Lördag den 26 november

OBS !!!!!!!!!!!!!!!
Har ny blogg på
www.junhager.bloggo.nu

Måndag 21 november 2011

Ja här händer det inte så mycket utan livet rullar på som vanligt. Jag har nu gått ut skolan och är nu utbildad Ekonomi assistent och söker jobb inom området men tycker de är trögt inom marknaden. Bra betyg har jag och känner mig nöjd förutom ett betyg i Finansiering och kalkylering där jag är missnöjd då jag inte har fått feedback på proven eller någonting. Vilket jag tycker att vi borde ha fått sista dagen vi var där. Men våran skolchef / Lärare som vi hade i finansiering & Kalkylering hade inte tid att komma in och tacka av oss ens engång, vilket jag anser är mycket dåligt. Men skitsamma nu är de över och man får väl gilla läget som vi så många gånger har diskuterat i skolan.

Bara söka massa jobb och hoppas på ett arbete snart.

Tjabo gubben har nu fyllt 8 år och 8 mån min vackraste prinskorv. Mirakel hon är lika sprättig fortfarande. Men de mår bra och är nu mera livsnjutare på heltid.

De har varit hockey och lite innebandy och samtidigt lite fritid.


Söndag 6 November 2011

OJ OJ OJ 768 sidvisningar denna vecka på min hemsida de var rekord kan jag säga. Själv har jag inte varit inne på ett tag så när jag fick mail om veckan som gott så vart jag förvånad. De brukar ligga runt 300 sidvisningar i veckan. Någon har iallafall kikat runt väldigt mycket ;-).

Denna vecka som gott här har varit turbolent med mycket prat inom familjen. Som mamma och pappa så får man ha många roller och man får vara allt i allo. Man skulle kunna söka många jobb, när man ändå får massor av erfarenhet av de mesta.

Jag skulle kunna söka jobb som
1 Läkare
2 Psykolog
3 Lärare
4 pedagog
5 Barnskötare
6 Ekonom
7 Städerska ( Angelica brukar sköta detta men vi delar)
8 Tvätterska ( Fast nu tvättar Erica all tvätt här hemma)

Ja listan kan göras lång. Men hur som helst så vill jag inte byta med någon i världen när de kommer till min Familj. Jag är otroligt stolt över alla här hemma.Nä nu blir de

I fredags var jag på tjejträff i Månkarbo hos min syster och de var Jag, Angelica, Fia, Mia, Mamma, Och min moster Marit. Vi hade mysigt som vanligt och satt uppe till 02:00 sen i säng. Jörgen hämta mig och Angelica på Lördags förmiddagen och vi lämna Angelica i Nyby då hon skulle iväg på Innebandy Cup. Sen drog vi till ishallen och kika på Erica som träna. Angelica och Sonny sov hos Sonnys mamma och vi fick en lugn kväll och vi käka och titta på tv och bara va. Men visst sakna man buset när de är borta men en kväll kan vara skönt.

I dag är det matchdag och Iron ska möta Tullinge. Almtuna ska möta Tumba. Så får vi se hur de går.

Ha en skön söndag!

Torsdag 27 Oktober 2011

Sitter här lite morgontrött, jag kunde inte sova i natt. Men sånt är livet. I går var vi iväg och titta på Almtuna Dam´s hemma match mot Järfälla tyvärr var inte Lisa med. Men kanske träffar vi henne på Söndag då SK Iron ska möta dom. Järfälla spela ganska fult och körde över Almtunas målvakt flera gånger så nu vet vi hur de jobbar på att få mål. De fick nämligen just sitt enda mål i går genom att trycka in målvakten in i målburen så,så ska man göra. Helt sjukt att domaren lät de få sitt mål. Matchen sluta iallafall med att Almtuna vann 3-1. Bara att gratulera de var ni värda ni jobba bra och kriga vidare.
Annars så sitter jag här och jobbar, har praktik så jag gör så gott jag kan med de mesta.

Snart är de fredag men fullt ös hela helgen ;-)

Trevlig helg

Måndagen 24 Oktober 2011

Månaderna bara rusar i väg och man undrar vad tiden tar vägen. 🙂
Men faktum är att det är saker som händer varje dag och de är otroligt mycket ishockeyträningar och matcher nu, så lediga kvällar är bara att för glömma men för sjutton vad det är roligt. Skulle ha varit på praktik nu men det var så rörigt på min praktik då de ska bygga om på avdelningen så det var lite knasigt. Så nu får jag arbeta med vårat företag själv och sedan har jag hyrt ut mig gratis till revisorn så jag får göra saker där. Så ingen nöd på mig. Tur är väl att detta inte ingår i våra betyg eller något sådant.

Har fått svar på mitt slutbetyg i organisation och ledarskap och de vart VG

Jag har ägnat mycket tid till mina hundar, då jag känner med så många som mist sina älskade vänner och i sådana svåra stunder så blir jag mer och mer medveten om att jag inte har pur unga hundar längre. Jag har haft äran att då dela mina hundars liv ända till de kommer in på ålderns höst många blir slitna i från sina älskade alldeles för tidigt och de är otroligt smärtsamt.
Hua nu vart de jobbigt.

Nä dags att sova.Fredag 7 Oktober 2011

Det blir inte mycket som skrivs i dagboken då jag har annat att göra. Denna vecka har jag legat däckad i en dunderförkylning och lilla barnbarnet drar med sig baciller från dagis och delar gärna med sig av dessa.

Ericas hockeysäsong är klar och hon blir utlånad till SK Iron för matcher. Hon tillhör ändå Almtunas Damlag och ska träna där. Hon hade en sådan säsong för 2 år sedan. Hon behöver matchträning och vana. Erica kommer att möta Almtunas Damlag eftersom de spelar i samma serie och division i år.

Börjar kännas tungt i skolan då de snart är slut och vi går snart  ut på praktik de är om 1 vecka drygt. Visst ska det bli kul med praktik i 3 veckor, men alla klasskamrater kommer jag sakna. Vi har sista provet i nästa vecka i finansiering sen slutrapporten från praktiken. Sen är vi klara.

Här söks det jobb nu och vi får se hur de går. 
🙂

Fredag 30 September 2011

September lider mot sitt slut och hösten gör intrång i morgon då de är 1 oktober.
Här händer det som vanligt inte så mycket mer än skola och ishockey så här års. De som börjar kännas lite tråkigt är just att snart är jag färdig utbildad Ekonomi-löner- och personaladministratör och vet inte riktigt vad livet har att erbjuda sen. Söker nu jobb för ljus och lykta så man har chans att få använda de man lärt sig omgående så de inte blir så stort glapp och man tappar så nu gäller de att ligga i och få jobb.

Klassen hade träff i går då vi hade studiedag och vi drog på dagskryssning m Rosella och vi hade underbart väder och vi satt på däck och njöt för fulla drag i solen. Vi åt buffe också som ingick i priset som var riktigt god. Väl hemma kl 19:00 så kom min vackra prins och hämta mig och vi drog upp till ishallen och hämta lillstrumpan från träningen.

När vi kom hem kröp vi ner i soffan och kolla på Iren Huss och bara tog de lungt.
sen var de godnatt.

Tack Angelica för hjälpen med voffsingarna i går.

Fredag 16 September 2011

EN SKÖN UPPSATS SOM NÅGON HAR SKRIVIT OM EN KO!
GILLA DENNA SKARPT.
😀

Nyttan med Kon
Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.


Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den invändiga sidan.


På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.


På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.


Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.

Kon har fyraben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.


Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.


Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.


Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

Måndagen 12 September 2011

Oj vad tiden rusar i väg i helgen så har vi varit i Örnsköldsvik på hockey cup med Erica och Damlaget. Det var en otrolig rolig och lärorik helg. Det vart ganska exakt 100 mil på en helg. Jörgen var riktigt slut när vi kom hem i går.
Vi skulle fira mig men Angelica och Sonny var med Seth på sjukan.

Angelica & Sonny skulle ta hand om våra goa hundar och visst gick de bra men Seth vart riktigt dålig i helgen med utslag på hela kroppen han fick någon form av reaktion så det var sjukhus och de fick bra hjälp. Sen nu på  morgonen så såg han bättre ut men en del finns kvar.

Annars så fick jag tillbaka inlämningsuppgifter i veckan som gått och det vart Arbetsmiljö och säkerhet MVG. Organisation & Ledarskap VG+ så jag var nöjd.

Ha en trevlig vecka.

Tisdag 6 september 2011

Regnet de bara ramlar ner från himlen  och jag ska ut med hundarna snart och ta mig till skolan. I går så var jag till Veterinären och konsultera om kastreringschip Vi valde mellan pest eller kolera så vi bestämde tillsammans med veterinären att han skulle få kastreringschipet.
Fick otrolig beröm för Tjabo av veterinären som tyckte han var otroligt fin i pälsen, ögon, hull och han var vacker, snygg, pigg och fräsch för att vara 8½ år gammal. Riktigt ögongodis Tack så mycket.

Nä ska dra ut med hundarna innan jag ska i väg till skolan. På med regnställ fy attans.   

Söndag 4 September 2011

Denna vecka som gått så har det varit skola och jag har gjort inlämningsuppgifter och hittat inspirationen och allt går som en dans i skolan men vi har varit trötta alla i skolan denna vecka och fnissat och haft de väldigt mysigt. Gud vilka sköna människor jag har runt omkring mig :-) Tack för att ni är ni.

Sedan har det varit hockey träning igen och i går var Erica i Märsta på try out till distriktslaget jag tror man säger try out de blir uttagna till distrikt och resultatet kommer väl den 5/9 så nu håller vi tummarna annars får hon kämpa nästa år igen. Vi kolla även in Finnkampen i Märsta som spelades efter Erica och tjejernas try out. Det var Sverige - Finland F 18 Dam och Finland vann på straffar.

I dag har vi varit till min syster en sväng och hälsat på och jag har fått mina hörlurar. Sen vakna mamma och vi drog dit och vi hade tårta och present med oss till tanten som fyllt 62 år. GRATTIS ÄLSKADE MAMMA du är min klippa när livet är skit. Puss och kram goa fina du. 

Annars snurrar livet på och i morgon ska Tjabo få ett nytt kastreringschip igen.

Ha en skön kväll 

Torsdag 25 Agusti 2011

GRATTIS VÅRAN ÄLSKADE ANGELICA PÅ 17 ÅRSDAGEN
ÖNSKAR MAMMA, PAPPA, ERICA, SONNY, SETH, TJABO & MIRAKEL

I dag fyller Angelica 17 år och nu är det bara 1 år kvar tills hon blir myndig. Tiden bara rusar i från en och rätt var det är så är de stora. Det är ändå så att man sitter lite som på nålar idag. Det känns så tråkigt att de överskuggar Angelica dag och det är inget som vi kan rå över. Det är ju exakt 1 år sedan min man skadades väldigt allvarligt och han sväva mellan liv och död och rädlsan känns starkare ju närmare datumet man kommer. Fast man säger till sig själv att tänka positivt på att allt har gått så pass bra som de har gjort så känns oron där inne iallafall. Det har varit en lång kamp att komma tillbaka och han har fortfarande men kvar efter olyckan som inte syns utåt men jag vet vilka de är.

Jag är bara så tacksam att jag har fått chansen till en hel familj.

Tänker på de som har förlora någon och inte är en hel familj av olika orsaker de som inte har samma chans i livet som vi har i dag.

Nu skenar tankarna i väg och de ska de inte göra då vi har hela livet framför oss och vi ska njuta och vårda våran kärlek som man och hustru och som familj.

Tack för mig

Måndag 22 Augusti 2011

Denna helg har Angelica firat sin födelsedag hon har bakat hela helgen och haft gäster, snart blir hon 17 år den 25 Augusti.
Seth han har haft öroninflammation och varit sjuk. Erica är sjuk m hög feber och jätte ont i halsen, så jag blir hemma åtmindstående i morgon då febern är så hög. Hon mår illa och har yrsel men med lite panodil så vart hon lite piggare. Vi ska till läkare kl 13:00 så får de kolla henne.

Nu till Tjabo som ligger här och mår väldigt dåligt pga att Mirakel har gått in i höglöp och han reagerar mycket mer än han någonsin har gjort. Han är super stressad emellanåt och de här känns inte roligt att han reagerar så här. Han har ju haft katrerings chip i 1½ år och innan så har han pipit lite när hon har löpt men ändå varit avslappnad men nu piper han och tjuter, rantar runt och flåsar är på alla och vill göra kärleksgnabb och helst av allt sätta på alla. Så vi har bestämt att han ska få nytt kastreringschip. Vi tog bort de för att få ner honom i vikt 5-6 kg. Men i efterhand så känns detta som djurplågeri att ha honom så här. Hade jag vetat att han skulle reagera så negativt på detta vis så hade jag aldrig avståt från kastreringschipet. Så nu ska vi boka tid och sätta ett nytt och så får han ha det resten av livet. Vanlig kastrering gör jag inte på honom då han är så här gammal, ingen ska skära och söva ner honom. Utan då betalar jag hellre kastreringschipen som är så enkelt och går fort. Visst måste man sätta nytt chip var 5:e månad men vad gör de då. Här gör man allt för sina bebisar och deras välbefinnande. Men snart är löpet över men de som alltid finns ute är ju andra löptikar som han kan må lika dåligt över så lika bra och göra det så småning om. Sen tar det ca 6 veckor för det att verka. Men han får ett harmoniskare liv. 

Nä nu så får det räcka för i dag.

Den vise talar om vad han sett, Idioten vad han hört.  

Torsdag 18 Augusti 2011

oj oj oj så fort tiden går i allt tycker jag. Tjabo gubben blir 8 år & 5 mån idag. Sedan har de snart gått ett år sedan olyckan och ja snart är skolan slut också. Söker praktikplats nu för 3 veckor m 5-6 timmar om dagen eller heltid.

Här har det varit stor brist på sömn och i dag vart jag hemma från skolan fast jag inte vill men huvudet sa ifrån totalt i dag. Seth har drabbats av öroninflammation och var vaken till 02:00 och till slut somna även jag. men med 3 timmars sömn så fungera det inte.
Angelica och Erica har börjat skolan och de tycker att de är roligt och skönt. Undra om de tycker de om några månader ;-)
Sonny börjar i morgon och då har Angelica studiedag så hon får vara hemma med Seth.
Jörgan arbetstränar via Galaxen och allt rullar på så livet återgår mot de normala.

Snart dags för kräftskiva och mystider med tända ljus på kvällarna hösten börjar tränga sig på och jag längtar tills IDOL börjar och alla höst serier om man nu får låna tv:n om man nu får uttrycka sig så ;-)

Har fått slutbetyg på affärsjuridiken VG och Administrationen VG så det går framåt.
Nu har vi bara 4 ämnen kvar dock så tunga sådana men de ska väl gå.

Mirre och Tjabo är separerade då hon löper så det blir många vänder på promenader med dem när jag är själv.

Annars rullar livet på som vanligt och lite till

Den vise talar om vad han ser, idioten vad han hört.
Älskar de Turkiska ordspråket.

Lördag 13 Augusti 2011

Ja så har första veckan i skolan gått och det var jättekul att träffa alla igen. Man har varit lite trött men de går över.
 
Vi har haft de lite tufft denna vecka också då Jörgen fick reda på i måndags att han ska börja trappa ner sin Epilepsimedicin och det skulle innebära att han inte skulle få köra bil igen på ca 6 mån. De tog hårt på honom och hela veckan har han funderat och varit deppig han fick en snabb tid på fredagen till Neurologen för samtal. Vi var dit och börja prata och han skulle börja trappa ner redan i dag (Lördag) så det skulle innebära körförbud omgående. Jörgen reagera väldigt negativit på en gång och vi diskutera alternativ färdtjänst under tiden. Läkaren gick iväg och skulle hämta nedtrappningsschema så kom han tillbaka efter ett tag medans jag och Jörgen prata om innebörden av körförbudet han tyckte att han svek alla i familjen och så är det ju riktigt inte, utan detta är en övergångsfas osv. Så kom läkaren tillbaka och han hade pratat med överläkaren som i sin tur sagt att Jörgen fick fortsätta att köra bil som vanligt eftersom han har haft ett riktigt EP anfall i provocation av blödningen som fallera sönder i hjärnan och han har aldrig haft EP innan eller efter det anfallet. Jörgen vart så himla glad att tårarna kom och han visste inte vilken fot han skulle stå på. Han vart skakis och så lycklig.
 
Så nu lever vi som vanligt och allt rullar på 

Söndag 7 Augusti 2011

Denna helg har beståt av middagar och trevligt sällskap. I fredags så var vi på middag hos Sonnys mamma och styvpappa vi käka god wok m ris och efterrätt. Vi kom hem väldigt sent 02:45 och alla sov när vi kom hem. Angelica & Sonny hade hand om Tjabo & Mirakel. Tack för hjälpen.

Lördagen så var vi iväg och fira våran Mattias 40 årsfest och det var jätte trevligt. Men denna kväll kom vi hem 00:15 iallafall och vi gick med hundarna och sen isäng. Erica var trött och ville hem efter en lång dag i ishallen med massa tester och 2 ispass så vi hade full förståelse.

I dag kom då äntligen de efterlängtade regnet. Det har inte regnat så mycket i år i Uppsala iallafall så nu har det regnat lite grann och det behövs för gräset som är gult och bränt på sina ställen. Samt att kantarellerna får lite vatten så de växer.

Snart är det dags för skola och upp 06:00 igen. Jag som just har börjat sova till runt 9. Men så är det. Nu ska jag göra annat borde plugga så jag lägger mig snart i sängen och läser marknadsföring.

Grattis Lisen till BIS valpen Trolla applåderar och tjoar i massor. 

Torsdag 4 Augusti 2011

TJABO & MIRAKEL TAR IGEN SIG I SKUGGAN EFTER BUS OCH LEK DET VAR SÅ VARMT

Har inte haft så mycket lust att sitta vid datorn då vi har haft det så skönt och bara varit och inte gjort så mycket mer än att vart upp till min syster och sen hemma. Men på Tisdag börjar skolan igen och massa uppgifter ska lämnas in före den 7 Augusti men allt är klart förrutom Marknadsföringen den jobbar jag på men hoppas den blir klar innan söndag senast Måndag.

Angelica & Sonny de börjar snart skolan och håller just nu på med inskolning av Lilla Seth.

Seth har börjat på dagis och det går jättebra han är riktigt slut på em när han kommer hem. Mormors lilla hjärta växer och blir stor.
 
Tjabo min vackra kille han åldras och det känns tungt i hjärtat han är nu 8 år 4½mån. Han mår bra men rätt var det är så dankar de ju liksom av ju äldre de blir.

Mirakel lika barnslig som alltid och gald i allt och alla, hon blir 6 år i dag och jag trodde hon skulle bli max 5 år med sitt bakställ pga ett benbrott men se på den tjejen hon är som en 1½ åring. Galen och lycklig.

Erica hennes ishockey träning drar nu igång och hon har haft sitt första ispass i går och jisses vad det var kallt i ishallen mot denna sommarvärme som är här.

Jag själv jagar solen och vill mest ligga och sola och njuta av de sista dagarna innan skolan börjar.

Jörgen min älskade man han har börjat arbetstränat och får nu jobba som han själv känner att han orkar, köra bil och leva som innan. Livet rullar på för honom och han är näst intill sitt vanliga jag. Visst finns det små hårfina avvikelse som antagligen är men, men inget som någon märker utåt som inte känner honom. Men han är helt underbar och han är min. 

Onsdag 13 Juli 2011

I dag har vi våran 9 åriga bröllopsdag och jag minns bröllopet som om de vore igår. Han var så vacker min prins och vi hade en underbar dag. Men denna bröllopsdag är nog mer speciell eftersom jag höll på att få fira denna som änka. Men mirakel finns och han vände åter tillbaka till livet sakta men säkert. Han har kämpat varje dag och gjort framsteg redan från början, så det var små små saker helatiden. Han fick lära sig att gå från början då musklerna inte bar honom utan det var gåstol och hjälp med allt. Minnet var borta första dagarna men på 4 dagen i vaket tillstånd så kom Erica och stack in huvudet för att be om hjälp med Seth, Jörgen sken upp som en sol och vifta med armarna och han kände äntligen igen henne. Den som såg fick tårar i ögonen allt var så känsloladdat och underbart. Men även minnet jobbade på högtryck för att bygga upp det liv han levt. Allt hade rasat iomed olyckan men sakta kom de tillbaka och vi la pusslet med honom och han har fått gjort ett hästjobb. Minnet är det som spökar i bland fortfarande men jag är otroligt stolt och glad för allt han gör och kämpar på med sig själv. Livet är inte alltid lätt men vi är starka och vi fixar de här.

I dag blir det nog bara lungt och vi tar vara på dagen och njuter av att få vara tillsammans.

Jörgen min underbara man Jag älskar dig av hela mitt hjärta. tack för lappen i morse.
🙂  

Måndag 11 Juli 2011

Ja så var man hemma igen efter 8 dagar på syrrans fiskestuga. Jag har slappat läst bok, solat, badat hundarna, borstat hundar och fiskat och ätit grillat och druckit gott och bara varit. Jörgen har kommit ut på kvällarna och sovit med mig på stugan, ville inte sova själv där. Syrran och tjejerna var ut några nätter och Fredric och Peter kom ut och sov också och vi fiska och greja.

Sen vart jag moster en hel månad för tidigt så nu har lilla Felix kommit.
Annars är allt lungt och jag ska jobba lite nu och fixa med papper och sedan har jag lite skoluppgifter som måste göras.   

Söndag 26 Juni 2011

Oj oj helgen har varit kanon med midsommarfirande och vi har varit på systers fiskestuga och fira midsommar med Öndbo gänget så himlans mysigt. Vi har fiskat och fått både gös och gädda och någon mört. Sedan var det explosition av ormar och snokar till förbannelse hoppas bara att huggormarna inte är lika många mot hösten. Det var Jag m fam, mamma och wilma, Petra m fam, Fia m fam. Vi vart totalt 13 vuxna 5 barn och alla placerades i 3 stugor. Men det gick jag, Jörgen och Erica med hundarna  sov i syrrans stuga. Småbarns familjerna i en annan stuga för 6 pers och syrran och alla mellan barn sov i en annan stuga. Det spelades vollyboll och med öndbogänget och det var riktigt roligt tyvärr förlora nord sidan som Syrran bor på men sånt är livet. 

I dag tyckte jag att jag skulle meta och paddla i väg med kanoten och de skulle ju jag bli varse om. De har en motorbåt som vi drar i väg och fiskar med annars men jag kan inte köra den så jag tog kanoten och paddla iväg skitbra gick det och långt bort mot en ö drog jag och tänkte meta abborre men det börja blåsa lite mera när jag kom över efter en lång resa dit och tyckte att nu vänder jag hem igen. Jag fick motvind och hamna zickzack hela tiden och fick verkligen slita för att ta mig tillbaka och till slut kom jag in i deras vik och jag säger då det att paddla över dit gör jag inte om igen. Helt slut i varenda muskel var jag. Jag var lite orolig ett tag då jag inte hade mobilen med mig ifall de skulle behöva komma ut och hämta mig men till slut var jag tillbaka i deras lilla vik. Sen satt jag inne i deras vik och meta helt vindstilla och bara mös i solen. Men inge fisk fick jag.
 
Jag fick ett väldigt fint mail innan midsommar och jag vart så stolt över mig själv och härmed tänker jag skryta över mig själv för de gjorde mig väldigt rörd och glad. Detta är ett mail från en av mina lärare och detta är i Företags Ekonomi B.

Bästa Sarah, under denna tid har du visat en förmåga att söka och finna kunskap. Orädd att för visa logiska frågeställningar och ett självständigt ansvarstagande över dina studier. Dina personliga egenskaper kommer att leda dig till framgång på arbetsmarknad. Gårdagens prov var prydligt strukturerat och dess innehåll var helt korrekt. Därmed "erhåller" du ett MVG-betyg för kursen som helhet. Det har varit ett nöje att ha haft dig som kursdeltagare. Ha en riktigt trevlig sommar.

Jag är så glad att det går så bra fast jag pluggar väldigt hårt och lägger ner stor tid på mina studier och detta gör att man satsar ännu hårdare och kämpar vidare.

Nä nu är det dags att sova har gått med hundarna och borstat dom så de är fina mina underbara små kelgrisar.

Måndag 20 Juni 2011

Sitter här trött och sliten. Har tagit två starka värktabletter mot huvudvärk och ska snart krypa ner i sängen. i dag vart de slappt på morgonen innan jag kom i gång och sedan ut med hundarna och borsta dom och underhöll pälsen på dom. När jag kom in så kröp jag ner i badet och slappa och läste affärsjuridik. Läser i panik vet inte vad som är bäst och så vidare så det vart mest bläddra och skumma igenom bara. sedan gjorde jag mig i ordning och drog till Läkaren och de gjorde EKG men det såg fint ut. Men stötarna som känns som små el stötar i bröstet på höger sida känns fortfarande och det är något i bröstkorgsväggen som spökar. Men skitsamma de som inte dödar en härdar en.

Sen drog vi hem och diskutera med Erica och vi drog i väg till ishallen och lämna in kontraktet inför säsong 2011/2012 så nu är det gjort. Sedan drog vi förbi Sonny´s föräldrar och hämta upp massa kassar som Angelica hade handlat. De kunde tyvärr inte åka med oss hem då vi bara hade firmabilen eftersom våran var tvär död när vi skulle åka. Men när vi kom hem så var de fram med startkablar och då starta den så något fel är de på den bilen. Utgifter hela tiden gör mig galen kan jag säga. Förra månaden dog min torktumlare också. Jätteroligt.
Nä nu ska jag hoppa i sängen, kursprov i morgon i affärsjuridik och Företags Ekonomi slut prov på Onsdag. Sen är det ledigt.


Söndag 19 Juni 2011

En regnig dag i uppland och inget att göra just för tillfället. Har visserligen skolarbete och pyssla med men pauser måste man ha. Så nu sitter jag här och har just läst på aftonbladet att någon i sverige har vunnit 105 miljoner på lotto och nu letar de ägare till de pengarna HALLÅ här är jag. Tänk om någon skulle ringa och säga att man har vunnit 105 miljoner, Undra hur man skulle ta det de första minutrarna? Ja den som vann lär ju få känna den känslan, men jag tror nog jag skulle bli skakis och visst glad så klart men man skulle nog bli galen till slut och få panik eller något. Men ett stort grattis till dig som vunnit 105 miljoner kronor. Hoppas pengarna kommer till rätt person om man säger så.

Har borstat Mirakel och kammat byxorna på henne hon är lite naken men vackrast ändå, hon behöver inte gå på utställningar för att bedömmas till att vara just vackrast för i mina ögon är hon alltid vacker. Tjabo ska jag också ta tag i men måste vila ryggen så man inte har sönder den. Han är den vackraste och snyggatse killen i världen och ingen kan mäta sig med honom punkt slut. Han behöver inte heller ställas ut för att bevisa detta, som jag sagt så är dessa två Leonberger de finaste och vackraste som går i ett par tassar och ur mysiga och coola som Leonbergern ska vara. 

Ha en skön regnig dag allesammans 
😎 

Fredag 17 Juni 2011

Åh äntligen fredag och i dag vart vi lediga från skolan då läraren är sjuk. Men klassen ska ut och luncha i hop så vi ska ses vid skolan sen vid 12.
Annars denna vecka som har gått så har jag inte gjort annat än att sätta fart med skolarbetet då vi har haft admininstrations prov, det är kursprov så nu är den slut. Jag fick betyg i programhantering och vart nöjd MVG. Men jag har varit lite i en svaka och fick faktiskt G på en inlämningsuppgift och det var inte så bra, men jag orkade inte just då men nu så är jag tillbaka och känner att jag ska göra mitt bäst inför de två sista proven i nästa vecka. Vi har Företags Ekonomi B prov och Affärsjuridik nästa vecka och de är de sista proven sen är det skoluppehåll några veckor och gissa om man längtar nu.

Hundarna mår bra och njuter lite av de svalare vädret som är nu.

Ha en skön fredag.


P.s En vacker dag ramlar månen ner och då kommer jag att le.

Måndag 13 Maj 2011

Ja man kan ju undra vad folk har bloggarna till ? Att sitta och kränka, smutskasta och nedvärdera andra människors liv. Det verkar ju vara somligas hobbyverksamhet. Man kan ju undra hur man mår som människa när man varken vet till exakt 100 % vad som är sant eller inte. Att endast sitta och lyssna på hörsägen kan vara ett farligt sätt att få reda på saker och ting. Men den sortens människa som gör så är verkligen ynklig och feg.
 Hoppas bara att det inte tar för mycket skada utan att folk genomskådar en sådan filur och inser att kan detta drabba en person, så var inte så säker på att det inte skadar dig själv en vacker dag. För är det något jag har lärt mig här i livet så är det att inte lita på någon förrutom mig själv och min magkänsla som jag vet brukar leda mig ganska så bra. Vissa människor är tyvärr som jag alldeles för godtrogen tror alltid de bästa om alla tills en dag, då har man inte den personen kvar utan den vänder kappan och sticker kniven i ryggen och snackar så mycket skit om en som de bara går. Den personen du litade på har nu gått vidare och berättar brett och vitt om ditt liv och hemligheter som är ditt liv och ingen annas. Du kläs av naken och står där och din förre detta vän klättrar på pedistalen och tycker och tänker fan va jag är bra och slår sig för bröstet. En sådan vän behöver man inte. Så där av att jag inte litar på någon. Jag vill inte stå där naken och mitt liv utexponerad för andra människor. Men den personen som gör en sådan handling önskar jag en vacker dag samma sak.
 Nu har jag fått avreagerat mig.
😠

Annars så som jag sagt så har verkligheten kommit ikapp mig tror jag efter allt som hänt oss med Jörgen min finaste man. Sedan har det hänt en del andra saker som tagit ut sig nu så jag känner mig trött och låg. Så i lördags bestämmde jag mig för att dra ut till min syster och deras stuga och jag, Jörgen och hundarna drog och ungdomarna fick vara hemma. Vi slappa mest och jag sola lite och vi käka och bara satt ner och prata och gjorde inte ett skit. Hundarna gick vi ju med såklart men inget annat. Vi åkte hem tidigt i morse då jag inte hade lust att åka hem i går. Alla måsten och skolarbeten fy vad det känns trist just nu. jag har ingen motivation till skolarbete. Men det vänder säkert och snart är det lov. Det lovet kommer så lägligt. Tog kort på hundarna i helgen och de vart väl så där. Tog inga posekort utan vanliga bilder bara. Ska lägga upp de senare om jag orkar. 
      

Onsdag 8 Juni 2011

Har inte haft lust att sitta och skriva dagbok på ett tag. Men så kan det vara i bland. Livet går upp och ner som en hiss. Vissa dagar är det bra och somliga dagar så känner man sig nere. Saker och ting händer som tar mycket energi och ork. Så det finns ingen ork till att göra andra saker.

Men denna vecka som har gått så var vi barnvakt i helgen som var och vi var upp till min syster och sola och Erica bada i 10 gradigt vatten då syrran och hennes sambo hade skrubbat rent poolenduken och bytt vatten helt och hållet. Vi njöt av de varma vädret som säkert många andra gjort. På söndagen så kom Angelica hem och umgicks med oss. Sonny hade åkt från stockholm med sin styvbror på fotboll. Så Angelica var hemma med oss själva. På nationaldagen så drog vi ner på stan på fm och sedan parkera vi oss på S:t Eriks torg och stog i heta solen i 1½ timme sen kom Eric Saade ut på scen och gjorde några nummer. Trycket var enormt och vi drog oss ut ur havet av människor till slut. Sen så strosa vi på stan och sedan drog vi oss hemmåt tillsammans  och vi tog Seth och solstolar och lite dricka och drog ner till fotbollsplanen och spela lite fotboll med Seth. Det är fullfart i de små benen de går som trumpinnar. Sen vart han lite törstig och kröp upp i min solstol och satte på sig sina solglasögon och tyckte han var så cool. sen var det dags att söva honom och han somna ovaggad kan jag lova.

Sen var det dags att dra till skolan i går och vi hade lång dag i går. Jag har fått tillbaka lite resultat på tentor och prov. Administrations tenta VG, Affärsjuridik tenta MVG, Företags ekonomi prov (stort) MVG.
Sen hade vi programhanteringsprov i dag så får vi se hur de går.

Annars så rullar livet på, hundarna har det riktigt varmt just nu och vi passar på att gå ordentligt morgon och sen kväll och en lite mindre på dagen då det är som varmast.

Tisdag 31 Maj 2011

I dag var det då dags för skola igen och vi hade lång dag i dag och man kände sig ganska så trött när man kom hem. Jörgen laga middag medans jag jobba lite. Sen käka vi och tog hundarna med oss på Ica´s träning som varade i 2 timmar men vi var där en halvtimme innan så vi promenera och satt på gräsmattan och myste emellanåt. Men hundarna njöt fulla drag. de gillar att följa med upp till ishallen. fast nu har de inga ispass längre utan nu kör de fyspass. Sen hem och jag var totalt slut.

I söndags så var det kalas här och Angelica hade bjudit jätte många på kalaset och nog var de folk här. Men den 4 Juni nu blir mormors kille 1 år. 
 

Lördag 28 Maj 2011

Ja jag har inte gjort så mycket dessa dagar då jag legat sjuk, men jag har försökt plugga undan dessa dagar. Så några uppgifter har jag hunnit gjort iallafall. Har medvetet inte lämnat in dessa via mail då jag känner att jag behöver reflektera och kanske komma på något mera.

I går krassa halva mitt liv när torktumlaren som faktiskt är 20 år gammal braka ihop totalt. Den gav liksom upp. Ni vet sista andetaget och det var en sorglig historia. Det är så här att när vi bodde i Malma Backe 1999 så köpte vi ett radhus och där hade de en helt fantastisk torktumlare av märket Electolux på 45 - 60 min så var tvätten torr. Kanon med andra ord. Sedan så dog den och vi införskaffa en ny av märket Whirlpool och jag vart så besviken. En maskin tog minst 1½ timme att få torr. Lika i huset hade vi Whirlpool lika dant vart de där allt tog sådan tid. Men nu när vi flytta hit till lägenheten så upptäckte jag att den gamla fula torktumlaren var en likadan som vi hade i Malma Backe och jag vart överlycklig och den har fungerat bra sedan 2 mån tillbaka då den har stannat flera gånger under själva programmet men den har levererat torr tvätt fram till i går då traska den över regnbågsbron och fick avlsuta sitt liv här på jorden och i dag begravde vi den på sopstationen. De jobbiga är att vi hade ingen torktumlare i området och en torktumlare i våran familj är ett måste speciellt när man har hund. så vi var tvugna att köpa en ny. Så nu står det en ny electrolux torktumlare i mitt badrum och jag tror att den är okej och duger alldeles utmärkt åt våran stora familj.

I morgon nalkas det barnkalas i vårat hem och Lille Seth som snart fyller 1 år har kalas i morgon. Det kommer ca 45 - 50 personer som Angelica har bjudit och det är bara i stort sätt släkt. Sonny´s släkt med andra ord. Min släkt ligger sjuka precis som jag. Angelica som var sjuk i början av veckan har smittat alla oss. Vi var ju hos min morbror på lite släktträff förra helgen och då vart vi ett gäng som vart sjuka efter det. Men sånt är livet.

Ha en skön söndag, för Jag och Jörgen m hundarna rymmer hemifrån i morgon till hemlig ort.

Onsdag 25 Maj 2011

Blir väldigt ledsen när jag läste aftonbladets inslag om lilla björnungen som gått vilse i Älvsbyn. Som i dag avlivades, de tyckte det var humanast efter en vecka då den vart apatisk och svagare. Tack fan för att den blir apatisk då den inte får någon föda osv. Hur kan man låta ett djur gå i en vecka och irra omkring utan att göra någonting? Varför låter man det gå så långt? Hur kan man bara följa den och inte göra någonting förens en vecka senare?
Om man tittar på i en veckas tid så anser jag att man är en djurplågare och inget annat. Visst har livet sin gång bla bla bla. Men varför inte bara låta den va 2 dygn och sedan söva ner den och ta in den på någon djurpark där de kanske kan rädda den lilla björnungen.
Sedan kan jag tycka att varför skriva om detta när det gör folk upprörda när sedan den söta lilla björnungen måste avlivas för att ett par idioter bestämmer att naturen har sin gång.

Jag blir bara bestört och tycker det är tragiskt vilken syn vissa människor har på saker.

Måndag 23 Maj 2011

Oj oj vilken natt har knappt sovit något då Angelica´s allergie har blivit så svår att hon har haft de jobbigt med andningen och hosta. Kontakta barnläkaren som har hand om deras allergier och de sa årt mig att ge kortison och Floutide som är grundmedicineringen för hennes allergier mot pollen, men den har hon inte tagit tidigare så inte konstigt att hon blivit så sjuk. Hade hon tagit den så hade inte infektionen i luftrören blivit så svåra som de är i dag. Så vi lär ju få bastning av Fredrik när vi kommer. Nu ska jag skriva upp i min almenacka i början av april att de båda ska ta sina mediciner. Angelica reagera på både gräs och katt i helgen och hon har inte varit vacker. Men nu så får vi hjälp i em. Denna läkare och hans fru är de bästa som kunde hända oss. Vi har haft de sedan Angelica var pytteliten och nu är hon snart 17 år.

 

Söndag 22 Maj 2011

Hej å Hå så har helgen gått.
I fredags var vi hem till ett par vänner och myste och bara slappa och njöt av att det var fredag.

På lördagen så var det upp sent och huvudvärk som var besvärlig men kommer väl som brev på posten när man varit stressad denna vecka. Sen drog vi till Gävle, halva släkten var hem till min kära morbror som fyllde 50 år och vi firade honom.
Sen hem och slappa och kröp tidigt i säng.

Idag söndag så äntligen så drog vi ut och hämta hem hund fönen och vi drog ut till ett ställe där vi har tvättmöjligheter för hundarna. Jag duscha och föna två hundar som njöt fulla drag av både duschen och föningen. Nu är de rena och fräscha och framför allt så luktar de gott om dem. De tog 4 timmar med båda hundarna. Sen hem och gick med dem. De är så vackra och fluffiga. Mina vackra goa fablerhundar.

Sen in och jag laga middag och kasta mig i badkaret och tog ett snabbt bad. Efter det så drog vi igång med sovrummet och storstäda där. De blir ju dammigt fort, vi bytte sängkläder och allt känns nu rent och fräscht. Nu läggs täcket bort då det är så varmt när man ska sova.

Och sist men inte minst så är det dags att krypa ner i sängen.
GOD NATT
🙃 

Fredag 20 Maj 2011

Äntligen fredag!
I dag var jag i väg till skolan och väl där så tala läraren om att vi kör 1 timme i dag bara. Jiippiii va skönt de var. Sedan invänta jag Jörgen som kom och hämta mig i skolan i dag. Sen hem och passa på att ta det lite lungt.

Nu passa på att njuta av helgvädret.

Trevlig helg.

Onsdag 19 Maj 2011

I dag har jag varit i skolan och gjort Fek provet och jag tror att det gick hyfsat. Annars så rullar livet på och nu ska jag passa på att njuta av vädret om det nu blir någon sol i helgen då jag pluggat ganska hårt en tid nu. Ska faktiskt unna mig att vara helt skolledig om jag nu klarar av det. De blir liksom en livstil att plugga och man får nästan abstinens när man inte gör det, Man vet inte vad man ska göra.

Onsdag 18 Maj 2011

God morgon sverige
Idag skiner solen för fullt och här sitter jag och avnjuter en underbar frukost som består av ett stort glas O´boy och rostade mackor. Så himla gott.
Har suttit och pluggat en stund nu på morgonen då vi har stort Företagsekonomi prov i morgon.
 
Angelica och jag har hunnit ut med våra hundar och jag borsta ur Mirre lite mera päls. Det såg ut som om hon låg kvar på ängen när vi gick därifrån. Hon fäller massor just nu.

I går åkte jag och hundarna med upp till ishallen där damlaget hade sin fysträning det var så länge sedan jag träffa tjejerna då jag pluggar så mycket.
Nä nu ska jag plugga vidare.

Tisdag 17 Maj 2011

Ja inte vart det mycket sova i natt iallafall. Har gjort klart mina tentor och kom sent i säng eftersom den ena skulle ha varit klar de 12 Maj men jag han inte bli klar, sen gjorde jag tenta nr 2 som ska vara inne i dag. Så det har varit väldigt mycket nu plus att vi har stort företags B prov på Torsdag. Så nu ska jag satsa inför det provet.  Börjar känna mig väldigt trött nu, att plugga är ingen dans på rosor kan jag lova, men sen beror de nog på hur högt man lägger ribban. Jag siktar nog högt. Kanske lite för högt men sånt är livet.
 Ska i väg till skolan och gå heldag idag Vi ska ha Administration och Affärsjuridik.

Ha en skön dag 

Måndagen 16 Maj 2011

Ja vilken fönedring det vart i går, stackars våra killar som kämpa så hårt. Men sånt är livet, de går vidare. Bättre lycka nästa år.

Har varit i skolan i dag och det var lite jobbigt att gå upp så tidigt i dag då man är van att slappa och göra skoluppgifter hemma på måndagar. Men nu går vi fulla veckor dessa två veckor framåt. 

Seth har fått dagisplats from den 1/8 så skönt då det anmäldes så sent. Så nu kan Angelica och Sonny känna sig lite lugnare. Tänk så fort tiden går och snart är han 1 år mormors fina kille. 

Angelica är så sjuk i sin allergi och hon har reagerat lite starkast i år av henne och Erica fast båda är sjuka om man säger så men allergin är inte rolig för någon av dem.   

Lördag 14 Maj 2011

I går så var det skoldag och vi hade marknadsföring, trött och dan som man var efter en lång vecka med extra Fek lektioner instoppade.
På vägen hem gick jag förbi O´Learys och boka bord inför hockeymatchen mellan Sverige - Tjeckien Kände att det vore mysigare än att sitta hemma och låsa upp tv:n. Jag for hem och hämta gubben och bytte om och så drog vi ner på stan och slappa och kolla hockeymatchen. Skit kul att Sverige vann sin match och sen drog vi hem och boka soffan och insöp en Hockeymatch till mellan Ryssland - Finland. Mina förhoppningar om att Sverige -Finland skulle mötas i en VM Final vart sann. Nu blir det en tuff match mellan Sverige - Finland i morgon.
HEJA SVERIGE

I dag har jag pluggat Affärsjuridik iallafall, äntligen har fått igång skrivandet och det känns bra. Uppgiften är väldigt svår och tung men skam den som ger sig. Har även påbörjat nästa inlämningsuppgift inom administration. De är många tentor och prov nu. På Torsdag har vi stort prov i företagsekonomi B. Jag kan säga att plugga är ett levnadssätt där den mesta av tiden går ut på att studera, läsa, reflektera stora delar av dygnet. Man kan vakna mitt i natten och polletten ramlar ner och så måste man upp och skriva ner sina tankar och klurigheter. De i min närhet som inte går i skolan de tycker nog att jag är lite tråkig just nu men det är ett år av mitt liv som jag gör detta om jag nu inte vidareutvecklar mig då och pluggar några år till men då får ni stå ut med mig.

Min underbara Tjabo har börjat tycka att de är varmt nu. Han flåsar och härschar han lägger sig i sovrummet där vi har öppet dygnet runt för där är det lite svalare.
Mirakel lika glad och go på alla sätt och vis hon tycker också att det är varmt men hon blir iallafall av med en massa päls nu och jag hoppas det svalkar någonting. Tjabo har balkong förbud tyvärr eftersom han pissar på balkongen så blir inte grannarna så glada om han gör de. Han får endast vara där i sällskap av oss männsikor. Jag fundera på att sätta en grind i dörrhålet till balkongen så kan han åtminstone ligga i dörrhålet och få svalkan därifrån. Seth rymmer också ut på balkongen om det är öppet och han stoppar leckakulor i munnen som jag har i krukorna där ute. Men vi får se hur vi löser det hela.

Nä nu är det snart dags för Eurovision songcontest 2011
Vi följde en semifinal omgång då Saade var med och jisses vilka dåliga låtar det var med. Katastrof säger jag bara. Nu har jag bara hört en omgång så jag vet inte hur de andra låter men är det så illa så har nog Saade all chans i världen att vinna hela skiten. Vi håller tummarna i kväll för Sverige iallafall. Tänk vilken helg om Saade vinner ikväll och att vi tar VM - Guld då är det som -94

Ha en skön kväll

Fredag 13 Maj 2011

SAMHÄLLS PARASITER

Ja det finns små samhälls parasiter i vårat avlånga land som lever på olika bidrag och gör ingenting typ petar navelludd som kommer undan med sina historier och är "Sjuka". Sedan har vi dessa svårt sjuka människor som kommer i kläm pga att det finns så många sjukskrivna människor som faktiskt kan göra någon nytta någonstans och faktiskt arbeta om äns så med det lilla man kan. Är lite trött på att betala skatt för sådana människor som sitter hemma och petar navelludd och stjäl från de riktigt sjuka människorna som faktiskt måste få chans att vara just sjuka. Det är samhälls parasiterna som de vill komma åt men de drabbar även våra mest sjuka medmänniskor. Att man har skam i kroppen att sitta hemma och peta navelludd och leva på bidrag medans den andre svårt sjuke sliter någonstans och måste vara där för att få Ersättning /Bidrag.
Vilket jävla samhälle.

Onsdag 11 Maj 2011

Det var länge sedan jag kände mig så här trött.Livet har gått i 180 här. Jag har haft två heldagar i skolan. I går körde allt ihop sig och i dag hade vi extra Fek i skolan fick då påminnelse från Erica att det var föräldramöte i skolan i kväll och jag vart sååå road. Han bara hem gå med hundarna och sedan dra i väg igen till Ericas skola. Vi vart där i 2 timmar sen hem och fixa lite käk och kolla hockey som hade börjat men jag gav upp och insåg att jag måste sätta fart med bolagsformerna en inlämningsuppgift. Väl vid datorn så vart ögonen små som riskorn och kändes fulla med sand. huvudet börja värka och jag insåg att det bara var att ge upp.

GOD NATT

Måndagen 9 Maj 2011

Plugga hårt i går och fick lite gjort tråkigt är väl att vädret är helt underbart och man inte hinner njuta av de. Jag har haft en tuff tid med läxor och skolarbete och jag hoppas att jag hinner med allt tills på torsdag. En inlämnings uppgift ska in plus att vi har stort prov i Fek B ingen lätt match och få ihop allting.

I går tog jag en paus på kvällskvisten och gick ut med Mirakel och satte mig i gräset och kamma ur och borsta päls och klippte även runt tassarna så min vackra prinsessa är så fin (Förutom lite pälslösa fläckar) men en dusch vore bra snart.

Väntar ivrigt på att dagis ska öppna och se vad som händer.

🙂 

Söndag 8 Maj 2011

Ja så vakna man tidigt i dag, då vi somna 23:00 i går tänk att man kommer i säng tidigare på en lördag än vad man gör i veckorna.🤨

Vi grilla och kika på hockey VM, sen godnatt.

Men har hunnit med en rundvandring runt dagis på internet och förgyllt min vardag igen 🤩 .

I dag blir det plugga, jag han lite grann i går men sen var det action resten av dagen med tokiga hundar och ungar.
 
Ut i solen och njut med er.

Fredag 6 Maj 2011

Ja här sitter jag igen och känner mig tillfredställd med mig själv. Jag har läst om vissa saker och inser vad jag har vuxit som person under en längre tid. Vilket somliga aldrig gör.(tråkigt för dom) Har gjort en anmälan och det ska bli intressant och se hur de går. Tack för hjälpen du som hjälpt mig. 😉

Nu är det helg och jag ska plugga och sätta fart med massa uppgifter som ska göras. Skönt är väl att solen skiner och jag njuter verkligen blir säkert något gott vin och slappa till i kväll. 

Hundarna har börjat fälla mina fina älsklingar är på väg att bli nakenfisar och vi får raggsockor lagom till midsommar. Man behöver de till Jul inte nu.


 

Onsdag 5 Maj 2011

Sitter här och har varit i skolan idag och det gick väl bra men att man är sjuk igen gör inte saken roligare. Men sen elevråd och hem.

I dag har jag fått avreagera mig på att få vara elak men det förtjänar personen i fråga som tror att denna är så himla bra. Men skenet bedrar och låt er inte luras. En sådan finns i varje hörn. En såkallad Besserwisser. Men under ytan är det en ynklig liten stackare som inte klarar något själv. 


Annars är allt under kontroll och läget är lugnt. 
Värmen på G  

Tisdag 3 Maj 2011

Ja så var det kallt ute igen men hoppas det blir bättre till helgen. Det är nog med vinter nu tycker jag.

Har varit i skolan och haft Administration och Affärsjuridik idag och gissa om jag vart trött i em. Men jag gick hem glad iallafall för jag fick MVG på rättskunskaps slutprovet och MVG på kursen så grattis till lilla mig. Hoppas att Affärs juridiken går bra den också men den är djupare så jag håller tummarna att de kommer att gå hela vägen.

Har gjort lite ändrade planer men inget jag går in på här då det finns små troll som lusläser och tolkar på sitt eget lilla sätt så det får vara för tillfället. Är lite fundersam på saker och ting men jag får bra med informationsflöde så ingen fara på taket. Tack du som finns där ute vissa saker är bra att veta. 

I dag har Jörgen besiktat firmabilen och den gick igenom som smort, han har börjat rehabiliteras med att få börja jobba någon timme om dagen så nu håller vi tummarna att han kommer att kunna komma tillbaka till jobbet fullt ut så småning om.

Måndag 2 Maj 2011

Vakna 05:00 av att Jörgen väckte mig och sa att de ringer på dörren. Jag kika genom ögat och såg något svart och öppna och där stod en polis tjej och tala om att vi skulle stänga alla våra fönster och tala om att de brann nere vid pizzerian. Jag vart klarvaken och kände hur hela lägenheten lukta brandrök. Jag tacka för informationen och Jörgen och jag stängde alla fönster. Vi har ju öppet överallt. Även Angelica vakna när jag var in  till dom och stängde deras fönster. Röken låg tjock över området och ingen kunde somna om så vi satt uppe och fika. Efter ett par timmar så vakna hundarna så vi gick med dem. Vi kika så klart förbi Pizzerian och den är totalförstörd. Brandkåren jobbar fortfarande där nere och jag lider med våra härliga pizza killar som jobbar där som alltid är så glada och trevliga. Hoppas de orkar bygga upp sin verksamhet igen.

Valborg har annars varit riktigt mysig med god mat och trevligt sällskap. Vi var upp tidigt på valborg och gjorde i ordning picknick och drog ner på stan och kolla forsränningen sedan hem till våra kompisar och käka Brunch sen hem en sväng till hundarna och promenera med dem sen packa om för grillparty hos Ingela och Mattias de var mycket folk och vi hade jättemysigt. Sen hem vid 24:00 och Ungdomarna hade tagit hundarna så vi behövde inte gå med dem så skönt att bara krypa ner i sängen.

Torsdag 28 April 2011

Sitter här och är ganska slut faktiskt. I dag hade vi slutprov i Rättskunskap och jag tyckte det kändes okej men osäker på själva bodelningen men de visar sig.
I morgon drar en ny kurs igång och det är marknadsföring vi har ju avslutat några kurser och nya börjar. De som blir nytt nu är Marknadsföring, Affärsjuridik och programhantering riktigt spännande faktiskt.

Jag tycker att tiden bara rusar i väg och man hinner inte riktigt med. Helt plötsligt är det slutet på April och sommaren nalkas bakom hörnet och knoppar brister i växtriket. För 8 månader sedan så var mitt liv ett enda kaos och idag är jag så otroligt tacksam att min älskade mår så pass bra som han gör efter omständigheterna. Han och vi har en änglavakt någonstans ovan molnen.

Till sista April så blir det stan och forsränning är det tänkt sedan så får vi se vad kvällen erbjuder.

Hundarna börjar tycka att de är varmt ute och flåset börjar komma men så har det varit varje sommar. Tjabo kommer inte att få något nytt kastrerings chip mera pga vikten. Han ska ner ett par kilo och han gick upp av kastreringschipet så nu tycker vi att de räcker. Vi får stå ut när Mirakel löper så enkelt är de bara.

Nä ska promenera med hundarna nu sista rundan för kvällen. 

Tisdag 26 April 2011

I dag upp 06:00 och satte mig och läste unt och aftonbladet på nätet sedan väckte jag gubben och vi gick med hundarna. Sedan var det dags att göra sig i ordning och dra till skolan. Vi hade 2 lektioner i dag. Administration A och Fek B. Enligt schemat så skulle vi ha marknadsföring i morgon bitti men så är det inte så det blir sovmorgon på Onsdagar. Sen så halv dagar ons tor & fre. Men det var jätte mycket strul med schemat i dag när vi var i skolan. Sen hem och plugga Rättskunskap inför provet på Torsdag.
Sen ut med hundar och middag som Jörgen fixa. Sen kvällen.

Måndag 25 April 2011

Ja så var påskhelgen över för i år. Jag har tagit bort påskpyntet på hemsidan nu och bytt bild. 
I fredags så fortsatte vi att röja här hemma och vi stressa inte utan tog det lungt.
På lördags morgon så fick vi ett sms om att ut och picnicka i Hågadalen och vi tog hundarna och möte upp Linda och vi satte oss i skogen på ett berg i solen och drack påskmust och kaffe  med kex, ost, vindruvor, jordgubbar och det var så mysigt. Sedan traska vi hemåt med två trötta hundar och vi gjorde oss i ordning för att åka till Jörgens föräldrar och äta påskmiddag. Vi hade jätte trevligt vi kom hem lite sent men en kväll som denna så var det okej.

På söndagen vakna vi 07:00 och klev upp och åt frukost och gick med hundarna sedan så traska vi i väg själva till vårdsätraviken och där la vi oss och sola på bryggan och njöt av den otroliga värmen.  Sen traska vi vidare till Skarholmen där satte vi oss en stund och sola lite till sen gick vi hem och då var man lite mör i benen. När vi kom hem så städa vi av balkongen och grilla kyckling och avnjöt en utsökt middag. Sen var det kvällsrunda med hundarna.

Måndag vakna vi kl 07:00 och klev upp och börja plocka lite igen och hjälpte Angelica och Sonny med deras grejer som de har städat och sorterat, vi körde sopor till återvinningen och sedan hem och sen skjutsa Jörgen Angelica, Sonny & Seth till Sonnys föräldrar där de skulle vara under dagen och käka middag med dem. jag sov en stund när Jörgen var med dem. Sen vakna jag och drog igång och städa och plocka det sista som skulle göras och när Jörgen kom så fick han måla de sista i lilla hallen. Sen ut med hundar och laga mat och hämta hem Angelica Sonny och Seth. Så nu är det bara att gå med hundar och krypa i sängen efter en helt underbar helg.

I morgon drar skolan igång och nya kurser som Administration A, Marknadsföring och Programhantering. Denna vecka går jag heldagar Tis, Ons, Tor Halva fredagen. På torsdag så har stort kursprov i Rättskunskap sen är den klar. Men jag ska plugga hela denna vecka som kommer så jag kommer vara okontaktbar denna vecka.

Torsdag 21 April 2011

Nätterna har varit lite oroliga här för Mirakel som har bäddat tills hon nästan grävt sig ner till grannarna. I går så kom då tydligen hennes "Valp" hon är skendräktig och har adopterat sig en "valp" i hennes ögon och jisses så hon sköter om den. Tyvärr vart Seth av med sin dansande ko, så nu måste mormor fixa en ny till Seth så klart.

Annars håller vi på att vända ut och in på klädkammaren denna gång och försöker strukturera upp något bra och vettigt. 

Glad Påsk på er alla. 

😎

Tisdag 19 April 2011

Sitter här och glädjs åt min man som äntligen har fått godkänt att få köra bil igen efter sin svåra olycka. Det har gått 8 månader snart då han ramla ner från en stege från 3 metershöjd med huvudet före ner i betonggolvet och fick blödningar i hjärnan frakturer i ansiktet och skallbenet plus en krossad handled. Men han har varit envis och kämpat på att få komma tillbaka till livet igen och nu så är det äntligen dags att få köra bil igen, han som har längtat så. 

Grattis min älskade   

Måndag 18 April 2011

I går kväll så tog vi hundarna och gick lång promenad runt vårsätraviken de tog 1 timme drygt och hundarna var ganska så nöjda efter det sedan så prata jag med min syster Linda som bor i Los. Det var ett tag sedan vi pratas vid.
sen var det sängen med en massa tankar och svårt att somna.

i dag vakna jag 06:50 klev upp och slappa lite för mig själv och sedan så vakna resten sakta upp. Jag satt och gjorde släktträd på nätet det vart ganska intressant. Sedan så drog jag till min vän Maggis och vi tog oss en fika och sedan passa jag hennes son Leopold. Vi byggde lego och byggde upp en brandstation och brandbil och vi pyssla mycket med det. Sedan gick vi ut och han cykla och visa hur duktig han var. Sen kom Maggis hem och Daniel skjutsa hem mig och när jag kom hem var det dags att äta lite. Sen Jobba och fixa massa papper. Sen kom Angelica hem med Elin.L som ska sova här inatt och Jag och Jörgen tog hundarna på samma långa promenad som i går kväll och i dag stanna vi vid Vårdsätraviken och titta ut över vattnet. Tyvärr får inte hundarna bada där. De vill ju så gärna så vi får snart åka till hundbadplatsen och bada hundarna. 

  

Söndag 17 April 2011

Sitter och ville skriva blogg men som vanligt så fungerar inte denna förbannade blogtown igen snacka om gråhårig man blir på den bloggen.

Nu har vi påsklov och gissa om det känns skönt. Visst har vi egna studietider ändå, men man behöver inte kliva upp 06:00 iallafall.
Jag har varit till min syster i Månkarbo på myskväll i Fredags. Annmarie plocka upp oss på vägen från stockholm och jag och Jörgen åkte med henne upp till månkarbo. Vi käka middag och sedan basta och bara hade det mysigt och roligt. Det var Jag & Jörgen, Fia & jari, Mamma och Annmarie som var där. Jag fick mysa med små hårbollar på 3 veckor. Det var 5 små söta kattungar som syrran hade fått då vi var där sist på tjejkväll.
På lördagen så vakna jag 09:00 och satte mig och käka frukost sen ut i det underbara vädret och sola fick nog lite färg i ansiktet. Hitta båda blåsippa, vitsippa och tussilago hos syrran så allt har kommit där uppe. Nu är det verkligen vår och man får lov att njuta innan det blir för varmt och så får man hoppas att det inte blir så kallt något mera.

Nä ska väl hitta på något galet i dag tror jag, men vad vet jag inte Men det sprudlar i kroppen och impuls grejer gillar jag. (Ibland om det är något roligt)

Måndag 11 April 2011

Denna helg har kantats av guldkorn kan jag lova, I fredags så vände vi upp o ner på hela lägenheten och det ser ut som ett katastrof område här hemma. Vi slet ut bokhyllan ur vårat sovrum och placera skrivbordet och satte upp andra hyllor med luckor och gör det till kontor där. På lördagen fortsatte vi att plocka och greja och sedan på kvällen var jag bortbjuden på 40 årskalas och för en gång skull så fick jag vara frisk. jag har varit sjuk ganska mycket den senaste tiden men just nu känns det okej. Det vart mycket skratt och skratttårar och ont i magmusklerna. kom hem 02:15 och dök ner i säng helt slut. Upp på söndagen och vi hade fika för Erica som har fyllt 14 år. I dag har jag plockat, pluggat lite och vilat och lagat middag och avsluta kvällen med en riktigt lång promenad med hundarna, Jörgen och Erica. Vi gick till OKQ8 macken och det tog 1 timme och 10 minuter så hundarna ligger här i köket och flåsar ordentligt. Så nu är det straxt dags att sova då jag ska upp 06:00 i morgon. 

I fredags var jag och köpte en present på bolaget åt min vännina som fyllde 40 år och gissa om jag vart snopen när hon fråga efter leget. Jag skratta lite och sa varsågod, så rodna hon och sa Oj då. Vill du ha kvitto fråga hon och jag sa -ja. då sa hon - Ja du kanske vill rama in det och spara det eftersom jag bad om leg. Jag vart mycket glad och åkte hem. Jag blir snart 39 i höst och man får väl va glad att man ser ung ut fortfarande.

God natt   

Tisdag 5 April 2011

Ja så känner jag just nu varför vet jag inte men jag borde vara glad och lycklig för de jag har och njuta av de, men kroppen säger inte det. jag är väl i en svacka efter allt som vi har gått egenom med så mycket och all omställning här i livet. Våran familj har gått egenom ett trauma som vi inte har bearbetat riktigt än utan det tar tid. Allt tar sin egen tid och just de här med att vara stark person så kände jag i dag att jag önskar jag vore liten och bara var så ung att föräldrarna tog allt ansvar och en annan levde livets glada dagar. Men nu är man ju vuxen och ska hantera de mesta själv och man har ett stort ansvar över familj och allt. Man ska vara någon superman eller superkvinna. Jag pluggar heltid och jag pluggar verkligen mer än heltid då jag pluggar mycket hemma för att hänga med. Jag har ett hem att sköta och hundar och allt, men allt är ingen dans på rosor sägs det och de stämmer. Den som lever som vi gör i dag så tar de på krafterna även de i bland och allt rinner över. Men en sak vet jag och det är att jag älskar detta och skulle inte vilja byta med någon mot de vi har. Men den som lever med en man som jag gör vet vad jag pratar om. Den som inte har upplevt detta vet inte hur man mår eller hur man känner utan kan bara finnas och lyssna och tack ni som står ut med mig. Jag älskar er verkligen. 

I bland skulle man behöva semester från familjen och kurera sig och ladda batterierna men va fan man bara tutar och kör snart har de lämnat boet och gissa vilken separations ångest man får då ;-)

Lite tankar och snurrigt men de bjuder jag på så här på en tisdag eftermiddag efter skolan. just det jag kom hem och allt var upp å ner när man kliver in genom dörren och ingen hemma. Det var bara att  städa och dammsuga när Man kom hem de tog 1 timme ja slarviga familjen de är vi de.  

Lördag 2 April 2011

Ja så var då de den 1 April i går och ingen lura mig tack för de. Här har det pluggats och varit prov igen jag hade ju PA provet som inte gick något vidare men G fick jag på provet och i kursbetyg VG så nöjd är jag så långt. VG i kursbetyg på Företags Ekonomi A kursen blev de, Sedan hade jag ett ganska stort del prov i Företags Ekonomi B i torsdags men de får jag väl svar på så småning om.

Just nu längtar jag tills det blir så pass varmt att man kan åka till min syster och våldsgästa henne och duscha och föna mina underbara hundar som skulle behöva en rejäl genom körare med att duscha. Lägenhet är inte att rekomendera och tvätta och föna hundar i .

Nu har Jörgen fått en tid att utföra ett test som ska göras innan han får börja köra bil igen så nu håller vi tummarna att de går bra så han kan få köra som han själv vill.

Angelica & Sonny är så företagssamma att de har skrapat i hop sina gamla grejer och ska sälja på loppis i dag och andra saker i morgon och jag hoppas att de går bra för dom. I morgon ska även Erica med på Loppisen så det visar sig om de går bra för dem.

Seth han växer och börjar bli stor kille nu, han är 10 mån om 2 dagar och jisses vilken fart de är på de små.

Torsdag 24 Mars 2011

Hejsan på er här är det torsdag i dag och i Tisdags eftermiddag fick jag tillbaka mitt Företags Ekonomi A slutprov tillbaka och det vart VG på de, fast jag var irreterad över ett fel jag hade gjort som jag inte tyckte var fel egentligen men skitsamma. Sen så skulle vi ha haft PA Prov i Tisdags men då var vår lärare sjuk. Men idag gick det av stapeln och jag har läst PA boken flera gånger och jag säger de att det fastnar inte i huvudet. Varför blir de så? Väl på plats så skulle jag börja och jag läste fråga efter fråga och blev mindre o mindre och hoppades på att bara försvinna. Jag kände katastroff varning i huvudet och allt sket sig. Tiden rann bara i väg och jag kände mig totalt misslyckad och när jag åkte hem var jag riktigt besviken och ledsen på mig att jag inte kunde snappa upp de bättre. Men nu är det gjort och man får ta nya tag och komma igen. Sen hem sov 1 timme och sen upp och vara barnvakt till Lilla Seth.

Snart dags att gå nattis rundan med hundarna.

Tisdag 22 Mars 2011

Här rullar livet på och jag har försökt att komma åt min blogg men utan resultat ganska länge. Men så är det ju ibland att den inte fungerar som den ska. Jag byter ju aldrig blogg heller så jag får väl skylla mig själv.

I torsdags var jag i skolan och jag visste att jag skulle få göra prov på företags Ekonomi kursen A men att jag trodde det var vecka 12 så alltså nu på torsdag som kommer men så var inte fallet så jag gick och gjorde provet lite oförberedd men jag tror det gick bra ändå.

Sen på fredagen så Fyllde våran vackra Tjabo 8 år och han fick tuggben och levergodis. Vi kolla på Let´s Dance och tog det lungt.

På Lördagen så var det så vackert väder och ut med hundarna på lång skön promenad och sedan tog vi färdtjänst till en familj som Jörgen har varit och gjort jobb hos och det var där han ramla ner från stegen och skada sig riktigt allvarligt. Vi var på själva olycksplatsen och Jörgen var nervös innan men när vi väl kom fram så tyckte han att det var okej. Vi prata om själva olycksdagen och de berätta sin egen historia och Jörgen fick saker bekräftade som tex att han har för sig att han hade skruvdragaren i handen och den och en skruvlåda hade han nog haft ´med sig i fallet. Jörgen har haft ett vagt minne av skruvdragaren men inget mer. De berätta och vi berätta om hur han har haft de och hur han har jobbat sig tillbaka. De tyckte det var jätteskönt att träffa Jörgen och få se att det har gått så pass bra för honom med tanke på omständigheterna. Sedan så drog vi hem och laga middag och myste framför TV:n.

På Söndagen så tog familjen bussen ut till Storvreta och hälsa på Jörgens föräldrar och drack kaffe och lämna fina blommor till Jörgens mamma som nyss kommit hem från sjukhuset då hon har opererat magsäcken. Sen hemmåt och vi laga pizza och käka mycket gott. Sen så plugga jag inför personaladministrations provet som vi ska ha de andra titta på tv jag satt uppe till 02:00 sen godnatt.
 
Måndag upp 06:50 och plugga på morgonen och sedan drog jag till frisören och fixa mitt hår. Det var skönt kan jag lova. Sedan hem och prata med Jörgen om dagen som gått. Jag fick ett sms från skolan att lektionen som vi ska göra provet på är inställt och framflyttad. Sen var jag barnvakt på kvällen då Angelica var och träna innebandy Seth somna 22:00 och sov sen hela natten och vakna 07:00.

Nu ska jag dra till skolan och jag hoppas att jag får tillbaka mitt Företags Ekonomi prov idag.

Ha en skön vårdag.

2011-03-14

I fredags så klev jag upp 06:00 och satte mig framför datorn och kika runt och fick mig en chock på morgonen då jag läste att min vän hade förlorat sin högt älskade Phu. Jag virra omkring och bara grät. Denna vackra goa stora lufs som han var så minns jag den första gången jag träffa honom. Tjabo var 2 veckor gammal och vi var ut och titta på honom då. Rasmus var liten och satt i köket på golvet och Phu satt bredvid honom och Phu lägger tassen i pannan på Rasmus, Rasmus i sin tur faller bakåt in i köksluckan och bonkar huvudet lite lätt inget allvarligt men då fundera jag på hur sjutton ska jag kunna ha en sådan stor hund hemma? Sedan så finns det andra minnen då vi kom och hälsa på Lisen efter en nyår då Tjabo var 9 månader och var på Phu till 100%. Phu varna Tjabo flera flera gånger men envis som han var så skulle han in i munnen på Phu till slut ledsna Phu och sa ifrån och nöp Tjabo över nosen sen var det klart. Tjabo hade satts på plats och fatta att Phu inte hade lust att ha Tjabo i munnen. Phu var en helt underbar Leonberger på alla sätt och vis han lämna ingen oberörd av sitt sätt att vara och det var tungt att läsa att han lämnat sin matte och husse m familj.

TÄNKER PÅ ER I ERAN SVÅRA STUND.

Denna dag vart tung i skolan och efter skolan så tog jag bussen upp till Månkarbo till min syster där vi skulle ha tjejkväll och basta och käka god middag, Vi hade det så mysigt och kom i säng runt 2. Jag vakna kl 07:00 på Lördags morgon och klev upp en sväng men tänkte somna om men syrran vakna och vi låg och prata och kolla nyheterna om Japan som drabbats av jordbävning och Tsunamin. Vilken katasrof de lever i, man lider med alla där. sedan upp och käka frukost och slappa och följa nyheterna, Sen så skjutsa min mamma hem mig och jag sov halva dagen sedan. Ingen var ju hemma så jag var helt själv. På kvällen så kika vi självklart på melodifestivalen och jag vart jätte nöjd att Eric saade vann men här var det delade meningar kan jag lova. Men jag sov gott på det iallafall.

Söndagen vakna jag 07:00 och klev upp och börja göra uppgifter i Företags Ekonomi B Jag satt till 14:00 sedan kom Jörgens föräldrar och jag fick lite jobb att göra då. Det tog mig hela kvällen och när klockan var 20:30 då var jag klar och satte mig framför tv:n och vi kolla på Män som hatar kvinnor. Sedan så gick jag ut för första gången på hela denna långa dag med hundarna och Jörgen. Jörgen och Erica har tagit hundarna idag då jag har haft fullt upp. Sen sängen.

Torsdag 3 mars 2011

Var i skolan i dag och kände att jaghade ont i huvudet och hosta lite grann och tyckte att det var väl inget, på vägen hem kände jag mig trött och trodde det var för att jag sovit lite mindre, väl hemma kröp jag ner och la mig och försökte sova men hosta helatiden och till slut gav jag upp och klev upp igen och kände mig lite yr så jag kolla blodtrycket då jag alltid har haft så högt och medicinerar mig. Men nu hade jag helt plötsligt 107/ 66 och det var lite lågt. Men så hade jag även lovat att ta hand om Lilla Seth. Kände att jag inte orka som vanligt och tempa mig och vips så stog tempen på 38,3 så inte så konstigt att man mår skit i kroppen. Även Erica blir hemma i morgon då hon också är sjuk igen hon har ont i huvudet och mår illa så jag har gett henne 2 alvedon och en kall vetekudde som hon kan lägga på ögon och panna. sjukstugan är alltså inte över än. Men nu får man kurera sig igen och komma igen med nya friska tag och hoppas jag är frisk nästa vecka. Det jobbiga är att jag missar vårat företags Ekonomi prov i morgon men jag får väl göra det en annan dag bara. 

Nu ska jag gå med rackar hundarna som är på ett himlans bushumör och har rivit halva lägenheten undrar om de känner vår vibbaran i luften. 

God natt ska snart sova.
🤒🤒🤒 

Tisdag 1 Mars 2011

Ja så har man varit i skolan i dag och jag har lämnat in 3 st inlämningsuppgifter som jag gjort under veckans gång. de värsta var väl att jag glömde göra läsläxan i allt detta men en inlämnings uppgift har tagit mycket tid och göra så jag hade till och med mardrömmar om den men så är det när man vill göra bra ifrån sig men nu är det inlämnat så kanske sover man gott i natt. Sedan så drar de ihop sig för stort prov på Fredag i företags ekonomi på Fredags morgon så det är mycket att plugga inför provet.

När jag kom hem idag så var det bara att gå med hundarna och gosa lite med Seth som snart blir 9 månader. Tänk så fort de går och snart är det vår i lilla Sverige. Förra året så kom tussilagona i mitten på Mars så om kankse 2 veckor så kan man hitta dessa gula goa blommorna. Jag längtar verkligen dit nu efter all snö och minus grader. Vintern bet sig fast i Sverige i mitten på November och nu är det  den 1 Mars och snön och kylan är liksom kvar det har varit 4 långa kalla månader.  

Efter hundar och lite gos så drog vi raskt till ishallen och kolla in Ericas träning och jag frös fötterna av mig idag. Jag hade bara löparskor på mig dumt nog nu när man har varit sjuk. Sedan så hem och plugga lite och gick med hundarna igen och gosa med Seth igen, man kan inte få nog av den lilla människan som han är. Efter det kl 22:30 satte jag mig och betala räkningar och gissa om att pengarna bara försvinner.

Söndag 27 februari 2011

I dag vakna jag kl 07:30 klev upp och hade bestämt mig för att inte plugga idag men tror ni jag kunde låta bli? Nä just de satte mig med en uppgift i företags ekonomin alla andra har jag redan lämnat in men just själva Fek är lite svårare kan jag lova. Men sen vakna alla andra och då fick jag lägga det åt sidan. Sen ut med hundar och vi gjorde oss i ordning och gick med hundarna sen var det dags att dra till Ishallen I dag möte Almtuna´s damer Södertälje på hemmaplan, tyvärr så förlora vi mot Serieledarna m 1-5 Men våra tjejer kämpa på men det räckte inte skotten var jämna men vi torska trots allt. Bara resa sig och komma igen. sen hem vi käka och gick med hundar. Tv och gick med hundarna. annars har allt varit lugnt.

Nu är det dags att hoppa i säng. 

Lördag 26 Februari 2011

Tänk vad ett lov kan göra fast vi har haft uppgifter under denna vecka som ska lämnas in till skolan och jag har gjort 2 st av 3 nu kommer den tungabiten i helgen och det är att göra klart företagsekonomins uppgift som jag är tämligen less på jag fattar inte hur jag ska göra visst låter det bra men jag får klura lite och se om jag hittar på några lösningar. G frågorna gick ju an men VG och MVG nja det är ju ett kapitel i sig.Lovet hatr varit gynnande då jag inte har varit frisk men jag har inte missat någon viktig lektion.

I går så var Jörgen och Erica i väg på träning och jag var helt ensam hemma vilken mys fredag jag fick jag gick med hundarna och slängde mig i soffan fram för tv:n med ett glas vin och smutta på den till Let´s Dance tända ljus och bara var för mig själv. Gissa om man vart förvånad när Rybak lämna lilla Malin ensam inför juryn och sprang på toa. Jag är hängig och förkyld men det sket jag i jag tog det lugnt och följde även A-lagets hockey match via datorn och de vann. När Jörgen och Erica ramla in genom dörren så kröp de också ner i soffan.

Sen nattpromenad m hundarna och sen i säng.

Torsdag 17 Februari 2011

Vet att jag har bloggat lite senaste tiden men att jag har haft fullt upp med skolan. Den tar väldigt mycket tid med läxor och dagar som vi är i skolan. Men så vill man ju ha bra betyg också. I dag så fick jag tillbaka 2 inlämnings uppgifter 1 i personal administration och om rekrytering den fick jag MVG på sedan var det en rättskunskaps uppgift om offentlighetsprincipen och den fick jag även MVG på så jag var riktig glad.

Sedan kom jag hem och tog det lungt vila lite och så laga mat och dona passa lilla Seth som har varit sjuk Angelica och Sonny var i väg till innebandyn. Så skulle jag ut med hundarna och när Tjabo stog och kissa så kom ett äldre par ut genom grannporten och han slira till lite av halkan så fråga han om man våga komma ut? Ja sa jag men gå försiktigt för de är riktigt halt. Men det var tydligen inte de som de mena utan tanten berätta att de hade blivit inmotade i porten av polisen vilka det var massor av bara 5 min tidigare för att det hade varit någon i våran port som hade en AK:4 och hotat polisen så de ville inte att någon skulle gå ut då han kunde ha tagit någon som gisslan så det hade tydligen varit riktigt galet här. Jag vart väldigt orolig men så kom en polis och jag fråga om det var tryggt att gå ut med hundarna just nu, då jag inte hade en susning om detta och vad som hänt det vart en snabbis med hundarna och in igen jag hade ingen lust att gå ensam även om hela området var fullt med poliser så kändes det inte tryggt. Väl inne så låste jag dörren och höll lite koll genom fönstret. Poliserna var kvar ganska länge och fota och greja men jag tror att den personen som hade hotat poliserna låg i grannporten men jag är inte säker då de fota så mycket runt den porten. Läste senare ipå tidningens hemsida att han själv hade ringt in till polisen och inte orka leva längre men att han hade hotat polisen som kom och att han vart gripen odramatiskt. Jag fundera väldigt mycke den stunden jag var ute om de fanns flera runt omkring om det hade varit något rån eller likanande men så läste jag på nätet vad de var så man kan känna sig lite lugnare iallafall. Men om han nu låg i våran port så är jag glad att maten tog lite längre tid och bli kvar än att man hade sprungit på honom i trappen med hundarna. då hade jag nog svimmat eller nåt. 

I morgon har jag bergärt ledigt då jag ska på möte i Tierp sen är det sportlov men vi har 4 inlämningsuppgifter och 1 stort prov i företags ekonomi när vi kommer tillbaka så ledigt har vi inte trots sportlovet. 

Nu ska jag hoppa i säng ska upp tidigt i morgon. tyvärr fungera inte blogtown just nu men jag hoppas det löser sig snabbt. 

Torsdag 10 Februari 2011

Dessa dagar har jag känt mig illamående och i dag var jag faktiskt okej men Seth är inte okej i magen de bara rinner ur honom lilla gubben. Jag har varit i skolan i dag och i Tisdags och i morgon är de skola igen och denna vecka har tagit musten ur mig. Men sånt är livet. Ögonen är som blyklumpar i dag. Jag pluggar ganska hårt när jag är hemma och har svårt att låta bli böckerna men idag har jag varit barnvakt och Angelica har varit på gymnasiemässa, i morgon ska hon träffa en tjej och de ska diskutera vad hon ska välja. Den 1 mars är sista ansökningsdatumet så får vi se hur de går. 

Annars är det väl lungt här hemma. Lite snökaos bara men hundarna älskar det. Mirakel bara kastar sig på gatan i snön och rullar som en tok vilket hon aldrig har gjort någon vinter förrens i år. Ska kolla upp priser på dusch och föning av hundarna då det inte går att göra de själv i lägenheten. Sedan har jag fått en ny räkning på Tjabo´s sperma som vi har på förvaring på Ultuna det gick på 1850 kr i år så jag vet inte om det är någon ide att spara de eller om jag ska kassera det. Men det visar sig när det är dags att betala. 

Nä nu ska jag ut med hundarna på kvälls runda. 

God Natt 

Söndag 6 Februari 2011

Sitter här efter en lång dag och känner mig trött och ska snart krypa ner i sängen. Jag vakna vid 8 och gick med hundarna och sen hem och kamma igenom mina hundar och fixa dem i pälsen de vart så fina. Sen duscha och gjorde mig i ordning och käka lite lunch sen bar de av till ishallen och samlades och packa kärran sen drog vi mot Stockholm och möte Ormsta. Erica skulle ha varit reservmålvakt i dag men den andra målvakten var dålig och Erica fick stå matchen i stället. Hon gjorde en bra insats i dag och vi var bara 9 utespelare i dag och vi förlora 5-3 skotten vart 23-28. Med de knappa lag vi hade så vart det tungt för tjejerna men bara bita i hop och jobba vidare. Sen bar det av hemåt och lasta ur släpet och dra hemåt och gå med hundarna. 

Tack sonny och Angelica för att ni ställer upp med att gå med hundarna när vi är på hockey. 

Lördag 5 februari 2011

I dag bar det av till skärplinge där Almtunas flicklag skullle möta Skärplinge´s flicklag. Vi hade 8 utespelare med på matchen och skärplinge hade 15 utespelare. Erica stog i mål och matchen var överlägsen Skärplinge´s. Erica fick verkligen jobba i dag men de räckte inte hela vägen. Flickerna fick jobbs hårt. Till slut slutade matchen 7-1 skärplinge vann. Skotten var 59-2, Erica fick 59 skott på sig. 1 perioden var det 19 skott på mål och 4 insläppta varpå första målet var självmål av misstag av en utespelar som råka styra in den, 2 perioden var det 20 skott och 3 insläppta. 3 perioden hade hon 20 skott på sig och inga insläppta. I tredje perioden så får äntligen tjejerna in ett mål de slet mera i tredje perioden de var så duktiga. Erica gjorde en bra match. 

I morgon bär det av till Ormsta med damlaget så får vi se hur de går i morgon. 

 Nu dags för melodifestivalen god nattt 

Onsdag 2 Februari 2011

I går var det en lång stressig dag som gav sig till känna på em. jag klev upp 06:15 och slappa lite innan jag gick med hundarna och när jag kom in så fixa jag mig i ordning och drog till skolan. Hade Både personaladministration och Företags Ekonomi Men vid 12 tiden börja jag känna mig så trött i ögonen och jag hade glasögonen på mig. Men jag var tvungen att ha de på mig då jag satt längst bak och såg inte vad läran skrev på tavlan sen vart det stressigt då jag var tvungen att gå 10 min tidigare och jag sprang och stressa till bussen men missa den precis och de var kaos i huvudet då jag hade skit bråttom hem för att hinna gå med hundarna innan vi skulle till ishallen och samlas 16:45.

Som tur var hade Jörgen en kompis här så de kunde gå med hundarna och huvudet börja värka som attan och jag stressa från bussen och hem. Jag var innan för dörren 16:00 Jörgen beställde färdtjänst till 16:15 då det tar lite tid till ishallen genom hela stan. Jag han bara komma in och åka igen stressen var i hög varv i kroppen och pulsen i 180 och vi kom till ishallen 16:45. Sen så hade jag som tur var fixat så att Sonny och Micke skulle ta hundarna på kvällsrundan och ni ska ha ett stort tack för den hjälpen.

Vi drog till Stockholm och möte Segeltorp och matchen var det drag i och spännande som f * n Men vi vann 3-5. Matchen börja 20:00 och var klar 22:15 sedan så lasta vi släpet och drog mot uppsala. Precis när vi kommer till ishallen så kom taxin och vi drog hem på en gång så vi kom innanför våran dörr 00:00 och då borsta jag bara tänderna och kröp ner i sängen slockan 00:30. denna långa dag med huvudvärk så vart jag tvungen att ta Treo till slut då inget hjälpte jag prova Panodil men inget hände men sen sov jag till 08:00 i dag och klev upp och försökte softa mest men huvudet värkte och istället för treo så prova jag nu 2 st voltaren och bara tog det lungt i dag.

I dag så kom mina Företags Ekonomi böcker det är B kursen och jisses vilka tjocka böcker. Nu drar de igång ordentligt. Avancerat känns det. Men de fixar jag. Sen hem och sov 2 timmar på dagen sen upp och gick med mina hundra och fick lite frisk luft och sen in och laga mat och efter det tv. Sen så kom Angelica, Sonny och lille Seth hem äntligen. Seth har fått 2 tänder uppe som har brytit igenom och det var så kul och ha hem dem. Sen ut kvällsvängen och nu ska jag hoppa i säng det är skoldag i morgon.

God natt.

Måndag 31 Januari 2011

Jag anser mig snart som en plugghäst jag bor i mina böcker dygnet runt. Tror Jörgen tycker jag är tråkig som läser så mycket. Men det är roligt. I dag var jag tyungen att beställa Företgas Ekonomi B böckerna för om två veckor är det dags för Företags ekonomi B. Då ska vi vara klara med A delen. I dag har jag suttit mest med datorkunskap och gjort de som de står då vi suttit på lektionerna och kliat oss i huvudena lite grann och då tog jag tag i skaerna och börja från början med datorboken som vi jobbar i och anser att det inte är så krånligt egentligen om man gör allt rätt från början. Men de som inte kan datorer alls har de nog lite jobbigar än jag som kan ganska hyfsta iallafall.

Annars i dag så har jag tvätta och pluggat gått med hundar och ätit så lite andrum från böckerna får man. Jag har passar på att plugga i massor då Angelica, Sonny och lille Seth har varit hos min lilla syster hela helgen och hjälpt dem att flyttat och vi har bara haft Erica hemma.

I morgon är en fullspäckad dag igen då de är skola sen ska jag snabbt hem laga mat gå med hundarna och sedan dra till ishallen för att Damlaget spelar bortamatch i morgon och de har samling kl 16:45 vi ska till stockholm och möta Segeltorp. Så det blir sent i morgon då matchen börjar 20:00 så vi är väl hemma 24:00 någon gång.

Söndag 30 Januari 2011

I dag vakna jag klockan 08:00 och satte mig och börja plugga jag har gjort två inlämningsuppgifter i dag som ska in den 8/2 så nu har jag gjort dessa och det höll jag på med tills klockan var 18:00 med undan tag för två hundpromenader och ätit middag. Så i dag har jag varit så duktigt. Sen så fixa jag med en massa kontrolluppgifter och jisses vad de blev fel hela tiden. Trött som jag var så tog de 3,5 timmar till slut gav jag upp och Jörgens syrra får lov att hjälpa mig.

I går var vi på damlagshockey och titta Damerna vann 6-3 mot västerhaninge. De spela även borta mot västerhaninge i dag och då vann vi med 6-4. Så 4 poäng på 2 dagar de var bra jobbat.

Nuu ska jag snart gå kvällsrundan med hundarna och sova. Lite sovmorgon i morgon är jag värd.

God natt

Lördag 29 Januari 2011

Idag kunde jag inte sova vidare. Jag drömde bara mardrömmar jag vakna 06:30 första gången och va arg men lyckades somna om sedan kom de igen en mardröm så kl 08:00 gav jag upp och klev upp ännu argare. Men de slöppte ganska fort när man inser att de ändå bara var drömmar. Tänk så konstiga saker man kan drömma om. Här handla de om att vi var på fest och Jörgen hade tatuerat ett litet barn typ i 4 årsåldern på armbågen och halsen och jag vart skogstokig och kasta soppåsar på honom men just den här arga delen vakna jag av. Jag var asförbannad och sa att hennes föräldrar kommer att jaga honom hela livet tills de får tag på honom. Ja sjuka drömar man har. 

Iallafall så hade jag datakunskap i går och Jörgen mötte upp mig vid bussen och vi åkte hem tillsammans sen gick vi med hundarna och myste. På fredagar slutar jag klockan 14:30 så dagarna blir inte så långa. Men sen plocka lite och tvätta. Här finns de tvätt jämt ta mig sjutton men just nu är det tomt i badrummet, men snart kommer de väl nytt dit igen. Vi gjorde hemlagad pizza i går inför Let´s Dance. Angelica kom hem från stan med Minna och de umgicks då Sonny sov över hos Micke och Petra och hjälper dem att flytta i helgen. Sen satt Seth hos mig och Erica skriker rakt ut " titta mamma Seth klappar händerna" jag titta framför honom för han låg med sin rygg mot min mage han vila emot mig och mös. Men så titta jag och gissa om han har kommit på hur man klappar händerna. Man blir varm i hela hjärtat när man ser sådana saker. Så nu kan han klappa händerna.han gjorde de sen flera gånger när vi klappa händerna så det var inget tillfälle bara.

Varje ny sak han gör så inser man hur han växer och härmas och lär sig saker. Han står upp i spjäll sängen och släpper ibland men hamnar på rumpan . Han är lika lång som en 1-åring men inte så konstigt då Sonny är lång.

I dag är det damlags match och Erica ska inte vara med då hon har ont i halsen, det vart ingen träning för henne igår så hon ska inte vara med i helgen. Men vi ska iallafall gå och titta på hemma matchen som är i kväll. 

Ha en skön Lördag  

Torsdag 27 Januari 2011

I dag klev jag upp 06:30 och drack en varm kopp te. Såg på termometern att de var -13 grader ute och de kändes kallt så jag värmde upp mig med te och sedan ut med hundarna och jisses om jag vakna på den promenaden. Sen var det dags att göra sig i ordning och dra till skolan. Hade förtags ekonomi och rättskunskap. Mycket intressanta grejer. Gillar verkligen rättskunskap.

Sedan så var det och stressa till bussen och ta mig hem. Jag hade tänkt vila men livet har sina goda stunder då man får häcken full när man kommer hem och städar donar lagar mat gå med hundarna och sen barnvakt till lilla Seth som växer och frodas och nya saker hela tiden. Där går det framåt snart är han 8 månader han har 2 tänder nere 2 på G uppe. Han kryper för fullt och klättrar och drar sig upp till stående men de gäller att passa honom så han inte gör sig illa. Han vinkar fast åt fel håll så klart. han knyter handen och tittar på sin egen hand och vinkar precis som han ser våran hand när vi vinkar till honom. Precis så gjorde Angelica också. 

Sedan så var det massa pappersjobb idag som har tagit tid och nu har jag just gått med hundarna och ska väl snart gå i säng, i morgon är det skola och då datakunskap. 

God natt  

Onsdag 26 Januari 2011

Sitter här lite stressad och har haft mycket i huvudet senaste tiden. Nu har jag gjort första provet och de kändes okej de var 8 G frågor, 3 VG frågor och 1 MVG fråga jag han inte med MVG Frågan men jag är nöjd ändå. De var helt okej att göra provet men pirrigt innan. Jag har fixat massor med papper i dag och bara suttit framför datorn. I går var vi på damlagsmatch och vi ledde med 4-2 men sista 10 min så tappa vi allt och vi förlora med 4-5 de var snopet och det kändes tomt. Men de är bara att resa sig och glömma denna match och gå vidare. 

Annars så lever hundarna och mår bra, de saknar nog mig på dagarna när jag är i skolan men som tur är så är det inte långa dagar utan jag har skola 9:15 - 15:15 så man hinner med dom också. Jörgen och Angelica finns ju hemma så de är inte helt ensamna hemma.

Angelica springer runt på mässor och ska ju välja gymnasieskola och linje nu så de är full rulle i hennes huvud också. 

Erica kom hem och hade bränt sig på ånga från ett bastu aggregat i skolan i dag så hon har lindat finger och har kylt hela dagen så får vi se hur de går. De såg inte ut som några blåsor men det svider iallafall.

Nä nu ska jag möta upp Jörgen som har varit på sjukhuset och träffat sjukgymnasten i dag. Han har även varit på en neuroundersökning i förmiddags för att göra massa tester inför körkortsfrågan antar jag. Sen ska han utföra ett EEG test i februari för att se om de finns några Epileptiska vågor, sedan så är de ögon läkare som ska göra massa tester så får vi se hur allt går om han fixar de så kanske han kommer att få börja köra bil igen, men om han kuggar så blir de 6 mån till utan körkort. De har inte dragit in hans körkort men de är på rekomendation så vi håller tummarna.

Ha en bar kväll.  

Måndag 24 januari 2011

Sitter här trött och sliten har pluggat väldigt hårt och känner mig inte alls redo för något prov. Det är jobbigt med första provet när man inte vet hur de är uppbyggt. Jag har sutit flera dagar med Företags Ekonomi som vi har prov i imorgon så vi får väl se hur de går.

Godnatt 

Söndag 23 Januari 2011

Ja helgen som har gått har beståt av hockey och plugga.

I fredags så var jag i väg till skolan och skulle gå på min första Datorkunskaps lektion. Det hade varit en lektion förra fredagen men jag var sjuk den lektionen. Jag drog lite tidigare hemifrån för att strosa på stan en stund och jag skulle köpa 2 tröjor om de fanns och till slut hitta jag de och gick sedan till skolan som börja 12:45. Men jag kommer dit då möter jag en tjej utanför som fråga om vi har rast? Då sa jag att vi börjar ju 12:45. Nä vi börjar 12:00 kom vi överens om förra gången. Lite pinsamt kändes det att komma försent men inte mycket att göra ått utan satte mig ner och fick hjälp att logga in och sen satte jag fart med de vi skulle göra.

Sen hem och fixa och dra iväg på Damträning med Erica. Jörgen och jag drog till Gränby och handla. Sedan gick vi lång promenad tillbaka och vi han se 15 min av träningen, sen A-lagsmatch. Det var Almtuna IS - Oskarshamn. Detta var Jörgens första hemma match denna säsong. Han var riktigt trött efter matchen men han tyckte det var riktigt kul och se en match. Fast han tyckte själva matchen i sig var tråkig. Almtuna vann med 1-0.

Sen hem och göra kvällen.

På Lördagen var de dags att bege sig till ishallen igen och vi samåkte med Uffe och Kattis till Södertälje där Almtuna´s damlag mötte Södertäljes SSK damer. Erica var med och stod reserv. Vi förlora i dag med 4-0. Sen hem och vi var hemma 21:00 sen slappa och bara satt i köket och småprata.

Söndag ja denna dag har jag ängnat åt att plugga och tvätta. På tisdag har vi prov och det är ett ganska stort område inom Företags Ekonomi

Torsdag 20 Januari 2011

Ja gårdagen ska vi inte prata om den var fullspäckat schema och vi klev upp i tid då vi skulle i väg på utvecklingsamtal med Erica. Vi hade tid 10:30 och efter mötet så kom Jörgens mamma och hämta oss och körde oss ut till Rimbo där vi prata med revisorn kl 13:00 och sen stressigt hem och gick med hundarna samtidigt som Jörgen fick värma mat som vi hade kvar och Erica packa i ordning sina saker så var vi hemma i ca 40 min och sedan var det dags att ta sig till samlingen i ishallen 17:00.

Vi kom dit till 17:00 vi hjälptes åt att packa släpet full med hockey grejer och så var de då dags att bege sig till Kallhälls ishall. Matchen börja 20:15 den var 15 min försenad och sen var de fulltös på plan fram och tillbaka. Men våra damer kämpa och de spela bättre och vann med 2-4. Det var sedan dags att packa släpet igen och transport hemåt. Vi kom till Uppsala ishall 23:30 och jag beställde färdtjänst och de var 45 min vänte tid. Vi landa här hemma kl 00:40. Då var jag riktigt slut kan jag lova. Angelica hade städat hela lägenheten när vi var borta och tänt ljus överallt Sonny hade gått med hundarna så vi behövde bara komma hem borsta tänderna och krypa i säng. Helt underbart då jag ansåg att de få timmarna jag skulle få sova innan det var dags för en ny dag. Jag somna ca 01.20 och sen ringde kl 06:30 i morse och ögonlocken var tunga. 

Jag klev upp och vakna till och väckte även Jörgen vi drack te och käka frukost sedan gick vi med hundarna i 30 min. Sen var de bara in och fräscha till sig och ta bussen till skolan. I dag har vi haft Företags Ekonomi & Rättskunskap. Rättskunskap är rena grekiskan men nu var detta första lektionen så vi får väl se hur de går intressant iallafall.  Sedan så hem vi fick sluta kl 14:00 idag istället för 15:15 då de skulle ha personalmöte. Snabbt till bussen och hem och la mig och vila en stund då jag var helt mör och trött. Sedan upp och gick med hundarna och sedan in och slappa resten av kvällen. Men i morgon blir de plugga på morgonen då jag sköt på de som jag hade tänkt göra i kväll. Jörgen ska till Logopeden och sjukgymnasten i morgon. Vi har tagit upp lite om bilkörning och han ska utföra massa tester så får vi se vart han står. Eftersom han har haft EP Anfall när han var nedsövd så är de inte säkert att han får köra bil på ganska länge men snart om 1 månad så har de gått 6 månader sedan olyckan. Han kämpar som vanligt på med sitt och har börjat träna lite lätt med sitt up´s ben lyft och lätta övningar.

I kväll har vi varit barnvakt åt Seth då Angelica & Sonny var i väg och träna innebandy han är så urmysig liten kille som alltid är glad. Mormors lilla gryn. 

Nu väntar hundpromenad inför natten och vi ska hoppa i säng. I morgon är en ny dag och full med aktiviteter.   

Tisdag 18 januari 2011

Klev upp 06:30 och käka frukost och tog en varm och go kopp te och vakna till liv, sedan på med kläderna och stressa ut med hundarna i 30 min i halkan. De är svårt för hundarna att gå emellanåt då de halkar omkring på cykelbanorna båda har de jobbigt då Mirre roterar baktassarna när hon går så hon slirar , Tjabo har de jobbigt då han börjar bli äldre. Själv har jag halkskydd på mig både fram och bak på skorna. Sedan hem med hundarna och fixa mig själv och fräscha till håret och sminka mig. Sedan så gick jag och Jörgen tillsammans till bussen. Han skulle åka till Sjukhuset och ta prover för Waranet så vi gjorde sällskap. Men på vägen mot Stan så ringer de från skolan och meddelar att första lektionen är inställd pga sjukdom så de var bara att gilla läget inte mycket att göra åt. Jag följde med Jörgen till sjukan istället och sedan så tog vi sjukvårdstaxi hem och nu inväntar jag eftermiddags lektionen som är Företags Ekonomi A. Sedan är de självstudier i morgon och jag får nog sitta och plugga lite då eftersom jag missa förra veckan.

Nä nu ska jag slappa 😎 lite innan man drar till skolan igen.

Söndag 16 Januari 2011

Ja jag har ju varit sjuk och inte orkat så mycke denna vecka men jag fick mina böcker äntligen och jag har läst lite grann och intressant är de och läsa och lära sig saker.

Fick ett intressant mail häromdagen och jag prata med en tjej som har en släkting till min förra hund Simba. Tänk vad åren går de var snart 8 år sedan jag förlora den hunden. Men han finns fortfarande kvar här hemma i sin urna, våran älskade lilla Simba du saknas än i dag av oss.

I dag har jag varit Treofri i 2 veckor, har inte tagit en enda treo de tycker jag känns skönt. Jag känner inte av de så mycket om jag ska vara ärlig. Så varför gjorde man inte detta tidigare för. 

I dag ska Erica stå match i damlaget och vi ska möta Tullinge. De är hemma match så jag och Jörgen kan åka och titta. Kanske åker kameran med. 

Va in på mitt konto på vovve och uppdatera de, har inte varit ute där på väldigt, väldigt länge men nu är de gjort.

Angelica och Sonny sov hos Petra & Micke  i natt så igår låg vi i soffan och titta på Avatar. Vilken film och vilka effekter. Den var super.

Nu ska vi gå med hundarna. 

  

Torsdag 13 januari 2011

Blir så irreterad vakna i morse med hals ont och host och är förkyld. Har egentligen 1 lektion i dag och en i morgon men nu blir man hemma. Väldigt ledsamt faktiskt. men inget att göra åt, bara gilla läget. så de blir att krypa ner och lägga sig på rygg och kurera sig inför nästa vecka då allt sätter igång ordentligt.

I går var de dammatch och antagligen var de för kallt eller så var jag redan smittad med något skit. Men Damerna vann med 1-3 mot AIK och de var ju bra. Erica var reservmålvakt och Carro skjutsa oss.

Tjabo var in och röntga Buken och bröstkorgen i går och att brottas med en vaken Leonberger på 76kg på röntgenbordet var ingen hit. Men han kom till sina sinnesfulla bruk till slut och vi lugna ner sig. Jag prata lungt med honom hela tiden och efter väldigt många bilder så kunde vi ta ner honom på golvet. De sedera inte honom eftersom de skulle röntga lungorna. Allt såg bra ut och inga konstigheter, de var otroligt skönt att veta. Men vi måste få ner honom i vikt ca 5-6 kilo.

Nu ska jag ta en varm kopp te och vila.

Tisadg 11 januari 2011

Oj oj vad man vart trött av att kliva upp 06:30 och fixa sig gå med hundarna på morgon rundan och sedan käka frukost och till slut lämna hemmet för att ta sig till skolan och vara där ca 5 timmar på upprop och första lektionen. När jag kom hem var de mat och vi käka och sen ut med hundarna sen somna jag vid 18:30.

I skolan så gick vi igenom lite om affärs ideer och vi fick sitta i grupp och diskutera resurser inom ett företag och ingen i våran grupp våga prata så till slut vart de jag som fick föra talan för gruppen, jag som hatar att prata inför en stor grupp människor men de gick väl ganska bra.

Lilla Seth har lärt sig krypa nu och han har börjat försöka klättra ur sin köksstol. Han nästan ramlar ur gå stolen då han hänger över kanten och böjer sig mot golvet så nu börjar han bli farlig i den. Mycke passning för Angelica och Sonny nu när han sätter fart.

I morgon bitti ska vi in till Ultuna och röntga magen och bröstkorgen på Tjabo och se om de finns något där som spökar. Han har varit ganska okej ändå sedan i fredags men grymtar vid läggningen och ner för trappen så vi får väl se i morgon. 

Nu ska jag göra annat.  

Söndag 9 Januari 2011

I går var de match dag för Almtunas flicklag och Erica vart kallad och stå match. Vi var där kl 10:00 och matchen börja 11:30 mot Mariehamn som Erica mötte med Iron förra året. Nu var de med Almtunas flicklag och Almtunas flicklag förlora mot Mariehamn med 0-3. de var 20 - 19 i skott och de spela 3x15 min. Sen var de att snabba sig på då damlaget hade träning så Erica gjorde sig snabbt redo för nästa ispass som börja 14:30 och hon käka mat emellan ispassen och sedan så körde hon på 1½ timme till med träning. träningen sluta 16:00 och 17:00 åkte vi från ishallen och var hemma kl 17:30 och jag var helt slut och tog en powernap sen åkte vi hem till ett par vänner och titta på fångarna på fortet och så prata vi lite då de varit borta 1 vecka. Sen hem i tid och Angelica och Sonny har tagit hundarna i dag tusen tack plus att de städat köket fint när vi kom hem. Vilka änglar man har. Sen stöp jag i säng kan jag lova.

I dag så klev jag upp 08:20 och satte mig en stund sen vakna Tjabo och ville ut och gissa om de var halt ute. De var svinhalt kan jag lova så ni som går ut i dag ha dubbar under skorna. De lär ju vara många halkolyckor i dag och akuten proppfull med benbrott så tänk er för.

Nu ska vi iväg på em på damlagsmatch då Erica ska stå reserv i dag. Vi möter Ormsta , får se hur de går då.

Lördag 8 Januari 2011

I går så var jag på stan och kolla studieböcker sen hem och slappa lite och laga mat, vi käka tidigt och sen fundera vi på hur de stod till med Tjabo och prata med Ultuna och vi åkte in med honom. De kolla igenom honom och de beslöt att vi ska göra en buk och bröstkorgs röntgen på Onsdag morgon. Han låter liksom konstigt när han lägger sig ner som om något trycker på, men om de kan vara något eller om de har att göra med hans storlek som hund 76 kg. De vill att han ska gå ner i vikt och vi har påbörjat de men vågen visa att han inte hade gått ner någonting. Han ska ner ca 5-10 kg tycker jag men veterinären sa 5-6 kg. Viktproblemen kan ju bero på kastreringschipet. Men en buk röntgen gör ju inget utan bättre och kolla för säkerhets skull.

I dag var de tidigt upp och jag klev upp 07:30 och vakna till fick frukost av Jörgen. Sedan gick jag med hundarna, medans Jörgen väckte Erica. de ringde i går från flicklaget på kvällen och undra om Erica kunde stå. de ska möta Mariehamn på hemmaplan i dag. Så nu ska vi iväg och kolla match och Erica ska spela.

Fredag 7 Januari 2011

Dags att göra något vettigt med mitt liv, på tisdag så börjar äntligen skolan för både barnen och mig faktiskt. De ska bli spännande. Jag har beställt de 4 första böckerna som jag måste ha men de tar nog 1 vecka innan jag själv får dem. Får tyvärr ta de på avbetalning då de är dyrt med böcker. Jag har kikat lite på begagnat men inte hittat de jag letar efter. Var ner på stan en sväng och var på bokhandeln för att jämföra priserna men de hade inte heller de böcker jag leta efter så han sa att de bästa är att beställa på nätet. Jag dubbelkolla med studentbokhandeln och de hade inte heller mina böcker. Mycket dåligt tycker jag. Men nu har jag beställt iallafall 4 böcker av totalt 15 som jag ska ha under året.

Annars inge speciellt. Har varit utan Treo i 5 dagar nu och de är helt okej faktiskt. Känner mig dock lite piggare i dag och de går framåt.

Torsdag 6 Januari 2011

Mormors Lilla kråka

I går var Jag och Jörgen bortbjudna på middag hos Jörgens föräldrar. Vi tog färdtjänst dit och vi käka god mat och umgicks. De var trevligt. Jörgens syster m pojkvän kom också dit. Sedan åkte vi hem. Ungdomarna här hemma tog hand om hundarna tack för hjälpen ni e goa ni. På vägen hem så körde taxin över ett överfartshinder och han körde så fort över att både jag och Jörgen flög i bak trots bälte jag gjorde illa mig i mellangärdet och hade ont i magen hela natten och kunde knappt sova, jag vakna hela tiden av molande värk i magen. Tillslut vid 09:00 gick jag upp och tog alvedon och satt uppe en timme sen kröp jag ner i sängen och vakna kl 13:00. Men de små molar fortfarande nu idag så jag vilar mest bara. Vi har även varit ute med hundarna och jisses vilket snöfall vi hade idag, inge skönt alls kan jag lova.

Nu har jag varit Treo fri i 4½ dygn och jag känner mig okej, igår morse kände jag mig sjuk och lite abstinens tror jag, men jag ringde jourhavande mamma och prata. Sen var de bra.

Nu ska jag hjälpa Jörgen med maten ha de gott allihopa.

Tisdag 4 Januari 2011

Ja nu har jag fått nog av att vara slav under treo´n. För två dagar sedan så la jag av med Treo´n. Jag har tre laster och 1 är Treon, 2 är Nezeril, 3 är Ciggen. Nu har jag lagt treotuben på hyllan. 2½ dygn fri nu. Jag tycker egentligen inte att det är svårt om jag ska vara ärlig. De som är en inbiten vana är att gå till kranen fylla ett halvt glas vatten i med 2 tabletter. Nu gör jag samma sak fast jag tar bara vatten och de fungerar typ likadant.

FAN VAD JAG ÄR BRA

Jag har varit Treoberoende i 10 långa år. Men nu är det över. Jag måste bara få säga detta.

I dag har vi varit och handlat lite mat och vi fick skjuts av Sonny´s styvpappa Peter tack för allt du & Jessica hjälper oss med.

Annars är allt lungt och Tjabo mår hyfsat så vi avvaktar eftersom han är okej. Angelica och Sonny ska sova jos min syster igen. 

Ha en bra dag. 

Måndag 3 Januari 2011

De finns Änglar och de finns Demoner.

Tack Våra Änglar och kram på er.

Demoner  vad kan man säga om dom?

Söndag 2 Januari 2011

Sitter här och alla andra sover. Har kommit in på Ekonomi-Löne och personalassisten programet och ska börja i skolan den 10 Januari om jag blir beviljad CSN. De är lite pirrigt men de ska jag väl fixa. Sen har vi Tjabo som nog måste till veterinären igen, och göra en röntgen på bogen och bröstkorgen. Något stör honom, jag ser de på gången och hur han grymtar när han går ner för trapporna i porten. De känns inge bra att behöva droga ner honom men jag har nog inge val. Ska ringa till de i morgon och se vad de säger. Annars är allt lugnt här hemma. Vi gör liksom inte så mycket utan mest går med hundar och vilar upp oss. Jag satt innan nyår och kamma och borsta ur hundarna så de är så fina. Tjabo har ju fått lite mer päls efter kastreringschipet.

Jörgen han går sakta framåt och han mår ganska bra, han tar för sig saker. Han går nu på waran och får gå ofta och ta blodprover men snart har de väl hittat rätt dos hoppas jag. I går när vi gick med hundarna så höll han på att åka omkull, han klarar inte av att hålla hund själv än utan jag håller båda, men de var en isfläck och han halka till och jag vart livrädd, men han parera de och reaktionsförmågan var ganska okej. Så de händer saker iallafall fortfarande. Nu har de gått 4 mån sedan olyckan och min prins blir bättre, men talet är de lite si o så med även att minnas saker och ting är fortfarande lite si o så. Han har även gått upp några kilon mot vad han vägde när han kom hem.

I går var vi ut och jag fick skotta fram bilen som de var 1 meter snö runt om och hur mycket snö på bilen som helst men vi hitta den under all snö. Den har ju ståt sedan den 25 Augusti, Jörgen får inte köra bil efter olyckan utan efter minst 6 mån efter olyckan så får han väl göra något test innan han får köra igen så Mars kanske han får börja köra bil men de visar sig.

I går så kom de fin besök från Malmö och gissa om Jörgen va glad. I sommar om vi får råd så drar vi ner till Malmö men de återstår och se om ekonomin tillåter de.

Gott Nytt År alla där ute.  

Lördag 1 Januari 2011

Ja då är de nya året här och vi har fyllt 18 år tillsammans 16 år i förlovning. Jag är en lycklig kvinna som fick möjligheten att få fira in de nya året tillsammans med min. Jag höll ju på att förlora honom i Augusti så detta är de finaste jag har fått och de är att få ha honom hos mig och barnen sin pappa.

Vi fira de nya året och de fira vi hemma i lugn och ro med middag med barnen och vi bara mös. Vi spela TP och kolla hockey på tv och sen skåla vi på 12 slaget på balkongen. Tjabo var stressad, men Mirre ville gärna vara med på balkongen men hon fick vara inne då de vart trångt. 

Sen vid 02.00 gick vi med hundarna när de var tyst ute och sen i säng.

  

Söndag 26 December 2010

Vi begav oss den 23/12 i väg till min syster och vi kom ut ganska sent på kvällen. Vi var väl där vid 20:00 och vi packa oss in och sedan tog vi och satte oss i vardags rummet där Saga och Erica hjälptes åt att klä granen. Vi andra hjälpte väl till också, men mest barnen. Sedan satt vi uppe och slog in julklappar som syrran inte hade hunnit slå in. Vi kom i säng 02:30


JULAFTON


Jag och Jörgen och hundarna vakna kl 09:30 och klev upp och gjorde oss lite i ordning innan jag kila i väg med hundarna och Tjabo och Mirre fick tag på en sork och jag brottas med två hundar som ena efter den andar försökte ta sorken som till slut tyvärr inte klara sig. Jag kasta iväg den ut i skogen och kände sorg i magen. Attans hundar. Sedan så hem och käka lite frukost och berätta vad mina hundar ställt till med. Sedan så stöka vi och jag skala potatis,morötter och dona i köket och tiden gick så fort. Vid 14 tiden börja de komma släktingar och huset fylldes med värme och kärlek och vi små kika på kalle Anka medans vi jobba med att få maten klar och till slut satt alla vid bordet och vi börja äta efter Kalle Anka och vid middags bordet så ställde sig Sonny upp och ville tala. Han går fram till Angelica och går ner på knä och frågar om hon vill förlova sig och Angelica börja gråta och fick fram ett ja. De vart många blöta ögon vid middags bordet vill jag lova. Sedan så käka vi vidare och allt kändes så bra. När vi ätit klart så var de dags att plocka undan och låta tomten göra entre som kom via inglasade altanen och tomten fastan i dörröppningen till glasdörren för julklappssäcken var för stor. De tog ett tag för tomten att komma in och gissa om många fick sig ett gott skratt. Tomten fick många kramar och barnen var överförtjusta i honom. Sedan åkte tomten vidare till andra barnfamiljer och vi öppna julklappar och hela vardagsrummet var fyllt av julklappar och människor. Sedan så var de tjo o tjim på alla barn och vi satte oss i matrummet så de fick utrymme och leka och busa. Hundarna skötte jag och drog i väg med dem på promenader. Sedan så gick tiden så fort och vi kom i säng 01:30.


JULDAGEN


Vi vakna 09:30 och jag smög ut med hundarna på engång och sedan käka frukost och vi invänta mest dagen med att åka hem. Alla andra börja röra på sig hemmåt och vi drog sist. Väl hemma så slappna vi av och bara vart soff potatisar. Jag laga middag och gick m hundar sen tv resten av kvällen.

Onsdag 22 December 2010

Här är de ingen julrusch direkt utan allt är lungt och stilla. Vi var ner en liten sväng ner på stan i dag och köpte några julklappar till barnen men mer än så blir de inte. Efter allt som varit så har man fått dra ner på ganska mycket här hemma. Nu blir de väl den sista bloggen innan Julafton för i morgon åker vi till Månkarbo för att fira stor Jul med min släkt. De ser jag fram emot då är man med alla som man älskar och är omgiven av kärlek och värme. Som jag saknat mina syskon och min mamma, trots att man bor nära så ses vi just nu så sällan. Jag har inte kunnat träffa de på samma sätt som tidigare eftersom vi inte har kunnat åka och hälsat på som man velat eftersom Jörgen inte får köra bil. Men nu blir de några dagar hos min syster och de ska bli härligt och mysigt.

i dag ringde veterinären på kvällen och berätta att Tjabos prover var klara och de var fettceller och allt såg bra ut, men vi skulle vara observanta på om den ökar i omfång o storlek. Lite jobbigt för hundarna nu när de är så kallt. Mirre som knappt har päls för de här minusgraderna. Hennes päls åkte just av. I bland stannar de och lyfter upp en tass och vill inte gå på den, Mirre lägger sig gärna ner och tycker synd om sin tass och de ser ut som att de gör ont. Jag värmer den med min hand och sedan kastar hon sig upp och går normalt vidare och leker men så rätt vad de är så gör hon så igen då värmer jag den och hon går vidare. Jag undrar om de gör ont eller om de är för kallt de är något jag  har funderat över.

Nä nu e de dags att säga God natt

GOD JUL
&
GOTT NYTT ÅR
ÖNSKAR VI FRÅN FAMILJEN JUNHAGER

TILL ER ALLA

Måndag 20 December 2010

I dag klev vi upp kl 07:00 och drog till Akademiska till 08:00 och Jörgen lämna blodprov för waran inställning. Sedan så hem och gick med hundarna. Sedan hem och ringa ultuna så vi har fått en akut tid i dag kl 13:15 till Tjabo. Det känns lite tungt då man inte vet vad de är för klump som ligger i brösthålan. Men jag åter kommer senare.

Uppdaterat

Vi kom in till Ultuna exakt 13:15 men vi vart sittandes ett tag. Sedan så kom vi in på ett rum och de undersökte Tjabo och beslöt att ta vätska ur knölen och plus ett kastrerings Chip igen. De tog vätska och spruta ut de på ett mikroglas och de var oljigt så troligt vis är de en fett knöl bara men att de kikar närmare på de och återkommer med svar senare. Sedan satte de chipet  och vi fick åka hem. Jag kände ändå lättnad när jag åkte hem men vet att jag får ta de slut giltiga svaret sen.  Tjabo vart lite förolämpad i dag, de tyckte han var lite överviktig så några kilon ner vore inte så dumt tyckte han. Hmmm ja vi får väl jobba på den saken då. Sedan hem och vi mötte Sonny och Mirre på promenad, hundarna vart så glada av att se varandra så de busa ganska mycket. Sen in och käka och vi vila ganska länge och vakna nu kl 19:30

Ha en skön kväll.

Lördag 18 December 2010

Sitter här med en antagligen sjuk hund. Han måste till veterinären inom snar framtid. I går upptäckte jag en knö lpå ca en clementin stor på hans bröstben i fronten. Den behöver undersökas och de gör mig ledsen då han han snart ska bli 8 år. Men de kostar pengar att gå till veterinären med honom och jag vet inte hur de har med vanliga tider nu under jul och nyårs helger eller om de bara har jour tider. Jag lär väl ringa de på måndag och fråga. Min älskade prins Tjabo som är de vckraste som finns i mina ögon. Är han riktigt sjuk eller vad är de för knöl som jag hittat????

Livet är skit just nu.

erica var och spela flick match med Almtuna i dag och de vann över SK Iron med 1-4 och Erica fick 16 skott på sig. Sedan så for vi hem. God natt och tack mamma för skjutsen från ishallen till Björklinge.
GOD NATT:

Tisdag 14 December 2010

Sitter här och kommer inte in på bloggen så de får bli ett inlägg här då.

I helgen som gick så var det lugnt i stugan och vi var och titta på en damlags match i ishallen och damerna förlora mot södertälje. I går måndag så gick hela dagen åt att plocka och försöka få någorlunda julit här hemma men kvällen avbröts av en sjuk liten Seth som hade de jobbigt med förkylningsastma och vi fick ta bussen till sjukhuset och där gick de undan men när vi fick åka hem vid 02:00 så gick de inga bussar hem så vi promenera i rask takt hem och vi gick från sjukhuset och hem på 1 tim och 5 min de var bra gjort tycker jag. Vi kom innanför dörren kl 03:15 och så varva jag ner och gjorde mig i ordning för att krypa ner och sova. Somna ca 04:30 och klev upp 07:00 och väkte Jörgen som skulle i väg på blodprovs tagning för sin waran. Han fick lov att åka utan mig jag själv är nämligen dunder förkyld och tjock i halsen och sen behövde jag sova lite mera. Jag somna om efter ett tag och sov en liten stund till, sen ringde Rehab och tala om att vi hade missat tider i dag vilket jag har skrivit in i almenackan att vi skulle vara där i morgon. Jag tror det har varit för mycket och Jörgen själv säger att de känns som att jobba nästan, med alla besök överallt. Nu är det båda Rehab och sjukhuset och så men de ger sig väl med tiden.

Nu ska jag ligga och vara sjuk och rå om mig själv om de går. Ha en bra dag  

Torsdag 9 December 2010

I dag klev jag upp 07:30 och gjorde mig i ordning för att gå med hundarna på morgon promenad, sedan så beställde vi Sjukresetaxi och for i väg till Akademiska och Jörgen lämna blodprov inför waran behandling. Han ska börja med waran på söndags kväll och jisses vilka restriktioner de är när man tar waran. Man kan inte äta vissa saker eller dricka vissa saker och motion och allt du gör så påverkas p-k värdena (INR) hela tiden. De kan bli för lågt eller för högt och man måste göra tester ofta i början så man hittar rätt dos. Sedan så får han bära en bricka om halsen som de står waran på om han skulle råka ut för en olycka och inte kan berätta de själv. 

Sedan promenera vi ner på stan och handla lite tillbehör hem i mat väg. Efter de tog vi Bussen till Y&P och hälsa på där en sväng, jörgen var tvungen att prova nya skor då hans sulor släppt i hälen. Sedan fick vi skjuts hem och vi laga mat och gick med hundar. Alla kom hem och vi käka. Erica kände sig hängig och ont i halsen så vi får väl se om hon tänker bli riktigt sjuk eller om de vänder. Det vart ingen träning för hennes del i dag iallafall. 

Angelica och Sonny var och körde innebandy och Seth fick följa med dem och Sonny´s mamma passa honom medans. Nu har Seth passerat 6 månader och han fick sin första tand på sin 6 månadersdag. De kommer en till nere. Han växer så de knakar  i benen på honom. Han är 70,5 cm lång och väger 7,8 kg. Annars ruller de på för ungdomarna här hemma. Sonny pluggar och Angelica är mamma ledig. På Måndag så ska hon träffa en tjej på CVL och diskutera skolan inför hösten och de nya systemet för gymnasieeleverna. Även jag fråga om jag fick komma med och diskutera skolgång för mig och hur man söker och vad jag ska hitta på med min framtid. 

Vi gick kvällsrundan med hundarna och de blåste kraftigt på vissa ställen men väl inne i värmen så var de dags att krypa till kojs.

God natt. 

Onsdag 8 December 2010

Ja så har de gått ett par dagar och vi var i måndags på Skallröntgen och de ser bättre ut men att han är i en känslig fas fortfarande. Sedan så ska han gå över till Waran och de innebär att de blir många blodprover och grejer nu framöver och han behöver lugn och ro för att få läka i fred. Allt går sakta framåt men de tar sin lilla tid de här med hjärnskader. 

Jörgen har faktiskt åkt själv på rehab i 2 dagar och i dag var han stolt då han har beställt sjukresetaxi själv för första gången. Allt handlar om att han ska lära sig att ta hand om sig själv igen och bli en självständig person också. Det är jätte jopbbigt för honom och känna att han är beroende av andra när han har varit en frisk och självständig person innan olyckan. Han är frustrerad i bland över att han inte får eller kan göra allt han kunde innan olyckan, men att med tiden försöka komma tillbaka till ett sådant liv igen tar tid och de har de sagt redan från början när han låg nersövd att vi kommer få jobba mycket med att träna upp allting igen. Jörgens största mål i livet nu är att få börja köra bil, jobba, stå på isen och finnas för sin dotter på isen. Sedan att vara världens bästa pappa, make, morfar, svärfar & husse såklart.

De är så mycket som händer med hjärnan vid ett sådant här trauma, så att vi är där vi är i dag är den största och bästa gåvan vi kunde få. Förrutom barnen och barnbarnet de är våra små änglar här i livet.

Tack för mig idag.  

Söndag 5 December 2010

I dag vakna jag kl 08:15 klev upp och satte mig vid datorn och kika på Aftonbladet och UNT och läste. Drack te och vakna till liv. Sedan var det dags att klä på sig ute kläder och kila ut med hundarn. Jörgen klev också upp tidigt och vi gick en lång promenad med hundarna de var riktigt skönt. När vi kom hem satte vi oss och kolla över inköpet vi skulle göra på Ica vad som behövdes hem och vi for i väg och handla. När vi var klara så tog vi bussen hem. Hemma såå hade Angelica bakat sockerkaka och kola kakor, Jag ställde mig och laga tidig middag då Jörgens föräldrar var på intåg och vi käka innan de kom. Sen kom de och vi adventsfika lite och prata. De skjutsa oss sen till Damlags matchen. Vi var där 17:00 till nedsläppet. Sen kolla vi på matchen och den var inte bra. Domarna försör matchen lite tycker jag. Men de är vad jag tycker. Damlaget förlora i dag de vart 4 - 6.

 Angelica och lilla Seth kom också till matchen och titta. Sen tog vi alla bussen hem och vi kom in och hämta andan lite och sedan var det dags för nattrundan med hundarna.

Jörgen är trött och han behöver vila, han är svår i bland att få och vila. Han vill så mycket men han vet även att de kan ge bakslag. I morgon blir även den en lång dag. Jörgen ska göra en Skallröntgen i morgonbitti och sedan ska vi på ett annat möte sen tillbaka till sjukhuset och ta blodprover på koncentrationen på hans EP medicin. Sen ska jag träffa en kurator åt mig själv då bägaren börjar rinna över av allt som händer och jag har ingen lust att gå i väggen just nu, men ibland känner jag av att de inte känns bra i kroppen då jag känner ilska, aggressioner, sorg, hopp, förtvivlan och oro i hela kroppen, men de är en annan historia.

Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner i sängen för i morgonbitti ska jag upp 06:00 och börja dagen med att jobba och fixa massor av pappersjobb innan vi ska va på sjukhuset 09:20. 

God natt alla må ni inte bli insnöade i natt. 

Fredag 3 December 2010

Sitter just nu och myser i lägenheten m tända ljus överallt och Jörgen pratar med sin far i telefon. vi tog ett avbrott mitt i Idol eftersom jörgen vart i telefonen.

I dag klev jag upp 06:30 och satte mig och läste nyheter och vakna lite. Sedan väckte jag Jörgen och jag traska i väg med hundarna medans han vakna och på börja frukosten. Sedan så drog vi iväg till Ulleråker då Jörgen hade tid där kl 09:00 och jag satt i allrummet och vänta på honom.

Sedan traska vi iväg till bussen och drog till ishallen och mötte upp Jojje en underbar man som hjälper Jörgen och slipar Ericas skridskor. Jörgen har känt Jojje sedan Jörgen var liten och spela hockey och Jojje fixa hockey grejer och laga och var en mycket duktig materialare på unga dar. Nu är han lite äldre och ställer fortfarande upp för Jörgen och våran dotter. Sedan så tacka vi för hjälpen och vi tog bussen hem och vi laga lunch och käka. Men efter de vart de utgång med hundarna och vi satt och prata ganska mycke jag och Jörgen. Angelica & Sonny drog till Nyby på fest och Sonny´s mamma är barnvakt i natt. Erica kom hem och plugga och vi la oss att vila till slut och Erica drog i gång med Zumba Fitness som hon lånat av mamma.

Sen städa undan och tända ljus och sätta igång Idol. Vi har kollat en omgång men nu kommer nästa där de ska sjunga omgång 2 allihopa. Jörgen, Jag och Erica bara rös av Jay´s Metallica låt så himla bra han är. Här hemma hejar vi alla på Jay & Minna. Men den största och den bästa är såklart

 JAY DU ÄR BARA BÄST.

Torsdag 2 December 2010

Här har dagarna bara rusat i väg. Vi har varit på rehab 170 och hunnit träffat öppenvårdsteamet och gått igenom lite hur de har gått för Jörgen under denna månad som han har gått där och de går sakta framåt men vissa saker är de mer att jobba på. Men han trivs där och känner att de ger honom massor med feedback. Han som annars inte gillar allt vad sjukhus och sånt heter så känns det skönt att vi får de stöd och hjälp han behöver. Underbara människor är de också.

Sedan så var det dammatch i går i Tullinge och Erica stod sin första dammatch, så premiär i damserien var de igår och hon gjorde en bra match i går och hon såg stabil ut och lugn. Men jag vet att hon var nervös inför matchen, men de gick ju jättebra. Själva matchen var lite si och så. Våra damer fick inte till de riktigt det var mycket grötigt emellan åt men så är de ofta när vi möter just Tullinge. Varför vet jag inte men sånt är livet. Vi vann 2-5 och skotten vart 26-30. Domarna var skitdåliga men men vad hjälper de att klaga.

I dag blir de lite soft dag då det var så mycket i går och de andra dagarna. Ska ägna tiden till mina hundar. Ha de gott i kylan.

UPPDATERAT

Ja inte vart de någon soft dag iallafall. Jag vart tvungen att fixa lite papper på fm sedan fick jag åka med en arg o upprörd samt ledsen älskling till Rehab 170 och kolla upp blodtrycket i dag pga vissa saker. Men de var inte någon fara med blodtrycket vilket är att han har legat på gränsen till högt blodtryck och de är inte bra för hjärnan. Sedan hem och pyssla lite med datorn och sedan så gick vi med hundarna och rasta av dem. Sedan satte jag mig på golvet kl 16:00 och börja kamma ur Tjabo päls och han e så fin nu, sedamn var det Mirakels tur och hon har ingen pälsa kvar hon har ytterst lite päls just nu. Men kl 20:30 var jag klar med båda hundarna. Sedan dammsög jag och städa undan och tände ljus och sitter nu här och väntar på Erica o älsklingen min. De har varit i ishallen och för en gång skull så stanna jag hemma och tog tag i livena här hemma i stället och de var skönt kan jag lova, de har hängt över mig ett tag nu men nu är de fina mina "små" bebisar. Nu är ryggen förstörd och jag ska snart gå nattisrundan med dom.

God kväll.

 

Måndagen 29 November 2010

I dag klev jag upp 08:00 och börja med att läsa nyheter och sedan kom Jörgen upp vid 09:30 och fick sprutan och jag försökte ringa till vikarie tjejen men hon svara inte. Sedan så koppla hundar och Jörgen gick med mig på morgonpromenaden.
 
När vi kom in från kylan tog vi en kopp te i var och jag fixa papper till Jörgens mamma och sen bar de av till Rehab och träffa en läkare i dag och gick igenom hans sjukdoms bild om vad han får göra och inte göra än så länge. Han ska ju göra ny Skallröntgen den 6/12 så får vi se hur de ser ut sen. När tiden var slut så beställde vi sjukvårdstaxi och fick sitta 1 timme innan de hämta oss och skjutsa hem oss.
 
Väl hemma så var det bara att börja med maten och vi käka fiskpinnar m mos i dag. Angelica och Sonny käka och drog i väg på innebandy och skulle testa med Sonny´s styvfars lag. Jag gick med hundarna och när jag kom hem så hade de dragit. Jörgen och Erica fick passa Seth tills jag var hemma. Så nu ska jag väl göra andra saker för som vanligt så har jag svårt att sitta still ibland, de bara kryper i kroppen. Men de går ju över. Önskar att jörgen la sig och vila lite men nu ligger han framför tv:n iallafall. Alltid något. 

Söndag 28 November 2010

Det har varit lite mycket här som vanligt. Man sitter väldig sällan på rumpan. Vi var på rehab i fredags och sedan hem och jobba med papper och fixa och sedan drog vi ner på stan på öppethus på Jörgens brors jobb, det var jätte trevligt o mysigt. Vi var där till 22:20 sedan gick vi och tog bussen hem till ungdomarna som var vakna när vi kom hem. Jag tog hundarna och drog i väg på nattpromenaden.

Lördag så klev vi upp 08:00 för Jörgens mamma skulle komma klockan 10:00 och hämta oss för att vi skulle åka och tömma förrådet på shurgard, men hon vart lite försenad det var ju inge vidare väder ute. Vi kom ner till förrådet och fyllde en bil och alla drog ut till Fabriken o lasta av sedan in till stan igen och packa bilen men då åkte jag och Sonny hem medans Jörgen följde med sin bror o pappa ut till fabriken igen. Väl hemma så koppla jag hundarna och gick med dom på promenad sedan så kom Jörgen och vi la oss att vila. Jag kände mig frusen och hängig men inge feber längre men ska inte klaga. Bara kämpa på. Sedan så laga vi mat och kröp upp i soffan och kolla på Idol som vi spela in på fredagen och sedan så kolla vi på Kärlek på Menyn på 3:an. Sen natt promenad med mina hårbollar och sedan la vi oss.

Söndag jag vakna 08:00 och kunde inte somna om utan jag klev upp och allt är tyst och stilla och jag sitter nu här och har kikat på nyhetssidor och läst vad som hänt i världen och i svergige så klart. Men i dag så vet jag inte vad vi ska göra. Damerna har hemma match mot AIK i dag och Erica ska inte vara med så vi får se om vi åker upp ändå och tittar på dammatchen eller om vi blir hemma. Ha det gott.

Ja så har åtminstonde dagen gått och kl är 14:55 och de har ringt in Erica till matchen idag då den andra målvakten var sjuk så ishall blir de. Vi har lagat tidig middag i dag och ätit redan. Nu ska snart Erica åka till hallen och vi har städat och donat lite och nu ska vi väl snart gå med hundarna, vi har varit ute och busat med hundarna tidigare och de hade mys i snön de var inte så leksugna mot oss. Snö är en underbar sak tycker de. 

Håll tummarna att Almtunas Damlag vinner mot AIK 2 Damlag idag.

Onsdag 24 November

Klev upp idag och insåg att jag hade lust att krypa tillbaka i sängen, men det var ju massor som skulle göras. Jag tog på mig klädstället och såg ut som någon som skulle till Antarktis och sedan koppla jag hundarna och gick ut med dem och jisses vad de blåste så här gällde de att hålla i hatten vill jag lova. Sedan så tralla vi på och hundarnas päls blåste i vinden lika så deras öronlappar stod åt alla håll. Väl hemma igen var de dags för frukost och varm te. Myste lite och prata med älsklingen så klart som är sååå upprörd och arg över situationen som är. Inte bra inte. Sedan var det dags att avbryta honom då jag skulle i väg på jobbintervjuv och träffa en tjej. Jag hoppa på bussen och drar i väg i denna storm och jag bara önska att jag hade kunnat lega kvar i min sköna säng, hmm inte de inte. Här skulle sökas jobb. Kommer ner på stan och går dit, ringer för att atla om att jag är utanför, då säger hon att hon inte kan träffa mig idag hon hitta inte mitt nummer säger hon. Jag vart inte så glad faktiskt, Hon fråga om vi kunde träffas i morgon igen. Jag svara då att jag vet inte eftersom jag inte hade min kalender med mig, utan jag måste kolla så får jag höra av mig. Var förbi Arbetsförmedlingen på vägen hem och prata lite med en tjej där om eventuell praktik men hon kunde inte hjälpa mig heller. Utan jag måste prata med min handläggare. Sedan bar de av hemmåt och jag fixa massa pappersjobb i ett par timmar sedan ännu mera papper. Sen gick jag med hundarna ut i stormen igen och såg ut som någon från antarktis. Men nu snöa de också till på köpet. Så nu kan väl dagen inte bli värre. Snart är det dags att krypa ner i min sköna säng igen och jag ska sova sova sova. Jag har ju en antarktis promenad kvar. Mirakel överraska mig när vi gick andra svängen i dag, hon som inte gillar snö. Hon kasta sig omkull när vi kom ut från porten och rulla och gosa i snön helt plötsligt. Tänk att man kan förvånas fortfarande fast gumman är 5 år 4 mån. Min lilla televink.


Ha det bäst i snöstormen. Själv sitter jag här med tända ljus och bara njuter just nu.


Roliga saker kommer var så säker. 

Tisdag 23 November 2010

Ja när man inte skriver så hör folk av sig och undrar vart vi tagit vägen här på bloggen lite roligt att man blir saknad också. Dessa dagar som har gått så har Jörgen fått ta de lungt och slappnat av fast de är svårt att få honom och ta de lungt i bland. Vi var i väg i söndags på Damlagsmatch i Enebybergs ishall och vi mötte Ormsta borta. Erica var med som reservmålvakt så vi ville följa med och vi fick skjuts av Denice mamma. Sedan i går så var det en slappdag och vi gjorde ingenting. I dag så var det dags att träffa kurator på Rehab 170. Jörgen tycker om att åka dit och träffa de som jobbar runt honom och han trivs bra där. Annars så rullar livet på och ibland så känns livet ganska tungt men de är bara att kavla upp ärmarna och kämpa på. I morgon ska jag i väg och söka vikarie jobb så får vi se vad de är för något. Men jag känner mig inte redo för att ut och jobba pga Jörgen men jag har inge val. Så jag hoppas att de kommer att gå bra. Angelica får väl hjälpa till vid behov hon som går mammaledig.

Jag vet att de var länge sedan hundarna fick någon del i bloggen, men de mår bra och njuter väl av att kylan kommer. Snön är efterlängtad så Tjabo kan göra snöhundar i snön. Mirakel e inte lika förtjust i snön som Tjabo är, han bara älskar snön. De som gör mig ont om hjärtat är hans ålder som smyger sig på och han är nu 7 år och 8 mån, lite ålderdoms tecken har han visat men han har en härlig drive i sig ändå ännu. En soft nallebjörn som är som en Ior. Mirakel hon är lika sprallig tjej och tokig som alltid och hon kommer aldrig och växa ur valpstadiet.

Lördag 20 November 2010

Blir så tagen och tack Annika våran underbara speaker på A-lagets matcher. Det tar nog lite tid innan vi kan gå på A-lagets matcher, då de är så mycket folk och jag vet inte om Jörgen orkar en hel match med så mycket folk. Vi håller oss till damerna just nu de räcker med den folkmängden. Men Jörgen saknar A-Lagsmatcherna men vi får se när vi kommer.  Tack goa du.


Sedan ni andra som hör av er så vill jag tacka även er, ni finns i våra tankar också som stötar här. 


Kram på er alla.


I dag så tog vi de lite lungt på fm och gick med hundarna och sedan kom Jörgens föräldrar och hälsa på som har varit borta 1 vecka på semester på Lanzarote och haft de skönt. De skjutsa oss till Ishallen och vi kika på Erica Träning. Sedan drog vi till Gottsunda och handla hem lite mat som jag nu ståt och gjort storkok av så vi har lunch o middag i morgon och att vi har mat och smörgåsar med oss till borta matchen. Sen så slappan och kolla på tv:n.   

Tisdag 16 November 2010

Vakna 07:00 ställde om klockan till 08:00 men klev upp 07:45 och gjorde mig i ordning för att åka upp till Jörgen. Kunde inte sova i natt när sängen gapa tom igen. Det känns för jobbigt att få detta bakslag. Men jag vet att han är på ett bra ställe och har nära till hjälp om de behövs. Jag gick med hundarna och sedan drog jag till sjukhuset och när jag går innevägen på Akademiska så ligger de en kille på sidan av trottoaren och krampar och de står redan en kille där och ringer efter ambulansen. Jag stannar och tar av mig jackan och lägger över honom och frågar lite vad som hänt och inser snabbt att han drabbats av epilepsi och att han hade kastat cykeln och lagt sig ganska kontrollerat ner på marken själv. Vi avvakta ambulansen som kom efter ca 5-10 min och de tog hand om honom och körde i väg till Akuten. Hans cykcel ställde den andra killen mot en lyktstolpe. Sedan så gick jag lite skärrad upp till Jörgen och vi satte oss i dagrummet och fika och jag berätta vad som hade hänt och att jag först trodde att han hade ramlat av cykeln och fått ett kraftigt slag i huvudet, så jag fick rysningar i hela kroppen, men att jag snabbt ändra inställning när jag visste vad som var fel. Vi var till 70 och handla lunch o middags lådor till mig  så vi kunde äta tillsammans idag iallafall. Sedan kom Angelica och lille Seth upp och vi fika och prata. Sedan så drog jag hem en sväng och gick med hundarna och sen tillbaka till Jörgen. När ronden var så fick Jörgen veta att han skulle stanna ännu flera dagar så han vart lite nedstämd lika jag men det är ju för hans bästa så de får vi ju finna oss i. De gör tester på honom lite då o då för att se status på hans välbefinnande. Jag var kvar till 20:20 sedan så var de dags att åka hem. Erica var upp en snabbis och hälsa på idag. Angelica hon drog ner på stan och träffa kompisar och sedan kom även hon tillbaka och var med mig så vi sällskapa hem. När jag kom hem så gick jag med hundarna på långpromenad och gissa om de var kallt ute nu. Men det var skönt att rensa huvudet.

God natt.

Måndag 15 November 2010

Helgen har varit bra och lugn men i Lördags så fick Jörgen huvudvärk och tog alvedon och tog de lungt. På Söndagen så tyckte jag att han prata sämre, lite sluddrigare och hans vänster öga vart lite svullnare och mörkare under dagen. Vi var iväg på ett dop och sedan så vart jörgen tröttare när vi var hos Jörgens bror och fika så Jörgens bror skjutsa hem oss. Jag fråga Jörgens bror om han tyckte att jörgen prata sämre och de tyckte han så jag inbilla mig inte. Väl hemma så ringde jag 1177 och prata med dem och de tyckte vi skulle åka in och Jörgen vart orolig och ledsen och vi tog sjuktaxi in och vi kom in 17:40 och de la honom i ett traumarum och genast fick jag hjärtklappningar och panik i kroppen. De kom tillbaka alla dessa känslor som man hade då jag fick veta hur illa de var med Jörgen så det var så obehagligt i går. Men jag övervann känslan så småning om och Tog tag i mig själv och insåg att jag är inget bra stöd om jag inte rycker upp mig. Sagt och gjort så sköt jag mina känslor åt sidan och grappa tag i saken i stället. Sedan bar de av till Skallröntgen och han har en färsk blödning i gamla blödningen och akutläkaren tyckte att Jörgens vänster öga vare sämre reflektmässigt så det vart för Jörgen att bli kvar på Akademiska. Barnen mådde jättedåligt hemma och jag prata med dem flera gånger under kvällen och berätta att de var lugnt och att pappa hade de bra. Sedan så bar det av till 85 E där han låg efter Nima. Jag  fäljde med honom upp på avdelningen och där fick han ligga i ett undersökningsrum och de väckte honom 1 gång i timmen resten av natten. Jag själv fick lov att åka hem kl var då 02:00 så det vart att slösa pengar på taxi hem.

Barnen kände väl sig osäkra då jag vet att när Jörgen ramla så sa jag bara de jag hade fått veta då innan jag åkte in att han hade slagit ansiktet i en ställning och jag hade ju inte en susning om vad som vänta mig den dagen den 25 Augusti att de var så illa som de var. Barnen fick ju veta hur illa de var av mig när jag kom hem sent på kvällen då fick de ju en chock så att de känner panik och mår dåligt de förstår jag. Men nu har vi idag varit med Jörgen hela dagen och båda barnen har varit där och träffat honom så de är lite lugnare nu än i går.  Men nu så ska jag sova då jag sov endast 4 timmar i natt. sedan har jag varit 10 timmar på sjukhuset i dag så nu är jag ganska så trött.

I morgon ska jag upp igen och då får vi se hur de står till då.

God natt

Fredag 12 November 2010

Denna vecka så har det varit mycket med rehab. Vi har växlat mellan de,och sjukgymnast på Akademiska. Vi har även efterlyst sista svaret på DT:n som Jörgen gjorde för 2 veckor och 4 dagar sedan och de visar att han har en färsk (Ny) blödning i hjärnan och att hans blåmärken sakta går tillbaka men att i omed att de går tillbaka så lämnar de små luft fickor kvar i hjärnan som aldrig kommer att repareras. Vad som egentligen menas med de, om de menas att som de skador som blir av blåmärkena blir några så kallade men för livet har jag i dags läget inte frågat om. Jag kommer att fråga så småning om men just nu får vi handskas med att han har en färsk blödning som har uppståt efter skadan. Han blir stressad av olika saker och får högt blodtryck som försämrar hans utgångsläge till att tillfriskna. Jag vet olika saker som spelar in och kan i dag inte kommentera de. Annars rullar livet på och jag är väldigt observant på Jörgen min älskade livskamrat som ännu inte är frisk och han har lång väg tillbaka. Han längtar till att få köra bil, kliva ut på isen med skridskor och få åka tillsammans med sin älskade dotter och han vill komma tillbaka till jobbet, han har mål i livet. Jag känner bara att jag hoppas att han kommer att kunna uppfylla dessa mål för sin egen skull. Jag älskar honom överallt annat på denna jord och jag kämpar med honom varje dag. Må han få komma tillbaka.


Han själv gjorde en ska i veckan som gjorde mig arg det var att han skulle i väg med en kompis på morgonen och jag sa att jag tar sovmorgon och stoppa i mina öronproppar och han gjorde frukost och satte igång alla el apparater i köket varpå säkringen gick i köket och han stängde min sovrumsdörr tog stolen gick ut i hallen och öppna garderobsdörren och ställde fram stolen kröp upp så att han kunde stå på knä på stolen och töma översta hyllan från lakan och sängkläder och öppna luckan och fixa säkringen. Stängde skåpet la tillbaka sängkläderna och tog bort stolen och stängde garderobsdörren och lämna tillbaka stolen i köket öppna min dörr igen och ropa SARAH vet du vad jag har gjort? Nä svara jag som hade öronproppar och såg frågande ut då berätta han och var såååå stolt för han hade minsann fixat säkringen. VA sa jag och vart arg och sa åt honom att så får han inte göra utan att be om hjälp. Hade han velat prova detta så kunde han åtminstånde bett om assistans. Han skämdes och bad om ursäkt. Men jag skällde ut honom. Så nu hoppas jag att han inte gör sådana saker mer.


I dag måste jag säga att jag vart ledsen att Elin Blom åkte ut från Idol men att sånt är livet. Jag tror på henne och hon kommer att få spela in en skiva så småning om iallafall. Sedan har han som är en skenk från ovan JAY så klart. Hans skiva vill jag ha när den kommer och jag längtar redan. hans röst är bara så magisk.


Nä nu ska jag Umgås ha en skön helg.

Måndagen 8 november 2010

I dag så var vi upp tidigt och gjorde oss i ordning och gick med hundarna och så tog vi sjukvårdstaxi till Ulleråker till Rehab och träffa Fia & Jari där en liten stund. Sedan så var det dags för Jörgen och träffa logopeden då satt jag i allrummet och läste tidning och tog det lungt. Sedan så träffa Jörgen sjukgymnasten och han fick göra lite olika tester på balansen och det gick väl lite vingligt men det ger sig väl så småning om med lite träning. Sedan bar de av hemåt på Em och vi kasta i oss mat och Erica gjorde sig i ordning inför träning. Vi tog färdtjänst till ishallen och tittade på Erica´s träning. Vi var egentligen alldeles för trötta men Jörgen vill så gärna vara där. När vi kom hem så hade Angelica städat tänt ljus och det var aldeles tyst när vi kom hem och jag bara satte mig ner vid köksbordet och jag bara slappna av och njöt. Tack Angelica du är så go mitt lilla hjärta. Du visste nog att jag behövde de. Sedan var det natt promenad då klockan var 22:45 när vi kom hem.

God natt

Söndag 7 November 2010

I dag så vakna vi klockan 10:00 och gjorde oss i ordning för att följa med Erica till södertälje då Damlaget hade borta match. Jag gick m hundarna innan vi drog till ishallen samlingen var 12:45. Angelica o Sonny var hundvakt under tiden vi var borta. Vi åkte 13:00 från ishallen och matchen starta kl 16:00. Matchen var ganska jämn hela vägen och när det vart 4-3 så var de fjärde målet ett mål som skulle ha dömts bort pga offside i målgården, men domaren dömde mål till Södertälje. Då plocka vi ut målvakten i slutet och då lyckades Södertälje göra 5-3. Så vi förlora den matchen. Men det är bara att resa på sig och ta nya tag nästa match. Lite av varför vi förlora var att några saknades på matchen plus att 2 skadade spelade som inte kunde ge full ut. Det var synd. Sedan var det hemfärd och trfaiken gick i snigelfart från södertälje till hallunda. de tog nästan 2 timmar hem. Väl hemma så hade Angelica städat och lagat mat till oss helt underbart att komma hem till dukat bord och sätta sig ner efter en sådan lång dag. Tack Angelica. Sen var det hundar och sängen.

GODNATT

Lördag 6 November 2010

På fredagen så var vi till Rehab 170 och Jörgen träffa psykologen och de prata i 1 ½ timme. Jag själv satt i allrummet och kolla på tv samt prata med min älskade mamma som orkar lyssna på mig när jag vill prata av mig tack du är en ängel min älskade mamma. Vad vore jag utan dig? Just de ingenting. Älskar dig. Sedan så kom Jörgens föräldrar och hämta oss och vi var ner till förrådet och fotografera hockey prylar som ska läggas ut på nätet till försäljning. Sedan åkte vi hem och satt med jörgens föräldrar och prata lite. Sen tog vi kväll och vi laga mat och satte oss framför tv:n och kolla på Idol. Sen var det ut och kolla Angelica och Sonny som var på fest vi kolla om de skötte sig och de gjorde dom. Sedan kröp vi i säng och slockan.

I dag klev vi upp ganska tidigt 08:00 och gjorde oss i ordning och gick med hundarna och Angelica och Sonny var hem en sväng, de hade Jonathan i släptåg och han såg ju fräsch ut kan jag lova. Sedan så drog Jag och Jörgen m Erica till ishallen och Erica träna. Sedan Kom Angelica och hon spela sin första Match i dag på 2 år och de förlora 0-3 mot Iron i dag. Jag tycker hon var duktig som kämpa på. De är inte lätt att träna 2 ggr och sedan stå match. Sedan så var det dags att dra hem med bussen och vi kom hem och Jörgen ville hjälpa till med maten så älsklingen håller på att laga mat och jag coachar i köket. Sedan så tog jag ett snabbt varmt bad och tina upp mig och nu ska vi äta go kväll alla och mys riktigt mycket i kväll.

LOVE

Torsdag 4 November 2010

😮  SER ATT JAG HAR SKRIVIT FEL MÅNAD MEN RÄTTAR DE NU.

I dag har jag mest gått och irreterat mig på saker och ting. Tänkt på gamla saker som gör mig arg och ledsen. Men vad hjälper de? Jag har mest suttit i telefonen och suttit framför datorn och fixat en massa grejer i dag bara. Visserligen har jag gått med hundarna flera gånger i dag bara för att jag behövde komma ut och få frisk luft. Jörgen har inte gjort så mycket idag förutom lyssnat på mig och min klagodag. Tur är väl att jag kan behöva få ur mig både de ena och de andra som tynger mig, då han brukar vara den som pratar mest annars nu för tiden. Innan olyckan sa han inte så mycket som nu. De är skönt att han är mera känslig och kan prata om saker som behöver komma ut. 

Angelica & Sonny med lille Seth  drog till min lilla syster i dag och de ska sova där i natt. 

Erica kom hem idag äntligen, hon som har varit borta så länge. Hon hade polkagrisar med sig från Gränna. Tack så mycket.

Lille Seth fyller hela 5 månader i dag tänk så tiden går fort. Seth´s favorit är morfar. De märks då Jörgen bara behöver titta på honom så blir han så glad och de är ömsesidigt kan jag lova. 

I morgon ska vi till Rehab 170 och träffa psykologen så får vi se vad som händer där. Jag åker med Jörgen överallt och stöttar och finns till hands jämt då jag vill vara med honom så mycket som möjligt.

God natt.  


Onsdag 3 November 2010

I går så var vi på rehab 170 och Jörgen träffa Logoped & Sjukgymnast och de utförde lite tester och vi såg ganska på engång vad som var lite annorlunda och de var att vänster sida inte riktigt hänger med jämfört med höger sida. Han gjorde lite tester hos logopeden också och där var det lite klurigt att läsa olika ord, han hade lite svårt att komma ihåg olika figurer som han skulle rita i en viss ordning. Men det är bra att man kan se vad han kan behöva hjälp med. På Fredag ska vi tillbaka till Rehab och träffa psykolog och prata lite så får vi se hur de går. Sedan så hade vi hand om Lilla Seth på kvällen då klassen hade träff  hos en tjej i området.

 I dag har jag varit på arbetsförmedlingen och anmält mig arbetslös, så nu söker jag jobb så får vi se vad som händer. Sedan så har jag sovit ett tag och varit ute med hundarna.

Måndag 1 november 2010

I dag så klev vi upp 08:00 och slappa lite på fm ringde massa samtal idag och fixa lite papper och sedan ut med hundarna och Jörgens pappa kom på besök så jag fick gå själv. Sedan så drog vi i väg till Akademiska sjukhuset och prata med sjukgymnasten och fick en kompressions strumpa till Jörgens vänsterben där han har haft blodproppen i. Sedan så gick vi sakta ner från 30 till Jörgens brors jobb och titta in och sa hej. Jörgen har sagt flera gånger när vi åkt från Akademiska att han vill så gärna gå till Görans jobb och det ligger inte så långt bort från Akademiska. Så vi var upp och sa hej och sedan så åkte vi hem. När vi åkte ner till Akademiska i dag så fick vi sveriges trevligaste busschaufför. Man blir så glad när han säger glatt - Hej och välkommen. Han säger även Adjö när man kliver av i högtalaren. En mycket positiv människa, flera borde vara som han. Tack för en trevlig resa.

Sedan så drog vi hemmåt och Bosse ( Jörgens pappa) hade levererat hundmat till våran ytterdörr idag. Tack så mycket goa du. 

Angelica & Sonny hade dragit till min lilla syster för att umgås med dom så de har familjeliv därborta och vi, vi är barn o barnbarn lediga i kväll. De hör inte till vardagen kan jag säga.

Men vi får passa på att njuta innan de kommer hem om det blir idag. 

Söndag 31 Oktober 2010

I dag vakna jag 09:00 och gav Jörgen sprutan och vi klev upp käka frulle och sedan drog vi till Gottsunda med bussen och handla Mjölk och posta brev och sedan så kom Jörgens föräldrar och hämta oss och vi åkte hem till oss. Vi satt och prata en hel del. Sedan var det dags för att  göra sig i ordning att gå med hundar laga mat och sedan dra till bussen igen för att åka till Ishallen då Angelica hade flickträning i dag så vi kom dit och Jag och Jörgen hade seth medans hon träna. Hon var bättre idag än sist. Sen så var det dags att åka hem och vi tog även bussen hem. Jörgen var riktigt trött på vägen hem och vart lätt irreterad. Det märks att han blir tröttare än normalt. Sedan kom vi hem vid 20:00 och laga lite mera mat och sedan gick jag o Jörgen m hundarna och vi prata en heldel om en viss sak. Men nu ska jag hoppa i säng.

Denna vecka blir de mycket kontakter med 170 så får vi se vad som händer denna vecka. Vi ska även till Akademiska Sjukhuset denna vecka och träffa en sjukgymnast som vi har angående blodproppen så får vi se vad hon säger.

Godnatt

Lördag 30 Oktober 2010

Dessa dagar som har gått så har vi gjort ganska mycke  saker. Jörgen har tyvärr inte fått sitt svar än angående datortomografin så vi vet inte hur de ser ut. Men vi har varit på en dammatch hemma och jag glömde Jörgens spruta och medicinering hemma så jag jaga halva sjukhuset via telefon och få tag på rätt person att prata med var inte lätt. Men jag lyckades till slut och vi behövde inte åka hem från ishallen igen, men det är inte bra med fladrande tider på Epilepsimedicinen utan man ska vara i tid med den, men 3 timmar var ok för denna gång. Jag skulle ju sköta klockan och jag fick is i magen men de löste sig ju till slut. Sedan så ringde jag in till Akis i går och försökte få reda på Jörgens prov svar och det hade fortfarande inte kommit, men han berätta att de stog i journalen att han skulle gå över till en annan dos from 28/10 men det var ju bra att de r inger och berättar sådant. Han som jag prata med sa att han skulle ta spruta 1 gång om dagen och att man skulle minska från 15 000 enheter till 10 000 enheter och då blir de bara 1 spruta om dagen. så skönt men sen får vi se när han ska få waran.

Angelica var och gjorde sin första isträning i går (Fredag) på 1½ år och hon var helt slut efter 10 min, så konditionen får hon jobba med. Sedan var hon & Sonny på bio ikväll och kolla på SAW filmen. Jag & Jörgen var barnvakt.

Erica har dragit till Borås där min moster bor med mina kusiner som är lika gamla som Erica. Så det känns tomt när hon inte är hemma.

Men annars rullar allt på och Jörgen kämpar på fast jag märker i bland att han har de tufft även om man inte ser de utanpå så vet jag att innerst inne så går det upp o ner. Men det är väl ändå inte så konstigt.

I dag fick jag frågan av en person som fråga mig om jag trodde för 2 månader sedan att jag skulle sitta så här med Jörgen i dag. Mitt svar på det var nej de trodde jag inte då. Men idag är jag otroligt glad och stolt att jag har den kämpande Jörgen som jag har och jag är så tacksam till den lilla skyddsängel som fanns hos Jörgen.

God natt   

 

Tisdag 26 Oktober 2010

I dag vakna jag kl 08:00 och insåg att Erica försovit sig och jag väckte henne och sedan gav jag Jörgen sprutan. Vi fick inge svar från Neurokirurgin i dag heller om Jörgens status på blödningen och blåmärkena. Så idags läget vet vi inget hur de ser ut.

Vi fixa oss i ordning och beställde taxi till Ultunas smådjursklinik med Tjabo och han hade fått svamp och Jäst i örat plus lite bakterier och han fick Surolan som han ska ta i 10 dagar och sedan ska han på återbesök om 10 dagar. Sedan traska vi till bussen och jag kolla inte riktigt vart den gick och den gick helt fel väg mot vart vi skulle åka så vi fick hoppa av bussen och gå en ganska bra bit tillbaka och gå så att vi kunde ta 11:an hem helt slut var Både jag och Jörgen. Fast att han är slut är helt förståligt men jag som ska vara pigg och alert är trött de märks att det är Höst/Vinter nu. Men till slut så kom vi hem och Tjabo tokslockna och vi satt och käka lunch och klockan var då 14:30. Det tog ju 2 timmar på bara Ultuna helt makalöst lång tid. Men sånt händer.

De jobbiga med Ultuna nu  är att de inte har Apoteket kvar och de gjorde att våra kära vänner fick komma och skjutsa oss till Boländernas Apotek där de har sina djursortiment. Sen hem och bara slappa och vi kolla på tv och sedan ut med hundarna vid 21:20 och sedan hem och diskutera med Erica och sen i säng.

I morgon ska Jörgen äntligen få komma till 170 och träffa Logopeden så får vi se vad som händer. Utredningen har ju inte börjat än utan nu kommer det att sätta fart på saker och ting så får vi se vad som händer.

Måndag 25 Oktober 2010

Här händer det saker helatiden och gissa en som blir trött av de. I fredags så var vi till Gottsunda och handla och jag baka kärleksmums till oss 3 satser och efter en helg här hemma så var allt slut. Gott var det iallafall.

På fredags kvällen var det bara jag Jörgen och Erica hemma och jag tog fram en bit oxfile från frysen sen i somras och vi råstekte potatis i vitlökssmör och lyxa ordentligt, Vi kolla på idol och slappa och mös med hundarna.

På lördagen så slappa vi mest och var på träning och på kvällen kolla vi på Johan falk film sen i säng.

På söndagen så hade Jörgen bokat in att åka till Ritorpshallen och titta på damernas bortamatch mot AIK 2. Vi fick åka med Roger och Denice och Erica var förstås med hon var reservmålvakt i dag och hon hade fjärilar i magen kan jag lova. Denice var förstemålvakt. Så det var extra roligt att följa med och titta, när Erica åker ut på isen i Almtuna tröjan nr 1 . Sedan så vart matchen väldigt fartfylld från början till slut. Men den sluta oavgjort 2-2 och vi fick 2 stycken skadade som jag hoppas snart är tillbaka igen. Sen så var det bara hundrunda och rostatbröd och tv som gällde och sova.

Sen på måndags morgonen upp kl 06:30 och drog i väg med hundarna ut i halkan och sedan beställde jag taxi åt Jörgen och mig då det var dags att åka till sjukhuset och göra en ny datortomografi på hjärnan för att se hur de ser ut med blödningen och blåmärkena. Så det lär vi väl få svar på inom en snar framtid hoppas jag. När Jörgen blir trött så är det lätt att ord blir andra ord eller att han upprepar saker så i dag ringde faktiskt logopeden på 170 det är rehab avd och Jörgen ska träffa dem på onsdag så får vi se vad som händer. Han haltar lite när han går och minnet går sakta framåt de med. Människor han möt tidigare känner han igen om han ser dem och de tröttarr ut honom ganska bra kan jag lova. Men han kämpar på med sina mål här i livet och jag ser de små förändringarna som sker. Han är otroligt envis min älskade man. 

Upptäckte dessutom att Tjabo har fått skit i örat och han ska till ultuna i morgon och få örondroppar. Mirakel är just nu förjävlig mot honom då hon bäddar o bäddar och är väl skendräktig och hon tvättar hela Tjabo och speciellt i öronen så nu sitter jag här med en hund som har ont i örat efter hennes himla slickande i örat. Han är ju dyngsur jämt och jag är ju glad att han inte har fukteksem på hela ryggen och huvudet. 

Ha en bra dag.  


 

Fredag 22 Oktober 2010

I går så va vi på Ericas träning och titta på den och Jörgen kämpar på med att gå. I går hade han inte rullatorn med sig utan gick själv. Han gör som sagt framsteg varje dag och provar sig fram om vad som känns bra och mindre bra. Känns det mindre bra så avvaktar han tills de känns bättre. Träningen var sent i går och vi fick skjuts både dit och hem.

I dag så vakna vi 07:30 och jag gav honom sprutan och vi skulle somna om, men Jörgens pappa ringer klockan 08:00 och pratar och jag försöker somna om och Jörgen svara trött på hans frågor och till slut kliver Jörgen upp och pratar vidare medsna jag sov ett tag till. Jag klev upp vid 10 och vi gjorde oss i ordning och gick med hundarna sedan så käka vi frulle och tog bussen till Gottsunda och handla lite bakgrejer och lite smör och sådant. När jag kom hem så drog jag i gång och baka och jag gjorde egna kärleksmums som jag nu har fastnat för de är supergoda. Snart blir jag nog rund och go. Sedan gjorde jag vitlökssmör skiva potatis och råstekte de i vitlöksmör och jag tina upp en köttbit från frysen och marinera den med vitlök, salt, peppar och brynde den och sen in 45 min i ugnen. Sen käka vi och jag drog ut med hundarna själv och när jag kom hem så bänka vi oss vid tv:n Det var jag, Jörgen & Erica och vi kolla på Idol och efter de så kolla vi vidare på Idol när det var utröstning men när det var klart så gick jag och Jörgen med hundarna tillsammans. Han längtar efter att få gå med Tjabo själv men det lär nog dröja ganska länge eftersom Jörgen inte skulle orka hålla honom då han inte har musklerna som krävs om det kommer en katt, Hare, eller en annan hanhund.  Så just nu får lilla jag klara av båda hundarna själv fast jag har ganska bra pli på mina hundar men i bland fular även dom sig om någon gör något mot dom. Men oftas säger jag bara åt dem att skärpa sig med skärpa i rösten och då taggar de ner. Sedan så kom vi in och Erica hoppa i säng och nu ska även vi göra det. Jörgen prova i kväll att ta de sista trappstegen i trappan utan att hålla i sig och han tyckte det kändes ganska ok men att han inte vågar gå så än hela vägen upp utan man tar en dag i taget och tränar så man inte gör för mycket.

Godnatt.

Onsdag 20 Oktober 2010-10-20

Lång dag i dag. Först klev jag upp och gav sprutan kl 08:00 och mediciner till Jörgen. Sen somna jag om och ungdomarna drog till skolan. Vid 10:00 klev vi upp och gjorde oss i ordning och gick med hundarna och när vi kom hem så åt vi frukost och jag satte fart och jobba från 11:30 till 15:00. När jag var klar med jobbet så var det dags att avsluta för dagen.  Vi tog bussen till Gottsunda vid 15:45 och handla, vi var där ganska länge och så tog vi bussen hem. När vi kom hem var det dags att laga mat och nu ska man äta. Till slut var jag så trött så jag kröp ner i badet och tog ett långt och skönt bad för min lilla kropp som känner sig ganska manglad. Men det var skönt och bada. Annars så går allt som de ska och Tjabo har fastat faktiskt, för han har spytt i natt vid 2 olika omgångar och sen får han mat som har legat i kokt vatten så att man hjälper till att smälta maten bättre just nu då han var så dålig i magen. Så små portioner och några timmar emellan så får man se hur de går med magen. Mirre är lite upp o ner och jag tror hon går igenom skendräktighet i omed att hon har bäddat så mycket och nu rasar pälsen så om man nyper tag i lite päls på rumptrakten så får man hela näven full av tjock päls. Jag vet att pälsen ska av så det är ju inge konstigt med det.

Tisdag 19 Oktober 2010

I dag klev vi upp 07:30 och jag drog ut med hundarna eftersom Tjabo stod och pep på morgonen och nu var han inte bara kissnödig han var även skitnödig och vi var ute ett tag men så in och packa ihop och vi drog i väg med taxi till sjukhuset. Tur att vi har sjukvårdstaxi så snart har han frikort där också. I dag fick han frikort på akademiska. De röntga handen och det såg bra ut, vi fick även en bild med oss hem så barnen kunde få se hur de såg ut. Sedan träffa vi sjkugymnasten och hon visa vad Jörgen kunde göra för övningar. Hon tog fram en ring i  gummi och jag skoja och sa kolla en leksak till hundarna sa jag. Hon bara skratta och sa att det faktiskt är en tuggring till hundar. Sedan så gick vi och beställde taxi vi fick vänta i 40 min. Jag blir galen på dessa vänte tider ibland men så är det och det är bara att gilla läget. Tur att de finns i alla fall. Sedan så åkte vi hem och medans Vi vänta på taxi så ringde Angelica och berätta att Tjabo piper och då sa jag åt henne att gå med honom för han är inte ok i magen.  Jag ringde upp henne från taxin och han var riktigt dålig i magen sa hon. Så det var ju roligt. Han fick nämligen köttbullar av mig så säkert var det nog de som satte i gång detta eller så är det slumpen vem vet. Nu snart ska vi till Rehab 170 och se vad de säger om Jörgen och han ska träffa 2 personer så får vi se vad de bestämmer sig för vad som ska tränas upp osv.

Nu har vi varit i väg till 170 och vi träffa en sjukgymnast och en till som vi prata med om Jörgens situation  och de tyckte han hade kommit en bra bit på vägen i sitt liv. Sedan så får vi se om han får öppenvård eller vad de blir av alltihopa. Vi satt i 1 timme drygt och prata och berätta om hur han var lite innan olyckan och hur han är i dag och han har ju en del att jobba med och det är inte säkert att han blir 100% återställd utan som vi sagt hela tiden så får tiden utvisa de. Vi prata även om körkortet som vi får se när det kan vara aktuellt i framtiden, men det visar sig också. De som är, är ju att han har haft epilepsi och enligt sjukgymnasten i dag så kan det ta ett bra tag innan man kan få tillbaka körkortet eftersom han har haft epileptiska anfall. Men det var ju 1 ½ mån sedan nu och pga blödningen. Så vi får se.    

 

 

Måndagen 18 Oktober 2010

Idag så klev jag upp tidigt försökte somna om efter sprutan men det var någon som ville något annat Tjabo ville ut och tala om de högt o ljudligt med sitt pipande prat så jag klev upp lite små sur och vi traska i väg och han var kissnödig min älskade bebis. Men så var vi ute ganska länge på morgonen och det var ganska skönt och promenera och jag rensa hjärnan och sen så traska vi hemåt och Jörgen klev upp och vi käka frukost och Jörgen gjorde sig i ordning och jag plocka o plocka och han inte riktigt med mig själv, för vi skulle i väg på ett möte med Erica som var viktigt och jag tror att de kommer att bli bra med förändringen i hennes liv framöver. Detta har med hennes utveckling att göra i livet och jag tror att denna kunskap kan lära för livet och hur man jobbar i sin egen takt och individuellt. Sedan så drog vi hemåt och jag kasta mig i säng med huvudvärk. Mirakel har övertagit våran säng och jag vart lite sur i går och fick byta sängkläder då en viss dam krafsar runt i sängen och lämnar alla möjliga spår efter sig som tassavtryck och hårbollar. Hon fäller nämligen i massor p.g.a att hon har löpt för 2 månader sedan och hon har så tjock päls nu. Så det vart att byta sängkläder i går kväll och i dag när vi kom hem från mötet så hade jag bäddat och lagt på överkastet men de var upp krafsat  i huvudändan och allt låg i en hög i mitten av sängen jätteroligt. Men eftersom hon inte ligger där när man ser så kan man ju inte schasa ner henne och banna henne heller. Men kommer jag på henne så ska hon få höra både de ena och de andra. Bekväm dam de där. Hon har aldrig gjort så förut så att komma på detta nu är nog bara för att hon tyckte det var mysigt i min säng häromdagen då dumma jag inte sa åt henne redan då.

I dag fick vi besök av Sonny´s styvpappa Peter som leverera oss hundmat tusen tack för hjälpen.  Sedan kom även Syrrans son Fredric hit på besök och han vart av med pengar då Angelica bad han köpa Jultidningar av honom. Sedan så gick vi med hundarna och jag laga mat och sedan tog vi kvällen och slappa lite framför datorn då jag följer Almtuna matchen på Webbradion på UNT. Erica är i ishallen och kollar på matchen så hon kommer nog hem sent i dag.

I dag fick vi besked om att jörgen får beviljat färdtjänst över vintern och det gjorde honom glad för då kan han ta sig framåt och slipper känna oro inför fulla bussar och för att ramla omkull på bussen.

 

 

Söndag 17 Oktober 2010

Vakna ganska tidigt och vi klev upp och käka frukost och gick ut och gick m hundarna, sedan så duscha Jörgen och vi gjorde oss i ordning för Dammatch premiären i ishallen. Damerna hade sin första match för säsongen och de vann med 4-2 mot Ormsta 2. Jörgen kämpa sig upp för trapporna upp på läktaren och de gick väl bra och även ner gick bra, Nu händer det grejer tycker jag när han nu börjar gå i trappor. Så jag hoppas att det fortsätter att gå framåt som de gör och att handen tex snart blir bättre och bättre. Han har ju den i skena sen så tränar han ju sjukgymnastik och det går ju sakta framåt men att han snart kanske får börja belasta den lite och kan träna mera muskelmassa i den.  Han var riktigt glad för att han kunde gå på matchen och att han orka. Han blir ju lite trött fort. Men han var trött efter matchen och när matchen var slut så tog vi bussen med Jörgen och det var mycket folk och jag sa åt busschauffören att han får vänta med att åka tills han sitter ner.  Vi packa oss in och klev av 8:an vid akademiska där jag var in och hämta ut mediciner som jag måste ha och så byte vi buss till 11:an som går hem. När vi väl kom hem så slog vi ner rumporna i soffan en stund och sen så laga mat och ut med hundarna allt vart så sent eftersom vi var i ishallen. Men sen så var det dags att hoppa i säng.

Lördag 16 Oktober 2010

Som alla andra dagar så vakna jag tidigt och gav Jörgen hans spruta och sedan somna vi om en stund. Men vi sov inte så länge idag som vi brukar göra. Men vi åt frukost och Jörgen gjorde sig i ordning och gick med mig med hundarna på morgonen och sedan så skulle han i väg med sin far och träffa en kund som så gärna ville träffa Jörgen och de drog i väg och jag satte mig att jobba och fixa lite. Sedan så vart jag så trött och gick och la mig. Jag sov lite till och från och till slut stoppa jag öronproppar i öronen. I dag hitta jag någon i sängen som definitivt inte får vara i sängen och som jag alltid sagt att jag aldrig har hundar i sängen. Men idag tog jag henne på bar gärning i våran säng. Men jag hade inte mage att köra ner henne. Jag fota henne och lät henne va. Hon sov ju så hon märkte mig inte äns eller så spela hon att hon sov och lura mig. Vem vet. Sedan så vakna jag i alla fall vid 17 tiden och vi diskutera mat. Angelica och Sonny bjöd alla på pizza i dag tack så mycket för de mina sötnosar. Jag och Jörgen gick med hundarna och vi prata ganska mycket om allt. Erica drog ut till sina kompisar och kommer väl hem senare. Sedan så kolla vi tv och har de mysigt med tända ljus och vi bara slappar nu.

De går bra för Jörgen att gå utan rullator när vi går på hundpromenaderna men han är för ostadig för att gå bland folk utan rullator då någon kan putta till honom eller springa in i honom för då vet vi inte om han fixar det med balansen. I dag prova han i sakta takt att gå ner för trappan i trapphuset och de gick men att de kändes i knäna. Han är väldigt öm i sina knän speciellt de högra då han har fått en kraftig smäll där när han föll och skada sig. Han har haft en kraftig svullnad där och den har gått ner lite grann men nu ser man hur lång tid vissa saker tar på sig att läka och det är väl lika med blåmärkena i hjärnan och blödningen som nu hände för snart 2 månader sedan. Han har fortfarande rester kvar av blödningen men att blåmärkena vet jag just inget om jag glömde fråga sist. Men jag ska fråga nästa gång. Snart ska vi till handkirurgen och rehab i veckan som kommer så får vi se vad som händer.

Trevlig kväll.

 

Fredag 15 Oktober 2010

I dag så vakna jag kl 07:30 och såg till att dessa trötta ungdomar kom upp ur sängen i dag. Jag väckte Jörgen 08:00 och gav han sin spruta. Vi vart ju tvungna att skaffa nya sprutor i dag då de är slut i morgon. Så vi gjorde oss i ordning och gick med hundar och sedan hem och vi vänta på Angelica som skulle med till Gottsunda. Vi tog bussen och det gick ju så där. Väl framme så gick jag på apoteket och skulle köpa sprutorna och så fanns det inga så det vart lite irriterat och vi gick in och handla. Jag har skaffat mig en pensionärs kärra som jag kan ha när jag handlar så man får med sig tunga saker hem som mjölk och fil. Den vart ju lite tung och dra men skitsamma inget att gnälla över. Jag tog kärran Angelica m barnvagn o Jörgen hade Rullatorn med sig och så fick vi lov att ta bussen från Gottsunda till Akademiska sjukhuset och köpa Fragmin sprutorna. Som tur var fanns det där i alla fall. Sedan så gick vi tillbaka till bussen och drog hem. Jörgen var jättetrött då han vart tvungen att gå i ca 3 timmar och det är han ju inte van vid. Så när vi kom hem så la vi in grejerna i kylskåpet och la oss och sov i 2 timmar Jag hade huvudvärk och ont i axlarna så det var välbehövligt att sova ett tag. Sedan så var det dags att kliva upp och Jörgen och Angelica hjälptes åt att fixa köket och jag gick med hundarna och fixa sen maten vi gjorde hamburgare och vi satte oss och kolla på idol. Fredags nöjet så vi hade lite fredagsmys. Erica sover över hos sin kompis i natt. Hon kommer hem i morgon. Det blir ju ingen träning för henne eftersom hon skada knät sist på träningen och hade det svårt på idrotten idag så i morgon blir det vila. Efter Idol så gick jag och Jörgen med hundarna innan vi skulle sova så nu är det god natt.

Torsdag 14 Oktober 2010

I dag så vakna vi 07:30  och jag gav Jörgen spruta och Erica o Sonny  drog till skolan.  Då passa vi på att lägga oss och sova lite till. Jag vakna av att min mamma ringde och väckte mig och kvittra i luren. Hmm va glad jag blev då. Men så undra jag vad klockan var och då var den 10:30 så vi klev upp och käka frukost. Angelica och Seth sov också men att de vakna straxt efter oss. Sen gick vi med hundarna och Jörgen testa och gick utan rullator i dag och de tog lite på krafterna sen hem och han prata med sin mor om att få åka ut och titta på fabriken där de jobba med hus tillverkning. Jörgens pappa visste inte att vi kom ut och han vart så överraskad och glad. Jörgen var också glad att få komma dit och titta. Sedan så skjutsa Jörgens mamma hem oss och gick vi med hundarna på promenad. Sedan så börja vi börja plocka i ordning i köket för att laga middag. Angelica laga mat och jag städa undan och efter det så käka vi och plocka undan. Sen fick vi främmande av Johan m sambo och Johanna. Sedan så skjutsa de oss till ishallen och vi kika på Erica´s träning. Hon var jätte duktig och kämpa på. Jörgen fick träffa massa ledare i dag och han tryckte det kändes bra. Han trivs ju så i hallen och han mår bra av att få vara där och titta på Erica när hon tränar. Så dök Anders och Emelie upp och titta på Erica´s träning och de ställde upp och skjutsa hem oss för träningstiden sluta 22:00 och om vi ska åka buss hem så är vi hemma 23:30 men nu så kom vi hem 22:40 lite skillnad. Tack så mycket för skjutsen, ni är för goa. Sen bar det av hemåt och Jag och Jörgen gick i väg med hundarna på engång. Jag tog med mig pannlampa för att en runda som vi går brukar det alltid gatulamporna vara släckta, varför vet jag inte men sedan Jörgen skada sig så har de varit trasiga, men då bara för att jag hade lampan med mig så fungera de i kväll.

Jörgen kämpar på med sina ben att ta sig framåt han tränar mest på att gå och så tränar han sin vänster arm med sjukgymnastik fast ibland glömmer han bort handen så man får påminna honom. Han försöker att öka på farten när vi går lite grann så att han ska få igång benen men det är lite segt ibland. Men det är väl inte så konstigt. Snart ska vi in till handkirurgeden 19/10 och röntga handen och få se hur det ser ut i handleden. De ska få visa bilder på hans handled och visa vad de gjort. Han har lite ont i vissa vinklar men det hoppas jag att de kommer att bli bättre men det får vi se. Sedan så är det fortfarande sviktande minne som kommer i vågor. Han snubblar lite på orden ibland och vissa saker måste han tänka efter vad saker heter men allt tycker jag ändå att de går framåt men att de tar tid. Jag kika 10 dagar tillbaka och inser att det gått framåt ganska bra vad gäller benen och promenader. Sedan så ska vi ju till Rehab 170 den 19/10 och diskutera framtiden där så får vi se vad som händer. Han har fortfarande en ganska lång väg kvar, sen får man ju se vad som blir kvar. Det vet man ju inte dags läget. Nu ska jag hoppa i säng och sova klockan är ganska mycket nu. 23:45

God natt.

 

Onsdag 13 Oktober 2010

I dag klev jag upp som vanligt vid 7:30 och fixa i ordning Jörgens Mediciner och såg till att Erica kom i väg till skolan. Sen vart det en lugn dag med 2 långpromenader m hundarna o Jörgen följde med vi körde 2 x 50 minuters promenader annars så låg vi i soffan och slappa i dag då det varit så mycket aktiviteter och jag ansåg att Jörgen behövde vila.  På em kom Gisela & Mike på besök och hälsa  på oss. Sedan så laga vi mat och jag gjorde hemlagad potatismos då vi fått potatis av Jörgens mamma.  Men sen vart det ut med soporna och en liten promis till Livs affären och köpte cigg. Jörgen följde med mig dit. Sen gick jag med hundarna efter det och Jörgen fick vara hemma medans jag gick. Som sagt så var det en lugn dag i dag.

Tisdag 12 Oktober 2010

I dag vakna jag klockan 07:30 och jag glömde bort tiden och hade för mig att Erica hade sovmorgon, bara det att det var Sonny som hade sovmorgon. Snacka om senildement man är i allt detta. Jag väckte henne 08:15 och det vart stressigt för Erica till skolan. Jag fick lov att ringa och skicka en lapp till skolan och be om ursäkt. Sedan så gav jag Jörgen sprutan och sedan jobba jag ett par timmar. Sedan så ringde läkaren från Akademiska Sjukhuset och berätta att Jörgen fortfarande har rester kvar av blödningen i hjärnan och att han ska fortsätta med sprutorna (till min förtjusning not). Vi skulle trappa ner på EP medicineringen m en halv tablett. Så det kommer att bli en ny Datortomografi om ca 2 veckor så får vi se vad som händer. Sedan så skulle vi äta frukost och så ringer det på dörren och jag öppnar och så står det en vän till Jörgen utanför dörren och vill träffa Jörgen. Jörgen vart jätteglad över att han kika in Tack Roger från oss det var trevligt men jag tror du glömde mössan kvar på hatthyllan kanske för att få en anledning att komma på återbesök J . Sedan så gick vi med hundarna och när vi kom hem så var jag tvungen att jobba med en massa papper och skriva brev och greja som skulle på lådan. Jörgens mamma kika förbi och lämna massa saker och potatis klimpsoppa till Jörgen och lite skinka o saft. Sedan så han man inte hämta andan alls i dag utan allt gick på löpande band och jag börja bli trött på dagen och vart lite små tjurig på alla. Jag och Jörgen kom till slut upp till Gottsunda och posta brev och så ringde min syster och sa att hon var i stan och hon hämta upp oss och åkte med hem en sväng och Jag och Jörgen fick varsitt lakan då jag efterlyst nya lakan till våran säng. Det var våra presenter eftersom vi fyllt år. Angelica fick också presenter av Fia det var pengar. Hon drog ganska fort vidare eftersom Fredric fyller 21 år i dag. Grattis Fredric på födelsedagen. Jag har missat att ringa då allt har gått i ett. Nu vågar jag inte ringa då klockan är 22:50. När Fia och Saga drog så var det dusch tajm för Jörgen. Först raka han sig sedan raka jag hans huvud och efter det duschen. När han var klar så fixa jag massa tvätt och vek och dona. Tack o lov så tog Angelica köket på em idag tack ska du ha hjärtat. Sen var det en sak kvar och det var hundarna jag borsta och kamma Tjabo´s byxor i bak och själva bakdelen så nu är han fin halva hunden resten får jag ta i morgon då jag skulle hinna ut med dem också. Sedan är det Mirre firre kvar att gå igenom. Så nu ska jag borsta tänderna och krypa ner bredvid min älskade man och vi som alltid ligger och pratar innan vi somnar. Det är så mysigt att bara ligga och titta på honom.

Jörgen har i dag kämpat sig upp för trappen i trapphuset i dag och han tyckte det var jobbigt men att han skulle fixa det, och de gjorde han ju. Sedan så börjar han sakta att försöka vrida lite på huvudet utan att behöva vrida hela kroppen. Han har stått på ett ben i taget och det var inte så lätt. Tänk er själva att inte kunna röra er som ni kan just nu. Det är nog svårt att sätta sig in i Jörgens situation hur de är att behöva kämpa så som han gör varje dag. Men jag vet att jag är så stolt och otroligt imponerad över hans envishet. Jag tror att den är en fördel för honom i dagens läge. Kanske inte så uppskattande av hans mor o far när han var liten men nu är de så otroligt tacksamma och vi med.

Jörgen du är bara så underbar och go på alla sätt och vis och jag älskar dig så. / Din Fru

 

Måndag 11 Oktober 2010

Vakna 07:30 och det var alldeles tyst här hemma trots att de borde vara full fart på minst 2 st i detta hus som borde vara redo för att dra till skolan.  Jag klev upp och väckte allihopa och det vart som i en myrstack här hemma. Jag gav Jörgen hans spruta och mediciner. Sedan ringde jag till tandläkaren åt Jörgen och han fick en tid i dag på fm så det var bara att knalla i väg med hundarna och Jörgen gick med. Sedan så kom sjukvårdstaxin och hämta honom o mig och vi for dit. Vi var hos tandläkaren i ca 20 min och det kosta 1750 kr fy fan vad dyrt. Men tandläkaren kunde inte hitta något fel på Jörgens ömmande tand. Så det var ju bra trots kostnaderna. Men det lägger vi på försäkringen. Sen mötte vi Angelica i Centrum och sen åkte faktiskt vi buss hem och det var lite lättare när de sänker ner bussen så klivet inte blir så stort. Sedan hem och jobba för min del och Jörgen slappa vilket han är värd. Han kämpar så varje dag. Sen gick jag med hundarna och kom på världens snille blixt. Erica har ju träning i dag och hon har ju först fys träning och sen isträning. Så jag ringde våran vän Mattias och fråga honom om han kunde komma och hämta Jörgen och mig och skjutsa oss till ishallen. Det kunde han. Han hämtar oss klockan 19:00. Jörgen vakna och jag berätta att han måste ta fram varma kläder och att en överraskning vänta. Han fråga så klart varför och jag berätta att han skulle få skjuts av Mattias till Ishallen och Jörgen vart så glad. Så i kväll blir det frysboxen och varma kläder, för i ishallen är det kallt.

Ha det gott allt folk.

Vi drog till ishallen och titta på Erica. Erica vart jätteglad när vi kom till ishallen för hon visste ju inte att vi skulle komma. De hade i A-hallen idag och det var lite varmare i den. Men det gick bra. Erica var bra på träningen idag. Det var roligt att se. Sedan duscha hon och vi gick till bussen och skulle åka hem vi klev på och sedan bytte vi buss på stan och tog 11 hem de flöt på bra så det var okej att åka buss då. Sen hem och jag och Jörgen gick med hundarna på natt promenad. Han är så duktig och kämpar på. Jag säger åt honom att han inte behöver följa med ibland men han vill gå så mycket som han känner att han klarar av, ibland undrar jag om han inte går för mycket men han ger sig ju inte heller. Han tränar utan rullator mycket men att den är alltid med så ibland tar jag den så han kan vara utan.

Jag trodde vi skulle få besked i dag om resultatet av skallröntgen som vi gjorde i fredags och blodprovet på EP som de tog också, men inget i dag så vi får väl se när vi får svar på det. Det vart sent i säng så Tisdag ska vi försöka ta det lite lugnt.

God natt

 

Söndag 10 Oktober 2010

I dag vakna jag 07:45 och väckte Jörgen och gav honom hans spruta och sen somna vi om och jag vakna 10:30 och Jörgen vakna 11:30 vi åt frukost och koppla hundarna och drog i väg på långa promenaden och Jörgen orka gå med och det tog 50 min sedan så kom vi hem och diskutera mat och jag var tvungen att åka och handla. Jörgen tyckte vi skulle ta tjuren vid hornen och ta bussen till Gottsunda, fast han känner sig osäker på att åka buss. Men eftersom han inte får färdtjänst så tyckte han att vi provar. Så han följde med mig till Gottsunda och det gick väl bra men att få på rullatorn och av den var lite bökigt men sen att få ork att stå på ett ben och sedan lyfta av de andra benet var en pärs tyckte han. Sedan så tyckte han att de kunde väl ha sänkt bussen så inte steget vart så högt. Men han tyckte ändå att det var skönt att komma till Gottsunda centrum och få göra annat än att vara hemma. Vi handla och vi köpte en varsin kärleksmums och sen en dricka som vi dela på och vi fika vid busshållsplatsen. Sen kom bussen och Vi klev på och Jörgen satte sig och resan hem gick bra. Men just på och avstigningen är lite knepig. Men det blir väl bättre. Sen när vi kom hem så gjorde vi hemgjord pizza med tacosköttfärs, champignoner, ost och tomatsås. Så himla gott så nu har kvällen börjat och jag ska kolla om det bli dusch kväll i kväll eller om vi tar det i morgon. Ha en skön kväll.

Uppdaterat

Det vart inge dusch utan jag tog ett bad och slappna av och sedan upp och gav Jörgen sprutan och sedan satt vi och prata om att jag skulle gå lite tidigare med hundarna på långpromenaden och Jörgen sa att han ville följa med och prova gå utan rullator men att Erica kunde gå med och ta rullatorn sagt och gjort så gick Jörgen i sin takt i 50 min på kvällen själv utan rullator. Han är så otroligt duktig och kämpar verkligen. Som jag alltid säger så är jag så stolt över honom.

God natt allihopa.

 

Lördag 9 Oktober 2010

I dag vakna jag 07:30 och gav Jörgen sprutan och sedan så somna vi om och sov till 09:30. Sedan så klev vi upp och fixa till här hemma lite, sedan kom Jörgens föräldrar som skulle fika och skjutsa oss till Ishallen. Jörgen har längtat så efter att komma upp till ishallen där Erica tränar och alla tjejerna. Vi kom upp och satte oss i båset och titta och ledarna kom fram och prata med Jörgen och alla var glada och se Jörgen och Jörgen var glad och se dem med. Jörgen satt och frös som attan till slut men han kolla hela träningen sen gick vi ut och vi fick följa med Jörgens föräldrar till Jörgens bror och där vart det tårta och kaffe då Malin fyllde 12 år. Grattis Tjejen.  Sedan så skjutsa de hem oss och Jörgen kände sig glad och lycklig över att nått målet att orka följa med till ishallen och titta på sin dotter som han har tränat i 4 år. Nu kommer han att åka oftare men tyvärr så får han ju inge färdtjänst så han ska åka buss tycker de. Det som är att man har så svårt att be om hjälp om skjuts för man vill inte belasta andra. Jörgen har aldrig varit beroende av någon annan och nu måste han nästan bli det och det är frustrerande att behöva ha det så. Jag har bett om färdtjänst tillfälligt så att man ska kunna handla och att Jörgen ska kunna åka till ishallen och göra saker som han tycker är roligt och för att han ska må bra. Men nä inte det han ska åka buss. Om bussen är full tex ska vi utvänta nästa buss för att han ska kunna åka och få sitta ner eller ska han stå och riskera att ramla omkull om busschauffören tvärnitar och Jörgen skadar sig? Vem står för det om det skulle hända. Han kan inte vrida på huvudet ordentligt än eftersom de bara snurrar. Ska han titta åt höger eller vänster så måste han vända hela kroppen för att inte bli yr. Vi berätta detta för en sjukgymnast och hon vart förfärad av Jörgens situation. Men jag vet inte om jag ska vända mig till husläkaren och fråga hur man gör. Som sagt så får han ju inte köra egen bil och ett tillfälligt färdtjänsttillstånd vad skadar de. Man betalar skatt i detta land och när något sådant här händer och personen i fråga inte får köra egen bil och att han har blödning och blåmärken på  hjärnan som ställer till det så att de inte kan leva som de gjort tidigare det är för jävligt tycker jag. Jag funderar även på dessa äldre som har de svårt att ta sig fram ja mycket snurrar och vad ska krävas?  Skitsamma nu ska jag inte gnälla mera.

På kvällen när vi kom hem så gick jag en långis med hundarna och Jörgen var hemma med Erica och jag var borta ganska länge sedan så kolla vi på film Johan Falk som vi köpte för länge sedan vi har tittat på dom förut men ingen av oss kommer ihåg dem något värst vidare så vi kika först på 1 och sedan så gick vi alla tre ut och Jörgen prova att gå utan rullator men Erica drog och lekte med den hela vägen och Jörgen gick utan hela vägen bra jobbat. Sedan så gick vi in och vi kolla en film till av Johan Falk och sedan så var det dags att krypa ner i sängen. Vi ligger och pratar om allt möjligt innan vi somnar och det är skönt faktiskt.  Sen slockna vi.

Jörgen min älskade prins du kämpar på och gör mig stolt och imponerad. Du vet vad du vill. Jag älskar dig av hela mitt hjärta de vet du. / Din Fru

 

Fredag 8 Oktober 2010

Hejsan dålig på uppdatering just nu, men har varit väldigt slut just nu. I går var det så mycket att jag inte orka skriva någonting. Men dagen gick bra och vi hade främmande och lite stressigt på dagen. Men idag så har vi varit på Akademiska halva dagen och Jörgen har tagit blodprov på Epilepsimedicinen för att se hur de ser ut och hur mycket han ska ta. Sedan så var han och gjorde skallröntgen med datortomografi för att se hur blödningen ser ut. Sedan så träffa vi en sjukgymnast som tala om hur vi skulle ta hand om benet eftersom han har en blodpropp där som ska tas om hand och hon förklara väldigt bra hur vi ska göra med stödstrumpor o dyligt. Men att vi inte kommer att få något svar förens efter helgen de ska titta på Jörgens plåtar på Måndag och konsultera flera läkare. Sedan så åkte vi hem och vi slängde oss i sängen och slockna båda två. Vi var ju upp tidigt i dag vid 06:30 och vi skulle vara på Akademiska 08:00 och vi kom hem 13:00. Sedan sömn i 2 timmar. Jörgens syster Gisela, Mike o Johanna var här på besök och umgicks ett tag. Sedan så drog de.  Jag och Jörgen tog en promenad med hundarna innan det vart för mörkt för Jörgen att hänga med ut. Han har gått väldigt mycket i dag och nu tog vi en annan runda med hundarna och han fick en tuffare backe i dag och de gick bra. Sedan kom vi hem och fundera på käk så nu ska vi laga mat och kolla på Idol i kväll.

Så ha nu en skön och lugn helg.

 

Onsdag 6 Oktober 2010

I dag vakna jag 07:00 och klev upp och såg till att Erica kom upp till skolan. Snart är det höstlov det ska bli så skönt med lite sovmorgon då. Sedan så invänta jag 08:00 tiden då jag skulle väcka Jörgen för att ge sprutan och mediciner. Sedan så gjorde vi frukost och käka innan vi alla kläde på oss och gick med hundarna. Det var jag , Jörgen, Angelica, o Lille Seth som gick. Sen hem och fixa lite och vi kolla tv och käka lite lunch. Sedan så ringde Leif en gammal granne till oss från Malma Backe. Han kom och fika och hälsa på Jörgen.  Sen la vi oss att vila och sov 2 timmar. När vi vakna så gick vi med hundarna och sedan hem. Carro kom på besök i dag och hälsa på oss. Vi prata och hade Almtuna matchen på via UNT och vi lyssna lite till och från. Sen drog hon hem och vi la oss på soffan och kolla tv. Sen laga Angelica & Sonny pasta sallad m Kyckling eller kräft stjärtar. Sen lite tv till för Jörgen medans jag gick med hundarna och sen var det god natt.

Tisdag 5 Oktober 2010

I dag vakna jag kl 07:00 och klev upp och såg till att Erica skulle komma i väg till skolan. Sonny hade sovmorgon och sedan var det ju dags att väcka Jörgen så att han kunde få sin spruta. Fy Fan vad jobbigt det är med sprutor. Jag längtar tills han kan ta tabletterna Waran i stället. På Fredag så ska han till Akademiska och göra en DT på huvudet så vi ser hur blödningen ser ut, han ska även ta blodprov så får vi se vad de säger. I morgon har de remissmöte på Rehab avd 170 så på Torsdag ska jag ringa dem och fråga vad som kommer att hända. Jörgen gick med mig med hundarna på fm och han gick ganska långt sedan vände vi och gick hemåt. Han kämpar på som bara den med sjukgymnastiken. Handen tränar han flera gånger i dag. Sedan så kom en hockey tjej som heter Vicky hem till oss och hälsa på Jörgen och han var så glad att hon kom. Sedan följde vi henne en bit till bussen sen traska vi vidare runt gårdarna och gick hemåt igen. Vi plocka undan och sedan invänta vi Jörgens syster med ex, de kom och hälsa på och fika. Sedan drog de och jag skulle gå med hundarna och Jörgen ville så gärna följa med så han gick mellan rundan med mig och hundarna. Han fixa de också men att sista biten hem är uppförsbacke och han erkände att det känns lite i benen. Han har ju gått jätte mycket i dag för att vara han. Så han vill kämpa på och ger sig inte. Sen vart de middag och jag laga mat och vart totalt slut efter maten och så var det dags för kvälls sprutan igen och det går ju , men jag hatar sprutor. Jag är inte rädd för att ta sprutor men att ge sprutor de är hemskt. Jag skulle inte klara av att bli sjuksköterska tror jag. Sen vart de till att slappa nu.

Angelica har varit duktig i dag med att städa ur klädkammaren efter sig och alla sina kassar med barnkläder som hon fått och leksaker. Angelica plocka även fram en barnstol som Seth kan ha. Han har nu fyllt 4 månader i går.

Erica har varit på friskis och svettis och tränat i dag.

Det här med att gå med mig med hundarna är något som Jörgen min älskade har kämpat med att få göra och i dag så gjorde han det och han har en glöd i sitt kämpande och han är målmedveten om vad han vill. Jag är så otroligt stolt över vad Jörgen presterar och tar sig för. Han når sina mål som han har satt upp som han ska klara av. Han har haft milstolpar som han har passerat och nu börjar de stora jobbet på rehab snart och det är mycket att jobba med som minnen och närminnet och sådana saker även kroppslig rehab så klart. Men det får vi se hur vi ska lägga upp saker och ting för honom.

Jörgen du är en fighter och jag älskar dig så otoligt mycket. / Din älskade fru.

När vi kryper ner i sängen så kikar jag ofta på dig när du sover och jag inser vilken lycka vi har som får vara tillsammans. Du o Jag. Det finns en låt som jag tänker på när jag går och lägger mig och nynnar på den. Det är : De vackratse jag vet är att se dig när du sover osv för att inte bli allt för sentimenat så slutar jag här. Jag är just bara så tacksam att det är Du & Jag.  

 

Måndag 4 Oktober 2010

I dag vakna jag 07:00 och hjälpte Erica med lunchlåda som hon skulle ha med sig på friluftsdagen i skolan. De skulle ner till studenternas och ha de. Sedan så väckte jag Jörgen och gav honom sprutan och sen klev han upp min underbara goa prins. Han kämpar på varje dag med sig själv. Jag drog i väg med hundarna och när jag kommer in så berätta han att de hade ringt från Akademiska och att vi skulle vara där 11:00, men klockan var 10:15 så jag ringde upp och sa att vi blev sena då vi inte hade fått någon information från avdelningen om det när vi åkte hem. De ville nämligen att Jörgen skulle komma och byta ut gipset mot en plast skena.  Medans vi stressa i ordning oss så ringer det en annan sköterska och tala om att hon saknad Jörgen inför ett blodprov. Då diskutera vi fram att vi inte skulle ta de eftersom Jörgen inte kan äta waran än pga blödningen i hjärnan. Sedan drog vi med sjukrese taxi till sjukan och vi gick till handkirurgin och vänta sedan träffa vi en sköterska som klippte bort gipset och jag fick se hans hand för första gången. Det hade läkt fint. Jag och Jörgen fick även se datortomografi  bilder på hans krossade handled. Sedan så träffa vi arbetsterapeut som gav honom skenan, sedan sjukgymnasten som gav honom lite arbetsmoment med handleden. Sedan gick vi till 85 E och fråga lite frågor och sedan gick vi till 70 igen och käka lunch och vi tog taxi hem. Jörgen gick från bommen hem och när vi kom innanför dörren så var Jörgen så trött så vi la oss att sova. Vi somna och jag vakna 3 timmar senare och vart lite stressad av att ha sovit i 3 timmar. Men jag klev upp och straxt efter kom Jörgen upp tassande och vi fixa lite mat.

Söndag 3 Oktober 2010

I dag vakna vi 08:00 och jag gav Jörgen sin morgon spruta och så klev vi upp och käka frukost. Sen mös vi en stund och jag var tvungen att kila ut med hundarna på deras morgon promis. Efter de så tog vi de lugnt och slappa Jörgen låg i sängen och jag kolla igenom mina mail det var några dagar sedan jag kika på dom så det var ganska många mail. Men nu är det gjort. Jag ska ringa runt och se om jag hittar någon jag kan åka till Gottsunda med och handla hem lite mat. Men det löser sig.

Jag tog mig till Gottsunda och handla och Jörgens föräldrar kom och hämta mig och sedan så kom de upp på en kopp kaffe. Peter var hemma hos oss när vi kom hem. Det är Sonnys styvfar och han levererar hundmat till mig, då jag har svårt att ta mig till hundaffären så han kommer när jag frågar efter hundmat. Tack Peter. Sedan så drog han och vi fika m Jörgens mamma o pappa.

Vi följde med dem ut på parkeringen så det vart Jörgens promenad i dag och de räckte. Sen gick vi in och vila jag vila i 2 timmar Sen upp och barnen gjorde hemgjord pizza Sedan så käka vi och sedan lite tv. Sen Duscha jag Jörgen och raka honom. Sedan duscha jag själv. Sen ut med hundarna och det var dags att hoppa i säng en trött Jörgen sitter och väntar på mig.

Han blir fort trött men har svårt att sova på dagen han vaknar hela tiden. Annars rullar det på här hemma. Han vill ha sällskap hela tiden och det förstår jag.

God natt    

 

 

2010-10-02

God morgon

Vi kom i säng klockan 22:30 då var Jörgen helt slut och det gick rätt bra och ge sprutan hemma i går kväll. Det var lite obehagligt men de gick. Natten har varit okej vi var upp någon gång på toa, Jörgen dricker ju ganska mycket så det blir ett par kissvändor på natten. Jag vakna 07:15 och klev upp till slut. Klockan 8 vakna Jörgen och jag gav han sprutan på morgonen. Sen klev han upp och vi satte oss och kolla tv. Sen får vi se vad vi hittar på idag.

Sonny fyller 17 år idag Grattis på dig från oss. Vi skulle väcka Sonny men först skulle jag gå med hundarna och när jag kom tillbaka så upptäckte jag att han var på toa så Angelica och jag fick säga åt honom att han skulle gå och lägga sig igen så han gjorde det då vi skulle sjunga för honom. Så vi fick sjunga till slut och sedan så öppna han paket från Angelica och han fick pengar av oss. Sedan så gick jag och Jörgen till Eksätra kök o bar ca 400m och vände där och gick hem. Det tog på honom så han tyckte väl att det kanske vart för långt och det var bra att han insåg det själv då han tyckte att han kunde följa med Mig m hundarna. Nu inser han att han inte skulle orka det. Sedan så satte han sig och vila lite.

Vi vila en stund och sedan så gjorde vi fotbad och fixa tånaglarna och greja på Jörgen och de tyckte han var så skönt. Sedan så var Jörgens föräldrar hit i dag och fika och hälsa på Jörgen och Grattade Sonny på födelsedagen. Vi tog en sväng ut till parkeringen och titta till Chevan som står där och jag prov starta den för att seom den gick igång och det gjorde den. Sedan så var det dags att gå hem och när vi kom hem så la vi oss i soffan och Jörgen vart trött. Han orkar liksom inte så mycket. Sedan så var det tv och vi titta på Hon snackar också. Sen gav jag han sprutan och det kändes motigt men de gick. Sen tillbaka till soffan och fortsatte kolla tv. Så denna dag har rullat på. Får se om vi ska duscha och raka honom i morgon.

Ha en trevlig lördag kväll.

 

2010-10-01

I dag så kom jag upp till sjukhuset och hälsa på Jörgen så klart och där fick vi informationen om att Jörgen skulle få åka hem om vi kunde ge sprutor själva.  Han har ju propp i benet och Jörgen själv kan inte ta sprutan själv då han har gips på vänster hand och är vänsterhänt. Så det hängde på mig, jag skulle prova och ge koksalt men första gången fixa jag det inte. Jag börja faktiskt nästan att gråta för att det vart så jobbigt, så vi tog en paus. Vi käka och sedan prova vi igen och jag insåg att om inte jag kan ge så får han inte åka hem och de vill han ju så det var bara för mig att ge honom sprutan och till slut gixa jag det, men det var otroligt jobbigt. Sedan drog vi hemåt. Vi mötte min mamma vid 70 och min syster som skulle hämta min mamma. De drog och vi hämta ut mediciner och sedan drog vi hem. Vi var hemma och bara tog det lugnt. En tjeje från kommunen var hit med en rullator till Jörgen som han kan ha när han är ute och går. Sedan så vila han en liten stund och jag passa på att jobba lite. Sen laga mat och vi käka och sedan var det hockey på kvällen på tv. Almtuna – Växjö titta vi på och Almtuna förlora. När den var klar så koppla jag hundarna och drog i väg med dom. Angelica & Sonny fick vara med Jörgen. Sen så skrev jag här lite snabbt. Men nu är Jörgen utskriven från sjukhuset och ska börja sin rehab med öppen vård så att han kan bo  hemma och åka dit och jobba och träna så att han kan bli så bra som möjligt.

Ha en trevlig helg

 

Torsdag 30 september 2010

I dag kom jag upp till Jörgen kl 08:45 jag mötte han innanför dörrarna till avdelningen och han skulle i väg på Kontraströntgen och kolla propp i benet. Det kom en truck och hämta oss och vi drog i väg till Röntgen det tog lite tid och jag gick och hälsa på min mamma som ska opereras i dag. Hon hade de bra men lite hungrig. Jag skratta lite då jag såg en röd skylt ovanför hennes säng det stod fastande på den. Jag tror hon vet att man ska vara fastande. Jag  stanna inte länge då jag skulle tillbaka till Jörgen. Det visa en liten propp så vi fick åka upp till avdelningen och Jörgen fick främmande av en hockey tjej som heter Sanna. Vi han sitta 5 min ca sen kom en sköterska och sa att vi skulle tillbaka till röntgen för ett ultraljud så vi fick åka truck igen till röntgen. Där gjordes ett ultraljud och sen åkte vi tillbaka till avdelningen och slappna av lite Angelica var där när vi kom från Röntgen och Johan kom och skulle hälsa på vi han sätta oss ner i 5 min så kom sköterskan igen och sa att vi skulle åka och göra datortomografi. Så i väg med truck igen till röntgen och de gjorde en skallröntgen på Jörgen och så for vi tillbaka till avdelningen Vi träffa en läkare där som berätta att Jörgen kunde tacka sin fru som är så observant. Han har en blodpropp som är i knävecket och går uppåt men hur långt vet jag inte så nu ska han lära sig att ta sprutor på sig själv. Varför de tog en skallröntgen är för att se hur det ser ut i huvudet pga blödningen hur den ser ut nu. Han kan inte ta Waran då de ökar på blödningsbenägenheten så vi får se hur allt blir senare. För när jag åkte hem så hade inte skallröntgen kommit. Sedan drog jag hem och har nu gått med hundarna. Så vi får se hur allt löser sig.

Sedan vart jag i olag med Jörgens andra läkare i går då jag fått reda på att Jörgen kan ansöka om färdtjänst eftersom han inte får köra bil. Läkaren tyckte att han kunde ta bussen han såg inga problem i det. Fast jag pratat med rehab avd som sa att jag skulle be att få en kurator att skriva ett intyg för färdtjänst. I dag prata jag med läkar tjejen och berätta att jag kände mig totalt trampad på av andra läkaren då de gäller Jörgens välmående för att bli frisk och att jag anser att han måste kunna komma till ishallen och få vara med Erica och se på och hjälpa henne med träningar och samtidigt kunna ta sig till stan och handla osv. Hon förstod vad jag mena för jag vill inte ha min man i depression och inte kunna vara delaktig i sina barns liv och intressen som de har gemensamt som han skulle ha om han vore frisk och kunde köra bil. Jag har sagt att han borde kunna få ett tillfälligt färdtjänst kort tills man ser att han är fullt frisk och får köra bil igen om han nu kommer att kunna göra det. Det får tiden utvisa. Nä nu ska jag tillbaka till Jörgen så ha det bäst.

Jörgen vi kämpar tillsammans men du kämpar med ditt på sjukhuset så kämpar jag för dig med de praktiska runt om kring.

Love You.   

 

Onsdag 29 September 2010

God kväll på er allihopa.

I dag vart det vårat första bakslag och det var tungt för oss. I morse så drog vi till Akademiska sjukhuset och Jörgen skulle lämna blodprov på sköldkörteln och sedan skulle vi träffa arbetsterapeuten och hon kika in och hon kolla läget med Jörgen och vi försökte få så att vi skulle få hjälpmedel hem. Men så upptäcker jag vid ett tillfälle att Jörgens vänstra ben var ordentligt svullet. Jag ber en sköterska och läkare att titta på det. De skicka en remiss till Ultraljud och vi skulle vänta på det. Sen kommer ronden och klockan är då 15:00 då säger de att Jörgen blir kvar i natt. Jörgen vart jätte besviken för han ville verkligen åka hem. Så i dag vart de bakslag. De ska kolla så att det inte är en propp i benet med Ultraljudet. Antagligen är det bara vätska i benet. Men sen så jaga vi vidare på någon att få en rullator av. Vi fick rullstol och duschstol från sjukhuset. Men en rullator som han har störst behov av just nu det kunde han inte få. Till slut får jag tag på någon på kommunen som jag ska prata med i morgon. Sedan så var Jag och jörgen till 70 och införskaffa mat och tandborste då jag har tagit hem alla Jörgens grejer. Sedan var vi förbi min mamma som blev inlagd idag och hon ska operera sig i morgon i armen och ta en kil från höften och laga sin arm som hon har brutit för några år sedan och det är snett. Men nu ska vi se om det blir bra. Sedan så gick Jag och Jörgen tillbaka till avdelningen och käka middag. Då kom Jörgens föräldrar och hälsa på. De var hos oss 1 timme sen vart vi själva och så vi mös och kolla på tv. Jörgen låg i sängen och jag hade en fåtölj och en stol som jag ställde ihop och halv låg i och vi kolla på Idol tillsammans bara han och jag. Det var så mysigt. Sedan så var  det dags att stoppa om Jörgen och åka hem.  Det var svårt att lämna Jörgen idag då jag känner saknad och han med. Men jag får i alla fall åka hem och inte han. Han fick sina mediciner och borsta tänderna och kröp ner under täcket och jag gick till bussen.

I dag var första riktiga dagen som vi verkligen fick rå om varandra själva det var underbartAA

Tisdag 28 september 2010

I dag så är det en helt underbar dag. Jörgen är hemma. Han är på permission och ska tillbaka i morgon bitti och träffa Arbetsterapeften och lämna blodprov. Jörgen ska få öppen vård på rehabiliteringen så han kommer att få bo hemma medans han rehabiliteras. Han är lite ostadig och han ska få hjälp medel hem så i dag blir det inge mera utan nu ska vi umgås och kolla på Hockey som Jörgen har längtat efter.

Kram på er alla.

 

Måndag 27 September 2010

I dag vakna jag klockan 08:10 och alla hade försovit sig. Det vart inte mycket fart här inte bara på Erica. Sedan drog även Sonny till skolan och jag klev upp och gick med hundarna och sedan gjorde jag mig i ordning och drog upp till Jörgen. Han hade vaknat vid 06:30 och han åt frukost och hade gått ett x antal varv i korridorerna. Han jobbar med benen i massor för att få komma igång. Han går ju lite snabbare nu. Sedan så vill han inte vara på Akademiska längre. Han vill till 170 på rehab och få komma igång med träningen. Han tjatar varje dag på att han ska få åka dit. Sedan så fick han åka med mig och Angelica till ingång 70 idag och fika. Det var han glad för. Men han sa att ska de komma massa folk så stannar vi på avdelningen och fikar för det är så dyrt på cafeterian och i dagrummet så är det gratis eller till självkostnadspris. Sedan så var vi på avdelningen hela dagen. Det kom massor med besök Jörgens föräldrar, Bror m fam Syster m Fam, Vi m fam och Mattias. Så det har varit full rulle hela dagen. Jag var hem en stund mitt på dagen och ägna tid till mina hundar och sen tillbaka och var med Jörgen. De hade ronden klockan 3 i dag och jag var där när de kom. De berätta att de skulle komma från 170 i morgon och göra en bedömning på Jörgen så får vi se hur de går. I dag fick han även se en bild på sig själv hur han såg ut ca 1 vecka efter olyckan och det var jobbigt för honom och titta på. Sedan så prata vi privata saker i dag och han ser ändå ljust på tillvaron och han ska bara tillbaka på isen och hjälpa Tjejerna att bli bra målvakter. Han vill även komma hem. Jag har full förståelser för det, han ville att jag skulle sova över där men att de går inte. Han vill att jag ska vara kvar längre på kvällarna men att jag måste ju hem och sköta allt här hemma. Annars rullar dagarna på och han kämpar med minnet och så, de är inte lätt när ens liv raderas och kommer i små små skov tillbaka. Närminnet är lite si o så med. Men vi får väl se i framtiden vad som händer. Just nu vill jag bara att han ska bli så bra som möjligt och att han får vila mycket som han behöver, Han blir ju fort trött och så. Men han är tapper min älskade Jörgen.

Mina känslor för Jörgen är så överväldigande och jag är så tacksam att han finns hos oss. Jag har svårt att låta bli att ta och röra på honom och framför allt när man får goa kramar och man känner att man vill att tiden bara ska stanna. Hans trygga famn som jag längtat så efter har jag äntligen fått känna av och jag bara mår så bra. Man blir så pirrig i magen och de är som att vara nykär faktiskt. Någon har gett oss en chans att vara tillsammans och den ska vi ta vara på. För jag älskar denna Jörgen av hela mitt hjärta och jag släpper dig aldrig. / Din Fru

 

 

Söndag 26 September 2010

I dag vakna jag 07:30 och klev upp och softa lite grann. Jag ringde till Jörgen vid 08:30 och fråga hur natten hade varit han vakna och var upp och kissa i natt och hade klivit upp på fel sida av sängen så skulle han gå runt sängen men då hade han ramlat och ståt på knäna. Grannen hade frågat om han skulle larma men det ville inte Jörgen. Sedan så hade han gått och lagt sig igen och somnat om. Sedan hade han vaknat 06:30. Jag själv lulla på här hemma och gick med hundarna och sedan duscha jag och drog i väg till Jörgen min lilla prins. Han låg i sängen när jag kom och vi gick till dagrummet. I dag var det något annorlunda med Jörgen och det var att han var mer skärpt och prata med. Han kommer på mera saker och jag tror att det hamnar lite konstiga saker med i samtalet ibland som inte riktigt stämmer och då frågar jag om det verkligen stämmer och han säger att de är så. Man ska väl inte säga att han ljuger men ibland är det lite skumma saker. Sedan så prata vi om vanliga saker och det var underbart att man kan känna igen han som han en gång var men han har problem med minnet och närminnet men saker kommer sakta sakta tillbaka. Men man måste ge det tid. Jag och Jörgen planera en dusch på honom i dag och rakning. Angelica, Sonny och Lille Seth var upp i dag på fm också och. Sedan så var det lunch dags och jag var ner till cafeterian och köpte en matlåda. Sedan så drog jag hem en sväng och jobba lite och sedan ut med hundarna på promenad i solen och sedan så drog Jag och Erica upp till Jörgen. Jörgens mamma, pappa, Gisela, Göran, Marie m Lille Elias, var där när vi kom och Jörgens föräldrar åkte när vi kom. Jörgen och de hade pratat jobb och Jörgen kom på mera saker om jobbet hos en kund så det var bra att lite minne varje dag kommer. Sedan så drog även Gisela, Göran, Mari m Lille Elias. Så det vart jag & Erica kvar jag drog och köpte lite godis till mig och Jörgen och en matlåda till. Men Jörgen ville inte ha godis. Han ska sluta äta godis och han har slutat snusa och ska bara äta mat och träna hädan efter så jag fick tydligen behålla det själv. Men jag vill inte äta själv så då sket jag i det. Sedan drog Erica och Jag och Jörgen vart själva. Vi gick in på rummet och Jörgen la sig att vila. Han blir ju så trött fort men idag har han varit vaken hela dagen. Sedan så gick vi och jag hjälpte honom att raka sig och duscha. Han tyckte det var skönt att få duscha och sedan så när vi var klara så kom även Erica tillbaka och Jörgen la sig i sängen och han frös och vi bädda med ett extra täcke som han fick på sig så han vart lite varm. Sedan så vart de dags för oss att åka hem och jag kom hem klockan 20:45 i dag. Det vart att ta hand om tvätt och dammsuga när jag kom hem sen har jag bara hundarna kvar.

God natt min älskade prins ses i morgon Love You / Din fru.

 

 

Lördag 25 September 2010

I dag klev jag upp kl 05:30 och jag väckte Erica och vi packa oss i väg mot Åker styckebruk där Erica var med i Distriktslaget de hade turnering och samlingen var 08:00 där borta. Jag har tur som har vänner runt omkring mig som kan hjälpa en kvinna och barn i nöd. Jag fick skjuts av Ingela och Mattias till Åkers ishall. Tusen tack ska ni ha för en underbar dag i Åker styckebruk. Erica spela båda matcherna. Första matchen mötte de Stockholm och förlora 4-1 Erica var lite ringrostig den matchen och lite osäker men hon gjorde många bra räddningar och Stockholm var bättre den matchen Erica fick 18 skott på sig i den matchen sen så var det uppehåll med lunch och grejer sedan så var det dags för nästa match som de vann 2-0 mot södermanland och Erica fick 11 skott på sig den matchen hon gjorde en kanon match där. Det var kul för henne att hålla nollan så nu är pappa jätte stolt och nöjd. Vi har precis kommit hem och ska sticka upp till Min underbara prins på sjukhuset och hälsa på honom. Jag har saknat honom hela dagen.

Skriver mer i kväll när jag kommer hem ha det så bra.
 

Så har jag varit hos min älskling som hade haft en massa besök som vanligt. Han var ganska trött när vi kom. När vi åkte så ringde jag han och berätta att vi var på gång.  Så när vi kom till Akademiska och klev av bussen så var det någon som stod ute på balkongen och vinka till oss. När vi kom upp så satt han i dag rummet och där satt vi ett tag. Jag visa bilder från hockey matchen plus små inspelade frekvenser. Han tyckte det var kul att Erica höll nollan i dag. Han var jätte stolt över henne. Sen så fika vi. Han tog en smörgås med sig ut på balkongen och vi hämta lite luft. När han åt smörgåsen vart han lite sur för den hade gurka på sig och den var sten frusen till is så han la tillbaka smörgåsen i plasten och skulle se om Erica vill ha den på skoj förstås. Sedan så gick han ett varv på avdelningen. Han sa att han hade gått 10 varv idag men det vett jag inte. Sedan så gick vi till hans rum och satt där ett tag och prata, sedan så var det dags att säga god natt. Han vill inte vara kvar där han vill med hem han tjatar om att få komma till 170 på ulleråker där han vill träna upp sina muskler så han kan åka hem. Han förstår nog inte att det bara är därför som han åker till Ulleråker utan han måste träna upp balanse och kroppen. Han har ju yrsel emellan åt och han har ju blödningen som ska läka ordentligt och sådant tar ju tid. Sedan tog vi bussen hem och nu ska jag laga mat och gå med hundarna sen får vi se när det blir och natta kudden.

Ha en skön kväll och Söndag.

 

 

Fredag 24 September 2010

I dag så kom jag till sjukhuset vid 10:00 och när jag kom på morgonen så var vi själva det var mysigt att bara få tid till sig själva lite grann. De har vi inte haft så mycket av då vi är så många som stöttar Jörgen och hans kamp tillbaka. Vi satte oss och så kom Mattias och hälsa på honom.  Jag fråga Jörgen om han ville ha något speciellet då jag hämta med mig egna kläder till honom. Då svara han Mattias vill jag ska komma sa han så jag ringde till honom oh han kom upp en sväng i dag. Sedan var det fullt ös på alla besökare i dag. Så vi fick inte så mycket egen tid. Du kämpar på med att gå. Du gick 4 runder på avdelningen i dag och sedan så gick du mera då du förflytta dig hela tiden. Du jobbar stenhårt med benen för att få igång dem ordentligt. Sedan så fick vi inte gå till ingång 70 eller lämna avdelningen alls utan han fick vistas på avdelningen bara, då han har blödningen i hjärnan och de är lätt att de händer något så att de på NIMA gjorde fel i går som lät oss gå dit. Så vi var på avdelningen hela dagen. Jag och Jörgen spela ett parti vänd tia han fixa det jättebra. Han kom ihåg hur man spela det. Han pratar lite bättre varje dag och allt rullar på så nu när han är så envis så kan de här bli bra. Han var lite deppig då Erica ska i väg i morgon och spela 2 matcher med Distriktslaget i morgon och han vill verkligen följa med dit och titta på henne och stötta henne. Jag ser hur han lider i de tysta. De är skitjobbigt. Han brinner ju för hockeyn och Ericas unika intresse för sporten. Men det som är viktigast nu är att Jörgen kämpar på och blir frisk och vilar upp sig. I dag blir det lite kort inlägg för jag ska gå med hundarna och lägga mig då jag ska upp 05:30 i morgon för vi ska i väg med Erica.

Jörgen min älskade man. Du kämpar på med att få ordning på dina benmuskler så att du ska kunna gå fortare. Du är helt fantastisk. Jag älskar dig så otroligt mycket. Min lilla gubbe.

 

Torsdag 23 september 2010

I dag så ringde min älskade klockan 08:22 och fråga när jag kommer, jag sa att vi kommer mellan 11-12 som vanligt. Sedan så gick jag med hundarna och sen plocka jag ihop och jobba lite. Sen så drog jag och Angelica m Lille Seth. När vi kom upp så satt Jörgen i sin fåtölj. Han berätta att han vägde 76 kg. han vägde ca 87 kg vid olyckstillfället och det syns väldigt mycket att han har gått ner. Sedan så kom Jörgen syster och då sa sköterskan att vi kunde ta med honom till ingång 70 och ta en fika med honom då han hade blivit en vårdpatient och det var dags för flytt upp till en avdelning tills han ska på rehab avdelning 170 i Ulleråker. Jag vart jätte glad över att han skulle få åka till cafeterian och vi överraska Gisela med att han skulle få komma ut från avdelningen. Så vi drog i väg med Jörgen dit och vi prata och hade trevligt. Men hans minne sviktar fortfarande och han är inte som innan olyckan men vad som blir vet vi ju inte än. Men han är skojfrisk och helt underbar och väldigt försiktig av sig. Han vart själv väldigt glad över att få komma ut från avdelningen. Sedan så gick vi tillbaka då tiden rusa iväg. Vi gick ut i friska luften och Jörgen sa att det var länge sedan man fick frisk luft. Ja typ 4 veckor sedan skämta vi om. Sedan så är han väldigt snus sugen just nu. Han har ju inte snusat på 4 veckor heller. Sedan gick vi upp till avdelningen och Jag och Angelica drog. Jag åkte hem och Angelica drog till min lilla syster och de skulle tatuera sig både hon och Sonny.  När jag kom hem så fixa jag nudlar och käka och jobba samtidigt då jag var tvungen att få fram några dokument. Sedan betala in löner och greja Sedan kom Erica hem och åt och packa sin hockey grejer medans jag gick med hundarna, då vi skulle iväg på hockeyträning på kvällen. Vi kom till Jörgen vid 16:30 och de satt och vänta på mig och Erica för de var Gisela, Mike & Göran Sen drog vi ner till cafeterian igen och fika och där satt vi i 2 timmar under tiden kom även min prins föräldrar och Sen tog vi med honom till avdelningen och då vart det fart på alla för att Jörgen skulle få flytta till 4:de våningen upp till en vårdavdelning, för att de kom en akut patient som behövde Jörgens plats på NIMA. Så då stanna vi ett tag till tills han hade fått komma in på sitt nya rum på 4:de våningen. Där hamna han i 2 sal så han delar sal med 1 till. De tog bort någon som låg där inne så Jörgen fick någons plats sedan så när han installerats på sitt rum så var vi tvungna att dra. I dag kändes det vemodigt att lämna min älskade där helt ensam på rummet, ingen att prata med och han är ju van att det händer saker överalltoch nu vart han helt själv. Hmm ja så de kan vara. Man undrar ju vad han gör nu om han sover eller bara längtar hem. Jag såg att han hade telefon på sitt bord och sa att han nog inte har telefon förens i morgon, men när jag kom till ishallen så ringde Jörgens pappa och fråga om Jörgen hade ringt. Nä inte vad jag vet så kolla jag men det hade han inte gjort. Han hade ringt hem till sin pappa, jag fick numret av Bosse så jag kunde ringa upp Jörgen och prata med honom och sa att jag inte vet om han ringer på mannens kostnad så vi skulle kolla upp det i morgon. Så han fick inte ringa mer i dag sa jag.  Sedan så kolla jag på Ericas träning och jag frös som ett djur det är så himla kallt i hallen när man inte har så varma kläder på sig. Sedan så ringde Gisela och fråga när Ericas träning var slut. Den slutar kl 22:00 och de ville komma och kolla. Så de dök upp och jag fråga om de hade lust att skjutsa hem oss och de kunde de. Tack så mycket för skjutsen. Nu kom vi hem 1 timme tidigare. Annars skulle bussen gå 22:43 ner på stan sedan skulle vi byta och ta nästa buss 23:00 och sedan skulle vi vara hemma 23:30, Men nu var vi hemma 22:30 istället. När jag kom innanför dörren så möttes jag av två glada hundar som jag koppla på en gång och gick med dem. Jag ringde min kära mamma som annars sitter uppe halva nätterna, jag tyckte hon kunde prata med mig när jag gick med hundarna. Men då hade hon hoppat in på jobbet och jobba extra. Men hon kunde prata lite i alla fall med mig. Sen kom jag hem och jag satte mig ner och reflektera över dagen och jag är så otroligt stolt över Jörgen som kämpar på så bra som han gör. Fortsätt så här min älskade man så är du snart hemma och får sova i din egen säng, men först rehab så får vi se hur det går. God natt min lilla prins så ses vi i morgon. Jag älskar dig / Din fru.   

Onsdag 22 september

Ja idag så ringde jag på morgonen och skulle fråga om han hade sovit gott i natt, men då sa sköterskan att du kan få prata med honom själv. Jörgen kom i telefonen och jag sa god morgon älskling har du sovit gott i natt då. Och det hade du. Sedan fråga du om vi hade fakturerat huset. Vilket hus menar du? Så kom han inte riktigt på vad de hette som bodde där och jag sa att vi jobbar på företaget så att de ska flyta på och att vi kämpar för det och att han själv skulle kämpa på att blir frisk. Sedan fråga han om sin pappa hade byggt någon balkong, men det visste jag inte heller. Men att jag sa att han kunde fråga sin pappa det senare i dag. Sedan så tala jag om att vi skulle komma runt 11-12 i dag. Det sker saker varje dag. Men nu ska jag göra mig i ordning och vi ska ta oss upp till Jörgen. Jag ska ta med panpizza i dag till honom då han inte gillar maten på sjukhuset, men jag tror att han har fått smakförändringar på smaklökarna i munnen som är kopplat till hjärnan, men det återstår och se. För panpizza vet jag att han har tyckt om. Det är inge favorit så men att han har ätit det förut.

Ha det så gott så höres vi kanske på dan senare.

Ja så har vi varit hos Jörgen och hälsat på. Det var Jag Angelica Erica & Lille Seth som var där på fm och Jörgen var lite piggare i dag och han har nog sovit hela natten han sa det iallafall. Nu tycker jag att han börjar prata lite mera och han skojar lite och myser med sitt barnbarn, men som jag sagt förr så är det långt kvar. Han har blivit remitterad till en rehab avd i ulleråkeråker så att han ska få komma dit och lära sig gå och allt som hör till själva skadan i huvudet. Det är en rehab avd för hjärnskadade. Jörgen är helt fantastisk och han är duktig som kämpar på varje dag och han förflyttar sig själv från säng till fåtöljen som han sitter i på dagarna när han äter och när han vill umgås. Jag själv har börjat att slappna av och inser hur trött och slut jag är men när jjag ser Jörgen så ger det mig kickar av lycka och då vet jag att vi  är på rätt väg. Sen får vi ju se vilka skader detta har orsakat som är svårt att säga idag.
Nu ska jag äta och gå med hundarna. Ha en bra dag.

Tisdag 21 September 2010

Ja jag är så imponerad av Jörgen måste jag säga. Det är 1 vecka 1 dag sedan han vart av med respiratorn och i dag har han varit uppe och gått med gåstol några minuter och han sitter i en fåtölj och äter själv med gaffel och han har blivit av med alla slangar så nu är han inte uppkopplad till maskinerna längre och han pratar bättre än för några dagar sedan men minnet är det si o så med men vi jobbar på de och tar det lite försiktigt då han fort blir trött. I dag hade han rakat huvudet när jag kom till honom, och han var så söt där han låg och sov. Vi väckte honom och tala om att vi var där. Han vart glad. Han ringde mig vid 9:30 men då var jag ute med hundarna och Angelica fick ta de samtalet. Sedan så ringde jag in och fråga hur det var med Jörgen då fick jag prata med honom och han undra när jag kom. Jag måste handla med min syster först. Bra köp cola fick jag till svars. Sedan så drog syrran och jag och handla snabbt. När jag kom hem så ringde Jörgen och undra när jag kommer det tar sådan tid. De hade inte gått så lång tid men han tyckte väl de, Jag berätta att jag köpt cola och att jag stressa på. Så när jag väl kommer så sover lilla gubben min. Han längtar väldigt efter oss och har väl lite långtråkigt där. Men jag vet att han får den vården han behöver där som inte jag kan ge honom än. Han ska iväg till ett rehabställe för hjärnskadade så småning om så får vi se hur länge han behöver vara där. Annars rullar allt på och nu börjar allt spänning släppa i kroppen och jag börjar slappna av mera och då som ofta så kommer baksmällen och som nu jag har ont ihuvudet och jag är otroligt trött och ska gå med hundarna nu och sedan ska jag ligga i säng kl 23:00 i dag hade jag tänkt så att jag inte ligger vaken till 02:00 men det återstår ju och se. Jag kan säga att någonstans så har Jörgen och vi en änglavakt som vakar över oss och den är jag evigt tacksam. 

Måndag 20 september 2010

I natt var det första gången som jag stoppa i öronpropparna och ville verkligen sova ut ordentligt. Men så kommer Erica in 07:30 och säger att jag har telefon och att det var från NIMA. Jag flög upp ur sängen och han tänka att va fan dessa attans öronproppar. Sen han jag tänka vad sjutton har hänt nu då? Jag vart orolig och tog telefonen och svarade. Det var en underskötare som ringde och tala om att någon ville prata med mig. Jag satt som ett frågetecken och undra vad sjutton drömmer jag eller? Så hörde jag för första gången min älskades röst i telefonen på 4 veckor. Min alldeles egen Jörgen ringer hem. Jag fick gåshud och jag vart så tagen. Han fråga om jag skulle komma i dag jag sa att jag kommer varje dag. Han fråga om jag kunde ta med mig Angelica och så fråga han hur de var med Erica, och jag berätta att hon är i skolan i dag och att hon också kommer. Va bra sa han då. Sedan fråga han vilken tid och så berätta jag de och sedan så sa vi hejdå och jag sa att jag älska honom. Jag blir tagen av alla framsteg han gör hela tiden. Jag vet ju hur han kämpar för att få åka hem. Han hade inte sovit i natt heller. Så han lär ju vara trött i dag. Jag är så otroligt lycklig just nu. Jag ska åka till honom sen i dag och hälsa på och vara hos honom så jag kommer nog inte hinna skriva mer förens till kvällen.

Ha en underbar Måndag. 

Ja denna dag har varit lång. Jag och Angelica var upp till Jörgen på fm i dag men det var någon som sov söt när vi kom så vi satte oss i väntrummet och lät han sova. Han hade inte sovit något i natt heller. Vi kom ca 11:00 och vi vänta och vänta men klockan 13:00 bestämde vi oss för att dra hemåt och jag tänkte gå med hundarna lite tidigare så att vi skulle vara uppe vid ca 15:30 så vi drog hem väl hemma så kom min älskade mamma på besök och som jag har längtat efter min mamma. Hon har varit i Turkiet i 3 veckor. Hon drog två dagar före Jörgens olycka och jag ville bara att hon skulle komma hem och var med mig men jag våga inte ringa de tre första dagarna som Jörgen var skadad för jag ville inte förstöra hennes semester, men så vart sorgen för tung och jag ringde då jag tyckte hon hade rätt att veta vad som förse gick här hemma. Hon vart väldigt ledsen och kände sig maktlös när hon var så långt borta. Men jag bad henne att försöka ha roligt ändå. Men visst vart de avtrubbat de förstod jag med. Sedan kom hon äntligen hem med en förkylning som jag inte ville att hon skulle komma med då jag varit sjuk så det räcker, så äntligen idag fick jag kännas mammas goa famn och vi prata och titta på korten på Jörgen så hon skulle få förståelser och få ta del av min sorg och bearbetning om allt som varit. Men nu vänder det och jag ser med värme på hur Jörgen kämpar varje dag och det är framsteg varje dag. När min mamma åkt så gick jag med hundarna och då ringer Angelica alldeles salig då hade Jörgen ringt hem igen och frågat när vi kommer och Angelica förklara att vi hade varit där på dagen men att han sov och vi lät han göra det och han ville veta när vi skulle komma igen. Angelica sa att jag var ute med hundarna och att vi skulle åka när jag kom in.  När jag kom så drog vi på en gång och vi var där 16:00 och Jag var in först för Angelica och Erica drog till ingång 70 och köpte gosedjur till sin pappa. Jörgen min älskade vart så glad av att se oss och han prata och fråga mycket saker och Stämningen var varm och rolig. Han är helt underbar och han försökte lura sin syster med att hon skulle fälla ner långsidan´s räcke så hon gjorde det och då försökte han smita ur sängen. Men hon var snabb och fällde upp den igen. Han ville gå därifrån. Sedan försökte han lura mig om besökstiderna då han fråga när jag kommer i morgon jag sa mellan 11 – 12 då sa han att läkaren hade sagt att besökstiden börjar 10, jag fråga sköterskan när börjar besökstiderna? 11 sa hon. Då titta jag på Jörgen och sa att du bara lurar mig. Då log han och sa att han ville att jag skulle komma tidigare. Han tyckte även att Angelica kunde köra honom i barnvagnen då han får ner rumpan där i i alla fall och han kunde ha Seth i famnen. Han har ju humor i alla fall. Sedan kom vi in på damlaget som hade köpt en tygblomma som han hade fått och han tyckte det var jättefin gest av dem och han sa att tänk att få komma in i omklädningsrummet och bara träffa tjejerna. Han har även fått sina naglar klippta i dag då de vuxit så mycket. Han gör framsteg varje dag och det gör mig så glad. Sedan så sa jag att jag och Erica måste åka lite tidigare då Erica skulle på träning med damlaget och han sa att Erica är duktig och det är de som är meningen att hon ska spela hockey. Hon ska bli proffs sa han. Sedan så kom Gisela, Emelie, Göran, Bosse, & Monica och Jag och Erica drog till ishallen och hon hade hockey träning och den börja klockan 19:45 och höll på till 20:45 sedan duscha Erica och gjorde sig klar. 21:45 gick bussen ner på stan och sedan bytte vi buss till 11:an så vi kom hem innan för dörren klockan 22:30 sedan såå kom jag in då hade Angelica städat och tänt ljus överallt och gjort fint så det var underbart att komma hem. Men jag koppla hundarna på engång och gick med dem. Så 23:00 kom jag in och skrev denna dagbok så nu ska jag slappna av och försöka ta mig i sängen. Jag ringde in vid 21:40 och fråga hur det går för Jörgen och han låg och titta på tv och hade fått 2 insomningstabletter så får vi se om han sover i natt. Jag hoppas det för hans skull.  Nu ska jag ta kvällen.

God natt Jörgen min lilla älskade man sov nu gott så ses vi i morgon. Jag älskar dig av hela mitt hjärta / Din Fru.  

 

 

Söndag 19 september 2010

I dag har Jörgen fått duscha och han var så fin min lilla prins när jag kom upp på fm. Fast jag vart lite ställd redan i går de hade rakat bort Jörgens skägg på hakan. Jag har haft tur att de inte hade rakat bort hans skeppar krans på NIVA så kom han till NIMA och då så var skägget på hakan borta så nu har jag bett dem att inte ta bort mera. För hans skull. Han har haft de i 10 år. Men i dag så var han ganska pigg när jag kom och prata lite mera han ville träffa hundarna. Jag gjorde i ordning ett kort i ram till Jörgen på hundarna som han kan ha på sitt bord där på sjukhuset. Han fick en ram på tjejerna i går också. Sedan så fråga han tex om jag jobba i stan. Jag är din hemmafru sa jag. Sedan så fråga efter barnen i dag och prata om sin bil. Han hade dock lyckats dra ur sonden själv i dag, men det var ingen katastrof då han åt lite mat i går reda så han får mat nu. Sedan är han tokig i cola just nu. Han tjatar om sitt snus men de får han inte göra, så han kan lika gärna sluta nu. Sedan var han inte lika orolig i dag som igår men tacka för det när han har kämpat 1 dygn med att ta sig ur sängen för att ta sig hem. I dag så var det en sak han behövde hjälp med och sköterskan hade inte tid och till slut ropa han på en undersköterska som var kille så ropa han – tjena grabben. Men han hörde inte Jörgen så jag gick fram till han och bad om hjälp och han fick hjälp av honom. Så saker händer varje dag och jag blir så glad när jag åker hem och ser över dagen som gått. Jörgens bror var där i dag och Jörgen sa till Göran -din tjej. Då fråga jag Jörgen om han visste vad hon hette och efter en liten stund så sa Jörgen Marie och det heter hon. Så bara man ger honom tid att tänka så kommer saker och ting efter ett tag. Man måste ge honom tid. Även Jörgens syster var upp och hon och jag satt med honom så gick jag ner och rökte så kom jag tillbaka då fråga hon mig om Erica var förkyld ja sa jag de är hon så hon kan inte komma upp just nu sa jag. Då sa hon att Jörgen hade sagt de till henne. Så han kom ihåg att jag hade sagt de. Sedan så blir han helt slut så vid 19:00 sov han så då drog Jag och Angelica hem. Jag var hem en sväng på dagen och gick med hundarna som vanligt och självklart så börja det att regna när jag gick. Tyckte det var skit i går när man var ute i spöregnet. Annars går det bara framåt.

Jörgen du är så otroligt tapper och kämpar på varje dag. Jag älskar dig / Din Fru

 

Lördag 18 September 2010

I dag vakna jag kl 08:15 och låg kvar i sängen och fundera lite och summera veckan som har gått. Vilka framsteg min älskade gjort denna vecka. Men bara för att han gör dessa små framsteg så är det så att de som hemskt gärna vill komma upp till Jörgen och hälsa på får tyvärr vänta på att få komma. Jag vill med detta inlägg berätta lite om hur han är, för att ni ska förstå varför.

Jörgen är vaken men han är just nu inte den Jörgen som alla känner. Han är fortfarande inte medveten om saker och ting. Han blir väldigt trött fort och han känner inte igen alla. Han vet vilka vi närmaste är något så när nu. Men han vet inte om att han har råkat ut för en olycka. Han vet inte att han ligger på sjukhus. Han är väldigt orolig av sig och sover dåligt just nu. Om ni tänker er ett pussel som ni byggt upp under er livstid och så faller alla bitar isär så kam man nog säga att Jörgens liv blev i samband med olyckan. Nu ska vi kämpa på för att bygga upp detta pussel från början till slut och det kommer att ta tid. Tänk er själva att vakna upp och vara så vilsen i sig själv och alla tankar om vad som händer och varför. Ni får absolut inte ta illa upp om att ni inte får komma än utan jag vill att ni tänker er, hur skulle ni själva vela ha det om ni själva låg där och inte vet vart ni är eller vad som händer. Jag kommer att säga till den dagen han är så pass att han orkar med besök av er som är hans vänner, men just nu går det inte.

Jag är ganska medveten om att jag kommer att få det jobbigt en tid framöver. Men jag kommer göra allt jag kan för min älskade Jörgen. Men jag ska vara mamma och matte också. Så det blir ett tufft schema men det måste gå. Jag vet att alla ställer upp och hjälper till men att vara mamma, matte & Livskamrat det är något som jag själv måste vara.  Ursäkta att tankarna far i väg lite nu. Men de kan jag inte rå för.

Jag har i dag ringt in till NIMA och frågat hur just natten har varit för Jörgen och den har varit orolig och han har varit vaken mesta delen av natten. Jag ringde även in i natt och då hade de fått ge honom lugnande så att han skulle sova men de gav inte så mycket sömn i alla fall. Jag tror att han samtidigt är lite orolig för att han har bytt avdelning men att de inte är all oro såklart. Jag ska åka upp till honom på fm så får vi se hur det är med honom. Han sov lite på morgonen i dag i alla fall.

Idag när jag kom upp så var Jörgen på väg ur sängen han vill inte ligga i sängen han var väldigt orolig och kämpa på att få komma ur sin säng. Men jag satte mig ner vid honom och försökte lugna honom men det gick inte så bra. Han ville gå ut med hundarna och jag sa att jag hade varit ute med dem redan. Sedan så kom Jörgens syster och vi satt där och prata lite med Jörgen sen gick hon och jag var kvar. Göran kika också upp och hälsa på Jörgen. Sedan så drog han också. Jag satt kvar en stund och sedan var det dags att röra sig hemåt och gå med hundarna igen. Det spöregna ute så jag kom hem bytte kläder och stoppa dem i torktumlaren och satte på mig torra kläder och regnkläder plus regnkläder på hundarna så drog jag i väg ut. När jag kom hem så var mina kläder torra i torktumlaren och jag bytte och torka hundar och så drog Jag och Angelica m lille Seth till Jörgen. När vi kom så hade Jörgen fått en tv att titta på då han kanske lugnar ner sig om han har nått att titta på. Men när vi kom så var han inte så intresserad av att titta på tv. Hans uppdrag är att ta sig ur sängen. Han jobbar väldigt hårt på att komma ur den. Han ska hem osv. Han fick lite Lasange i dag och det var gott. Vi tog även bort bandaget på hans friska hand så han kanske skulle lugna ner sig då han ligger och kämpar med att få bort bandaget. Han har bandage på sin friska hand för att inte dra ut sonden ur näsan för det är ett helvete och få tillbaka den. Han pillar på allt med den handen som tex slangar och den gipsade handen så han har fullt upp kan man säga. Sedan så går det som sagt sakta framåt. De jobbiga är väl att han sover dåligt. Han skulle behöva sova mera. Annars så har vi haft lite roligt med hans kommentarer i dag han säger saker som vi lyssnar på och försöker att pussla ihop och se vart i tiden han är. Jag vet inte om han är här där vi bor nu eller om han tror att vi bor kvar i huset. Jag har ingen anning, men det visar sig.

Jag fick en fråga i dag och det är hur jag känner mig när jag ser Jörgen nu efter olyckan hur han är just nu.  För det första så älskar jag den mannen så otroligt mycket, vi har levt tillsammans nu i snart 18 år. Vi har känt varandra i 23 år. Mina känslor till Jörgen är överväldigande, jag är så otroligt tacksam att han finns kvar hos oss och är i livet. Sen att vi har lång väg framför oss de vet jag och jag kommer göra allt i min makt för att han ska få det bästa och inget annat. Jag måste vara den starka i de här och vara hans trygghet. Självklart är jag jätteledsen för att detta har hänt min underbara fina Jörgen. Men nu har detta hänt och livet har vänts upp och ner och vi tar en dag i sänder. Ibland bryter även jag ihop och stor gråter och låter mig få göra de. Sedan reser jag mig upp och går vidare och tänker att alla positiva saker som sker tar jag med mig i hjärtat och försöker behålla de och vara glad och tacksam för de vi har. Han kommer att få flytta så småning om till en Rehab avdelning och vad som händer och sker där får vi ta då. Nu gläds jag åt de små små positiva sakerna som händer och jag känner att jag mår bra då.

Nä nu ska jag ta kvällen

         

 

Fredag 17 september 2010

God morgon alla morgon pigga och glada människor. I dag så har jag ringt in till sjukhuset på morgonen för att höra om natten varit lugn. Han har varit lite orolig i natt, men de kan man väl förstå också. Han kanske känner av snusabstinensen vad vet jag. Han har ju legat i 3 v  på sjukhuset och nu fått vaknat upp och bad mig köpa snus igår då gör det ju sig påmind nu att han vill ha snus. Plus alla andra abstinensbesvär som uppkommer efter alla mediciner som han fått de senaste 3 veckorna. Men jag tror också oron beror på att han inte riktigt vet var han är och att han bara vill hem. Han vet ju inte varför han ligger där han ligger. Nu har han ju kommit så långt att han vet vilka vi är och vad han själv heter. Men att allt ska falla på plats tar nog sin lilla tid.

På återseende.

Nu har jag varit hos min älskade Jörgen och han har nu fått byta avdelning från NIVA till NIMA och han har sonden kvar. NIVA står för Neurointensivvårdsavdelning och NIMA står för Neurointermediärvårdsavdelning. Besökstiderna är annorlunda där. Där kan man vara mera med sin käresta lite mera. I dag så kund Jörgen sitt personnummer och vilket år det var. Han ville även att jag skulle köpa cola till honom. Han fråga om jag hade plånboken med mig. Så cola får de bli sen när jag kommer tillbaka. Han var riktigt trött när vi kom och vid 13:30 så gick vi istället Besökstiderna är 11-14 & 15-19:30. Så nu blir det mera sjukhus. Angelica & Sonny m Lille Seth kom upp också och Sonny träffa Jörgen idag och Sonny tyckte det vart jobbigt, så han gick ut. Sonny vart nog väldigt tagen han har ju inte träffat Jörgen Vaken än eftersom Sonny har varit sjuk. Angelica & Jag har ju varit där ganska mycket så för oss är det bara skönt att få se framstegen han gör. Annars rullar allt på som vanligt här hemma mycket och göra och ingen som har lust att göra något men det måste ju hållas efter. I går gjorde jag i ordning ett fotografi på min älskade Jörgen och ställde på mitt nattduksbord så jag ser han innan jag ska sova. Ibland är det svårt att sova för man saknar sitt livs kärlek varje kväll man ska krypa ner under täcket. Man har ju liksom ingen att konferera med just nu förutom hundarna men de har lessnat på mig för länge sedan. De är dom som sover med öronproppar nu för tiden och inte jag. Äh skämt o sido. Skittråkigt är det i alla fall att sova. Men man måste för att orka. Nu ska jag käka lunch och gå med hundarna sedan ska jag ta bussen till min älskling och se om han har sovit något när jag varit borta.

Ja så har jag varit på kvällspasset hos Jörgen min underbaraste man. Jörgens mamma, pappa, Gisela, Johanna,  Göran, Jag, Angelica & Lille Seth var där idag. Erica var sjuk så hon fick inte komma upp. Men Göran och Jag gick in och Jörgen var på mig på en gång och sa cola, coca-cola. Ja hej på dig med sa jag då. Jag hällde upp cola i en plastmugg och så fick jag en pinne med något svampliknande grej på som jag fick doppa i colan och han fick suga på svampen. Sedan så var han ganska pigg och försökte prata med oss men allt förstår man inte. Han hade frågat efter sina föräldrar och han hade bett om en öl för han kör inte bil. Jag visa han Tjabo på armen min som jag har tatuerat och jag fråga om han kände igen Tjabo. Då sa han att vi måste gå ut med dem och försökte ta sig upp ur sängen. Han fråga efter Göran och sedan Gisela och även Erica. Så som jag säger så händer det små saker varje dag. Varje dag är en ny spännande dag.

Min älskade Jörgen jag saknar dig så här hemma, men jag vet att en dag så kommer du att komma hem och jag längtar till dess. Nu ska vi kämpa oss igenom detta och jag står vid din sida hela vägen. Dig finns det inte många av och det är därför jag älskar dig och du är min trygghet så nu vill jag vara din trygghet och finnas för dig.  Så som du alltid har funnits för mig. Jag älskar dig / Din fru  

 

Torsdag 16 September 2010

Kom i säng något så där bra i går typ 01:00 släckte jag lampan och var riktigt trött jag höll på att somna i från penna och block man såg några en staka kråkfötter på papperet till slut då släckte jag lampan. Jag ringde in sent på kvällen i går för att kolla att allt var lugnt och de sa att han var lugn och att försöker prata lite grann de dom hade hört var att han ville ha tandkräm. wow tänker ju jag då för då måste han ju ha upptäckt att det smakar skit i munnen ;-) Konstigt när man inte har fått borsta tänderna ordentligt på 3 veckor. Visst sköter dom om de på sjukhuset men hur bra blir det när man ligger på sjukhust i respirator och nedsövd då? Så nu vill han ha tandkräm min älskade man. Framstegen tycker jag går bra och med tanke på att han blev av med respiratorn i Måndags och han har hela kroppen full av mediciner som ska ur kroppen så är detta fantastiskt.

Ska jobba lite innan jag ska dra i väg till Jörgen på fm passet. I dag har Erica träning så får se om hon ska på den eller om hon kommer med upp till sin pappa. Om hon kommer på fm så tycker jag att hon kan åka och träna på kvällen. Men hon får avgöra själv.

Ja så har jag varit hos Jörgen idag och idag har det varit både roligt och jobbigt. Jag var upp själv till Jörgen idag på fm då Angelica hade ett möte kl 13:00 jag kom upp 12:30 och fick komma in på en gång. De berätta att Jörgen hade fått komma upp på toa med rullstol, Han hade fått 1 dl blåbärsdryck jag såg på hans skjorta att det var blåbärs fläckar där på. Sedan satt jag hos honom och han sov så gott så jag ville inte väcka honom utan jag satt där bara. Sedan vakna han till och böka runt i sängen och ville komma ur sängen men det fick han inte. Så här fick man kämpa och hålla kvar han i sängen Han behövde lite omsorg av sköterskorna. Så jag gick i väg och käka lite lunch och så mötte jag upp Erica och vi gick till Jörgen igen och vi var där och han böka fortfarande om att han ville ur sängen sen sa han Köpa.  Vad ska jag köpa?  Fråga jag honom, och då sa han snus. Sedan sa han köpa igen och vad ska jag köpa mera? Bil sa han och jag tror han menar godisbilar.

 Sen så drog jag och Erica hem och jag gick med hundarna och sen så åkte vi allesammans upp till Jörgen.  Det var jag , Angelica, Erica och Lille Seth. Vi var där ca 16:30 och Göran satt där och vänta på att få komma in. Göran gick själv in en stund och prata med honom. Han kom ut och berätta att Jörgen visste vem han var. Det var roligt. Sedan gick jag och Angelica in och hälsa på och han ville fortfarande ur sängen och de får han ju inte så man fick lägga tillbaka hans ben osv. Men till slut blir han arg på mig. Sedan sticker Erica in huvudet och Jörgen får syn på henne och lyser upp som en sol när han ser henne och han sträcker fram sitt gipsade arm mot henne och jag bestämmer att jag skulle gå ut och att Erica fick stanna med sin pappa. Så hon har längtat efter att han ska känna igen henne och hon vart så varm i hjärtat i dag. Jörgen visste även vad jag hette och Angelica.  Jörgens mamma och pappa, kom upp också och hälsa på och de hade frågat samma sak om han visste vilka de var och han sa Bosse och sedan Monica och de hade även frågat hur gammal han var och han svara 37, men han är ju faktiskt fyllda 38 men det var inte illa med 37 heller. Det är stora framsteg här, han är med ibland och vissa saker förstår han inte riktigt än men som jag sagt så får man ta en dag i sänder. I dag har varit en rolig och glad dag och de bär jag med mig resten av kvällen. De jobbiga är att han vill upp ur sängen och åka hem och man måste tvinga ner honom i sängen hela tiden. Han blir arg och blänger på mig, men då får han göra de.
 Vi har ialla fall pussats några gånger idag min lilla prins och jag.

Ha en skön kväll allihopa.

 

Onsdag 15 September 2010

I dag så klev jag upp 08:00 det var gestapo (Tjabo) som stog och pep i mitt sovrum i dag och det var bara att kliva upp och kila ut och rasta hundarna jag fick min misstanke bekräftad om att någon var dålig i magen idag. Så kom jag hem efter en halvlång promenad så han skulle kunna göra av sig ordentligt innan vi gick in och väl hemma så faktiskt så kolla jag lite på inspelade program ooch sedan var det dags att gå en snabbrunda och kolla om han behövde göra toa innan vi drog till Sjukhuset på fm.

När vi kom dit fick vi vänta en hel timme innan vi fick komma in och Jörgen fick besöka av Ingela och Mattias sedan var det jag och Angelica med lilla Seth. Först in var jag & Angelica och vi kom in då låg han och sov och vakna till lite när vi var där, Nu var det full aktivitet i Jörgens sal de var 4 stycken som ligger tillsammans nu. Jag och Angelica sa godmorgon och han var riktigt trött idag när vi kom och jag fråga om han hade fått lugnande innan vi kom men vi fick inga svar och så gick jag ut och Ingela gick in för första gången in till Jörgen. Hon var där en kort stund och kom ut och sa att han hade tittat upp och sträckt ut sin hand mot henne och han var glad och se henne, sedan var Mattias in och Han fråga Jörgen om han kom i håg att Mattias var där i går och han nicka. Sedan kom Mattias också ut och vi sa hejdå och jag gick in till Jörgen och Angelica som var där hela tiden. Vi prata med Jörgen och han ville ha en Puss så i dag fick jag min första riktiga puss på munnen. Sedan när vi hade varit där i ca 3-5 min så kom det en sköterska och sa att vi måste gå ut då de skulle röntga en annan patient så det var bara att gå ut igen.

Sammanlagt den tiden som vi fick besöka i dag var 15 min. Det känns lite jobbigt att bara få 15 min av besökstiden som är 2½ timme lång egentligen. Men så är det. Jag beslöt att åka hem 14:00 eftersom besökstiden ändå tog slut 14:30 så jag tog bussen hem gick med hundarna och sedan byte tvätt i maskinen och så drog jag ner på stan och var tvungen att åka till Darkwell och Legitimera mig så att Angelica kunde gå dit och pierca tungan senare på dagen. Jag träffa Sanna en hockey tjej som hade en sak till Jörgen som jag skulle få lämna till honom. Hon hade hoppats på att få träffa Jörgen, men just nu är det bara vi närmaste som får det då han inte är riktigt medveten om vad som händer, så när han är bättre så kommer han säkert vela träffa er. Men det kan ta tid och de måste vi ge honom. Sedan så träffa jag Angelica på stan och jag fick lite lågt blodsocker genom att jag äter alldeles för dåligt just nu. Jag vägde innan olyckan 64-63 kg nu väger jag 59kg. Så jag beslöt att käka sen lunch med Angelica och sedan stack jag upp till Jörgen igen.

När jag kom upp så var Gisela & Mike där och jag skicka in de först då de brukar vara där en stund bara. Sen kom Mike ut och sa att Gisela hade fått kramar, När jag kom in så hälsa jag på Jörgen och han var lite anti redan från början och vifta bort mig, sedan Gick Gisela och Mike och jag var där själv med Jörgen och så kom han på en ide och det var att han skulle åka hem så de körde han med hela kvällen att han skulle upp ur sängen men kroppen är för tung och han la över benet på sängskyddet och skulle ur och jag la tilbaka de hela tiden till slut vart han arg på mig men det bjuder jag på. Han sa hem och upp i dag så han ville nog verkligen följa med hem, men han får nog lov att vänta ett tag på det. Jag ser detta som positivt då han visar lite envishet. Sedan så kom även Bosse och Monica upp och han sa även hem och upp till dem. sen kom Angelica, Erica & Göran så vi var in i omgångar. Sedan var det dags att åka hem och visst gör det ont i hjärtat när man måste lämna honom kvar. Men han behöver vård så är det bara. Nä nu ska jag kolla tv och sen ut med hundarna.  

Tisdag 14 September 2010

I dag klev jag upp 09:45 och jag och Angelica gjorde oss i ordning och skulle åka till sjukhuset. först var jag ut med hundarna ganska länge eftersom vi skulle få träffa läkare vid ca 15:00 och få lite uppdateringar. Vi kom till sjukhuset vid 12:30 och jag och Angelica o Lilla Seth. Vi mötte Mattias där som ville komma och hälsa på Jörge och vi fick komma in på en gång och när vi kom in där så såg jag att han hade blivit av med tryckmätaren i dag och mössan som bara klia. Så nu satt det en snygg kompress på tryckmätsområdet. Jag och Mattias gick fram och hälsa Jörgen godmorgon och han var känslosam och ville kramas när jag kom och jag berätta att Mattias var med och jag tror att han vart glad. Sedan vände han sig mot mig och ville ha kramar och jag la ner mitt huvud mot hans och han la om sin arm runt mig och sa så magiska ord till mig att jag smälte. Jag älskar dig klämmer han fram i hes ton och jag sa att jag älskar dig också.  Jag titta upp på Mattias som stod med tårar i ögonen och jag vart väldigt rörd av allt så jag visste inte vad jag skulle säga. Jag vart överraskad och alla känslor var svindlande. Han var otroligt go. Sedan så gick vi ut en stund och Mattias åkte till Jobbet. Jag och Angelica gick till ingång 70 och intog lite lunch. Sen gick vi tillbaka till Jörgen, Jörgens mamma hade kommit och gått in till Jörgen och hälsat på. Sen gick jag och Angelica in och han var lite trött då och höll på att somna så jörgens mamma var in och sa att de ses imorgon och vi invänta läakren och han kom och vi satte oss i ett rum och fråga lite frågor och som de ser ut i dag så är blödningarna på väg tillbaka men att sådant alltid tar tid sedan blir de ju rehab på allt detta och vad gäller framtida men så kan de inte säga någonting om det i nu läget utan de får vi avvakta och se.

Sen så var vi kvar tills kvällspasset börja och Jörgen var riktigt trött då och reagera inte så värst mycket på oss som var där utan han titta upp emellan åt. Erica kom upp och hälsa på hon med så alla vi var inne hos Jörgen och Angelica visa upp Seth för Jörgen och Jörgen sa Seth 2 gånger och sträckte upp handen mot honom och rörde hans arm lite sen var det inte mycket mer han orka så vi packa oss hemmåt och vi möter hans bror som kom när vi skulle gå hem. Jag berätta lite om vad som hänt under kvällen. Jag upptäckte en svullan på Jörgens insida av de högra benets knäveck och berätta de för sköterskorna och de skulle kalla på läkare och titta på det och eventuellt ultra ljuda de och se om han har fått någon blodpropp i benet. Så jag vet inte vad som händer just nu utan jag får ringa in lite senare och fråga. Vi kom hem och jag koppla hundarna och drog i väg på promenad och sedan så bad jag Angelica att plocka i disken så kunde jag börja med maten och när jag kom in så hade de gjort disken och även börjat med maten Tack för det. 

Nu ska jag hoppa i duschen och sen ska jag gå en omgåmgg till med hundarna.

På återseende.     

Måndagen 13 September 2010

God morgon på er här försov jag mig i morse. Jag hade glömt ställt klockan. Jag brukar ställa klockan och höra att Erica kommer upp i tid. Men idag vakna jag av att Angelica sa åt Erica att kliva upp klockan var 7:44. Så jag vet inte om Erica kom i tid till skolan idag. Igår kväll sent så ringde jag in till Jörgen och det var Gerd som jobba i natt. Allt var lugnt och han sov han hade 37,9 i temp om jag tänker efter så har han alltid lägre temp när jag ska sova. Visst feber har han men att på dagen kan den vara ganska hög sedan inför natten så har de sjunkigt så jag har kunnat sova utan att ligga och grubbla på det. 

Jag ska åka upp till Jörgen idag på fm så får vi se vad de har sakt på ronden, som jag sagt tidigare säkert så är det inte någon ide att ringa in på morgonen och fråga för de har fullt upp på morgonen.

Nu ska jag göra mig i ordning och gå med hundarna.

Klockan 16:45

Nu blir det en snabb rapport då jag ska sticka till min älskade.

De har tagit bort respiratorn i dag och han är vaken men inte riktigt med i huvudet om man säger så. Jag och Angelica var in och han kände direkt igen mig och han såg Angelica och han kände igen henne. Han log bakom masken som förser honom med syre. Sedan gick vi iväg en sväng och kom tillbaka och han viftar med armarna okontrollerat och rör sig väldigt mycke i sängen. Han log när vi kom tillbaka och en sköterska var fram och byte ett plåster då såg angelica genom masken att han sa fan fan. Sedan så fick vi vara själva och han skicka oss pussmunnar och ville ha kramar. Jag pussa han i pannan och en liten smygpuss på masken sedan så stod vi där och jag skämta och fråga om sköterskorna också får pussmunnar men då log han bara. Så det tror jag inte. Detta är ett jättekänsligt läge i min lilla kropp. Jag kan säga att jag känner fjärilar i magen och känner mig nykär och jag vill bara vara där och finnas och gosa med min älskade man. Jag ska dit nu så jag får återkomma i kväll.

Kram från världens lyckligaste Sarah.

Hej igen nu har jag just kommit hem från Akademiska Sjukhuset och jag, Angelica & Erica har varit på Niva hos Jörgen. Nu var det lite tröttare Jörgen som var vaken, han kämpar jätte mycket med kroppen och rör på sig hela tiden. Han kan ha abstinens från alla läkemedel som han har fått och han är stressad och förvirrad. Jag kom upp med Erica och hon hälsa på sin älskade pappa och prata med honom men jag vet inte om han registrera att vi var där. Jag tror de men det var tydligare på fm idag. Men nu gäller de att han får lite lugn o ro så han kan vila. Han kämpar emot de lugnande han får. Jag var även med in med Angelica. Vi tyckte att han var tröttare nu på em. Men det är väl inte så konstigt. Sen så var det dags att åka hem och vi var in en omgång till och sa att vi ses i morgon och att vi skulle hem o gå med hundarna.

Sen dags för maten. På återseende.

Söndag 12 September 2010

Hejsan allihopa i dag är det en jobbig dag måste jag erkänna och det är normal reaktion. Jag har inte haft någon skrivar lust i dag över huvudtaget men jag känner att jag måste skriva om läget i alla fall. Jörgen Har fått en bra sov dos och kan vila ordentligt utan att han vaknar stup i kvarten och river i grejerna. Som alla vet så har jag varit sjuk och hemma i 6 dagar från Jörgen då de andra har hunnit uppleva Jörgen på ett annat plan lite grann. Jag kommer upp och de har möblerat om grejer på honom som sonden sitter nu i näsan i stället för via munnen. Han har ju nämligen dragit ut hela respiratorn de har fått förankrat hans arm i sängen för att han river i tuben så fort han vaknar, sedan så är infektions värdena på väg upp igen då jag fick veta att man tagit bort antibiotikan tidigare han hade 40 i infektion och nu har han 100 igen så nu fick han tillbaka antibiotikan så det var ju ett bakslag lite grann. Jag är ju lite rädd att han ska åka på ny lunginflammation nu när han själv dragit ur den andra och så men de har tagit nya odlingar så om 3 dagar ca får man svar på det.  Tempen låg på fm på 38,5 och på em 38,0 han svettas väldigt mycket och de får byta lakan. Han kämpar på min älskling. Nä idag får det lov att vara så här kort. Om ni viste hur mycket energi de här tar ur en så skulle ni förstå hur slut jag är redann och kl är bara 19:56.

Ha en bra kväll på er.

 

Lördag 11 September 2010

God morgon

Jag vakna av att jag fick ett sms kl 05:30 och där var det en grattis hälsning kl 05:30? Vem sjutton är vaken så tidigt en Lördags morgon? Jo Ramona min Halv mor som jag har ett långt förflutet med sedan jag var 13 år. Jag svara och tacka och somna om och vakna sedan kl 09:30 och låg och vänta på att någon skulle kika för de hade stängt min dörr så jag trodde de var på gång in till mig. Men efter ett tag klev jag upp och så lukta de nybakat och Angelica stod och baka sockerkaka. Hon sa att hon hoppas det fungerar för vi hade inge mjöl hemma så hon hade tagit potatismjöl. Jag börja skratta och jag undra vad detta skulle bli. Men tro det eller ej det fungera fast den vart väldigt smulig. Jag fick hårtofsar, ljuslyktor och ett smycke skrin av Erica som hon gjort på slöjden. Sedan fick jag ett halsband med ett stort hjärta på, en blus, och ett hjärtformad ram med en bild på mig och Jörgen där vi pussas. Det var så fint. Sedan fika vi och de gick  och äta sockerkakan. Sedan så prata jag med min syster i telefon en stund.

 Ska snart ringa in till NIVA och kolla hur de ser ut med dig min älskade. Puss så länge måste gå med hundarna nu. Tjabo piper och vill ut.

På promenaden så ringde jag till NIVA och prata med Carolin sköterska och hon berätta att de har dilemma med att Jörgen inte vill sova, han vaknar hela tiden och vill komma åt tuben i halsen och ta bort den. De ser jag som positivt att han ändå är medveten om att något stör honom i halsen. Men nu skulle de försöka ge lite mer morfin och annars får de ge något extra att sova på. Så får vi se om han lugnar ner dig. Tempen går upp och ner 38,7 var de idag när jag ringde in. Annars var det som vanligt.

Återkommer senare.

Sedan så städa Angelica och gjorde fint här hemma medans Erica drog i väg med kompisar ner på stan. De är kulturnatten och tjejerna ville gå på Grand. Angelica berätta att vi skulle få besök av Gert och Sofi Sonny´s Mormor & Morfar kom och gratta mig de hälsa så mycket från Sonny´s mamma och styvpappa som är i spanien. Sedan så drog de och Angelica fråga om de fick åka till min lilla syster i kväll, och visst får ni de sa jag. Sedan fick hon dåligt samvete och jag sa då att men åk inte då men hon ville ju det, så då sa jag att det gör ingenting att ni åker så åk ni. Jag vet ju att hon ville de. Jag själv såg bara chansen att få vara helt ensam och njuta och bara få vara för mig själv. Jag fick för mig att åka ner på stan och sätta mig på en restaurang och käka en köttbit så sagt och gjort så skulle jag åka. Jörgens syrra kom förbi och vi fixa papper fort. Så fick hon höra att jag skulle ner på stan själv så  tyckte hon jag kunde gå med henne och andra men jag tacka nej och sa att jag vill vara själv. Men tacka för omtanken. Sedan drog jag tillsammans med Angelica och Sonny ner mot stan. När jag kom ner så satte jag mig på vårt ställe på Villa Romana och beställde min brochetta och sedan en oxfile och njöt av maten jag drack 2 cola också och sedan gick jag mot Akademiska och var på apoteket och hämta ut medicin mot astman. På vägen in kommer helikopter ovanför huvudet och jag tycker de är obehagligt eftersom de kan lossna grejer eller de kan störta. Jag vet inte varför jag känner så. För mycket filmer kanske. Jag ringde i samma veva och skulle höra hur de var med gubben min men sköterskan kunde inte prata då hon skulle ta emot en ny patient till NIVA så det var den som kom i helikoptern fick jag reda på av Jörgens bror sedan, för han var där då och de fick inte komma in till Jörgen för de höll på med den nya så den nya ligger inne hos Jörgen. Sen så bar de av in till Apoteket och sedan hem. Väl hemma koppla jag hundarna och drog i väg eftersom jag skulle få besök. Jag fick tag på en undersköterska när jag gick m hundarna och hon fick berätta att han var som vanligt och att han hade varit besvärlig så de hade fått sätta fast hans händer för av någon anledning så hade han dragit bort respiratorn själv idag så de fick låsa fast han händer. Jag vet inte hur mycket av respiratorn han hade fått ut, men han hade fått tag på den idag. Sedan när jag kom hem så kom Carro & Cindy hit och umgicks med mig vi satt och prata och Cindy pratar bara engelska då hon är från USA tror jag eller Canada.

Så nu har de gått och jag har gått med hundarna för natten och ska väl invänta Erica och sen är det god natt.
 
Fick tag på sjuksköterskan Gerd kl 01:30 och hon bekräfta att han hade lyckats dragit ut hela slangen till respiratorn idag. Så de hade knutit hans händer löst så han kan röra sig men han når inte ända upp till tuben.  Han har temp sa hon men inte hur mycket. Sedan verka han ganska pigg och rörlig. Så vi får väl se i morgon hur de är då. Jag ska åka till honom imorgon och hälsa på. Men nu ska jag sova.
God natt      

 

2010-09-10

God morgon allihopa!

Ber om ursäkt för sent inlägg idag, men så är det när man sover för länge och vaknar med att Jörgen´s mamma ringer och väcker mig kl 10:00 och jag undra när Angelica kom in med telefon vem sjutton är det som stör mig mitt i natten. En stressad monica ville att jag skulle kliva upp och jobba, hmm vilken lust jag hade med de så tidigt tyckte jag tills jag kika på klockan och insåg att kl var 10:00. Jag trodde typ kl var 7 på morgonen. Så lite generad sa ja till henne att jag ska kliva upp omgående. Inte för att hon brydde sig att jag sov ut utan snarare tvärt om. Men jag har saker jag måste göra idag. Väl uppe så ringde de och jag jobba och tiden rusa i väg så ringde jag till NIVA för att höra hur allt stod till och hur natten har varit. Som de senaste dagarna så har de ju gått framåt förutom igår då vi baka 1 steg men inge som gör mig något men så idag berätta Erica sköterska att Jörgen´s infektionsvärden går neråt, prover de tagit på väg neråt, tempen 37,7 ja äntligen har han inte haft temp över 38 på hela natten och gissa om jag vart glad. Sedan kommer vi till Skalan där de idag för första gången sedan han kom in hade en 2 a han hade tittat på läkaren och givit ögon kontakt i dag men att han greppa inte riktigt på uppmaning och negodilen ja sa då att man kan säga 2-3 då. Ja sa hon men att de har skrivit en 2 a. Sedan berätta hon att narkosläkaren ska komma ner och kika på Jörgen för att bedöma om han ska tas ur respiratorn igen eller om den ska vara kvar över helgen. Men först skulle de göra lungröntgen för att titta på lungorna. Det var ju de som avgjorde i går att han fick tillbaka den efter ett dygn utan respirator. Sedan så sa vi att vi skulle höras av vid 14:30 så skulle jag få veta hur de blev. Sedan satt de två hundar här och börja känna sig nödiga så jag drog i väg med dem och Angelica, Sonny och lille Seth drog ner på stan och ska köpa present till världens bästa mamma för i morgon fyller jag år.

Jag själv åker inte upp till Jörgen idag heller då jag inte är helt okej, det är skitjobbigt att vara ifrån honom, men jag gör det för hans skull så han inte blir sjuk.

Jag får återkomma senare hur de blir till eftermiddagens rapport.

 

Har just pratat med NIVA och Jörgen vart kvar i respirator så får vi se under helgen som kommer vad som händer. Han blir bättre och bättre för varje dag som går. Det är små små framsteg som går åt rätt håll. Tyvärr hade dock tempen stigit i dag till 38,7 men antagligen för att han vaknar till och från och blir stressad. Så vi får väl se. Lungröntgen visa att det var på tillbaka gång i lungorna så några dagar till så. Sedan så har jag jobbat hela dagen och fått undan ganska mycket så att jag kan slappna av lite mer när det är dags att kunna få vara hos min älskade. Jag känner mig lite sjuk fortfarande så jag avvaktar lite till. Vill inte kasta mig upp för tidigt så att man smittar han nu när allt är så känsligt.
Sen ringer nog Jörgens bror och rapporterar till mig efter sitt besök.


Har pratat som hastigast med Jörgens bror och han tyckte att Jörgen var mer harmonisk i dag men det är väl för att han är nedsövd men annars rullar de på. Jag har nu gjort färdigt Jörgens pärm som han ska få när han orkar det  vart lite material i alla fall. Den är inte klar men att här

 

Sedan slappa vi här hemma resten av kvällen det blir en signal in till NIVA när jag ska somna så jag kan sova gott.

Jörgen vi saknar dig så de är så tomt och barnen saknar dig otroligt mycket.

Jag älskar dig / Din fru

 

Torsdag 9 September 2010

2010-09-09

God morgon allihopa i dag så har jag pratat med sjuksköterskan som har hand om Jörgen och han har fått lagts i respiratorn igen och han är nedsövd, de Lungröntga han i natt då han hade det kämpigt och han har fortfarande lunginflammation och tempen låg nu på 38,3. Han kommer att ligga i respiratorn hela helgen så får vi se hur de går i nästa vecka, jag ser inte detta som något bakslag utan en del i förloppet, sjuksköterskan talade om för oss i går att de kan hända att man får återgå till respiratorn om det är för tidigt för att ta bort den.

Jag kommer inte att åka upp i dag heller då jag har tagit pencillin tabletten 3:dje tabletten i dag så jag vill gärna att de känns bra innan jag åker upp så han inte får mer infektioner. Det känns otroligt jobbigt att bara sitta här visserligen är jag sjuk och hängig men man vill vara där hålla hans hand och finnas. Jörgens mamma, pappa, bror & syster har varit där när han har varit vaken fast man inte vet vad han uppfattar så känns det jobbigt om han undrar var sin familj är. De talar om för honom att vi är sjuka men förstår han? Jag vet inte. Men förbannat jobbigt är de.

Hundarna har de bra och vi går våra promenader som vanligt och tankarna rensar man ordentligt. Jag märker att Mirakel är lite mer stressad än vanligt visserligen har hon ju avslutat sitt löp men hon saknar nog husse nu och hon känner att det är något som inte är som vanligt, hon är väldigt signaltydlig kan man säga. Tjabo han är mera kelsjuk och kommer lite närmare nu och han känner att jag är lite nere han blir liksom mammigare då.

I natt hade jag Seth hos mig och sov då Angelica är sjuk och hostar och Seth är sjuk och hostar så han spyr ibland och jag erbjöd mig att ta han så Angelica skulle få sova en natt. Jag vet hur slut hon är och känner sig utmattad Så jag hade han. Han vakna vid 4 och hosta och jag var uppe med han och mata och rapa och greja sen vyssa jag den lilla och han somna i man famn sen somna jag om vi var vakna i 1½ timme sen vakna vi kl 09:00 och klev upp sen väckte jag Angelica som hade sovit så där men så var han åter i hennes vård.

Nä nu ska jag få något gjort i idag också.
 

Har haft kontakt med sjukan idag och allt är lugnt med Jörgen, nu sover han ju och har respiratorn igen, så får vi se hur de ser ut i nästa vecka. Jag prata med en sköterska nu på kvällen vid 19 tiden och hon berätta att de hade gjort lungröntgen och skallröntgen och själva blödningen som är minskar men att det finns en svullnad på hjärnan som ska ner också sedan blåmärkena på hjärnan är också på väg ner men saker har sin tid. Sådana här skador tar tid. Lungröntgen visa att han har lunginflammation fortfarande och det var de som var avgörande för att försätta honom i respiratorn igen. Men nu får han vila i helgen och väcks bara upp 3 gånger per dygn för koll av statusen på skalan.

Erica var i väg på Is & Fys träning idag och jag följde med henne som jag lova henne att jag skulle göra nu. Hon var med på båda passen jättebra tycker jag då hon behöver göra de hon älskar.

Sen hem Denise Mamma skjutsa hem oss idag också Tack Eltina för skjutsen. Carro & Cindy skjutsa dit oss så tack till er med så klart. Sen var kl 22:00 och jag gick promenad med hundarna och sen skrev jag Jörgens egna dagbok och nu denna för er så mycket skrivande är det och det är så skönt att få skriva av sig. Det är väl mitt sätt att bearbeta detta.

Nä god natt för idag ska försöka somna innan 02:00 i dag.  Just nu är kl 22:56.

   

 

Onsdag 8 September 2010

2010-09-08

I dag så vakna jag tvär dålig och ont i halsen och utan på så var jag alldeles öm så det var bra att jag inte gick upp till Jörgen i går men det var jobbigt, men som sagt det är för hans skull jag håller mig borta. Jag ringde in kl 02:00 till sjukan och fråga hur de var för jag vänta på statuset på hans skala och han låg på 3a fortfarande och hans temp var nere i 38,2 och det kändes skönt men i dag vet jag inte än hur de ser ut eftersom jag inte har ringt än. Det är ingen ide att ringa på morgonen då de har så otroligt mycket att göra. Sen är det bättre att kolla av efter ronden då vet de mer om vad som händer och kommer att hända. Nu ska jag försöka ta mig till Gottsunda och handla lite från apoteket då vi alla ligger sjuka förutom Erica peppar peppar. Men jag behöver feber nedsättande och handla lite soppa och filmjölk så man får i sig någonting. Tur är att vi har en pic-nic kärra som jag ta med och leka pensionär i dag. Nä nu ska jag försöka hinna med bussen då jag redan har missat två pga telefon samtal

På återseende

Jag har jagat personalen på Jörgens avdelning halva dagen vid 15:00 fick jag tag på sköterskan som har haft fullt upp hela dagen. Kan ni förstå vilket fantastiskt jobb de gör. I dag i alla fall så ringde faktiskt Gisela Jörgen syster till mig lite skakig och tagen kl 14:00 och berätta att de hade tagit bort respiratorn. Det var fantastiska nyheter. Jag prata med sköterskan senare vid 15:00 och hon berätta att han hade de lite besvärligt och mycket slem. Det blir ju så här när de har legat så länge i respirator. Men om han hamnar i respiratorn igen så får vi inte ta det som ett bakslag utan att de bara är lite för tidigt. Annars så rullar de på som vanligt han är på 3a i sin skal fortfarande och han har inte sömnmedlet längre utan får nu börja vakna och sova själv. Men när han är vaken så är han orolig och stressad.

Sedan ringde jag några timmar senare och fråga hur de hade gått och då hade det fått satt på honom en mask som trycker ner luften i lungorna vad jag förstod. Men som sagt var, lite stressad och orolig i sig .  Jag har inte frågat så mycket om ronden och så i dag utan nu vart fokusen på respiratorn.

Jag kommer nog att ringa lite senare också och höra mig för hur de går.

 

Tisdag 7 September 2010

2010-09-07

Är så himla less nu har jag fått bakslag på min förkylning så jag kan inte åka upp till Jörgen. Jag vakna och halsen var totalt sämst. Jag klev upp hosta och harkla mig och vart arg. Jag tyckte jag kände mig öm i armar och axlar. Tog då tempen och gissa jo 37,9 de är feber för mig så jag vart deppig eftersom de betyder att jag inte kan åka upp till Jörgen. Men jag ringde in i natt vid 01:00 och då svara sköterskan och jag fråga efter hur de var med Jörgen då sa hon glatt kan du vänta lite din man ligger och vinkar här. Antagligen så börja han väl att vakna upp och hon gick i väg och öka på sömndosen lite så kom hon tillbaka. Vi prata en stund och hon berätta att han har bytt antibiotika igen och att han får panodil i blodet så får vi se.  Sedan så somna jag.

I dag ringde jag in och fråga hur natten hade varit och den hade varit lugn men att tempen var hög. Infektion ska komma i dag och kolla så får vi se vad som händer. Men i dag blir jag hemma och jaga läkare till mig själv så jag får komma och kolla om jag har något bakteriellt eller om de är något virus.

Livet suger ganska bra just nu.

Har nu pratat med sköterskan efter ronden och hon berätta att Jörgen har en 3a på skalan i dag han har klämt läkarens han på uppmaning så han kartar på sig sedan ska de minska hans sömnmedel så han kommer att vakna upp oftare och eventuellt, men bara kanske så ska de ta bort respiratorn i morgon och även ta bort dränaget ur operations såret på armen, sedan så hade han i snabb sänka i går 84 och idag 67 så på väg neråt är det ju. Så nu får han lov att kämpa på och komma tillbaka. De jobbiga är väl att man blir sittandes hemma nu och de hade jag velat slippa men nu är det han säkerhet som går före hur jobbigt det än är så behöver han inte nya bakterier i dags läget.

Jag har pratat med både Göran och Jörgens föräldrar som i dag var rörda till tårar, i dag har de fått möjligheten att få vara där då han vaknar upp spontant och de prata med Jörgen men man vet inte hur pass han vet vad som händer men det är ett rörande ögonblick när Bosse Jörgens pappa håller sin son i handen och Jörgen drar och sliter stark i sin pappa. Det var ett underbart telefon samtal med Bosse som var sprudlande glad. Nu får min älskling kämpa på och han vaknar upp lite då och då sen väntar vi på att han ska komma ur medvetslösheten. Frågan är hur länge vi måste vänta. Han kämpar på så väntar vi på honom. Det värsta är att jag är sjuk och jag vill verkligen vara där hos Jörgen men jag har dragit igång pencillinkuren så får vi se vad som händer. Jag har varit på närakuten och fått pencillin i dag då jag vill till Jörgen så fort jag bara kan.

Sen har jag gått med hundarna och Angelica, Sonny & lille Seth har äntligen kommit hem.

 

Måndag 6 September 2010

Tack till Familjen Fundell för de fina blommorna 
2010-09-06

Jag ringde in kl 08:00 och fråga om de vet när operationen är planerad för vänster armen i dag och de visste de inte riktigt. Utan de jag fick veta var att natten har varit lugn och att han har lite temp. Sköterskan var lite upptagen så jag fick det förmedlat. Men vi får väl se om jag hinner träffa min älskling något i dag då. I går så tog Erica och jag ett beslut om hennes hockey och hon kommer att vara kvar i Almtuna IS och jag har pratat med alla berörda och hon var så välkommen tillbaka. Just nu behöver hon komma igång och börja träna och göra roliga saker också och inte bara tänka på sin pappa utan börja komma tillbaka till rutiner och stabilitet. Angelica stackarn ligger så sjuk. Hon är just nu hos Sonny´s mamma och hälsar på. Fick ett sms i natt att hon mådde pissdåligt, så jag bad henne väcka Sonny´s mamma men de ville hon inte. Så idag hoppas jag att de kan uppsöka 1177 och kolla hennes lungor. Nu ska jag passa på att jobba. Ha det så länge

Ja nu har de haft rond och Jörgen ligger på 3a-3b i sin medvetslöshetsskala och tempen är runt 38,5 som vanligt sedan berätta de att han ska opereras nu efter lunch så det var ingen ide att komma upp på dag passet för han är inte där då. Så nu får jag se om jag hinner upp överhuvudtaget i dag då vi ska till ishallen i kväll för Erica ska försöka träna, hon behöver komma igång och få fokus på något annat. Hennes pappa hade sagt åt henne på skarpen omjag känner honom rätt och de borde man ju efter ganska många år ihop. Så vi får se hur operationen i vänsterarmen går. På återseende.

Ja så vart de att jag inte han träffa Jörgen idag, då han åkte in nu först på operationen klockan är 16:00 så för 30 min skicka de ner honom dit så nu börjar väl deras pass med honom. Jag hade kunnat få fm passet med honom men att nu vart det som de blev och jag får bara gilla läget. Men så ni vet att nu blir det inget mera uppdaterat förens ganska sent ikväll, för jag är nog inte hemma förens 23:00 då Erica ska på träning och sedan ska jag ut med hundarna. Så sent blir de. Jag kommer bara ringa in och höra att allt är lugnt och om operationen gick bra. De värsta är att man känner sig lite nere när man längtar efter nog så starkt och så får man inte träffas i dag de känns tungt. Men så är det, någon kanske var allvarligt skadad som gick före och de har man ju full förståelser för i alla fall när man sitter som jag med en skadad man.

Tänk vilket fantastiskt jobb de gör de sköter om människor dygnet runt och ger vård och sköter om på bästa tänkbara sätt. Jag är så otroligt tacksam till all berörd personal som gör ett kanon jobb på NIVA  ni är guld värda. Alltid trevliga, omtänk samma, mjuka och ömma och man känner sig alltid välkommen. Ni har varit ett otroligt stöd för mig och min familj. Hur ska man kunna tacka er för den vård ni ger våra nära och kära.

Nä nu ska jag laga mat till mig och Erica vi är nämligen själva vi två då Angelica bor hos Sonny några dagar då Sonny´s pappa är på besök. Tråkigt bara att de är sjuka, de är just nu på akademiska de också för Angelica är inte ok i lungorna så vi får se hur de går, funderar på att ta mig dit fast Jessica har hand om henne så känns det jobbigt att man inte själv är där. Men jag får kolla läget sen. Kramis på er alla goa läsare.
 

Uppdaterat kl 23:55

Inget vart som de skulle idag riktigt. Men så är det ibland.

På kvällen drog vi till Ishallen vi fick skjuts av min goa vän Maggis tusen tack för skjutsen.  Erica var med på fotograferingen och provade att vara med på träningen. Det var hennes första träning sedan Jörgen skada sig och jag tycker det var jätte starkt av Erica att prova på utan att pappa var med. Det är ju det här han vill att hon ska göra och ha roligt. Hon fixa 15 min denna gång sedan brast det för henne och de är också bra att känslorna släpper och man kliver upp och testar igen. Annars gick det bra i ishallen jag själv fick tygla mig lite i dag när jag gick mellan C och A hallen  jag kände att han borde vara där med mig och Erica. Men han kämpar på så hoppas jag att han snart är med mig där igen. Sedan fick vi skjuts hem av Denice goa mamma Tusen tack till dig med för skjutsen Eltina. Sen nattpromenad med hundarna innan detta så sent i säng blir det idag men sånt är livet Erica har i alla fall haft roligt i kväll och de betyder mycket för mig.

I dag vart de ju operation på Jörgens vänster arm och visst vart de försenade och jag ringde runt 19:45 och då hade han precis kommit upp från operationen. De sa att han hade varit stabil under hela operationen och de hade gått bra fast det var en komplicerad operation så hur de mena med det vet jag inte så mycket om i dags läget. Tempen var nu upp i 39,4 så högt har det inte varit förut så det kändes inte så bra. Men de skulle ge panodil i blodet. Jag vill ha bort hans himla feber där tycker jag att de inte händer ett smack. Men det är så att andra saker händer ju.

Det har kommit blommor i dag också från två familjer Tack Anderas Fundell m Familj och från en kund till oss tack till er också.

 

Söndag 5 september 2010

2010-09-05

Ringde in nu på morgonen och prata med Ulrika sköterska hon är så försiktig av sig. Hon berätta att natten hade varit lugn och tempen låg som vanligt 38,6 och inga flera kramper. Då fråga jag om han hade reagerat något under natten då han i går kväll hade viftat på händerna och rört benen, hon sa att han hade försökt tagit bort hennes händer när hon bytte en tejp bit tror jag hon sa. Så fråga jag om de hade tänkt väcka upp honom till ronden men det visste hon inte än eftersom de har en för rond där man bestämmer det och den är kl 09:00 så vi får vänta och se helt enkelt. Kämpa på nu så du blir frisk bara.

Kom upp till Jörgen vid 12:30 och ronden var då inte klar så jag fick vänta tills kl 13:05 och då fick jag komma in, det känns så drygt att få sitta och vänta fast man vet ju att de kan ju vara för att rädda någons liv som det blir förseningar man vet aldrig.  Men när jag kom in så fick jag information om att han har fått byta antibiotika och de hade tagit nya odlingar i dag. Sedan hade de väckt upp honom och han hade rört på armar och ben och även svarat på att klämma handen på läkaren. Så i dag låg han på en 3a och så hade han inte haft sedan han kom in på CIVA = Centralintensiven.  Så det kändes ganska skönt att höra. Nu skulle de inte väcka upp honom förens i morgon till ronden så vi får bara vänta och se. Han är en kämpe och kämpar på sedan så åkte jag hem och tog hand om Erica som var ledsen och vet inte hur saker och ting blir i sitt liv hon är väldigt skör just nu. Sedan så åker jag upp till kvällspasset och säger god natt till min älskade som jag brukar göra. Så får vi se vad som händer till dess.   

Jag och Erica åkte upp till Jörgen och hälsa på vi var där 16:30 och vi fick komma in på en gång och vi satte oss där och småprata. Sedan gick vi ut en stund i väntrummet och vila oss lite, Sedan gick vi in igen och sköterskan säger att nu kan han börja vakna upp, och mycket riktigt så vakna han upp och grimasera och titta upp i taket Erica vart ställd och han knep med ansiktet av tuben antagligen. Sedan så sa sköterskan att vi var där och sa till Erica att stoppa sina fingrar i hans hand och hon gjorde det och han kände nog hennes små fingrar i sin hand lika som Erica fick känna sin pappas hand för första gången sedan olyckan. Erica släppte då handen och jag fråga om vi skulle gå ut de ville hon så börja vi gå mot utgången men då fick jag lov att stanna och hålla om min lilla flicka som kände sig lite svimfärdig så stod vi där och krama om varandra en stund och så gick vi ut i friska luften och Erica mådde lite bättre. Sedan kom Jörgens mamma, pappa, bror, syster och alla barn sedan så gick vi upp tillsammans. Sedan var alla in och jag och Erica sa bara god natt och att vi ses i morgon så drog vi hem då vi skulle få besök kl 19:00      

   

2010-09-04

I dag fyller lilla Seth 3 månader och han är för tillfället sjuk och har hosta.

I dag så vakna jag 05:30 och Tjabo låg och flåsa och pep och Angelica var upp och host. Det är ganska jobbigt med alla dessa sjuka här hemma jag tycker synd om dem. Även jag är förkyld i snor och hosta. Jag lyckas somna om men hör Tjabo emellan åt men till slut 08:30 så klev jag upp gav han vatten och sedan så klädde jag på mig och koppla hundarna. Innan jag gick så ringde jag in till NIVA och fråga hur natten hade varit med Jörgen och den hade varit lugn och inga EP anfall sedan 15:15 i går och tempen var nere på 38,2 så det var ju bättre än i går kväll då han låg på 39,2. Nu får han ju febernedsättande direkt i blodet så får vi se vad som händer. Jag ska väl upp en sväng i dag iallafall. De kanske blir två vi får se.
 

I dag kom jag upp till min älskade Jörgen och de berätta att de hade stängt av sömnmedlet och att de var 22 min sedan och jag satt där och titta på honom min älskade prins och rätt som de var så öppna han höger öga lite grann och så stängde han det igen. Det vänstra ögat är ju igenmurat så det öppnades inte så mycket. Sedan blunda han och jag såg att hans bröstkorg lyftes mera och en hostning kom och då kniper han ihop ögat på höger sida sedan tittar han upp i taket och sköterskan berätta att jag var där och jag sa hej men ingen reaktion vad jag vet. Jag tyckte att hans pupill reagera men på vad vet jag inte. Han greja med munnen som om han var torr i munnen och de är han ju så klart han är de eftersom han har en tub ner i halsen. Jag tyckte det vart jobbigt att se han, så jag var tvungen att gå ut och gråta, jag lämna dem så att de kunde få jobba med honom och göra statuset på honom och kolla medvetslöshets skalan och nu tyckte sköterskan som jobba i dag att han låg på en 4:a då han inte ville räcka ut tungan på begäran. Han gjorde första gången men inte på andra så hon hade lite svårt att bedöma. Men sen gick jag in när de hade sövt honom igen och jag sa hejdå för detta passet. Sedan tog jag bussen hem och ska vila lite grann.
 
   

Sedan så vakna jag och gjorde mig snabbt i ordning och gick med hundarna och kasta ihop mat åt Erica och drog sedan till sjukhuset där jag var in bara en kort stund och sa god natt och att jag älskar dig och att vi ses i morgon. Sedan drog jag hem då jag skulle få skjuts att handla hem lite mat. När jag kom hem så kasta jag i mig lite mat och drog iväg igen för att handla. Vi drog till ICA och handla jag och våran gamla granne Kristina. Sedan hem och fixa tvätten och sådant och gick med hundarna på kvällsrunda. Jag mötte Erica vid dagiset på hemvägen och vi gjorde sällskap hem. När vi kom hem så plocka jag lite och fixa iordning mig för natten och så sa jag till Erica att ska vi ringa in för natten till Pappa och de ville hon så jag gjorde det och så svara sköterskan och jag sa – Hej jag heter Sarah Junhager och jag är Jörgen junhager´s fru han ligger där hos er. Ja han ligger här. Då skojar jag till det och säger – Ja för han går väl ingenstans. Då skrattar hon lite och säger – Va inte så säker på de du, för att jag tror att han börjar vakna upp lite här för att han har viftat på händerna och rört benen spontant så jag har fått ge han lite mer sömnmedel så att han ska få sova i natt nu då. Jag fråga om de hade stängt av sömnmedlet men de hade de inte utan det var spontana rörelser. Jag fråga även om de kunde vara EP men det var de inte heller utan att han börjar att vakna upp ur sin medvetslöshet och att han nu ska få sova ordentligt i natt så får vi se hur de ser ut i morgon. Förstår ni vad detta lilla gör mig glad. Även om man får ta en dag i taget så känns detta bra i mig. Det kommer att ta tid för min man att komma tillbaka men vad gör de när vi förhoppningsvis har minst 40 år kvar. Jag älskar honom så djupt. Vi har så långt förhållande som går väldigt långt tillbaka ända sedan 1986 då vi träffades första gången. Han var långhårig trasiga brallor och lyssna på hårdrock jag glömmer de aldrig där vi stod på skolgården i årskurs 7. Sedan var vi ihop 7, 8 & 9:an till och från sedan flytta jag till Stockholm och vi var ifrån varandra i 4 år men sedan insåg jag vart jag hörde hemma och det var i hans trygga famn som jag hörde hemma. Nu har vi varit tillsammans i 17 år 8 mån 4 dagar. Vi har varit förlovade i nästan 16 år & gifta i 8 år Tänk vad tiden går fort.

Tänk vad vi har hunnit skapat, 2 underbara barn och vi har fått ett underbart barnbarn också.

Ursäkta att jag skriver av mig men just nu känns det som om att något tungt har lättat. Nog för att vi har en lång väg tillbaka så är jag glad för de lilla just nu.

Kram och ett stort tack för alla er som stöttar mig och min familj och följer våran kamp här i dagboken.

TACK CINA, JIMMY M FAMILJ FÖR DE FINA BLOMMORNA SOM KOM IDAG.

2010-09-03

Idag så kom jag upp till dig 12:30 jag sov faktiskt till 09:45 och vart lite panikslagen, jag hade ju bokat tid med kuratorn idag 8:30 men de orkade jag väl inte. Sedan så gjorde jag mig i ordning och gick med hundarna och sedan drog jag till bussen och åkte till dig. Jag saknar dig mer o mer tomheten kommer oftare nu och livet känns inge bra, men jag kämpar på och försöker vara glad och hålla mig flytande. Men när jag kom upp så hade din mamma kommit och varit inne hos dig i 20 min. Jag fråga om hon hade pratat med sköterskan och om hon hade fått någon lägesrapport och då sa hon att sköterskan var på lunch men att hon skulle åka hem. Hon hade inte fått veta något om natten osv. Jörgens mamma åkte hem och jag gick in och sköterskan kom och höll om mig och berätta lite om natten och att Jörgen hade fått små Epilepsi anfall och 1 kraftigare så nu gav de han medicin mot de så får vi se. Hon sa att de kan bli så att när blåmärkena går sönder och små fragment av levrat/torkat blod lägger sig på hjärnans väggar så kan de reta i hjärnan och då reagerar hjärnan och ger dessa anfall så just nu kan man inte säga om detta blir några men av utan tiden får utvisa. Jag fråga om de satte på han EEG i går för att jag tog upp det som en fråga på vårat möte med läkaren. För jag fråga om han kunde få Epilepsi i framtiden och de kunde han ju inte svara på så klart. Men sköterskan sa att de inte hade med min fråga att göra utan de beslöt de pga att han hade blivit sämre på höger sida och att han hade ryckningar i höger ben och arm även i ansiktet så då beslöt de att hålla koll via EEG istället. Så nu får vi vänta och se vad som händer.  Sedan bad hon oss att inte vi skulle springa så mycket hos honom i helgen pga att han behöver vila ordentligt nu. Så jag beslöt att åka upp 1 gång om dagen en liten kort stund bara och lika så hans syskon får gärna också bara komma en kort stund om dagen då allt runt omkring kan påverka hans hjärna, Sköterskan tyckte inte att vi skulle ta så mycket på honom heller utan visst kan ni tala om att ni är här och om man har viktiga saker som man verkligen vill säga så får man självklart de hon låter hård men hon är inte det. Jag gör allt för att Jörgen ska ha det så bra som möjligt och att han ska kämpa på och bli bra. Sedan behöver han oss mer när han vaknar upp och all hjälp han kan få då. Jag såg även idag att tempen var på 38,3 vilket jag inte har sett på ett par dagar utan de har legat på 38,7 och högst som 38,9 så kanske vänder de nu vi håller alla tummar och tår på att antibiotikan tar ordentligt. Så nu kämpar du på min älskade prins så vi snart kan ses och ha pusskalas du och jag. Jag älskar dig / Din fru, Barnen & Barnbarnet  

 


2010-09-02 TACK KARIN M FAMILJ FÖR DE FINA BLOMMORNA
 

I natt ringde jag in till NIVA och fråga hur de hade gått då de hade väckt upp honom för att göra tester på honom och kolla höger sida och de hade väl gott bra men höger arm var svag men inte benet så vi kan bara avvakta och se vad som händer tiden får ju utvisa. Annars var allt stabilt vid 24:00 sen somna jag.

Fortsättningen på 2010-09-02

Jag kom upp till akademiska och fick sitta och vänta ett tag då de var sena med ronden. Sen fick jag träffa min älskling. Jag smög upp till hans sida och höll hans hand och tala om att jag var där och att jag älskar han och att han måste kämpa på. Barnen börjar bli åtoliga och vill att han ska komma hem. De är sjuka allihopa här hemma till och med Lilla Seth är sjuk nu. Sedan satt jag hos dig en stund och din mamma var med också. Hon fick tag på läkaren och vi ville ha en tid då vi kunde prata med honom. Han erbjöd oss tid ca 13:30 så jag ringde Göran och Gisela som också ville vara med på mötet. Han var jättebra på att förklara läget så några av våra frågor vart de svar på inom hans berättelser om min älskling. Jörgen har ju som jag har sagt flera små blåmärken på hjärnan som tar tid att läka ut just nu ökar de ytterst lite men de sitter så pass att de har plats att öka lite. Men blödningen vid tinningen sitter mellan två hinnor innanför skallbenet och kan inte öka hur mycket som helst för de tar stopp och då blir det tryck på hjärnan, de som man är orolig för nu är ju om denna blödning ökar och ger tryck på hjärnan så att höger sida inte är lika stark som förut men vi vet inte. Samtidigt så har de ju gjort en datortomografi där de sa att blödningen har minskat lite,lite grann så jag vet ju inte alls hur de påverkar hans högra sida men antagligen så har de med det att göra. Man kan inte säga med 100% det får de inte göra. Sedan vad gäller bestående men och så, så kan han inte säga någonting där heller utan tiden får utvisa vad som händer. Men att det kommer att bli rehab och mycket jobb efter att han har vaknat upp, men jag väntar på honom och jag kommer göra allt jag kan för att min älskling, vi ska fixa detta tillsammans.

Sedan så satt jag en liten stund och sa hejdå så jag kunde åka hem en sväng och gå med hundarna. Sedan fick jag skjuts av Karin till sjukhuset som kom hem till mig på besök med en jättefin blom bukett, hon hade även Niklas och Rebecca med sig. De släppte av mig vid sjukhuset och jag gick ner till dig och när jag kom 17:00 så fick jag så klart sitta i väntrummet i en hel timme innan de kom ut och bad om ursäkt för att jag fått vänta så länge  de sa innan att de höll på med Jörgen och ju längre tiden gick så vart man orolig. Men när sköterskan kom ut så berätta hon att de hade satt ett EEG för att registrera hjärnaktiviteten där man även kan se om de får några anfall osv som tex Epilepsi och sådana saker. Vi vart fundersamma på om de sattte den där för att jag tog upp en fråga om EP på mötet med läkaren och det var om han kunde få EP anfall efter detta som en bieffekt av hans huvudtrauma. Men annars rulla allt på förutom att han har fler trådar från huvudet nu. Snart har han en hel kalufs på huvudet.

Sedan påp kvällen så var vi in med Lilla Seth på sjukhuset då han väste så illa från luftrören och han stånka och mådde inte bra. Så jag ringde in och fråga om vi skulle komma in till Barnakuten och de skulle vi eftersom han bara är 3 månader. Vi kom dit 21:00 och de gav Seth adrenalin att inandas 2 gånger och snacka om att han skrek han var hysterisk lilla gubben de gjorde så ont i lilla mormor, men Angelica ville inte hålla i honomm när de gav han masken med adrenalin hon tycker det är jobbigt att han blir så ledsen att de gör ont i henne. Sedan så tog de en snabb sänka och den låg på 8 så de var bra. Sedan fick vi åka hem vi var hemma kl 00:00 Jag ringde upp till älsklingens avd på NIVA och fråga hur de var innan jag åkte hem och allt var lugnt så vi drog hem då. Väl hemma koppla jag hundarna och gick på promenad men de var snarare de som gick med mig för jag var så himla slut då. Sedan hem och fixa i ordning sig och kröp ner i sängen helt slut.

God natt.   

 

TACK LIZ M FAM FÖR FINA BLOMMORNA
I dag så kom jag upp till Jörgen vid 12:30 och där låg min älskade och jag gick fram och hälsa på honom, fast han är nersövd och ligger i respirator fortfarande. Han var svettig i ansiktet i dag.  Jag prata med sköterskan och hon berätta att läget är stabilt men att de skulle sätta in en annan antibiotika i dag för att den andra inte tar så bra som de hade hoppats på. Hans lungor är inte okej de hade gjort en lungröntgen i går och de ser ut som om han har lunginflammation de har tagit nya odlingar i går så vi får se vad de visar om några dagar. Tempen ligger på 38,5 när jag var där. Så det är bara vänta och se. Sedan så gick jag ner och rökte sedan gick jag upp igen och satt där och tårarna bara rann på mina kinder, jag är helt slut och känner mig nere i dag och det gör så ont att se min sprudlande man ligga så här dag ut och dag in. Visst händer de små små saker hela tiden men krafterna tar liksom slut. Så jag bestämde mig för att åka hem tidigare och försöka sova lite så att jag kanske orkar åka upp på kvällspasset och säga god natt och pussa på honom. Sköterskan kom och klappa om mig och tusen tack för det Ingrid. Nä nu ska jag vila. Kram på er alla där ute och va rädd om er.

UPPDATERT

Jag var upp nu på kvällen dock en liten stund bara för jag har sovit ett tag. Jag är känslig idag och mår lite dåligt i mig själv men det är ju inte så konstig. När jag kom så berätta Gisela som jag mötte i entren att de hade haft Jörgen vaken i 2 timmar men att han är ju medtvetslös, Jag åkte upp och fick lite ny information idag och det var att hans högar sidas rörelserförmåga är sämre så det skulle åka i väg och göra skikt röntgen och jag gick bara in och sa god natt och att vi ses i morgon det räckte för mig sedan kom tårarna igen och det känns oerhört jobbigt att se min älskade man så här. Jag undrar om de släpper sakta sakta i mig med nu och att de börjar sjunka in allt ihopa. Han skulle vara på röntgen vid 19:15 sen skulle Jörgens bror få ringa in och ställa frågorna idag så får vi se om de hittar något satyg. Jag har ingen anning. Men jag får uppdatera mera sen nu ska jag ut med hundarna.

Uppdaterat


Jag har nu pratat med Jörgens bror och han börja samtalet med att jag inte skulle vara orolig. Han berätta så bra för mig om Jörgen, han är så bra på att ställa frågot också så jag överlät detta till honom. Han berätta att de små blödningarna som de säger är blåmärken på hjärnan har ökat lite lite grann men inte till något farligt och själva blödningen på vänster sida har börjat att gå tillbaka lite lite grann, så egentligen vet de inte varför min älskade är sämre på höger sida i styrka, utan de kan bero på morfinet, lunginflammationen då kroppen får jobba så hårt så kan den vara trött. Vi kan bara avvakta som tidigare, de skulle väcka honom två gånger i natt om jag förstod de hela rätt för att kolla läget så mer har jag inte att ge just nu. Saker har sin tid.

God natt.


 

 

TACK PETRA M FAMILJ FÖR NALLEBUDET.
Är så upprörd att jag kokar kan jag lova. Jag har bloggat om Jörgens kamp dessa dagar och nu upptäcker jag att det har varit strul med blogtown igen fast mycket värre och det är att 4 dagars bloggande om Jörgen är helt borta och det gör mig så himla ledsen för det har tagit tid att skriva och alla känslor och allt som man har skrivit om är bara borta, så just nu har jag ingen skrivar lust alls då jag bara känner mig så ledsen och arg. Men jag ska berätta om dagen iallafall.

I dag så var jag och Angelica upp och skulle hälsa på vi var sena och kom kl 13:00 och Angelica han träffa sin pappa i 2 min sedan var det dags för röntgen och de röntgar de patienter som ska röntgas alla på en gång så vi fick vänta ganska länge kl 13:45 var vi tillbaka och då var det inte klart så då drog jag hem och tog hand om hundarna och när jag var hemma så fick vi ett litet paket i brevlådan och det var ett nallebud det var en liten nalle i en ask med en röd ros i och ett litet hjärta och själva nallen han hade ett pass också. Det fick vi av min lilla syster tack så mycket. Sedan så drog vi tillbaka till sjukhuset till Jörgen och Jörgens syster och Mike var där och de fick gå in först för jag hade besök av en hockey tjej som kom upp med massa goa varma kramar Tack Lisa.
Sen var jag in till min älskade man och pussa på honom, de hade putsat till mustachen på honom så han var fin. Sedan så kom även Angelica o Sonny upp med lilla Seth. Jörgens mamma och pappa kom upp och de fick gå in och när de kom ut så berätta de att blödningen hade börjat gå tillbaka lite lite grann så det är ju postivt så nu avvaktar vi uppvakningarna så får vi se om det blir förändringarna inom snar framtid. Kram på er så fortsätter jag i morgon.

Helt sanslöst skulle ut på bloggen men så fungerar den inte igen vilken överraskning. Men skitsamma.
I går så städa vi och tvätta på fm och möblera om lite och duka upp för att ha kräftskiva. Jörgen drog och hämta Mattias, Ingela, Tuva, Fina & Sigge.
De kom vid 15:30 och vi duka upp och värmde paj och fixa lite tilltugg och gjorde sallad och greja. Sedan satt vi oss och åt och drack och tog någon nubbe till kräftorna sedan så prata vi och umgicks med barnen som var så facinerade av hundarna och barnen var med ut och gick med hundarna Jörgen hade Tjabo och Mattias hade Mirakel och så de fick hålla lite i kopplet och de var så duktiga. Barnen är Ingelas brors barn som hon var barnvakt åt och de var så himla goa och mysiga alla tre. Sedan beställde de taxi och for hem vid 23:00 barnen var så trötta då. Jörgen skulle upp tidigt i dag då Erica skulle på hockey träning i morse med SK Iron. Jag själv var hemma med hundarna. När Jörgen kom hem så tog vi en långpromenad med hundarna och solen sken äntligen och det var jätteskönt ute. Sedan hem och slappa lite. Erica drog i väg och träffa en kompis.