Ur recension från april 2008
"Det är begåvat och roligt."
Herrströmer Ulf

Doktor Limericks skrattsalva

Ur recension

Att säga mycket med få ord är en sällsynt konst i dessa ordbehandlarnas tidevarv. Också de antika epikerna flåsade på med sina lass av hexameterlastade liknelser i ett oändligt maratonlopp som få av oss nu mäktar följa.
Nej, den listige poeten vet att så mycket kan sägas om oss människobarn på bara några få rader. Limericken är poesins trestegshopp: en vågad ansats, ett hopp och en poäng på slutet. Och blev det lyckat sitter vi där och ler åt oss själva, lite klokare och lite gladare.

Att doktor Herrströmer, när han nu sagt adjö till sina patienter, ger oss alla receptfri medicin för ett längre och gladare liv kan vi bara tacka för. Det är begåvat och roligt. Kanske vi vill pröva själva att skriva limerick. Det kan ju bli ett sällskapsnöje.
Modeller av högsta karat finns det gott om i den läckra lilla boken Doktor Limericks skrattsalva.

Tibro i april 2008

Bo Nordstrand

Ph D

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

23.10 | 11:09

Ulf, om ingen annan har upplåtit plats ställer jag gärna upp. Jag uppskattar dina limerickar och vill gärna se mer av dem. http://björnlarsen.se

...
29.01 | 09:28

Välkomna till min limericksida!

...
20.11 | 16:14

Grattis! Nu har du kommit igång med kommentarer på din hemsida. Glöm inte att berätta om det för familj och vänner. Mycket nöje Mvh, 123minhemsida.se

...
13.05 | 12:59
Länkar har mottagit 2
Du gillar den här sidan