Seth är mitt vackra lilla barnbarn

Välkommen till Seth´s Sida

Detta är Lilla Seth och han är mitt barnbarn.
Han föddes den
4/6-2010
Tid : 21:55
Längd : 50 cm
Vikt : 2950 g

Allt börja den 3/6 kl 14:20 med att värkarna drog igång ganska kraftigt och tät. Vi stanna hemma denna gång då Angelica alltid fått åka hem Så hon jobba på ute på balkongen och vi höll henne sällskap både jag och Sonny. Vi visste att hon var öppen 1½ cm sedan tidigare men ju senare vi kom in ju bättre skulle det väl vara tyckte vi. Men vid 22 tiden så tyckte Sonny att det var dags att åka in med Angelica. De fick ta alla besluten själva utan att man la sig i.

Väl inne så kopplades hon till CTG och värkarna kom oregelbundet och de kika hur mycket hon var öppen. Det vart en stor besvikelser för Angelica som inte hade öppnat sig någonting hemma. Hon vart arg och sur. Sedan bestämde de att hon skulle bli kvar och erbjöd henne sömntabletter och morfin spruta så att hon skulle kunna sova. Angelica vägra först att ta detta och värkarna kom nu ganska tät och efter en halv timme så bad hon om sömntabletter och morfin sprutan. Sen somna hon ganska så gott. Då åkte Jag och Jessica hem och sov ett tag.

4/6-2010
I dag så kom jag in till förlossningen vid 8:30 och Jessica drog hem och duscha och skulle på student avslutning den var kl 11:00. Jag gick in till Angelica och de var vakna och käka frukost och såg ut att må jättebra om man jämför kvällen innan. Barnmorskan koppla på CTG och värkarna kom och gick de kika hur öppen hon var och då var hon öppen 2-3 cm vid 09:30 sedan så skicka Angelica iväg sonny på student avslutningen då hon ansåg att han skulle hinna de. Jag pyssla om Angelica och vi traska omkring på sjukhuset med en gåstol och vi köpte glass. Sedan tillbaka till förlossningen och kika om hon öppnats meroch vid 11:30 var hon öppen 3 cm och värkarna öka i intensitet och täthet fast de var oregelbundna fortfarande. Så vi lulla omkring ett tag till. Sedan vid 12:30 var hon öppen 4 cm men eftersom värkarna var oregelbundna så ville de inte lägga epiduralen då värkarbetet kunde avstanna och då måste man sätta dropp och stimulera igång värkarna som kan blir väldigt kraftiga. Men de tyckte hon skulle föras till förlossningsalen. Sonny hade ringt tidigare och frågat om han kunde fika med släkten i knivsta och Angelica hade sagt att det var lungt men eftersom hon nu skulle i väg mot förlossningsalen så kontakta vi Sonny och bad honom komma in igen. När han kom så kika de hur mycket hon var öpppen och då var hon öppen 4½ cm vid 15:00 Då la de Epiduralen och sedan var Angelica i himla riket och hon han hämta lite nya krafter. Vid 15:40 var hon öppen 5 cm och värkarna la nästan av så de förberedde för värkstimulerande dropp men den behövdes aldrig utan allt rullade på till slut och vid vid 19:00 var hon öppen 10 cm och hon jobba med Epiduralen och lustgasen och så var det då dags att jobba ner bebisen igenom förlossningskanalen det tog ca 3 timmar att jobba honom ner från förlossningkanalen till slidöppningen. Sedan fick hon krystvärkar och sedan att krysta ut honom gick ganska fort och vips så var allt över och Lille Seth hade sett dagens ljus en underbar kille på 2950 g och 50 cm lång. Han har stora fötter och hår på huvudet.

Angelica fick en komplikation under förlossningen och det var att hon fick pencillin var 6 tim pga GBS i urinet och vid dessa båda tillfällena så svullna hennes vänstra fot upp och vart ilsken röd/blå med vita fläckar i och väldigt varm om foten var hon så troligt vis tålde hon inte pencillinet. Först trodde de att hon hade fått en blodpropp i foten men det avtog av sig själv efter en stund.

Angelica och Sonny jobba så himla bra ihop på förlossningen och de var så himla duktiga och de var så gulliga emot varandra och om ni hade varit med så hade ni fått uppleva hur magiskt allt var i rummet. Jag är så otroligt stolt över Angelica och Sonny de är så himla härligt par. Jag och Jessica vi var allt iallo utanför deras egen lilla bubbla Vi hämta saker och fixa sådant så att Sonny kunde bara koncentrera sig på Angelica. 

Nu har vi varit hemma ett par dagar och allt rullar på och Angelica och Sonny är så otroligt duktiga med Lilla Seth. De byter blöjor och ammar och tröstar och det finns liksom inget annat än bara han. Angelica ammar väldigt intensivt och verkligen myser med Seth och Sonny får byta och sådana saker så att de är ett riktigt team. Visst var man orolig hur allt skulle bli men nu känner jag ingen oro längre utan bara känner mig lycklig tillsammans med dom.
Grattis till er underbara son.