Lille Fames B-Logg 1

Nu sitter vi på buss 547. Denna dag fick jag mycket träning i att resa ;>) Jag gillar att resa och matte sa att det var jätte kul att jag gillar det! Vi ska resa mycket kommunalt matte och jag!
Somnade en stund på Jakobsbergs buss station! Nu väntar vi på ännu en buss som ska ta oss hem!
Nästa buss heter 178 vi tar för att resa hem..det är en riktig långtur.
Vi reser hem från vårat besök på djurkyrkogården. Det är min livs första bussresa jag gör idag. Buss 611.
Hundgraven Kurants Narr ( Schäfer) 1978-1992. Beageln Elin 1978-1993. I denna grav finns även Labradoren Skorpan 1981-1994 och Golden retrievern Sara född 1994-2009.
Vi har tänt ett ljus på Fames grav.
Vi sitter ett tag på djurkyrkogården och tänker båda två. Jag förstår att ett liv med matte kommer bestå av många äventyr för matte berättar för mig om alla sina äventyr den tidigare Fame och hon varit med om!
Matte sörjer..det kommer tårar som droppar ner i min päls...det kommer även tårar av glädje säger matte till mig, -av glädje över att jag kommit till henne!
Fina band som vi satte på de vackra blommorna!
Matte och jag har köpt fina blommor som pryder Fames grav! Ett ljus är tänt och matte och jag har satt oss i gräset bredvid.
Här sitter jag bredvid graven.
Här tar jag farväl av min släkting Gråmanns Fame. Fame heter ju jag med och matte säger att jag får bära detta vackra namn med ära! Matte är väldigt nöjd och glad sedan jag flyttade hem till henne! Tror vi får många härliga stunder och äventyr tillsammans!
I går den 17/5-2014 begravde matte och jag Gråmanns Fame på djurkyrkogården. Matte och jag fick en fin stund tillsammans vid graven. Solen sken och det var fridsamt.
Kom an säger Lady Lou....okey!
Lady Lou och jag Fame tycker det är väldigt roligt att brottas med varandra!
Katten Lady Lou ock jag är kompisar! Vi leker ganska burdust men ingen utav oss skadar varandra!
Jag tränar hjärngympa! I bollen finns godis som matte har gömt inne i den....och om jag rullar bollen så ramlar det ut godis då och då!
Matte kallar mig IPO valp! Hon säger "krabban" till mig när jag fastnar i hennes sockor också ;>)

Rumsren!

Idag är det 1 vecka sedan du flyttade hem till mig och Flocken Lille Fame! Du är nu helt rumsren och är så duktig! Fame säger till när det är dags att rasta.

Katten Lady Lou och Lill Fame leker! En vänligare själ än Lady Lou kan man inte hitta! Precis som med Fame då hon var valp och Lady Lou då 1/2 år äldre än henne år 2004 så bjuder kissen valpen att leka! Inga klor eller tänder använder Lady Lou men med en ängels tålamod fostrar han Lille Fame på sitt sätt så hon blir "katt" i flocken 🙂. Jag som matte har bedårande bilder av det hela på min näthinna. Jag ska fotografera dem tillsammans i denna vecka som kommer så får ni själva se! Mina andra kissar överlåter valpuppfostran till Lady Lou. Ingen utav katterna använder klor eller tänder ..det räcker med blickar för att Lille Fame ska avstå från att inbjuda till brottnings match. Med Katten Lady Lou blir det brottnings matcher vilka båda finner nöje med.

I dag träffade Fame en mops på morgonen en tik som var 8,5 år och snäll. Lite senare på förmiddagen slog vi följe med Rizzla en golden och hennes matte Birgitta och lite senare kom Collien Emil med matte Irené. Nya kompisar för Lille Fame att latja med framledes. Det går jätte bra för henne att accepteras av andra hundar. Igår kom ett gäng småhundar som vi promenerade med runt dammen.

Power Love of Fame Född 2014-03-08. Hemma 2014-05-04

Lille ( NYA) Fame, -en krabat med FART!!!

Igår flyttade Lille Fame hem till mig och flocken! Mina snälla grannar Blomberg körde mig ner till Gråmanns Kennel i Herrljunga och hämtade hem henne! Resan hem gick jätte bra och vi stannade till i Arboga på "Dinner" på hemvägen och åt en matbit. Lille Fame fick smaka lite på min bakelse vilket hon åt med god aptit! Jag kände lycka över att få en fyrbent vän som gillar att äta på restaurang igen 🙂!

Egentligen skulle Lille Fame kallas Power Fame i vardagen ..men efter att ha sagt Fame ca 5 ggr i bilen med henne i min famn (!) så får hon bära det aktningsvärda namnet vidare med stolhet! Vid restaurangen fanns ett stort grönområde där jag rastade Fame. Genast fick hon upp ett spår som hon följde tätt i spårkärnan! Jag fick en aha upplevelse om att denna lilla valp redan har den rätta känslan för dofter! Ja, sedan for vi hemåt och var framme vid vår bostad klockan 21.30. Hemma så vart kissarna nyfikna och Ludde lite rädd. Tess och Skrållan nosade på Fame och Lady Lou lade sig en bit ifrån henne så hon kunde känna lite trygghet med katterna. Fame och jag gick ut en runda vid 23.00 och då uträttade hon sina behov. 

Jag hade gjort i ordning en hage av kompost galler intill min säng när det var dags att lägga sig för natten...men den hagen gillade inte Fame (precis som sin föregångare då jag tog hem henne som valp) så jag bäddade ner mig på golvet och slog ihop "valpsängen" och ställde den bakom soffan i sovrummet. Fame var nöjd med beslutet för strax därpå då vi båda lagt oss till rätta på golvet, så somnade hon! Jag hade lampan tänd första natten. Sov lite oroligt för när man nu är "mamma" så ligger man tydligen och hör allt. Fame snackar i sömnen 🙂. När hon snackat klart lägger hon sig på rygg med alla fyra tassar i vädret! Det verkar inte som att hon saknade sin förra flock ...för på morgonen verkade det som hon hade bott här en tid allaredan. 05.30 Vaknade jag och hade tänkt ta ut henne..men hon sov. Jag väntade ett tag och 06.10 gick vi ut. Sedan vart det mat och vatten. Vid 08.30 vandrade vi iväg runt dammen. Grannen Lisbeth som var med till Herrljunga igår var förvånad öve hur fint Fame gick i koppel denna första dag!

 

Lite senare vid 09.00 så tog vi en långrunda runt dammen och stannade vid rastgården där Birgitta med Conjak var..sedan kom Irené med Collien Emil som var (min tidagre) Fames favorit då hon levde. Lille Fame fick träffa dem inne i rastgården och det gick bra. De är ju snälla hundar som nosade på lille Fame denna första dag och sedan lät henne vara ifred. Lille Fame var nöjd med denna första bekantskap! En valp måste ha lite snälla kompisar som kan umgås på rätt sätt med valpar  anser jag. De övar in signaler och rätt beteende då. När slyngelåldern börjar så har man ganska lätt att korrigera sin hund om den "testar" gränserna.

 

Om 4 veckor ska lille Fame få gå sitt första viltspår! Det ska bara vara lustbetonat om hon själv vill det förstås 🙂. Både spökperiod och slyngelålder tycks vara  mer eller mindre bortsopade, om valpen får vara i naturlig (skogs) miljö från början...av gammal erfarenhet.

Homoner kommer vart eftersom, med tiden, hos valpar...och så är det för alla.

Det känns som om lille Fame känner sig hemma alla redan. Jag känner att vi har fått en fin början tillsammans där vi är ämnade för varandra!

Jag har just nu båda Fame hemma..en i urna med änglar runt omkring den. Om några dagar ska min Fame 1. begravas och en ny lite Fame är med mig.

Tack till Kennel Gråmmans för att ni har bruks schäfer med alla underbara färdigheter jag som adoptiv förälder...kan önska! Det är fortfarande era hundar och att förvalta dem och ha dem hos sig gör att jag inser att ni är underbara människor! Tack Sara och Thorvald! Ni förstod mig även i en stor sorg då saknaden var så stor efter min högt älskade Fame!

Matte Marita & Flocken!

P.S. Klarar mig utan akupunktur t v....ty Fames synålar hjälper mig en tid framledes har jag på känn...ajjjjj. D.V.S.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

06.06 | 19:19

Hej undrar om drever får gå viltspår i Danmark? Är sv vch

...
16.01 | 11:19

Hej ! Är intresserad av anlagskkass viltspår

...
02.10 | 10:44

Hej Camilla!
Det står i kontakt i menyn.
MVH
Marita

...
02.10 | 10:03

Imponerad av din sida. Var finns dina kurser.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS