Bloggen

Idag, den 31 januari 2015, har Julia skaffat sig en liten vovve. Den har blivit killad på magen, fått bollar kastade åt sig av henne som vovven sedan har sprungit och hämtat. Vovven har också blivit rastad i koppel. Att hon idag lekt på detta sätt är helt nytt och så gulligt. Plyschhunden har funnits i hennes rum i två år, blivit lite sönderbiten av Jill (som jag nu lagat!) och så helt plötsligt plockar hon upp den ur en flyttkartong och så är den där, hennes egen vovve. Som morrar då den blir killad på magen, men den bits inte. Ler

Äntligen har det hänt. Det jag har velat sedan jag först såg föreställningen i Globen. Jag har deltagit i Stockholm International Horse Show! Inte på Globen, men på Stockholms (ja säkert Sveriges) största arena, Friends Arena. Jag vet inte hur jag ska beskriva känslan, men jag vill göra det varje helg!! Se allt i bilder på fotosidan här på min hemsida.

Att ha en liten tjej som snart är 2 år är underbart. Hon pratar som aldrig förr, hela meningar och tydliga ord. Många tror att hon är betydligt äldre än vad hon är men så har hon ju övat på att prata sedan hon var 16 månader. Redan vid 18 månader sa hon två ord på rad och nu, 22 månader så talar hon hela meningar. Har ni läst böckerna om Max? I så fall vet ni hur hon talar. Perfekta bokstäver, även om "V" är lite svårt i ord som vagnen, då den bokstaven kommer först. Alltid glad är hon också, så länge som hon får som hon vill...

Nåja. Fantastiskt roligt är det i alla fall. I höst ska lillan börja på förskolan. Jag och Roger ska jobba "som vanligt" men förskolan ligger på 2 mils avstånd, opraktiskt. Flytta? Jo, men Roger vill byta stad. Till Stockholm eller Södertälje. Jag kan visst tänka mig det, Mölnbo är jättevackert! Men mamman i mig säger att om vi nu skolar i Julia i augusti ska hon då behöva byta igen i oktober? Hur vet jag att jag hittar en bra förskola där borta (som jag tror att jag gjort här)? Hästen ska ju ha stall också, och vi ska ha jobb och bostad. Gärna idyllen med vita knutar och äppelträd, nära till skog och bad, fast centralt och med de bästa förutsättningarna för Julia. Och max 30 minuter till stallet som naturligtvis ska ha "allt" och lite till, det också... Tål att tänka på.

Det första Julia gör är att fira det nya året med att vrida sig runt 360 grader. Hon ligger på magen på sängen och vips så har hon snurrat runt sin navel (tänk som så att naveln är markbunden och fast) ett helt varv på sängen. För första gången!! Ett par enstaka "riktiga" skrattljud har också kommit de senaste dagarna. Härligt Wow!

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS