Rasbeskrivning
Rasbeskrivning

                 Rysk svart terrier
Hemland-Ryssland
och FCI-grupp-2

Helhetsintryck:En Rysk svart terrier är över medelstorlek, stark med kraftig benstomme och välutvecklad muskulatur. Den är robust och oöm. Pälsen är tät och något vågig, men ej lockig eller hängande. Könsprägeln är tydlig, hanhunden är större, grövre och kraftigare byggd än tiken. Mankhöjd för hanhund:
Önskvärd mankhöjd 72-76 cm (inte under 70 cm eller över 78 cm)  och för tik:
Önskvärd mankhöjd 68-72 cm (inte under 66 cm eller över 74 cm)

Karaktär: Rasen är skarp och uthållig. Den kan anpassa sig till de mest skiftande klimatförhållanden. Den är lättdresserad, modig och balanserad, den är också livlig och har snabba försvarsreaktioner. Rastypiskt är också att den är reserverad mot främlingar men dock utan aggresivitet. Det är en brukshund som är avsedd för extremt kraftfulla och snabba aktiviteter.

Rörelser: Rörelserna är fria, harmoniska och lätta. Kort trav och galopp är de mest typiska gångarterna för rasen.

Päls:
Pälsen skall vara en rustik och tjock dubbelpäls. Den består av grovt, tjockt, något vågigt täckhår och mjuk, kort och tät underull. Täckhåret skall täcka hela kroppen. Naturlig och otrimmad päls är mellan 5 och 15 cm lång. Håret på huvudet skall vara mycket välutvecklat och bilda rikliga mustascher, skägg och ögonbryn.
Benen skall vara täckta av lång, tät päls. Korrekt pälspresentation krävs. Den klippta pälsen skall förstärka helheten av en stark och självsäker hund och får på inget sätt vara extrem eller dekorativt utstuderad. Pälsen lämnas längst på ben och nosparti. Klippningen skall accentuera det massiva huvudet med flat panna, väl liggande öron, stark hals och välkonstruerad kraftig kropp.


rg:Färgen ska vara svart. Grå strån insprängt i det svarta är tillåtet men får inte täcka mer än 1/3 av kroppen.

Huvud: Skallen är lång och tämligen bred. Kinderna är rundade. Pannan är flat med markerat men ej överdrivet stop. Nospartiet är kraftgt och avsmalnar lätt mot nosen, längden är något kortare än skallens. Skägget ska ge huvudet en trubbig och fyrkantig form. Läpparna är tjocka och fylliga och ligger stramt an mot käken.

Öron: Öronen är små, trekantiga och högt ansatta. Hängande med främre kanten liggande lätt mot kiden.

Ögon: Ögonen är små, ovala, snedställda och mörka.

Bett: Saxbett

Hals: Halsen är lång, kraftig och torr. Den är ansatt i 40-45 graders vinkel i förhållande till ryggen.

Kropp: Manken är hög och skarpt markerad från rygglinjen. Svansen är kraftig och bärs högt ansatt. Ryggen är stram bred och muskulös. Ländpartiet är kort, brett, muskulöst och något välvt. Korset är brett muskulöst och lätt sluttande. Bröstkorgen är bred med lätt välvda revben och når med sin undre del till armbågen eller något under. Buklinjen är något uppdragen.

Extremiteter: Framifrån sett är frambenen raka och parallella. Armbågarna sluter tätt intill kroppen. Underarmarna är raka och muskulösa och handloven kort och rak. Bakifrån sett är bakbenen raka och parallella. De är något bredare ställda än frambenen. Låren är muskulösa, underbenen långa och knävinkeln är markerad. Hasorna är torra och tydligt markerade. Mellanfoten är kraftig, lång och nästan lodrät. Tassarna är stora rundade, slutna och har välvda tår.
NIGHTMARE´S FANTOMEN

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

23.11 | 23:14

Det är alltid lika roligt att titta in här och kika på vad Fantomen och Lotta har hittat på

...
08.03 | 15:40
Uppdateringar har mottagit 1
19.03 | 12:39
NIGHTMARE´S-FANTOMEN har mottagit 13
01.04 | 13:27
HÖST FILM har mottagit 1
Du gillar den här sidan