Ashtanga Yoga

 

uthållighet 4 -5

styrka 4 -5

smidighet 4 -5

balans 4 -5

meditativ 2

 

(i skalan där 5 är mest)

 
En yoga som utmanar

Ashtanga yoga är en fysisk och dynamisk form av yoga som följer en bestämd sekvens av fysiska yogaställningar (asanas) och andningsövningar (pranayamas) som utvecklar styrka, smidighet, balans, kroppsmedvetenhet och fokus. 

Då man i Ashtanga utövar samma rörelsesekvens i en speciell ordning blir man snabbt säkrare i både kropp och sinne. Efterhand kommer man djupare in i ställningarna och efter viss övning och trygghet i sitt utövande kan man med fördel även träna hemma.

Då det är samma form och sekvens som utförs kan man gå denna kurs både som nybörjare och som lite mer van utövare. Många repeterar denna sekvens under många år och fokuserar på att fördjupa sin förståelse för de olika ställningarna.

 

 

Det är viktigt att alltid utgå från sig egen kropp i yoga, om hur koppen är just nu, och gör övningarna utifrån just sina egna förutsättningar utan att jämföra sig med andra. Det ska aldrig göra ont att göra yoga.

 

De olika positionerna hjälper dig att utveckla en starkare kropp, bättre balans och smidighet. Den arbetar också med dina inre organ och främjar tex matsmältingen och syresättningen i kroppen vilket kan ge en positiv påverkan på hälsan.

 

OBS! Denna yogaform är mer fysiskt krävande än övriga yogaformer. Den är utformad för att fungera som en optimal träning för hela kroppen synkroniserat med djup och lugn andning och är därför bra för dig som är ute efter en mer fysisk och disciplinerad yoga.

 

 


 

Ashtanga yoga - Introduktion för nybörjare

Måndagar 18.15 - 19.45

2 tillfällen, 300 kr

Start 10 september    ANMÄLAN

 

Ashtanga Yoga grund

Måndagar 18.15 - 19.45     

Start: 24 september ANMÄLAN

8 tillfällen, 1190 kr

Ledare: Kajsa Bergqvist

 

Uppehåll vecka 44

 

 Detta gäller vid anmälan:  Priser och Villkor

 
Du kan också anmäla dig genom att ringa 0705-232175 eller skriva till bodyandmind@gladan.eu
 
 
 
OBS! Rådgör alltid med din läkare eller sjukgymnast om du är osäker på att yoga är bra för dig. 

 


 

* VIP, sjukskrivna, pensionärer, studenter, FaR får 10% rabatt (skriv i noteringar på anmälan om du har någon rabatt).