgerna ute i naturen väldigt starka och jag passar på att fotografera mycket. Jag stannade vid staketet som ni ser i bilden och blev fascinerad av kontrasten i färgerna, mest av den röda färgen som jag uppfattade som skrämmande rött. Men man bör inte klaga för att snart kommer November månad och allt blir ruggigt grått.

Stora favoriter

Pumpor kallas för höstens guld och de är mina stora favoriter som fotoobjekt. Jag kommer säkert att publicera flera nu, när hösten visar sina bästa sidor (om man är på jakt efter fina, färgglada bilder)

Min specialitet

Nu är det blött igen därute. Bilder med regndroppar har blivit ”min specialitet”, fast ibland är det svårt att skilja på tårar och regndroppar.

Plötsligt

Ja, det är samma bänk vid min lokala mataffär, så alldaglig, så orubbligt prosaisk. Folk brukar sitta där på sommaren efter att har handlat sina varor, en och annan hundägare sätter sig också för att hämta andan.

Idag gick jag förbi bänken. Den var blöt, några höstlöv hade lagt sig på den. Plötsligt blev bänken romantisk i mina ögon och plötsligt fick jag lust att spara höstlöven på bild för att titta på dem senare i år.

Inte roligt alls

Det är inte alls roligt att gå på bete och bli dyngblöt, men lite meditation gynnar nog humöret i regnet.

Info från säkra källor

För några kan detta verka galet medan för andra är det helt i sin ordning. Det handlar om dagen 26 oktober som är proklamerad som Potatisens Dag. Av vem? Jo, det är Potatisakademin som har instiftat dagen. Vill ni veta mer om saken? Här kommer uppgifter från säkra källor:

Alingsås har i alla år ansetts vara potatisen hemort i Sverige, eftersom det var i Alingsås Jonas Alströmer verkade. Det var också i Nolhaga som Jonas Alströmer planterade den första potatisen 1723. Potatisakademin bildades just i Alingsås.

Nyttiga bär

Jag är nästan säker på att det här är nypon, fast i mina uppslagsböcker ser de annorlunda ut. Dessa hittade jag i buskarna nära mitt hem. Nypon är rika på näringsämnen, kallas för naturens ”superbär” och är en väl dokumenterad läkeört. De är också ett läckert fotografiskt objekt att titta på.

Söndag - då är det alla själars dag

Allhelgonahelgen består av två kyrkliga helgdagar: alla helgons dag och alla själars dag. Alla själars dag infaller på söndagen och jag har valt att illustrera den med en ängel från Sankt Jacobs kyrka i Stockholm.

Idag är de borta

Jag har tydligen inte lyckats välja bra bilder att visa de senaste två gångerna eftersom kommentarsfältet förblev nästan tomt. Givetvis ska ingen känna sig tvungen att skriva i forumet men jag jobbar flittigt för att hitta intressanta miniatyrer i Entrén och foton i något av rummen och blir jätteglad när besökare skriver  kommentarer.

Idag är det dags för sista löven att pryda bloggen. De var färgglada och fina för en vecka sedan, idag tror jag inte att jag hittar de kvar på samma ställe.

Ett unikt träd

Ett kinesiskt tempelträd. Finns det i Sverige? Jag har sett tre sådana i Bergianska trädgård. Det handlar om ett unikt träd som fanns för mer än 100 miljoner år sedan, den heter Ginkgo och har haft en stor roll inom Buddhismen.Trädet är cirka 30 meter högt. Namnet Ginkgo betyder silveraprikos på kinesiska.

I matsalen

Under mitt senaste besök i Paris besökte jag den franske skulptören Auguste Rodins hem, Villa des Brillants. Villan, med dess matsal, salong och skulpturstudio rekonstruerades från periodfotografier 1997 och har bevarat atmosfären i konstnärens hem. I flera gallerier kan besökaren se Rodins monumentala verk som representerar de olika faser av hans arbete.

