Ormbiten?

Här ser du hur du ska agera om hunden blir ormbiten!

Ormbett

Hund:vanligast att hunden blir biten runt huvudet och i tassar!

Ta det lugnt med en ormbiten hund och låt den vila en stund på platsen så inte giftet sprider sig snabbt. Rörelser hos hunden får giftet från huggormen att sprida sig snabbare i kroppen så bär hunden till bilen eller hemmet och uppsök genast närmaste veterinär eller Djursjukhus !

Att tänka på:

Om hunden skriker till då huggormen biter den så är det ett tecken på att huggormen högg hunden. Ormen kan bita hunden utan att spruta in gift men man kan aldrig veta så därför ska du omgående uppsöka veterinär!

Orm är vanligast på stenig miljö, berg, diken och omkring sjöar men kan också ligga invid hustomter och nära trafikerade vägar och parkerings platser där koldioxiden från bilar värmer marken.

Vanligast med huggormsbett på hund är April månad fram till den 15 maj månad. Var extra uppmärksam då!

De filmen på länken nedan så får du bra tips!

http://harligahund.se/2015/04/03/film-om-hunden-blir-ormbiten/

 Du kan också få mer Tips på skador som din hund kan råka ut för i fält och skogsterräng i min skrivna bok:  TRÄNA VILTSPÅR ÖPPEN KLASS.  Bilda Bokförlag!

OBS! Huggorm är en fridlyst art så döda inte orm! D.V.S.

 

Personligen tränar jag mina hundar att markera huggorm men INTE röra dem!

På våren då esplingarna (huggorms barnen) ligger i små "bollar" brukar jag leta upp dem med min hund och då de hittas leder jag fram min hund en bit ifrån dem och drar hastigt tillbaka hunden när hunden blir nyfiken på dem. Jag ÖMKAR hunden tyst och berättar med lååånga haranger om hur farliga dessa är. Detta moment får man upprepa tills hunden med egen vilja visar motstånd för ormkullen! Håll dig på stort behörigt avstånd då du tränar så inte hunden har en rimlig chans att råka bli biten! Hunden minns ormlukten och kommer reagera avvisande vid framtida kontakter med orm! Tyvärr kan jakthundar och brukshundar som tränas i skogsmark lösa bli ormbitna trots att de övats in på att undvika lukt av ORM...men det är i alla fall på sin plats att lära hunden att undvika orm då du promenarar med den kopplad 1 mars -20 augusti varje år!

Kopplings tvånget gäller Dig oavsett var DU bor i Sverige:

http://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Allemansratten/Det-har-galler/Hundar-i-naturen/

 

Jag har alltid med mig kortison tabletter eftersom jag saknar bil och går många mil på promenader ute i skogmark varje vecka. I mg per kilo kroppsvikt ger man hunden och du får recept utav din veterinär. Dessa tabletter anser jag personligen vara nödvändiga att ha med sig utomhus. Det finns även andra varelser som getingar speciellt jordgetingar som kan orsaka kraftig allergi chock om hunden beträder dessa bo!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

06.06 | 19:19

Hej undrar om drever får gå viltspår i Danmark? Är sv vch

...
16.01 | 11:19

Hej ! Är intresserad av anlagskkass viltspår

...
02.10 | 10:44

Hej Camilla!
Det står i kontakt i menyn.
MVH
Marita

...
02.10 | 10:03

Imponerad av din sida. Var finns dina kurser.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS