Hathayoga

 

uthållighet 3

styrka 3

smidighet 3

balans 3

meditativ 3

(i skalan där 5 är mest)

 

 

Hathayoga, även kallad klassisk yoga, är för dig som vill ha en fysisk klass, där vi jobbar med andningsövningar, stärkande och stretchande positioner, balansövningar, avslappning samt meditation.

Hatha är sanskrit, där Ha betyder sol och tha måne och syftet med Hathayoga är att balansera dessa båda energier och därmed också uppnå en inre balans mellan kropp och sinne.

 

Fördelarna man kan uppnå genom att utöva Hathayoga är:
-En starkare och mer flexibel kropp
-Bättre balans för kraft och inspiration
-Bättre koncentrationsförmåga och ökad focus
-Mindre spänningar och bättre sömn

 

Tips! När man börjar känna sig mer bekväm i sitt utövande kan man även ha med sig övningarna i vardagen, som tex när man känner sig stel eller behöver få igång kroppens system på ett enkelt och snällt sätt. Vissa använder sig av övningar de lärt sig som pauser på jobb eller skola för att minsta spänningar i rygg och nacke eller stress.

 

Du utgår alltid utifrån din egen förmåga och övningarna kan med små modifikationer göras både lättare och svårare beroende på vart du är just nu. Därför fungerar grundkurserna både för dig som är ganska ny yogautövare, som för dig som har lite mer erfarenhet.

 

 


 

Ledare är Alejandra Pizarro Correa som utövat yoga i ca 15 års tid och som för ca 5 år sedan vidareutbildat sig till yogainstruktör i Norra Indien Rishikesh. Alejandra har förutom detta gått blandande kurser från bland annat Skandinaviska yoga- och meditationsskolan i Malmö, värmeyoga med Bikramserien samt Vinyasa Flow. Hon har även utövat Vipassa meditation samt vidareutbildat sig till Thai yoga massör. Alejandra undervisar i Hathayoga, Vinyasa Flow samt håller i Familjeyoga för barn och vuxna tillsammans.

 


 

7 tillfällen x 90 min

Hathayoga: Onsdagar 18.15-19.45

Start: 25 April      ANMÄLAN 

Kostnad: 1150 kr*

 

 

Detta gäller vid anmälan

 

Du kan också anmäla dig genom att
ringa 0705-232175 eller maila bodyandmind@gladan.eu
 
 
 

 

* VIP, sjukskrivna, pensionärer, studenter, FaR får 10% rabatt (skriv i noteringar på anmälan om du har någon rabatt). Glöm ej kolla med ditt fack för eventuell studiecheck (kommunal och handel)