Hjälp min hund drar i koppel!!

Lär din hund att gå lungt i koppel utan att dra!

Drar din hund i kopplet? Är era promenader en sann plåga? Hunden drar framåt och du håller emot så gott det går?! Har du provat allt och ingenting hjälper...

Det finns hjälp att få! Dessutom utan att behöva ta till en massa tråkiga metoder eller väredelösa hjälpmedel! Men det finns inga genvägar!!! Här får deltagarna lära sig att med enkla medel, hjälpmedel värda namnet och inte minst trevliga metoder få hunden att gå i sitt koppel utan att dra, rycka eller slita! På så sätt blir promenaderna både trevliga och harmoniska - precis så som de ska vara ...

Kursavg; 1500:- (ord pris 1800 kr) 4 enskilda träningsträffar som bokas på de tider som passar dig bäst inom 2 månader från första träningsträff.
Samtliga datum bokas vid kursanmälning.

 
Anmälan till Marie, via mail; marie.int.dogtrainer@telia.com


- Välkommen med din anmälan!

Introfilm till Turid Rugaas dvd - What do I do when my dog pulls ?

Kunskap är makt!


Gång på gång både hör och läser jag om att det är farligt att använda sele på hund. Om folk i allmänhet hade haft större kunskap om hund så hade var och en förstått att detta uttalande inte är annat är skitprat! Dessutom visar den som säger det sin absoluta okunskap! En vanlig promenadsele i rätt storlek som sitter bra på hunden är inte farlig! Har aldrig varit och kommer aldrig att bli!

Däremot är alla former av stryp farliga! Inte ens det rätta knycket fungerar smärtfritt - vilket var och en själv borde begripa! Antar att alla vet vad som händer när man lägger en snara kring en hals och drar åt!? Jag har till och med varit med om hundägare som inte tänkt på strypkedjan runt hundens hals som en strypsnara... Det finns även de som förespråkar smala länkar, ju smalare desto bättre - gärna uppsatt precis bakom hundens öron - vilket kan liknas vid tortyr! Utställningsfolk har en förkärlek att sätta sina tunna utställningskoppel i detta känsliga område. Det är en skam att dessa människor inte har större kunskap än så och inte begriper att detta inte är bra! Om nu inte uppfödarna begriper bättre så borde ju i alla fall domarna göra det! Men det verkar väldigt klent med kunskapen överlag!

Det finns inga genvägar att få sin hund att gå ordentligt i sitt koppel! En titt i hyllorna på så kallade hjälpmedel till hundar som drar endast ett bevis på det stressade samhälle vi lever i! Där hänger inte något utan att det är baserat på smärta! Är det så vi ska lära våra hundar??? Med smärta??? Tror ni verkligen de lär sig något då??? Är det inte dags att vi sätter oss in i och verkligen investerar i egen kunskap och i hundens väl och ve?

En hund kommunicerar med många signaler i ansiktet - därför är det idag så fruktansvärt skrämmande att se alla dessa hundar som är "klädda" i halti/nosgrimma. Ägarna pustar och säger "ja den är alldeles för stark för mig" - ja vad tror de??? Om man t ex köper en rottweiler som i vuxen ålder kommer upp i 45-55 kg och man själv endast väger 65 kg... Det är omöjligt att hålla emot - så är det bara!!! Antingen skulle man tänkt efter före och köpt en mindre hund eller helt enkelt lärt hunden redan från början att gå ordentligt i ett koppel! Så dags att försöka sig på det med dåliga hjälpmedel när det redan är försent!

Dessutom sätter man dessa grimmor på hundar som kastar sig ut i kopplet... Vad tror ni händer i nacken när det tar stopp i kopplet??? Vet ni inte det så tycker jag att det är dags att ta en rejäl funderare på det! Ledtråd; whiplash...

Sen har vi då "lära-gå-fint-selarna" - varje hund jag har sett med dessa förbannde selar har varit mer eller mindre skinnflådda i armhålorna! Har till och sett hundar som varit blodiga av skiten! De kanske ser beskedliga och ofarliga ut men titta på dem - märk hur de fungerar! Återigen med smärta! Jag hörde en otroligt korkad hundäagre en gång lovorda detta redskap med orden - min tik drog bara en gång med detta på sen fattade hon och nu drar hon inte längre. Jag tittade på hunden - det var ingen lycklig hund jag såg. Spåra vågade den inte - för vem vågar gå framför ägaren??? Då gör det ju ont! Så det som hundägaren stod och gjorde sig så "lustig" över var inte ett dugg lustigt - det var snarare mycket, mycket sorgligt!

Fundera också på HUR detta så kallade sele fungerar! Varför slutar hunden att dra??? Är det bra att gå med ihopadragna skulderblad tror ni??? Prova att dra ihop dina egna och sitt så en timme eller två! Skönt???

Denna förbaskade okunskap när det gäller våra hundar är så fruktansvärt skrämmande! Det är inte enbart att slå på tv´n och tro att man ska lära sig något bra av det som visas där! Att man i detta media dessutom visar hur man rycker i strypkedjor och hur man ska hänga upp en hund i sitt koppel även den klädd i strypsnara - vad liknar det??? Att påstå att dessa hundar var riktigt elaka eller ouppfostrade spelar ingen som helst roll!!! Man behandlar hundar med respekt! Så enkelt är det!

Vem ska ta ansvaret för din hund om du som ägare inte själv tar det???

Föregå med gott exempel och lär din hund att gå ordentligt i slakt koppel - klädd i sele och inte i allt annat skit som i de flesta fall kan vara direkt farligt för den!

Kunskap är makt!!!

Övrigt

Foto: Marie Ström & Anette Karlqvist

Sidan senast uppdaterad 170723

All text och samtliga bilder stannar här på sidan!
Tack för att du respekterar detta!
Copyright Marie Ström 2012-2018
   

Lagen om upphovsrätt