News.

Sandbackas Herakles Bästa kategori A ponny samt 2:a bästa deltagande ponny i Årets Riksfinal av 3 års test- hoppning i Vetlanda.

12/4 Vi har fått föl!🙂


1/7.

Varit några nervösa dagar här då jag hitta en död katt i en hösilagebal förra veckan. Inget konstigt märktes på balen varken lukt eller synligt, som tur var var balen torr så katten har nog mumiefierats av sol o värme vid skörden.
2019.5/9

Vi har hyrt in en spännande hingst för betäckningssäsongen 2019.

Aarupgaards Yanqui avelsvärderad o godkänd enligt rasvisa krav i Sverige med 42 p. 

Första klassig härstamning med Capone Fire o Jolly Roger på fädernet.

Tar emot ett begränsat antal ston som skall bokas via mail sandbacka@hotmail.com 2/7.

Alla föl har nu kommit, skönt så kan man sova ordentligt igen!

Utställning i Huseby den 1/7. Moonwalk klassvinnare med 98889 42 p men blev slagen av ett sto med 99888 i championatet. Seebrezze klassvinnare o championvalack med 40 p.

Utställning i Ahla den 30/6.Seebrezze klassvinnare men fick 39 p vilket vi blev mycket besvikna över o Grus fick 41 o blev championhingst.

Bruksdag o utställning i Hörby har vi varit på, Seebrezze fick 42 p o blev bästa valack, Herakles fick 40 o blev bästa bruksponny, Grus fick 41 p o han fick beröm för sitt fina skick o sin rastypiska trav 😊.

13/5. Idag föla Iza ett stort hingstföl, 1 vecka över tiden.

Tur jag var på plats då han kom lite fel med ett framben.

Nu återstår att se om han är fux eller rödskimmel.

27/4.

I natt föla Ivonne, allt gick super fort!

Vi har även varit på Shetland Sydväst årsmöte där Emma mottog pris för Årets Youngstar 😊. 

17/4.

I går möttes jag av ännu ett dött föl på morgonen, känns som det inte blir några föl i år!

Fölet satt fast i moderkakan så det har varit en moderkaksavlossning som orsakat att fölet dog, v ar i stort sett fullgången, dessutom har stoet hyperlipemi så nu gör vi allt för att hon skall klara sig.

10/4.

Idag åkte Paul till Finland, blir väldigt väldigt tomt efter honom men han verkar till att få ett bra liv där, han skall förhoppningsvis bli kör/tävlingsponny då nya ägaren är mycket intresserad av det.

Lilla Nobless mår bra o växer som ogräs!

28/3.

Vi blev inbjudna till Shetland Syds årsmöte för att hämta pris för Årets högst bedömda 3 åring, Årets Bruksponny, Årets Bruksmästare samt Årets Handlermästare, alltid trevligt att mottaga  priser på årsmöte för ponnyernas  o tjejernas fina prestationer från året som gott

Att bli utsedd till årets sydmyra var ju också kul då det är jag som instiftat priset för att sporra icke styrelsemedlemmar att jobba för föreningen, ett presentkort på 500 kr brukar delas ut i år fick vi 2 som blev utsedda till sydmyror ett papper där det stod årets sydmyra, ja det sporrar ju verkligen till att jobba ideellt!!! 

Både Emma o Frida är invalda i SHs ungdomsråd, hoppas de kan påverka lite där.

Nu borde våren vara här men istället är det iskallt o snö, riktigt trist väder nu när fölningarna skall börja.

16/1.

Oj det har redan gått 16 dagar in på det nya året!!!

God fortsättning även om det är lite sent🤗.

Ännu ett sto har kastat denna gång var det Polaris som kasta ett litet hingstföl, väldigt trist då hon inte blev dräcktig 2016 å vi fick behandla o handbetäckas 2017 så det var extra trist men huvudsaken är att hon mår bra.

Som det ser ut nu är 6 ston dräcktiga, alla 8 som betäcktes 2017 tog sig.


27/12.

🙂Resan till Stockholm gick bra o vi hade några riktigt trevliga dagar där uppe!

Några ponnyer kommer att säljas framöver, det svåra är att välja ut vilka men Hera är till salu nu i allafall.

Under 2018 kommer jag att ta emot betäckningsston åt Grus, så boka gärna plats om ni vill komma☺.


29/11.

Då är årets utställningssäsong avslutad o det blev ett bra avslut, 3 klassvinnare, 2 champions o ett R-BIS 😇.

Smaragd debutera med 41 p o championföl. Vigdis  blev champion miniungsto o sen r-bis med 41 p.

Korall har åkt till sitt nya hem o blir nu stallkompis med Moonracer, varmt lycka till Martina!

Vi var inbjudna till Stockholm internationall horse show med Vesta men vi har valt att tacka nej men kommer att åka upp då Emma är inbjuden av Svenska Hästavelsförbundet  o skall deltaga i en clinic med Lennart Gustavsson om visning av häst o ponny för hand, blir ju riktigt spännande!!

Tycker det är jättetrevligt att de uppmärksammar de unga som håller på med hästar o ponnyer, det är ju de som skall fortsätta in i framtiden.7/11.

Årets sista utställning i Syd har varit o vi hade med oss Topaz som blev Championföl m 41 p.

Vigdis gick 2:a med 40 p, tyckte själv att hon var klart bäst i sin klass men men.

Herakles fick 39 p igen men han o Frida vann handöerhoppningen o agilityn samt bästa handlerpris.

En trist sak är att jag hitta ett litet kastat stoföl i lösdriften i går,  är Moonwalk som kastat!

26/9.

Vi kan knappt smälta att våran lilla Herakles blev andra bästa deltagade ponny alla kategorier i Riksfinalen i 3 års test-hoppning i Vetlanda, helt otroligt!! Denna lilla ponny som hoppar med sådan framåtbjudning o lätthet att domarna hade önskat att alla ponnyer hade haft hans teknik😍. 

Några timmar innan deltog hans syster i Årets Ponny, hon fick beröm för sina fina gångarter men sluta 2:a, jättekul att få deltaga i detta å se hur en sådan utmärkelse delas ut.

6/9.

Oj nu har det hänt en del! 

Vi har varit uppe på Grevagården på SSS Jubileumsutställning med oss hade vi Sandbackas Vesta som på lördagen fick 42 p o på söndagen 43, championminiungsto o bis 4:a.

Sandbackas Rhea fick 40 p båda dagarna med klassvinnst på söndagen.

Sandbackas Herakles fick 38 o 39 p på utställningen men han o frida tog 1:a plats i agilityn, 2:a plats i minifälttävlan, 3:e plats i handlerhopp, vi hade ett lag som tog 2:a plats samt emma tog en 6:e plats i tömkörning.

Pinto har ställts ut för första gång o han fick 41 p, jättebra tycker vi.

Vi har varit på 3 årstest för första gången. Vi anmälde Herakles då han visat fin hoppförmåga här hemma o mycket riktigt så fick han både gångartsdiplom o hoppdiplom o kommer att deltaga i hoppfinalen i Vetlanda den 23/9.

Vår lilla Vesta har blivit utsedd till att deltaga i Årets Ponny, detta skall bli fantastisk kul😊.23/8.

Vi deltog i Hovdala utställningen den 5/8 med Galina o Zirkon samt Herakles. Galina fick 42 p sluta som Bis 4:a, Zirkon fick 40 p o Herakles 40.

Frida vann handlerklassen o Emma deltog i tömkörning där hon vann.


13/7.

En glad nyhet är att Sandbackas Grus är tillbakaköpt o kommer att komma hem efter avslutad betäckningssäsong i Tärnsjö.


20/6.

Rubin klara sig mot alla odds, helt otroligt när hon var så sjuk.

Alla föl har nu kommit, 5 stoföl o 1 hingstföl, alla skall sparas tillsvidare.12/5. Det har kommit 4 st föl hos oss, 3 stoföl å 1 hingstföl.

De senaste dagarna har dock Rubin varit sjuk, vi vet inte vad det är som drabbat henne, kan vara fölsjuka,hon har hela munnen full av svamp så hon äter inte alls själv så hon handmatas 1 gång i tim sedan ett par dagar bakåt, är slö o apatisk , ser mörkt ut!


31/3.Herregud vad det var länge sedan jag uppdatera här då!

Har ju hänt en del. Bla har vi varit på Shetland Syds årsmöte o hämtat lite Hederspriser.

Frida blev årets Handlermästare Junior samt Bruksmästare.

Sandbackas Drusus fick hederspriset Årets Sydponny o Sandbackas Herakles fick årets Sydponny BRUKS.

Den 25/3 var det dax för årets första utställning i Vinslöv, vi hade med oss 3 ponnyer. En mest för träning då hon är "lite motsträvig" å det visa Lagertha i ringen också hon fick 39 p.

Sandbackas Herakles fick fina 40 p o blev champion valack 😀.

Uniflora som hatar utställningar behövde en 40 p till för att få sitt SUCH då hon fått 41 o 42 innan o det klara hon då hon fick 41 p.

Fölningarna närmar sig med stormsteg, först ut är Ivonne om ca 14 dagar.29/11. Oj nu var det ett tag sedan men vi var i Sölvesborg o tog hem BISet 😊. Galina Lee blev även bästa gångart samt bästa färgade, en välornad o trevlig utställning.

I helgen var vi Stockholm för Emma o Frida var med på SHs Young Handler Award som gick på Friends Arena. De blev lottade ponnyer/hästar Frida fick ett russ o Emma en Fjordhäst. Det var väldigt spännade in i det sista och tjejerna kom på

 kom på en delad 2:a plats, helt otroligt bra! 


27/9.

Igår lämna Helvetia jordelivet, hon var 23 år o i våras lova jag henne en lång o härlig sommar med massor av gräs o det fick hon💗. En snällare o rarare ponny är svår att fina o jag är glad för de åren vi fick med henne.


22/9.

Tiden rusar på som vanligt här. För 2 veckor sedan kastrera vi 3 av unghingstarna så nu är alla unghingstar borta, känns väldigt bra. Bumble bee åkte redan förra helgen till sitt nya hem i Göteborg, lycka till med denna supergo kille säger vi till de nya ägarna!

Lamborghini är också kastrerad o åker snart till Strömsholm. Herakles är också valack nu men han stannar här hos oss, skall vara tjejernas handler o bruksponny. Tyvärr blev utställningen med bruksgrenar i Flyinge inställd, minns inte när en utställning blev inställd senast i Syd, efter 12 år i styrelsen vet jag att det gäller att lobba för aktitivteterna om man skall få anmälningar till dem. 

So long!! 😃


31/8.

I lördags var det utställning i Ahla o det blev en fantastisk dag för våra ponnyer.

Iza, Lagertha o Vesta var med. Alla tre blev klassvinnare med guld, Lagertha o Vesta Champions o Lagertha blev även Bästa gångartsponny mini.

Iza blev slagen i Championatet av ett mini sto med samma poäng men med mer energi, 42 p fick hon trots att hon är utsugen av fölet.

Lilla Lagertha sluta som bis 3:a med 43 p och omdömet " det bästa fölet jag någonsin sett".

Vesta tog Bis:et med 43 p!

Så vi var väldigt nöjda när vi reste hem.

På onsdag är det dax för kastrering återstår att se om det blir 1 eller 2 ☺.

24/7.

Lyckad bruksdag o utställning i går i skromberga.

Hera fick 40 p och blev Miniorchampion.

Lamborghini fick 41 p. 2;a plats i tömkörning, 3:e plats i handlerhopp.

Zeke fick 38 p. 2:a plats i konkörning, 2:a plats i handlerhoppning, 2:a plats i agility o 1:a plats i tömkörning. Så tjejerna var riktigt nöjda.
15/7.

Allt går bra med Gunnar o hans nya mamma! 

Paul har op för en tumör som satt bakom pannbenet så nu hoppas vi att han återhämtar sig och blir pigg o glad igen.

Utställning i Huseby i lördags o Hera blev champion mini minior med 40 p.


8/6.

Uniflora förlora sitt föl tidigt i morse vid fölningen. Nu fick vi dock chans till att få en amma till Gunnar som nu är 5 veckor gammal o en riktig buse.  

Gunnar blev inkletad i efterbörden o Unifloras mjölk o Uniflora var helt med på noterna, tyckte nog det var ett väldigt stort föl hon fått o att hon sett den tidigare men den lukta ju ok. Gunnar var jätterädd för Uniflora till en början, han går ju bara efter oss så det tog ett tag innan jag fick honom till att försöka dia men sen gick allt bra och det ser ut som Uniflora tar hand om honom.


7/6.

Gilbert har nu flyttat till sitt nya hem i Falköping. Snart åker även finaste Grus, blir jobbigt att ta förväl av honom men det är bättre att han används, mest ledsen blir nog min mor, hon är livrädd för hästar men Grus älskar hon.


21/5. 

Livet går vidare men blir aldrig det samma utan Gunn.   Lille Gunnar växer o mår bra i allafall, har fått en egen hage där ute så han kan vara ute i det fina vädret. Beslutet är taget o jag kommer att dra ner på antalet ponnyer så en del kommer att sättas ut till salu. Det svåra är att välja vilka som skall åka men när inte glädjen finns mer då är det inget annat att göra.

      

9/5.

Det helt ofattbara hände förra veckan, mitt allt, mitt älskade sto Gunn dog😢. Vet inte om jag än riktigt fattat det, men hon dog 2 dagar efter fölningen och lämna ett litet föl efter sig som nu nappas med flaska.

10/4.

Årets första föl kom i natt. Mor o barn mår bra😀.

Ännu en Sandbacka hingst har blivigt godkänd på avelsvärdering, det är Sandbackas Pontiac 3 år som med jämna fina raden 5x8 =40 klara nålsögat på Wången idag. Stort GRATTIS till ägarna o tack för att ni förvaltat honom väl.


   
28/3.

Vi har varit på årets första utstälning i Vinslöv. Med oss hade vi två 1 åringar för att de skulle få träning. Bumble Bee fick 38 o fin kritik. Chrystal widow vann sin klass o fick 40 p med jättefin kritik. Dusus var också med o han vann sin klass o senare blev han championminihingst, Bästa svenskfödda o Bis 3:a. Frida vann i handlerklassen så vi var mycket nöjda när vi åkte hem. Nu känns det som vå

ren är här👍...

28/2.

Vi har varit på shetland syds årsmöte o hämtat våra priser 😊.

Årets Sydponny blev Sandbackas Paul Newman med 43 p o en 10:a på typen.

Årets Sydponny Bruks blev Sandbackas Candy.

Årets Handlermästare blev delat mellan Emma o Frida.

Årets Bruksmästare Frida.

Vilket härligt år 2015 var för oss o stuteriet.2016 är här!

Nytt år o nya möjligheter som de säger.                                   2015 var ett fantastiskt år för oss, vi deltog på 4 utställningar i Shetland Syds regi o blev BIS på 3 av dessa o BIS 4:a på den andra!! Med 4 olika ponnyer, helt fantastiskt!!

Blir svårt att toppa sådana resultat i år.


2/11

Årets sista utställning blev en fullträff!

Sandbackas Hera 1:a i klassen o det var en stor klass med fina ston.

Sandbackas Vesta 1:a i sin klass hade endast en motståndare men det var ett fint litet sto som fick guld.

Hesseldals Iza klassvinnare, vilket jag knappt trodde då hon var på extremt tjurigt humör o på tok för tjock men hon är ju dräcktig så det tunnar väl av sig igen.

Vesta slog till o blev Miniungstochampion o sen BIS o till slut Over all Best in Show!!

Frida vann dessutom pris för bästa klädda visare på miniutställningen o sen vann hon handlerklassen o Emma blev 2:a!

Hela bilen var fylld med priser när vi åkte hem, en helt fantastisk dag.

7/8.

Polaris fick sitt Diplom m 40 p 😀.

RIKSen är avklarad o det blev 40 p för fina fina Rhea o 42 p för Uniflora.


12/7.

Fina framgångar för oss i Tingsryd. Moonracer vann sin klass o blev senare på dagen championföl med 41 p mamma Moonwalk ställdes också ut o hon gick tbå i sin klass o blev rek till BIS ringen där hon sluta som bis 4:a m 42 p 😃! Skäpperöds Uniflora var också med o hon gick två i sin klass med 41 p, vilket var väldigt snålt på detta sto men men vi kommer igen 😉.

Emma o Frida var med i tömkörningsklass med koner o där vann Frida med 3 sek före Emma. Frida knep även 1:a pris i handlerklassen o Emma blev två.


10/5

I går vad det bruksdag i Kågeröd.

Frida vann i Agillityn o delad 1 placering i Tömkörningen. Emma tog flera fina placeringar med Figge agility, tömköring o handlerhopp.

Våran Palle blev BIS på utställningen med fina 43 p, kändes verkligen som vi fick betalt för allt slit med bruksdagen!

Ivonne föla på natten o det var en ruggig fölning då fölet kom med bara huvudet ut! Så det var bara till att försöka få in huvudet o få fram frambenen som låg helt bakåt, både tårar o hårt jobb innan jag fick ut fölungen men det gick!


3/5. Första fölet anlände mitt i Emmas konfirmation. precis när vi skulle köra till kyrkan så la sug Moonwalk ner o föla.

Så det blev till att snabbt dra av sug finkläderna, in med stoet o snabbt dra ut fölet som satt hårt!

Sen tvätta av sig o iväg till kyrkan, 5 min till godo satte vi oss i kyrkbänken 😆.


20/4. Som vanligt så rusar tiden på o uppdateringen hinns inte med.

Men vi har varit på utställning i Åryd där visa vi Paul som gick 3/5 m 41 p. Hera gick 2:à med 38 p vilket jag var nöjd med då hon bara var med för att få träning. Rhea blev klassvinnare o senare championungsto. Frida knep 1:à placeringen i handlerklassen o Emma 2:à platsen.

Årets första fölning närmar sig, spännande o oroligt som vanligt!


9/3. Årets första utställning är genomförd.

Vi hade två ponnyer med oss och båda blev champions o lilla Iza blev Best in show😆 med 43 p.

Emma o Frida deltog i handlerklass och Emma vann o Fruda blev 2:a med samma poäng som Emma 😄!


22/1. Sandbakas Glava blev årets Brukponny i Shetland Syd 2014 med Frida som ryttare o handler o Emma tog hem priset Årets Junior Handlermästare 2014😀.

         


3/11. Oj vad jag är dålig på att uppdatera här numera 😥, får försöka skärpa mig!

En ny jättetrevlig New Forest valack har kommit till gården, han heter Dizmo Joker o är släkt med vår fina Apache. Jocke som han kallas är stor o rej äl o väldigt väldigt snäll o trivsam. Den ena kan inte ersätta den andra men denna ponny är fantastisk 😀.

I lördags var vi på årets sista utställning i Sölvesborg hade anmält 4 men ärligt talat så orka jag inte ta med Drusus o Paul så det blev Herakles o Rolls Royce som fick åka med.

Lille Herakles fick 38 p o mycket beröm för sitt uppförande, han är en helt fantastisk liten ponny som går med på allt, han blev slagen i championatet av ett fint stoföl.

Rolls Royce som är världens mes här hemma,blev helt plötsligt stora hingsten när vi lasta av honom o han sparka, skrek o bet dagen i ända, har ett par ordentliga blåmärken!! Han sluta med titeln champion miniunghingst o han fick en bra "lärodag".


9/9.

I går lämna Appe ( Emmas Fina New Forest) oss för det gröna ängarna, han hade fått en kronisk hälta. Vi hade tid kl 7 på Knorrevången i Glimåkra som är helt ombyggt till ett riktigt fin o modernt slakteri. Appe gick in tuggandes på sin morot och hann inte blinka innan det hela var över, att slutet går fort o lätt är en tröst i sådana här svåra stunder.

Sista fölet har kommit, efter lång väntan så föla äntligen Cassiopeia, allt gick bra o det blev en liten fin gosse till.

Drusus har varit på Generalmönstring, där han fick 99878, 41 p, taggad till tusen som vanligt så blir ju skritten därefter....😉


24/7.
I mördande kuncurance där 8 av 11 visade 3 årsston fick diplom, den som gick etta fick 44 p, klara Nejlika att knipa sitt diplom, är väldigt väldigt glad över detta diplom då Nejlika är det ända som finns kvar efter vår fina Olga vd Bloemhof dessutom är hon Garys första avkomma som visas på 3 års premiering.
Har föresten missat att skriva hur det gick i Tingsryd, Sandbackas Rhea Championföl, Sandbackas Polaris Championungsto,
Sandbackas Gunn klassvinnare 41 p,
Sandbackas Grus klassvinnare 41 p
Emma 1:a i Handlerklassen
Frida 2:a i Handlerklassen
En toppendag!
26/6.
Nu har några ponnyer till lämnat oss och det är Gary o Sirius som fått nytt hem. Usch, det var svårt att lämna Gary men men nu är det gjort i allafall😥.
Nästa utställning blir den 29:de i Tingsryd, sedan blir det prem i Svenljunga för lilla Nejlika.

1/6. I går var vi på Shetland Syds bruksdag, Frida hade i år satt upp ett mål med Glava inför bruksdagen, det var att bli Bästa Allroundponny o skam den som ger sig.
Klassvinst i Agility, Klassvinst i Handlerhoppning, Klassvinst i First Ridden, Klassvinst i Tömkörning, dessutom så starta Emma med Glava i Handlerhopp 13 år o äldre o fick en fin 2a placering där, dessutom så fick Glava 40 p o Guld på utställningen.
Så när det var dax för prisutdelning visa det sig att Glava tog hem titeln som bästa Ridponny o Bästa Allroundponny denna dag😀!!
Sandbackas Grus var också med, han sluta som BIS 2a med 42 p!
En riktigt lyckad dag med andra ord!


21/5. 2 föl till har det blivigt, gunn fick ett fint rödskäckat stoföl och candy har fått ett litet fuxsto.

     


16/4. I går släpptes 1 år shingstarna på hingstbete, vilket var uppskattat 😀.
I dag har vi flyttat om alla stona så de dräcktiga går i en hage o de som inte är betäckta i en annan och alla har blivigt avmaskade.
I morgon väntar kastrering för Gangster sedan skall han säljas, vi kanske kör in honom innan också.
Ivonne är mitt uppe i fölningsperioden så jag hoppas att hon fölar snart då hon är enormt stor om magen.

20/3. Betena är nu kalkade o gödslade.

11/3. Årets första utställning var i lördags i Önnestad, mycket att förbereda men med duktiga medarbetare så går allt!
Vi hade anmält 4 st ponnyer men Gilbert fick stanna hemma då han inte var i guldskick.
Först ut var lille Lamborghini, som vann sin klass med Guld o fick tävla vidare om miniunghingstchampionatet som han vann, han fick fina 98788=40 p o goda lovord🙂.
Sedan var det Pauls tur o han var ensam i sin klass, undra vart alla avelsgodkända hingstar är?!!
Så det blev ju klassvinnst o tävlan om championhingst som han vann. Sist på dagen blev han BIM med 99879 =42 p samma poäng som BIS, som var ett fint svart sto.
Dolores vann sin klass med 98888 o förlora championtiteln till just Bis vinnaren.Dolores har ju en fantasisk trav som hon tyvärr inte ville visa upp, var allmänt tjurig då hon var brunstig!!!
Emma gick delad 1:a i handlerklassen o Frida gick 2:a så vi var nöjda när vi åkte hem.

22/1.
Nytt år o första månaden har nästan redan gått😮!
Vi har bestämmt att minska ner antalet ponnyer o det går sakta neråt, men snart kommer det nya föl o då vill man ju spara några men antalet ponnyer skall ner till ca 20 st. Så ser ni någon som ni gillar tveka inte att höra av er, kanske just den är till salu eller kommer att bli efter fölningen om det är ett sto.23/12.

God Jul o Gott Nytt år!!

3/12. Jaha då var vi inne i årets sista månad, var blev 2013 av undrar jag??
Årets sista utställning var i Älmhult där vi hade med oss Iza som var ganska matt o slö efter årets föl men hon fick fina 42 p, blev klassvinnare o championministo o BIS:3a, Sandbackas Nejlika var också med o hon blev klassvinnare och
championungst samt BIS:5a med 42 poäng, så vi var nöjda 😀.


21/10. Tiden rullar på som vanligt i hög fart! Vi har varit i väg i Grekland 1 vecka, vilket är otroligt avkopplande o nästan ett måste inför vintern om man skall klara allt arbete som väntar!
Några ponnyer har flyttat o några nya har kommit hit 😀! Har uppdataerat lite på sto, unghäst sidorna.
Vi har också varit på utställning i Sölvesborg med Polaris o Nejlika, båda fick guld, Polaris fick 40 o Nejlika blev klassvinnare med 41 p, Frida vann dessutom i handlerklassen, så vi var mycket nöjda när vi for hem.

7/9. Då var Bjärsjölagårds utställningen avklarad, phu, mycket att fixa för en person, men det hela blir ju bättre när man får beröm efteråt att det var bra ordnat 😀. Med oss dit hade vi Gary o Thriller, båda tog var sin championtitel, champhingst blev Gary med 42 p o champminiunghingst blev Thriller med 40 p.

Vår uppfödning Sandbackas Vega som är 1 år har också varit på utställning hon fick 98888= 41 p, Grattis till hennes ägare Lis o Ole.4/8. Gårdagen tillbringades i Bollerup på utställning. Med oss hade vi Grålle som fick jättefin kritik o 38 p, sedan var det Ferraris tur och han har ju en trav som sällan skådats men den skulle han ju inte visa upp utan han bocka slog med frambenen ja allt man kan tänka sig utom att trava, så det blev bara en 8 på traven o 39 p men med fin kritik o att han var ett hingstämne.
Gloria var sist ut och hon blev bäst i rasen o sedan R-Bis med fina 41 p endast slagen av en Welsh av alla ponnyer på hela dagen. Ett väldigt fint 2 års sto visades också fram där efter Augustus, hon fick 40 p hoppas det håller i sig till nästa år så det kan bli diplom.
Vi var mycket nöjda när vi körde hem.

26/7.  I  morse for vi till Svenljunga för premiering av Moonwalk, hon gick 2:a i klassen av 10 st 3 årsston med 42 p!! 99888 fick hon och mycket fin kritik 🙂.

23/7.
Sirius o Dolores har varit hos oss i ca 2 månader och jag hoppas att båda är dräcktiga.
Den 14/7 var vi på Dalsgårds utställningen och Drusus blev då minichampionhingst m 42 p o BIS 4:a, Gunn fick 40 p och blev bästa skäck.
Jane Barry från UK var domare. Salvia fick 38 p o bra kritik så vi var mycket nöjda med dagen. Emma vann handlerklassen 🙂!

5/7. Golden har fölat och det blev ett litet sto skäck i år.
Den 3/7 var det så äntligen tid för lilla Penelope att föla men tyvärr så dog fölet det var intrasslat i navelstängen o gick inte att rädda😥, usch så ledsamt, vi som kämpat i 2 år för att få henne dräcktig! Penelope tog också det väldigt hårt och har sörjt sitt föl i 2 dagar, har inte gått i från fölet en sekund, tar på krafterna att se sådant.

23/5. Den 18:de var vi på bruksdagen i Gryttinge. Frida tävla Glava i hoppning o det gick väl sådär, uppvärmningen gick bra, då hoppa hon glatt över alla hinder men vid själva hopptävligen då skulle inte Glava göra som Frida ville!!
Bättre gick det fär Emma som tävla Glava i handlerhoppning o där blev det vinst!
Själv så deltog jag i handlerhoppning med Gunn för att kunna ställa ut henne o hon blev näst bästa ponny "r-bis" om nu denna titel hade funnits denna dag men det var bara Bis som utsågs o det blev en fin liten isabellhingst med samma poäg som Gunn.


15/4. Nu är alla ponnyer som skall ut på bete ute, skönt! Stona som inte har föl eller som inte skall ha föl får stanna i rasthagarna, blir inget gräs för dem då blir de på tok för tjocka.
Har börjat komma betäckningsston till hingstarna så nu är de verkligen på G!!
På lördag skall vi på bruksdag🙂.
Frida har tränat flitigt med Glava för att ställa upp i 50 cm hoppningen, vi hoppas på en felfri runda.

24/4. Loppan o valparna mår relativt bra efter omständigheterna, valparna är nog de som mår bäst de växer enormt för varje dag. Loppan har fortfarande ont o äter dåligt så det är ett evigt duttande o trugande med maten till henne, för äta måste hon.
Iza föla i söndagsnatt ett litet fint hingstföl.      Är så glad över att vi var hemma båda två här annars hade det gått åt skogen då fölet kom helt fel ut och det tog en hel timme att få ut honom men efter lite massage så var han pigg.

20/4. I onsdags var det dax för Loppan att få sin första kull med valpar vilket vi sett fram emot. Valpningen börja 10 på fm men sedan hände inget, det hela sluta med ett akut kejsarsnitt då en valp hade satt sig på tvären. Loppan förlora väldigt mycket blod o är svag och vi vet inte hur utgången blir. Inga fler föl ännu! 


28/3. Händer inte mycket här nu mer än att vi väntar på att Iza skall föla, hon är snart 14 dagar över tiden! Trist men fölet har ju varmt o skönt där inne, vilket den inte haft om det kommit ut. Förskräckligt trist väder!!8/2. Vintern håller i sig, tyvärr!! Ja ja det kan ju inte bli vår riktigt än så det är bara att härda ut. Stona börjar att bli riktigt runda om magarna, och första fölet kommer redan om 4 veckor.    Det är Iza som är först ut, skall bli mycket spännande att se vad hon kan lämna, tror den blir superfin🙂, pappa är ju fina Augustus!
För ett tag sedan så fick vi ett sto till skänks, fina Helvetia v st Brammelo, vi som inte skulle ha fler ponnyer😲, Tack än en gång Pia för Hällan! 30/12. Så var då detta året till sin ända, förstår inte vart tiden tar vägen😲?!
Det har varit ett fantastiskt fint år för stuteriet.
Året börja med Påskutställning där blev Olga Championsto och BIS o Iza blev Champion ministo  och R-BIS, båda med 43 p,vilken glädje!  
Vi visa våra fina hingstar Sandbackas Grus o Skäpperöds Drusus på vårens avelsvärdering och båda blev godkända, Grus fick 41p o Drusus 42p.
Utställningen i Svenlinga resulterade i en klassvinst
med Sandbackas Moonwalk 42p o en 2:a plats med Sandbackas Grus 41 p.
I Huseby deltog vi med Skäpperöds Drusus o han fick 42 p, blev Champion minihingst samt R-bis, Sandbackas The girl is mine fick 39p.
På Bjärsjölagårds utställningen deltog vi med Skäpperöds Drusus o han blev Champion minihingst samt R-bis med 42 p.
Dagen efter var det dax för höstens avelsvärdering för hingstar i Laholm där vi anmält Sandbackas Thriller o han gick o blev godkänd med 40 p😀!
Årets sista utställning var i Älmhult där vi hade med oss Sandbackas Salvia som fick 39 p o mycket bra kritik samt Sandbackas Paul Newman som tyvärr var väldigt peppad och inte riktigt kunde slappna av i skriten så han gick 2:a i klassen med 42 p endast slagen av No Fear vd Romer.
Några ponnyer har flyttat här ifrån bla fina Nille Bomlund som nu har fått en ny liten ryttare. Istället så kom en ny pärla i Grålle till oss, snälla fina welsh mountain ponnyn Grålle, Emmas ögonsten!
Sandbackas Golden Eye kom hem till oss från Danmark för att jag skall ta föl på henne o hon är nu dräcktig med Paul Newman, skall bli mycket spännande att se vad Paul kan lämna med den stostammen.
  
Jag vill passa på att önska alla gamla o nya kunder ett gott Nytt Shetlands år o varmt välkomna 2013!😘    God Jul o Gott nytt år till er alla!


16/11. Vi har beslutat att hyra ut Augustus under 2013, så är det någon som söker en supertrevlig o lätthanterad minihingst med bra stam, helt fri från PP blod så hör av 🙂! Pris mm diskuteras vid seriöst intresse.
Planen var att även Gary skulle ut på station under 2013 men det blev inget med den tilltänkta platsen, så nu stannar han hemma!

5/11. I lördags var det årets sista utställning i Syd. Vi hade med oss Paul o hans dotter Salvia.
Salvia fick jättefin kritik med 39 p. Paul gick 2:a i klassen med fina 42 p, 1:a klassen blev superhingsten No Fear vd Römer! Paul fick också jättefin kritik av dagens domare som var Morgan Johnsson. Paul var spännd o taggad som bara den så skritten blev väldigt kort med en 7:a, annars så vet man inte vad som hänt😀. Är så himla nöjd med hur Paul utvecklats sedan han blev godkänd o så fina avkommer han lämnat. Hans första 3 avkommer är visade i år och det har blivigt 1 godkänd hingst o 2 st med 39 p, dessa båda kommer säkert att få 40 p o mer i framtiden, för det är fina ston.
Emma knep 1:a priset i sin handlerklass o Frida blev 2:a i sin, duktiga tjejer.