Gråmanns Fames blogg om livet med matte och övriga djur!

Vov!

I dag på morgon rundan gick vi förbi villorna och då såg vi gula blommor som lyste på tomterna!

Matte och jag kände att våren nu stadigt är på väg! På vägen träffade vi en dam som sa att blommorna matte berättade om heter vårgäck. Ja, så då vet vi det.

Nu ska matte och jag snart gå långrundan och kolla lite om vi ser fler vårblommor Cool.

 

Ha det Gott!

 

Med vårglädje

Fame

Matte lade upp en läskig video på sin B-logg...så nu lägger jag upp en jag med och hoppas på att alla i Asien ändrar sin inställning till oss hundar!

Vov!

Gott NYTT VOVV!

Idag har matte studerat en hund film. I filmen kunde man se om en hund var lojal eller kreativ.

Nu får du se filmen på http://www.svtplay.se/video/1712132/hundens-hemliga-livFungerar inte direktlänken så sök på "hundens hemliga liv", och avgör vad du har för hund!

Matte gjorde testet och jag börjar gå med vänster och höger ...så 5 ggr av 10 st. gånger börjar jag med båda tassar. Matte säger ju att jag inte är lik någon annan hund Cool...så det är förklaringen! Jag är både och så att säga. Finns det fler jyckar som gör som jag? Hör av dig till matte!

 

Övrigt

Jag har haft magsjuka. I 2 dagar var jag bra men sedan kräktes jag. Nu är jag bra även om jag får lite skonkost några dagar till.

 

Ikväll kokades ny Torsk fisk och katterna (var skogstokiga) och vi har kalasat!!! Inte så tokigt att bli magsjuk när det vankas något godare i matskålen än det sedvanliga Rodnar.

 

Nu ska matte och jag strax gå vår natta runda.

Med vacker Tass

Fame

 

 

VOV!

Matte har inte haft tid att hjälpa mig att uppdatera på ett tag ...

Allt är bra med mig men så fick jag lite klåda i baken härom dagen så matte och jag tog skogsrundan till veterinär Sanna. Sanna vet hur man avhjälper bekymmer så nu får jag en salva mot en liten röd prick i baken och lite tabletter. Matte fick knappt sova ett par nätter för jag var uppe och tassade. Tassade mig runt om i bostaden och satte mig för att ta kål på klådan. Mina analsäckar var bra och ingeting annat därnere felades mig, men som sagt en liten röd prick kan ställa livet upp och ner Ledsen. Som att ha ett kliande myggbett i rumpan Gråter. Idag är jag som sagt betydligt bättre och matte och jag kunde sova en hel natt.

 

Lite övrigt,

Har inte velat gå mot Viksjö sedan  "mormor" blev en ängel. Matte säger att jag förstår att "mormor" inte längre bor på äldreboendet. Klart att jag föstår.

Matte var häromdagen och tände ljus på "mormors" grav. Mattes pappa och lille syster ligger i samma familjegrav så de tändes ljus även för dem, sa matte.

Matte stökade runt i hela bostaden med en massa kartonger då "mormors" saker flyttade hem till oss.

 

Om matte får arv efter "mormor" ska vi åka till Finland nästa år och hälsa på jakt gänget i Malax. Vi älskade ju orten Malax och människorna där. Vi får se hur vi gör säger matte.

 Nu ska jag ut och leta reda på jultomten....matte säger att tomten ska komma hem till oss den 24´e med julklappar! Önskar mig som vanligt lite nya roliga leksaker Cool.

I går på Lucia dagen fyllde katten Tess 5 år så det var massor med nya pyttesmå leksaker runt om i bostaden. Vi hade fiskekalas på kvällen. Matte kokade torsk. Jag fick smaka!

 

Det blir fort mörkt ute denna årstid...så nu ska jag strax säga till matte att vi ska ge oss iväg ut Cool.

Ha en riktigt God JUL !

Med svans vift och jule kram tassar

Fame

Igår tog matte fram min klövjeväska och satte den på mig och sa att vi skulle ute på långrundan Cool. Jag älskar ju att få jobba så jag var heltossig innan väskorna var packade med proviant!

Matte tog med sig sin ryggsäck också ....om jag skulle bli trött. Matte är omtänksam och låter mig bara bära lätta saker om vi ska vandra i flera mil.

Idag ska jag få dra skrindan till Stäket där vi ska köpa hem torv eller bark till vår lilla trädgård.

Matte säger att frosten och kylan kan ta våra fina blommor om det blir en kall vinter Ledsen. Jag och matte samt kissarna älskar våra fina blomster så självklart hjälper jag matte att dra hem ett par säckar med jord och torv.

Det är dessutom kul att få dra skrindan!

Nu ska matte äta lite frukost som egentligen borde kallas lunch...men hon har sina egna vanor... sedan ska jag selas och skaklarna fram...och skrindan tömmas på alla mina leksaker i hallen innan vi kommer iväg.

De har roligt på K- rauta när jag kommer in på deras drive in.....Cool.

Jag undrar om jag är den enda jycken som hämtar varor på K- rauta ?

 

Ha en rolig dag Du med med din jycke!

 

Fame

 

Bilden....hittade en bild på en annan jycke i Svedala socken som drar hem ved...

Bra Jycke!

 

Senaste kommentarer

06.06 | 19:19

Hej undrar om drever får gå viltspår i Danmark? Är sv vch

...
16.01 | 11:19

Hej ! Är intresserad av anlagskkass viltspår

...
02.10 | 10:44

Hej Camilla!
Det står i kontakt i menyn.
MVH
Marita

...
02.10 | 10:03

Imponerad av din sida. Var finns dina kurser.

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS