Ayurveda - Indisk hälsolära

Lär dig att leva efter det naturliga inom dig!

 

Ayurveda är en gammal indisk livskonst som menar att vi kan öka vårt välmående avsevärt om vi äter och rör på oss på det sätt som verkar bäst på just vår kroppstyp och personlighet.

 

Under denna kurs får du bland annat en uppfattning om vilken kropps-/personlighetstyp som du verkar domineras mest utav med hjälp av ett enklare frågeformulär. Du får även tips på olika saker du kan göra för att, enligt ayurveda, balansera din kroppstyp som exempelvis förslag på mat, olika teer och motionsformer, för att uppnå ett bättre välbefinnande. 

Kursen avslutas med ett tillfälle med matlagning där vi tillsammans tillagar en vegetarisk gryta som sägs täcka dagen behov av många näringsämnen. Vi kommer även att lära oss hur man enkelt kan tillverka Gee, renat smör. Detta tillfälle är i ABFs lokal på Kanalgatan 30 A. 

OBS! Vid sista tillfället tillkommer en kostnad på ca 50 kr för råvaror som betalas på plats.

 

Exempel på innehåll:

Vilken dosha domineras du mest utav?

Vata-dominerade personer är ofta lätta och spensliga. De tänker och rör sig snabbt och vid obalans blir de t ex. frusna och får lätt sömnbesvär och spänningsvärk.

Pitta-dominerade personer är ofta normalbyggda, målmedvetna och smidiga. Vid obalans får de t ex. ofta problem med magen samt hudbesvär.

Kapha-dominerade personer är främst kraftiga och har stark kroppsbyggnad. De rör sig ofta långsamt och är metodiska och trygga. Obalans kan ofta visa sig som t ex.övervikt och trötthet.

 

Välkommen till en mycket intressant och inspirerande introduktionskurs!

 


 Uppehåll 2018


 

Ledare: Djani Unic, yogalärare och ayurvedisk hälsorådgivare.

 

Du kan också ringa 0705-232175 för anmälan eller skicka epost till bodyandmind@gladan.eu