På bilden ser ni matsalen och en av Rodins tavlor på väggen. Om det finns intresse kan jag också visa några av hans mest kända konstverk som finns i den stora trädgården runt huset.

 

Vi är kvar i blommornas värld

En blomma till att visa er idag. En med klotrund form och "målad" i lila. En blomma som påminner oss att sommaren är värd att vänta på.

En lagom svår uppgift

Var någonstans trafikerar denna ångbåt, vad heter den och var har jag tagit den aktuella bilden? För att försvåra uppgiften har jag suddat bort namnet på båten som var synligt.

Assiett i keramik

Jag gillar färgstark keramik och speciellt nu i november då allt omkring har blivit  grått och mörkt, gillar jag att ta fram och servera på de färgglada assietter och tallrikar som ligger i mina köksskåp. Om den som har gjort assietten på bilden kan man läsa följande: ”den skapar sin konst med en tydlig doft av franska Provence. De färgrika och glada målningarna, textilierna och keramiken är kännetecknande för dennes konstnärskap”.

Vad heter konstnären? Ja, det var alldeles för lätt men jag frågar ändå😊

Efterrätt på bistro

När man promenerar i Paris är det oundvikligt att stanna en stund, beställa en espresso på bistro och kanske även en efterrätt (om man är så pass sugen).

Söta bergstoppar

Jag serverar en dessert till i ”matavdelningen” här på bloggen. En citronkaka kan se ut hur som helst nu för tiden, som bergstoppar, till exempel, som på bilden. Jag lovar att kakan var minst lika god som den vi brukar göra själva😊

Fokus på tomtens aktiviteter

I dagarna har jag spanat på jultomten och upptäckt att det är full rulle därute. Jultomtens säckar fylls i med många och roliga klappar. Jag har inte lyckats att träffa tomten personligen, däremot kunde jag ta en bild på de fina säckarna.

En av Gotlands pärlor

Jag har många oförglömliga minnen från mitt enda besök på Gotland och Öja kyrka är ett av dem. Folk från hela världen kommer ditt för att se denna magnifika byggnad, det berömda Öjakrucifixet och Öjamadonnan, en oerhört vacker gotisk Mariaskulptur från 1200-talet, visande jungfru Maria som sörjer sin son. Madonnan i sin medeltida prakt står bredvid det fantastiska krucifixet.

 

Ett magnifikt pepparkakshus

Det första man ser när man kommer in i Stadshuskällaren för att avnjuta deras julbord är ett magnifikt pepparkakshus som är en miniatyr av Stadshuset. Det är väldekorerat med klassiska julingredienser. Vackert och festligt!

 

Luciadocka på Luciadagen

Sverige firade Lucia idag. Man kunde följa ett luciatåg på plats i Stockholm, Göteborg, Malmö eller andra orter. Jag tittade på den underbara föreställningen från Gränna på TV. Innan dess har jag varit hos en väninna och tog bilder på hennes Luciadocka. Ingen snö i bakgrunden men så fint ändå.

Tidiga fyrverkerier

Fyrverkerier så här års förknippar vi mest med Nyårsfirandet men i min blogg kommer de lite för tidigt. De intensivt orange-röda färgerna på och kring kaktusen påminner faktiskt om en färgexplosion, om fyrverkerier.

Vegetarisk lasagne

Kan ni gissa vilka är de mest frekventa sökorden på nätet just nu? Det är ”meny på nyårsafton”. Klockan tickar och jag börjar undra också om mitt val blir igen vegetarisk lasagne eller något annat lättlagat. Jag är inte vegetarian men gillar mest rätter som sallader, broccolipajer, pastarätter.

Min Nyårshälsning till er

Jag har "tillverkat" en sista bild för i år. Tack till er som har följt mig troget och deltagit i mitt liv under 2019. Vi ses nästa år🙂

Tips till nästa vinter

På vintern försöker vi att klä oss i så varma kläder som möjligt. Klassiska klädesplagg kan man se överallt, men det finns också folk som söker det unika, det uppseendeväckande sättet att klä sig. I Kungsträdgården fick jag syn på denna man. Många lyfte på ögonbrynen men jag kan slå vad om at en och annan tyckte att det kan vara en bra idé att kopiera stilen till nästa vinter. Vad tycker ni?

Den nutida Pippi Långstrump

Det svenska rekordet i slägga för damer kan vara i farozonen inom kort. Eller är denna nutida Pippi Långstrump på väg att bli mästare i någon annan kastgren inom friidrotten? Jag tror att den stora bollen var tillverkad av granit och avsedd för dekoration i trädgård och uteplats men för den lilla flickan var bollen bara ett träningsredskap.

Frågesport igen

För några år sedan besökte jag ett museum i Stockholm och tog en bild av denna man. Han är svensk och världsberömd. Förmodligen kommer alla att svara rätt men jag frågar ändå: Vad heter mannen på bilden?

Vikingabröd

Jag gillar att ta bilder på bröd – alla sorter bröd, från korvbröd till baguettes. Det i bild är vikingabröd och säljs oftast på medeltidsmarknader. Det ser exotiskt ut i mina ögon och smaken är helt OK, måste jag säga😊

Jag köper (och får i present) orkidéer rätt så ofta. När den ena slutar blomma, börjar den andra stå i blom. 😊

Gamla hantverk

Egentligen borde jag visa denna bild i Dagnys blogg, hon skulle beskriva bättre det som finns i korgen, men jag behåller fotot i min blogg och är nyfiken att läsa era associationer kring bilden.

De doftar vår

Efter den senaste grådaskiga bilden som inte gjorde någon glad, vill jag ”kompensera” med några glada tulpaner. De doftar vår och jag hoppas att jag får flera tillfällen framöver att visa andra härliga vårbilder .

Jag delar deras uppfattning

Jag undrar ofta vilket svar jag måste ange om någon bad mig att beskriva symbolen för Sverige med ett enda ord. I Entrén har jag lagt upp ett pepparkakshus som inte är det rätta svaret på frågan, det är bara till dekoration. Utlänningarna som deltog i enkäten svarade nästan enhälligt: den röda stugan på landet.

Jag delar deras uppfattning och visar en vacker röd stuga i Sandhamn. Jag är nyfiken -vad tycker ni?

Det finns andra högintressanta småhus också

Förutom de röda stugorna finns det andra typer av högintressanta småhus i Sverige, till exempel sådana som på bilden. Det handlar om gamla vikingainspirerade trähus som de flesta turister ”missar” eftersom de inte åker till Dalarna i första hand utan tillbringar sin semester i de stora städerna.

En glädjespridare till

Tulpanerna och vårblommorna på min blogg blev omtyckta och jag tycker att det är dags för en glädjespridare till – en hibiskus som skapar en tropisk atmosfär och som man kan odla inomhus.

Något till helgen

Jag kan rekommendera det ni ser här till helgen men inte att använda bilden till skrivbordet. Gör man det så kommer man att frestas att springa till det närmaste konditoriet och köpa en tårta eller göra en själv🙂

En ny frestelse

Bilden ovan tog jag på Ulriksdals trädgård. Vi stannar en stund till i deras konditori för att provsmaka en kladdkaka.😋 Inga-Lill, nu är det min tur att rimma (i slutet av meningen).

14 februari

Dagen då vi firar kärleken.Visste ni att på medeltiden ansågs 14 februari vara den dag då fåglarna bildade par? Idag, medan romantiken blommar, ser handeln stora marknadsförings- och vinstmöjligheter i Alla hjärtans dag. Jag ger er en av de bästa blombilder jag har i min kollektion.

Jag undrar

Jag brukar visa i bloggen ett vackert fönster då och då men den här gången är det flera fönster som har hamnat framför er. Bilden är tagen i ett villaområde i Saltsjöbaden. Jag undrar: är detta typisk svensk arkitektur och när var dessa fönster moderna.

Lätta att göra

Jag hade tänkt mig att fokusera mer på arkitektur och hade förberett några intressanta exemplar men ändrar mig nu och bjuder på maränger istället.

Maränger äter jag som de är eller till glass, de är lätta att göra så att även jag som inte är känd som en stjärna i köket, kan lyckas med uppgiften😊

Rök från skorstenen

Glad att du frågade efter en bild till från Bulgarien, Ulla. Detta är ett restaurerat hus i ett friluftsmuseum som liknar Skansen. Man kan komma in i de olika husen och bekanta sig med befolkningens livsstil och den bulgariska arkitekturen i perioden från slutet på 1800 talet och början på 1900.

Trots att det var sommar när jag var där, så såg man utifrån röken från skorstenen, som enligt folktron betyder att familjen är inne och det är mysigt hemma, spisen är på och det doftar ljuvligt. Matten är på gång.

Handarbete

På marknadstorget i en bulgarisk semesterort vid Svarta havet hade jag nöjet att titta på intressant handarbete skapat av lokalbefolkningen. Jag tog bilder och ställde många frågor om deras handarbete och blev fascinerad av det jag såg.   

En enkel blomma med rika detaljer

Det finns folk som uppfattar skönheten som helhet från och med första ögonblicket och det finns andra som söker och märker detaljerna före allt annat. När jag såg denna blomma fokuserade jag ögonblickligen på detaljerna som fanns inuti.

Vill gärna veta hur ni uppfattade blomman, vad drog er uppmärksamhet?

När solen kom fram

Jag har många vårbilder som väntar på sin tur för att visas på bloggen och när solen äntligen kom fram idag, så var det dags att lägga upp ett foto från Normandie från förra året. För att vi längtar väl alla efter grönskan och den känslan av välmående som våren ger oss?

En busenkel fråga

Det är väldigt få människor i världen som har mage att spekulera avslappnat (som Dagny gör) och påstår att coronaviruset är ”en aura av plasma som omger solen” De flesta inser vad som håller på att hända och är livrädda för konsekvenserna.

I dessa tider längtar jag efter en blå himmel och frisk luft. Kan ni gissa var jag har tagit denna bild? Det är en busenkel fråga, eller hur?

Paradoxalt

Hamstringen av bland annat toapapper och livsmedel i Sverige fortsätter för fullt. Folk är livrädda för smittan av coronaviruset och fyller på förrådet med mat men tänker inte på att de köper spaghetti och annan pasta importerade från Italien och ris som kommer från Kina. Jag, som är noga med mina inköp, kollade vad som fanns i mitt förråd och paradoxalt nog hittade två förpackningar med stora pastasnäckor av durumvete från Treviso – en stad i Norra Italien ganska nära Venedig. Visar en bild på pastan. En tröst för mig var faktumet att jag köpte pastan i höstas och den har en hållbarhet på över ett år.

Uppskjuten premiär

Sedan jag träffade Dagny 2011 (på en av mina datakurser) har vi spenderat många trevliga stunder tillsammans och besökt en stor del intressanta ställen. En av Dagnys favoriter är Gröna Lund. Varje sommar besöker vi nöjesparken ett par gånger i månaden. Där äter vi våfflor med hjortronsylt och grädde och tar varsin kopp kaffe. I år tyvärr är premiären uppskjuten, jag hittade detta på nätet:

På grund av den rådande situationen med coronaviruset har vi beslutat att tillsvidare skjuta på premiären som annars skulle ha ägt rum den 25 april. Just nu vet vi inte hur öppettiderna för säsongen kommer att se ut.

En kväll full av glitter

Ikväll tittade jag på första omgången av nöjesprogrammet Let’s dance. Jag tror att många behöver just nu något att vila ögonen på, något som avlägsnar, även om det är tillfälligt, de dystra tankarna om dödlig sjukdom och elände.

Man tittar på festliga kläder och glada människor och glömmer för en kort stund att man är berövad av sociala kontakter och att morgondagen kanske blir ännu svårare än dagen som gått.

