Gamla voljären

 Byggde ny bur nu i februari-mars 2009. Den fick måtten höjd 200 cm, bredd 120 cm och djup 60 cm. Denna bur får jag gå in i, och fånga ut fåglarna med håv, för att få ut dem!

Har inrett med naturgrenar, äpple, körsbär etc. Blir snyggast och naturligast så, och så mår fåglarnas fötter bäst utav det. Satte även in en balkonglåda med Oasis, som jag stack ner långa vass-strån i. Det lär slita ner klorna, har jag hört... Och det är ju bra, då behöver jag inte fånga ut dem så ofta för att klippa deras klor. Det är den lådan som syns nere till vänster på bilden. 
   Märkte att mina fåglar inte tyckte om att gå in  i de små färgade badkar som är vanliga i zoo-handeln. Har istället köpt ett stort, öppet badkar, antagligen avsett för parakiter, men som de fullkomligt älskar att bada i. Ibland flera stycken samtidigt. Och då skvätter det ! Självklart byts vattnet ut varje dag. Ett par gånger i veckan häller jag dessutom i ett vattenlösligt vitaminpreparat. Emellanåt droppar jag i en flytande jodlösning, som ju är bra för gouldsens fjäderdräkt.
 Jag lägger sedan tidningssidor på botten, som sanden läggs ovanpå. Underlättar rengöringen betydligt.
  Växterna som syns är plastblommor, snyggt och lätt att hålla rent. Och så slipper man ju att vattna... Många zoo-affärer har börjat ta in plastrankor, som efterliknar bl a ficusväxter, egentligen avsedda för terrarier, men som fungerar utmärkt i en stor bur med finkar, som inte tuggar på växterna. Dessutom är de faktiskt både snyggare, och något billigare än de som finns i blomsteraffärerna.
I den undre delen, ibland vassen, har jag hängt två korgbon som jag klädde in med plastväxter.
Inne i vassen har jag även satt in grenar av bergsbambu, som vi har i trädgården.
Nere till höger har jag gjort en dörr, för att kunna gå in i buren vid behov. På dörren hängde jag badkaret, med en liten sittpinne strax nedanför.
 Ovanför denna dörr är hela sidan en plywood-skiva, som jag borrat hål i med plats för fyra undulatholkar. Har sedan tänkt att hänga holkarna på utsidan, för lättare inspektion under  häckningstid.
Det märks att de tycker om den större platsen, för det är mindre aggression och jakt emellan dem, och de är mycket lugnare när man står och tittar på dem.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Falle | Svar 28.07.2017 18.32

Tack tror du att du kanske har en ritning elle kan skissa upp en till mig. Kan swisha en 50lapp som tack . Mvh falle

falah | Svar 25.07.2017 22.41

hej väldigt fin voljär. har du ritning på ditt bygge och vad kostar ??

Med vänlig hälsning falle

Peter 27.07.2017 05.23

Hej,
Nej, ritningen hade jag i huvudet, men har för mig att det kostade runt tusen kronor. Köpte galler och trä på Bauhaus.
Mvh, Peter...

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

24.06 | 19:11

Hej Anneli,
Tyvärr inga honor att sälja
Mvh, Peter...

...
23.06 | 11:29

Hej jag letar efter 2 honor av svarthoved Guldsadaminer , jag ar 2 hannar ,säljaren sa att det var ett par men han hade fel så hjälp mig så mina 2hannar får fru

...
12.01 | 20:22

Hej Carin,
Tyvärr, jag har sålt alla ringastrilder, och har bara ett par av ceresastrilderna, och där händer ingenting just nu.

...
12.01 | 18:25

Hej Peter
Jag undrar om du har några Ringastrilder eller Ceresastrilder till salu?

...
Du gillar den här sidan