Dessa underbara hundar att minnas

Gammalt fint foto av min far 17 år gammal med sin hund Bob.

SVCH TROLLKARLENS JENNA "Jenna"

Född 21/5 1996 e: Trollkarlens Rocky Junior u: Trollkarlens Sally
Jenna vår första flat men definitivt inte den sista. Visst är det underligt att hon föddes samma dag vår Vito gick bort. Men det skulle dröja ända till november innan vi förstod, att utan hund ville vi inte vara. Kanske var det meningen att hon skulle vänta på oss, hon var sex månader när vi träffades första gången. Hos Gilla på Trollkarlens kennel, det var kärlek från första stund. När hon åkte med oss hem var det som om hon aldrig gjort något annat. 
Hon ledsagade oss in i vad retrieverarbete var. Hon erövrade sitt viltspårchampionat 2001. Samma år blir hon Västras Lydnadsflat inofficiellt på flatshowen. På jaktprov erhöll hon som bäst 2 pris Nkl. Men det hon föredrog framför allt, var praktisk jakt. På fågel som apportör med Ronnie eller som stöt hund på rådjur med mig. Januari 2006 fick hon somna in efter diagnosen cancer i magsäcken. 
Jenna vår ledstjärna.

Hon skulle tagit ner månen till oss, om hon bara kunnat.

BONBONS SPINO DON VITO " Vito"

Född 17/1 1986 e: Sacul Romeo Pluto u: Ara
Svärfar hade pratat om att vi borde köpa en fågelhund tillsammans. När jag sedan läste om  nordens första Spinone kull, blev jag överförtjust.
Svärfar var inte svår att övertala, sagt och gjort tog vi kontakt kennel Bonbon och fick ställa oss på väntelista. När sedan deras andra kull föddes kom Vito hem till oss.  Han blev en mycket duktig viltspår hund. Men eftersom man ju då inte kunde erövra något championat, så fortsatte vi aldrig på prov efter att han erhållit 1pris i Elitklass. Men han var ofta anlitad hemomkring när så behövdes.
Och fick ibland lösa uppgiften efter det att andra hundar misslyckats.
Vi fick tio omtumlande år tillsammans.

Han kunde ha tagit ner månen till oss, om han bara hade villat.

SUCH BOTANIST "Taggen"

Norlkterriern Taggen min första egna hund.
Född 4/8 1975    e: INT&NORDUCH Cracknor Communist
u: SUCH NUCH Cracknor Catchword
Vi hade mycket roligt tillsammans, officiellt ängnade vi oss åt utställningar. Och han blev Svensk utsällningschampion 1979.
Han fanns med oss till hösten -87.