En pampig lokal stängdes för gott

I flera än hundra år har Citykonditoriet funnits där, på tredje våningen i Citykyrkans lokaler på Adolf Fredriks kyrkogata 10, mitt i centrala Stockholm. Dagny och jag brukade åka dit en gång i månaden och ta en fika i den vackra lokalen i rokokostil. Många trogna besökare blev ledsna när konditoriet stängdes för gott för ett år sedan. Jag visar en bild från Citykonditoriet och länk till en bättre och större bild som visar lokalen.

https://cks.se/motesplatser/citykonditoriet/

 

Ingenting är sig likt

Vi är numera vana att se de japanska körsbärsträden blomma i Kungsträdgården i slutet av april. I år har de slagit ut rekordtidigt – i början av mars. Ja, ingenting är sig likt i år och vi som sprang runt och fotograferade varenda körsbärsblomma om och om igen förut sitter nu inlästa hemma  och tänker på något helt annat.

En hyllning istället för skämt

Den 1 april är dagen då vi brukar skämta och luras. Just nu i dessa svåra coronatider tror jag inte att det är många som känner för det. Jag väljer att visa en bild på gulliga nyfödda lamm och på så vis hylla livet.

Magnolias diskreta elegans

Eftersom ni uppskattar bilder som muntrar upp just nu så ser jag att jag har åtskilliga sådana bilder att visa fortsättningsvis. I en av sina kommentarer i bloggen nämnde Kerstin något om magnolian som börjar blomma snart. Jag fick en idé – att visa en av mina många bilder på magnolia. Jag älskar magnolias diskreta elegans och doften också för all del😊

4 april - Morotsdagen

Jag förmodar att ni har glömt att fira Morotens dag idag. För att den Internationella morotsdagen firas den 4 april varje år. Visserligen har vi mycket annat att tänka på i dessa coronatider men en morotssoppa kan man väl tänka sig att fixa till middag. Klockan är inte 19.00 än, är det för sent för det😊?

Är den en prydnadssak?

Dags att ägna några timmar åt städning (vårstädning i miniformat). Påskhelgen är runt hörnet, tvättstugan väntar, dammsugaren är redo att hjälpa mig på traven.

När jag bläddrade i mitt bildarkiv för att illustrera dagens aktiviteter hittade jag en bild på en sopkvast som jag har fotat på en veranda i Huvudsta. Är den en prydnadssak eller används den flitigt fortfarande? Ni kanske kan svara på denna fråga.

Vad heter blomman?

Detta är en fascinerande enkel blomma som jag ofta tar bilder av och oftast glömmer efteråt vad den heter. När Dagny är med mig på promenad så brukar hon repetera namnet – men på skånska. Hon säger: ”Så kallade vi blomman när vi var små och jag bodde i Skåne”.  Ni kan säkert namnet, vad heter blomman?

Barnsaga i ny tappning

Idag har jag gjort en god gärning. Trots förbud att besöka äldre gick jag till Dagny med en kasse med påskgodis, choklad, påskservetter och ett målat ägg (ett av dem jag hade målat häromdagen). Jag kände mig som Rödluvan som var på väg till sin mormor med en korg med matvaror.

Jag visste mycket väl att om jag hade otur kunde jag möta den onda vargen (i detta fall kallas han för Coronaviruset) på vägen. Dagny väntade på mig vid porten och var väldigt glad när hon tog emot sin kasse (den så kallade matkorg, enligt sagan). Vi skakade inte hand och kramades inte, förstås. Hon gick snabbt in i huset och jag sprang ännu snabbare hemåt.

Jag är hemma nu och ännu inte sett någon varg. Bröderna Grimms version av sagan om Rödluvan har ett lyckligt slut och vårt korta möte slutade lyckligt också...Bilden på Dagny och min påskkärring är från ett tidigare år.

Kvar från Påsken

Inga-Lill nämnde något om grönskan och jag tycker att det är dags att vi söker oss tillbaka till Naturen. Jag visar en opretentiös och drömsk bild. I den finns lite grönska men den dominerande färg är gul, den är kvar från Påsken😊

Det känns skönt att umgås utomhus...

Intresse för antikt och kuriosa

Jag tycker om att gå på auktionshus och loppmarknader och titta på antikviteter. Man behöver inte vara en konstkännare, det räcker att ha ett intresse för sådana föremål. I bild finns två antika föremål som jag såg i Paris.

I dessa coronatider

De japanska körsbärsträden blommade som vanligt i Kungsträdgården i år – lite för tidigt, men de var vackra som de brukar vara. Det fanns regndroppar på grenen (också som vanligt), men det som fattades i dessa coronatider, var trängseln och de glada människorna som brukade komma till Kungsan för att ta foton på träden.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Vanja Forsberg | Svar 02.02.2021 22:09

Jag ber om ursäkt!
Det var inte meningen att skicka samma meddelande fyra ggr.
Det såg tyvärr flera ggr ut som det inte gått iväg, så jag skickade om igen.

Vanja Forsberg | Svar 02.02.2021 20:08

Jag ber om ursäkt!
Det var inte meningen att skicka samma meddelande fyra ggr.
Det såg tyvärr flera ggr ut som det inte gått iväg, så jag skickade om igen.

Vanja Forsberg | Svar 02.02.2021 16:40

Jag ber om ursäkt!
Det var inte meningen att skicka samma meddelande sex ggr.
Det såg tyvärr flera ggr ut som det inte gått iväg, så jag skickade om igen.

Vanja Forsberg | Svar 02.02.2021 14:10

Jag ber om ursäkt!
Det var inte meningen att skicka samma meddelande sex ggr.
Det såg tyvärr flera ggr ut som det inte gått iväg, så jag skickade om igen.

Vanja Forsberg | Svar 02.02.2021 14:03

Hej!
Hjälper Du fortfarande Dagny med bloggen? Jag läser hennes inlägg
flera gånger per vecka. Lätt förstå hur värdefull Din hjälp varit för henne hela vägen!

Vanja Forsberg | Svar 02.02.2021 12:05

Hej!
Hjälper Du fortfarande Dagny med bloggen? Jag läser hennes inlägg
flera gånger per vecka. Lätt förstå hur värdefull Din hjälp varit för henne hela vägen!

Vanja Forsberg | Svar 02.02.2021 11:58

Hej!
Hjälper Du fortfarande Dagny med bloggen? Jag läser hennes inlägg
flera gånger per vecka. Lätt förstå hur värdefull Din hjälp varit för henne hela vägen!

Vanja Forsberg | Svar 02.02.2021 11:19

Hej!
Hjälper Du fortfarande Dagny med bloggen? Jag läser hennes inlägg
flera gånger per vecka. Lätt förstå hur värdefull Din hjälp varit för henne hela vägen!

Vanja Forsberg | Svar 02.02.2021 09:05

Hej!
Hjälper Du fortfarande Dagny med bloggen? Jag läser hennes inlägg
flera gånger per vecka. Lätt förstå hur värdefull Din hjälp varit för henne hela vägen!

Vanja Forsberg | Svar 15.07.2020 15:37

Jag googlade nog efter Dagnys blogg och hittade den här sidan, där jag aldrig varit förr. Jag undrar bara varför det inte går att skriva på Dagnys vanliga sida

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

I går | 17:00

Roligt att springa runt i löven och känna sig som barn på nytt ! Svårt att överträffa Inga-Lills vackra ord En fin höstbild är det i alla fall, Elena

...
I går | 15:57

Vackra ord, Inga-Lill, jag skriver ner dem.

...
I går | 14:43

Naturen målar sin skapelse med en färgstämd pensel och människans skapelse står för kontrasten. Tillsammans blir det mycket vackert.🌞

...
24.10 | 14:20

Nästa bild som ingår i serien kommer inom kort, Kerstin

...
Du gillar den här sidan