Juridik

Dragspel Elving Roshamn, piano Sten Liljeros, fiol Konrad Bergqvist. Elving och Konrad var medlemmar i spelmansgillet. Liljeros var överkonstapel i Nyköping.

Beskrivning:
Juridik om upphovsrätt (URL)och personuppgifter (PUL)

Vår strävan är utöva svensk folkmusik med sörmländsk tonvikt.
På denna portal är vår avsikt att inte kränka någon eller att göra intrång på annans upphovsrätt.

I de fall vi hittills inte lyckats klargöra upphovet, stöder vi publicering på lovlig citering (22 § URL) med motivet att belysa materialets existens och karaktär.

Personuppgifter (bild) har ibland inget godkännande av den registrerade. Vi stöder oss då på att personuppgifterna och sammanhangen är harmlösa. (10§ PUL)

Den som mot sin önskan finns avbildad eller beskriven blir genom sitt tolkningsföreträde struken efter kontakt med föreningens kontaktperson. Den upphovsman som anser sig förbigången ombeds också ta kontakt för korrigering.

Kontaktperson:
Mats Hedblom

Sveriges vackrast lagtext
Byggninga Balk 21 Kap.

Om bi.
1 §. Flyga bi bort i annans skog, och följer egaren dem till stock och hål, märker samma trä, och giver det byamän tillkänna; hafve ingen våld honom dem förtaga. Hafver bisvärm satt sig i bärande och fridlyst trä; då skall den stockas, och ej trä huggas, eller spillas, vid bot, som i (13 Kap.) är sagdt. Är den i annat trä; hugge neder, och tage bi sin saklöst.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.09 | 21:51

Första i Vingåkersdräkt från vänster är Ellert Skog.

...
08.04 | 22:47

Tack, det var ett trevligt och välordnat spelläger på Åsa.

...
02.02 | 13:27

"På Tjäderåsen" var hyllning till Jon i samband med besöket av Gudrun och "Spel" Arvid... en by långt in i Orsa Finnmark's utkanter. Sent 50-tal tidigt 60-tal ?

...
02.02 | 13:19

Hej, ja det stämmer, givetvis. Det var då låten "På Tjäderåsen" kom till, gånglåt av just Spel-Arvid Karlsson... Fam var och hälsade på oss på Tjäderåsen...

...
Du gillar den här sidan