Aktiviteter

Kennelträff 2 juni 2012

KENNEL OCH SLÄKT TRÄFF!    
Då de flesta är lite ”långväga” resenärer kom de redan på fredagen. Så de installerades i diverse utrymmen här hemma. Men finns det hjärterum så….. säger man ju. Och när de då redan flyttat in och inga fler övernattningar tillkom, bestämde vi oss för att bo kvar hemma och åka över dagen till Stättared.

Vi träffades klockan 10:00 på lördagen och började med kaffe, prat och Birgittas goda bullar.

Margareta med Bell och Spot, Birgitta med Noel och så  våra ”valpar”  Charlotte med Texas, Mikael med Fonzie och  Ida, Pål och lilla Alma med Elvis. Själva hade vi med oss Tova, Ila och Bessy. Mattias och Ronnie ställde upp som allt i allo under dagen.

Vi tränade långa markeringar , linjetag och markeringar med lite svårare medslag. Alla var så duktiga.

Efter lunchpausen jobbade vi med sökarbete. Och rundade av dagen med kaffe mera prat och det obligatoriska gruppfotot. Sedan skildes vi åt och Ida och Pål for mot Mariestad och vi andra åkte hem till oss, där Ronnie och Mattias hade hunnit före och förberett en god grillmiddag.

På söndagen åkte Margareta, Birgitta, Lotta och jag för att träna sök och vatten med vilt. Hundarna var duktiga och solen sken och vi hade ännu en trevlig dag tillsammans.

TACK ALLA FÖR ATT NI KOM OCH FÖR ALLT FINT OCH GOTT NI HADE MED ER.

SE BILDER FRÅN TRÄFFEN

Bell, Spot, Tova, Bessy, Texas, Fonzie, Noel och Elvis

5-6 juni Kennelträff

Årets träff bjöd likt förra året på ett strålande solsken. Vi träffades på Lyskulle klockan 10.00 och började med kaffe och prat, det är lika så bra det för alla har mycket att tala om när man inte sett varandra på ett tag. Sedan blev det lydnadsträning, under Birgittas trygga ledning. Sen hittade hon minsann på att vi skulle tävla mot varann. Hjälp , hur skulle det gå för Bessy och mig?

Det visade sig dock att hon var en snäll och rättvis domare, och alla fick pris. Så nyttigt med lite tävlings träning, ännu är det ju bara Anna med Inca som vågat sig ut i Lk I.

Lunch ute i solskenet med en god kycklingsallad som Birgitta fixat.

På eftermiddagen fortsatte vi med några apporteringsövningar. Markeringar och linjetag, Åh… vad alla var duktiga.

Kvällen ägnades åt mat och trevligt prat hemma hos oss, innan vi sa god natt och gick till sängs.

Efter frukost på söndagen packade vi in hundar, dummies, vilt och picknick korg och ställde kosan mot en mysig skogsjö för att träna vattenapportering. Hundarna Noel, Elvis, Texas, Fonzie och Bessy tyckte det var härligt med vatten och jobbade duktigt.

Så var det dags att runda av med medhavd lunch, men tankarna hade nog varit fokuserade på hundar och träning när jag packade. Maten var med, dricka, glas och bestick lika så. Men tallrikarna att äta på var fanns dom? Ingen visste! Vi löste dock detta på bästa sätt, som man säger ”alla sätt är bra utom dom tråkiga”  Så skulle det då bli gott med kaffe och Charlottes hembakta kakor, kaffet fram , men kakorna då? Ops!! De står kvar hemma i matkällaren. Men jag kan intyga att de var super goda.

TACK ALLA FÖR EN TREVLIG HELG!!  /Gunilla

Fler foto kommer

Den obligatoriska gruppbilden. Fonzie,Charlott,Texas,Birgitta,Noel, Inca,Anna,Siri, Ida, Elvis,jag,Bessy och Tova

17 oktober

Margareta hade bjudit in Jizzas barn och barnbarn till stor kennelträff på gården Ängshög i Harlösa. Där bor Berit och Vira med familj som hade gästfriheten att låta oss husera både ute och inne.

Förmiddagen började med samling i ring för att vi sedan skulle delas in i tre grupper, varje grupp innehöll några gamla rävar, några mittemellan och några bäbisar från sista kullen 6 månader gamla.

Gruppen vi hamnade i startade med markering där det anpassades till hundarnas ålder och träning. Bessy fick lite bekymmer när hon fick testa markering över först diket och sedan muren. Hon fick lite stöttning för att reda ut det hela. Och ser mycket nöjd ut på väg in.

Bessy på väg tillbaka över muren.

Därefter blev det sök , med härliga hardummiesar och vanliga i tyg. De pälsklädda låg närmast så småhundarna fick börja, och de var överförtjusta när de duktigt kom hem med sina skatter.

Sista stationen var linjetag och alla var lika duktiga där. Sedan bröt vi för en härlig lunch inne hos Berit. Gulaschsoppa nybakt bröd både mjukt och hårt. Kaffe med äpplekaka och vaniljsås. Ljuvligt!!!

Hundarna fick en välförtjänt paus i bilarna.

Sedan till eftermiddagens Walk up i betfält, vilken höjdare! Tyckte Bessy som gick fint fot men passade på att knalla på en extra (det var ju sååå kul det här).

Efter diverse gruppfotografering ställe vi nöjda kosan hemåt. Tack alla för en fantastisk dag tillsammans !!!!

Fler bilder kan ni se på Wallanders trevliga blogg
www.wallander.blogg.se


och på kennel Anthriscus egen blogg
http://blogg.anthriscus.se/#home

Bessy full fart genom betfältet.

Lördag 16 maj 2009 Valpträff

Så kom då äntligen dagen för valpträff, som vi längtat efter. Nu har valparna fyllt ett år, kul att återse alla med familjer.

Texas som har längst att åka kom redan på fredag kväll. På lördagen kom Inca, Elvis och med Bessy så var vi nu fyra av fem.

Vi började hemma i trädgården. Först på programmet lite kontaktövningar och inkallning.

Sedan pälsvård till vardags, alla provade på och hundarna blev så fina.
Dags för lunch som Ronnie och Mattias serverade, och till det mera hundprat.

Sedan packade jag några dummies och fåglar, och vi tog en kort promenad till nästa del av dagen, apportering.

Dagen avslutades som sig bör med gruppfoto.
Se bilder från dagen.

Ida med Elvis, jag med Bessy, Charlotte med Texas, Andrea, Anna med Inca, Siri

Lördag 30 augusti 2008 valpträff

Idag hade vi vår första valpträff, valparna är nu 16 veckor gamla. Vädret var det bästa tänkbara solen sken från klarblå himmel. Fyra av fem valpar med familjer kom, inte illa tycker jag. Elvis som inte kunde komma, då han var hemma för att fira husses 30-års dag, hade dock skickat en hälsning till syskonen och foto av sig själv. Birgitta med pappa Noel var också på plats.

När vi samlats, hälsat lite på varandra, började vi dagen med ”följa mig” övningar. Valparna och förare var så duktiga, trots att lek med syskonen lockade en hel del. Sedan gjorde vi en inkallnings övning. Som alla klarade med bravur. Detta hade de verkligen övat på.

Nu tog vi en liten paus , för lek och glam blandat med allvar. Nu skulle det bli hundbingo, flickorna  Andrea, Saga och Siri hjälpte mig och Birgitta att lägga ut ett sök, bestående av 10 blåa och 10 röda dummies numrerade från 1 till 10. Och sedan fick de vuxna hundarna Noel, Tova och Ila. hämta varsin, i tur och ordning,tills alla var hämtade. Spelarna fick en bingorad med röda och blå siffror blandade, den som först fick fem i rad fick bingo, och fick hämta något från prisbordet. Som bestod av diverse nyttiga och onyttiga små hundprylar.

Sedan var alla hungriga och Ronnie som stod för marktjänsten denna dag, bjöd oss till bords. När alla var mätta och nöjda, och vi till slut fått lite drickbart kaffe (jag hade köpt fel sorts kaffe till den stora kaffebryggaren, men även detta fixade Ronnie ordning på), var det dags för valparna igen.

 En liten övning med vilt, fyra skator i ett litet promenadsök helt utan krav. Och sedan som sista aktivitet för dagen , det som alla valparna väntat på, fria lekar med syskonen. Och vilka lekar sen!!  Vet inte vem som tog ledningen och hittade diket, men roligt hade dom och smutsiga blev de!!

TACK ALLA FÖR ATT NI KOM, STÄLLDE UPP OCH FIXADE DEN HÄR DAGEN!

SE MER BILDER I FOTOALBUM 2 

 

Från vänster: Jag med Tova och Bessy, Anna med Inca, Carlotte med Texas, Julia med Fonzie, Birgitta med Noel