Omgivning och Aktiviteter

Omgivning och Aktiviteter

Bang Lut ligger i provinsen Phang Nga, som består av sex nationalparker, 220 km sandstränder, 161 öar samt många berg och vattenfall. Detta gör provinsen till ett av de vackraste och mest tropiska områdena i Thailand, vilket ger turister ett stort utbud av upplevelser både på land och till havs.


Massage, pedikyr och/eller manikyr

Vill man ha massage på stranden så tar man sig till ThaiLife som ligger 150 m åt höger på stranden, där kan man få sig en genomkörare av kroppen och även svalka sig med valfri dryck eller äta något smarrigt. Även Khai Restaurang 1 km åt andra håller erbjuder god lunch och avkopplande massage. Eller varför inte besöka någon av det milsånga stränderna runtomkring huset där både massage, mat/bar och vitastränder erbjuds.

Trevliga beacher:

Thai Life

Happy Beach

Memorie beach

White Sand beach    

Stranden

Ta en promenad till stranden och sola, bada och plocka snäckor eller gå bort till nyöppnade Khai restaurang för en smarrig lunch eller en avkopplande massage! På kvällen rekommenderas den vackra solnedgången.

Observera att man under sommarhalvåret (Svensk sommar) inte bör bada då det är mycket underströmmar i vattnet!

Dykning, snorkling och bad

Förutom de många stränderna längs hela västkusten, så är det nära till några av världens bästa dykvatten vid bl a Similan Islands och Surin Islands. Från piren i Nam Khem (10 min bort)tar man sig lätt med speed boat till någon eller några av öarna för en eller flera dagars dykning och snorkling. Eller varför inte bara för en helt häpnadsväckande naturupplevelse, med kritvita stränder och turkos badkarsvatten.

Golf

Tablamu Golf Course är en 18 håls sea side bana som ligger ca 30 km från Bang Lut

Kirinara Golf, nyöppnad 9 håls bana belägen i Old TakuaPah, ca 15 min från huset.

Katathong golf, ligger 1,5 h från huset

Thai Muang Beach Club and Marina är en 18 håls sea side bana, ca 50 km från Bang Lut

Blue Canyon Country Club är en 36 håls mästerskapsbana på Phuket, vilken blivit utnämnd till Asiens bästa golfbana flera år i rad.


På Kirinara, Katathong och Tablamu Navy har det förhandlats fram specialpriser för Bang Luttare :-)

Elephant trecking, trecking och fågelskådning

Området runt Khao Lak består av regnskog numer skyddas som nationalparker. Här är utbudet stort - ta en tur i djungeln på en elefantrygg eller till fots, ta ett dopp i ett vattenfall, upplev den vackra naturen och det rika djurlivet eller campa i djungeln.

Bamboo rafting och kanotpaddling

Upplev djungeln på en bambuflotte som sakta tar sig fram på de slingrande vattendragen. Ett mycket avkopplande och annorlunda sätt att njuta av naturen på. Vill man ha lite mer action paddlar man istället kanot.

Shopping

I Khao Lak finns många butiker och restauranger. Här kan du shoppa sovenirer, kläder, skor, konst med mera. 
I Khao Lak, Bang Niang finns även en marknad som har öpper 3 dagar i veckan här kan du göra riktigt bra fynd och handla allt från skönhetsvård till mat och kläder, glöm inte pruta!!!!
Restaurangerna i Khao Lak håller hög klass och här kan du äta precis vad som helst! Är man sugen på lite hamburgare finns även ett MC Donald i Khao Lak.

Vill man ha större shopping utbud tar man sig till Phuket. Från Bang Lut tar det ca 2 tim till Patong, Kata eller Karon Beach. I Phuket town finns också flera varuhus väl värda ett besök. Är man i Phuket bör man också passa på att handla mat på t ex Tesco/Lotus, då utbudet här är stort (ett tips är att ta med/köpa en kylväska)

Närmaste byar är Ban Bang Muang, Nam Kem och Takua Pa.

Khao Lak var en av det orter som blev värst drabbat av Tsunamin som slog till mot Thailand 2004. I fiskebyn Namkem som ligger ca 5 min (med bil) från Bang Lut blev känd på ett mycket tragiskt sätt, då den blev hårdast drabbad av tsunamin. Infrastruktur, hus och båtar har nu återuppbyggts, och byn har återigen börjat leva. Besök gärna byn för att se på minnesmonument eller äta på en liten restaurang
I Ban Bang Muang kan man handla lite mat och dricka, gå på den lokala marknaden eller surfa på ett Internet café.
Takua Pa blev tyvärr också känd p g a tsunamin. Här ligger templet dit många avlidna fördes efter katastrofen. Här finns också ett stort sjukhus om man skulle behöva läkare.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Maria Blixt | Svar 08.08.2013 12:03

Jätte fint hus!Blir ju sugen på att hyra det:)Var i Khao lak i år & tyckte det var perfekt! Hur ser det ut med bokningar i Jan/Feb 2014? /Maria från Viksjö

Jari | Svar 15.12.2011 22:36

Fint hälsar Jari från Sundsvall

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.05 | 07:58

Hej Kent just perioden du söker har vi fler som önskat. Vi väntar på lite svar innan vi kan ge er som frågat ett definitivt svar

...
05.05 | 11:58

Hej är huset ledigt från ca:20/12 och 2 veckor

...
13.04 | 20:54

Du kan maila mig på a_carlstrom@hotmail.com
Har du dator eller surfplatta kan du ha den som tv

...
13.04 | 20:31

Du kan maila mig på a_carlstrom@hotmail.com
Har du dator eller surfplatta kan du ha den som tv

...
Du gillar den här sidan