HISTORIA
HISTORIA
Vid tiden efter andra världskriget bestämde man sig på den Ryska statliga Avelsinrättningen "Krasnaja Swesda" (Röda Stjärnan) för att genom korsningsavel få fram en hundras som kunde uppfylla polisens och militärens särskild hårda krav på Bevaknings och Tjänstehundar. Man korsade Riesenschnauzer, Rottweiler, Airdaleterrier och s.k. "Moskwa-retriver" (I huvudsak korsning Newfoundlandshund och Schäfer).

Syftet var att få fram en uthållig, skarp, hård, oöm, stabil samt arbetsvillig hund som kunde bevaka och försvara. Hundrasen skulle dessutom vara stark och kraftfullt byggd och med till uppgiften anpassad pälskvalitet. Vidare skulle den klara de inom hemlandets varierande klimatförhållanden med såväl stäpp och ökenområden i sydöstra delarna, som isande kyla i Nordsibirien. Även i dag används rasen flitigt i ursprungslandet Ryssland av både militär och polis.

Vid en lantbruksutställning 1955 presenterdes avkommorna till den första och andra generationen korsningshundar under rasnamnet Svart Terrier. Rasen ansågs vara etablerad i början av 1970-talet.

Förutom i Ryssland och de övriga öststaterna har rasen nu spridit sig till övriga världen. Till Sverige kom den första Svarta Terriern 1973 och den första valpkullen föddes 1978.

Från och med år 2012 heter rasen Rysk svart terrier.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

23.11 | 23:14

Det är alltid lika roligt att titta in här och kika på vad Fantomen och Lotta har hittat på

...
08.03 | 15:40
Uppdateringar har mottagit 1
19.03 | 12:39
NIGHTMARE´S-FANTOMEN har mottagit 13
01.04 | 13:27
HÖST FILM har mottagit 1
Du gillar den här sidan