Gråmanns Fames blogg om livet med matte och övriga djur!

Ja, så var det dags för mig att börja löpa. Träffade en pojkvän igår som heter Elvis...som var intresserad av den parfym jag spred. Elvis är en Foxterrier. Jag har fler pojkvänner..en som heter Nike som är en Amstaff. En annan pojkvän är Ludde en labrador som är lika gammal som jag. Emil en Collie är kanske bland de pojkar jag gillar allra bäst. Ja, sen dyker det ju alltid upp en och annan överraskning på mattes och mina promenader. Just nu kretsar mina tankar i kärlek...det blir så när man löper. Matte säger att jag är för gammal för att få valpar...jo.

Nu ska matte och jag snart ut på långrundan och då ska jag kolla in vägarna riktigt noga OM någon kille satt sitt visit kort. Jag lyfter benet mot stolpar och träd....Cool jag med.

Vov...

matte hade lovat mig, ganska länge, att jag skulle få shoppa. Igår sa matte att vi skulle gå till Kallhälls Hund och Katt shop med mig. Gissa om jag vart glad!

Det går väldigt fort att ta sig till affären..matte hänger med i snöret..om än springande Cool.

Väl inne i butiken tog jag en fårstrupe..smask...fick den av mannen som äger affären. Matte frågade mig vad jag ville ha och jag valde fritt. Handlade för ca 300 kr. Fick en ny leksak som jag och matte lekte med på Järva fältet.

Godsakerna delas ut lite eftersom säger matte ..så det räcker ett tag.

 

Med svans vift

Fame

Nja...det gäller väl också vad som finns i kylskåpet...när matte och jag delar semla...osv.

Jo...så var våren här och även odjuren Ha ha!...

Matte plockade bort den på baksidan av mitt öra. Vi hade promenerat 2,5 milan och satte oss för att vila lite på hemvägen. Det var då matte kände den..Ledsen...och ryckte bort den.

I år ska matte sätta gift i min päls. Frontline tror jag medlet heter. Hoppas att jag slipper alla dessa krypande varelser som bara är ute efter mitt blod då.

 

Vi såg även 1 st. Tussilago till i ett dike. Passade på att bada lite... det var så varmt ute idag att matte tog av sig jackan och knöt fast den i midjan...sen kravlade matte upp ärmarna på blusen.. och gick så hela rundan med mig.

 

Med Svans vift!

Fame

 

I går gick matte och jag på ut på jakt efter vårtecken. I backen efter bäcken fann vi ett tecken...en Tussialgo. Den stod där ensam i mossen. Matte vart strålande glad Cool. Vi passerade förbi myrstacken och där var det liv. Det kryllade av myror i stacken. Matte vart lysande Ler stort glad. Nu äntligen sa matte är det vår på riktigt! Jo, så gick vi ytterligare någon mil utan att se ett endaste vårtecken... men det spelade inte så stor roll för matte var glad ändå!

Jag passade på att bada i de små diken vi passerade förbi. Jag håller ofta koll på vad matte sätter fötterna på marken...ligger stora kottar eller stenar stannar jag och markerar dem. Gör ju bara mitt jobb... Rodnar.

 

I går träffade jag en fin Welsh springer spaniel som jag lekte lite med på hemvägen på Järva fältet. Jag tycker inte om att leka med andra hundar ....bara ibland. Matte är min bästa lek kompis.

 

Dagen innan då vi var ute i skogen kom 2 st damer på stigen och den ena sa till den andra damen " nu kommer Järvafältets duktigaste hund" Gissa om matte sträckte på sig Cool. Damen sa till matte att hennes mamma tyckte att jag var så duktig! Mamman red ofta ute på Järvafältet och hade väl sett mig då. Vet inte vad det är som gör mig så duktig... men jag brukar visa både hänsyn och ödmjukhet mot både människor och djur. Jag stannar alltid och låter motionärer springa förbi på vägarna och skogsstigarna. Då hästar passerar förbi sitter jag ner bredvid matte för annars kan de bli rädda (säger matte). Då cyklar kommer på vägen brukar jag se till att matte aktar sig. Jag stannar och lägger eller sätter mig vid kanten på vägen. Det här är ingenting som matte lärt mig utan som jag lärt mig på egen tass.

 

Nåväl...

Ut med alla jyckar i skogen och leta vårtecken!

Med vacker Tass

Fame

Senaste kommentarer

06.06 | 19:19

Hej undrar om drever får gå viltspår i Danmark? Är sv vch

...
16.01 | 11:19

Hej ! Är intresserad av anlagskkass viltspår

...
02.10 | 10:44

Hej Camilla!
Det står i kontakt i menyn.
MVH
Marita

...
02.10 | 10:03

Imponerad av din sida. Var finns dina kurser.

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS