Blogg

Fick 6 stycken ringastrilder, 3 sävastrilder och 5 gouldsamadiner under våren. Fjärilsfinkarna övergav tyvärr sina ungar, första gången de häckade.

Under sommaren fick alla fåglarna sommarlov, inga bon, inget bomaterial, inga chanser att häcka. I augusti rev jag ut allt ur voljären, skurade, spacklade och målade, innan jag inredde på nytt. Denna gången med bon och holkar.

I skrivande stund har precis tre kapucinersiska-ungar hoppat ut ur boet, och vinglar omkring i sina första flygförsök.

Båda gouldsamadin-paren har ungar i sina holkar, tre i den ena, i det andra boet är de så nykläckta att jag inte vill störa dem.

 

På bilden, ett par kapucinersiskor.

Det ena paret gouldsamadiner, svarthuvade, har nu gått in i holken. Har inte kollat än ifall några ägg är lagda.

 

En liten ringastrild unge hoppade så småningom ut. Ser nästan likadan ut som föräldrarna, redan från början. Bara något gråare i de vita fälten.

På bilden, en av de vuxna ringastrilderna...

Tre stycken sävastrild-ungar är på gång med att färga ut. Blir spännande att se ifall de blir gulhuvade eller rödhuvade.

Två små sävastrild-ungar, nyligen uthoppade ur boet matas just nu upp av föräldrarna. 

Dessutom misstänker jag att ringastrilderna har ungar. Kan höra tiggande ungar, men lyckas inte lista ut var de är... :-)

Har inte skrivit på länge tyvärr...

Men nu är det full fart i voljären. Kapucinersiskorna har fyra nykläckta ungar, gouldsamadiner, blåhuvade fjärilsfinkar och guldbröstade astrilderna ligger på ägg, och ringastrilder och silvernäbbar bygger bo. Hoppas på ungar inom  de närmsta veckorna :-)

 

Gouldsungarna är färdiga för flytt, 5 st honor och 3 st hannar. Olika huvud och bröstfärger, men alla grönryggade.

 

Kapucinersiskorna har 4 ungar, som håller på att färga ut, och honan har återigen lagt sig på bo. Har skymtat åtminstone ett ägg...

 

Guldbröstade astrilderna lade ägg, fick ungar, men klarade dem tyvärr inte. Fick plocka 3 döda ungar därifrån i helgen. De är unga och oerfarna, så de får försöka igen.

Senaste kommentarer

24.06 | 19:11

Hej Anneli,
Tyvärr inga honor att sälja
Mvh, Peter...

...
23.06 | 11:29

Hej jag letar efter 2 honor av svarthoved Guldsadaminer , jag ar 2 hannar ,säljaren sa att det var ett par men han hade fel så hjälp mig så mina 2hannar får fru

...
12.01 | 20:22

Hej Carin,
Tyvärr, jag har sålt alla ringastrilder, och har bara ett par av ceresastrilderna, och där händer ingenting just nu.

...
12.01 | 18:25

Hej Peter
Jag undrar om du har några Ringastrilder eller Ceresastrilder till salu?

...