Föreläsare på foto är Runar Naess/Tvååker 2011


Ett annat bra sätt att skaffa sig kunskap om hund är att gå på olika föreläsningar. Det finns massor av kunniga människor som föreläser, ibland är det specifika ämnen t ex om stress eller aggressivitet medan andra pratar mer övergripande om hunden. Ibland vet man kanske inte vad föreläsaren "står för" innan man går dit men det är bra att lyssna på olika. Men det gäller att kunna göra sig en uppfattning om vad som är okej och inte!

Snacket att plocka russinen ur kakan och ta till sig de bästa bitarna från det föreläsare och kursledare pratar om är bara nonsens! Det finns i princip ingen, eller i alla fall väldigt få som verkligen är kunniga nog att kunna göra detta. Dessutom fungerar det väldigt dåligt att sätta ihop det ena med det andra... Det passar helt enkelt inte ihop! Men det låter coolt!

Det gäller också att lära sig att både förstå och inse att man behöver träna en sak under en tid för att få resultat! Man kan inte som många gör prova än det ena och än det andra och förkasta sak på sak på löpande band... Ingenting fungerar! Men det får liksom aldrig en ärlig chans att "sätta sig".

Stanna upp och tänk efter! Varför ska allt gå så fort??? Har du inte tid att lägga ner tid på din hund och dess träning och utveckling så känns det inte som du verkligen är genuint intresserad av att leva tillsammans med en hund!

Jag tycker det är spännande att lära och bjuder gärna hit olika föreläsare när tillfälle ges! Informationen finns då på denna sida! Hoppas att ni lika mycket som jag tycker det är utvecklande med kunniga föreläsare och hänger på när det är dags...

 


 

 


 

Foto: Marie Ström

Copyright 2018
Bilder och all text stannar här på sidan!

Sidan senast uppdaterad 171023