Mindfulness

Läran om att leva medvetet närvarande


Tänk dig att kunna komma bort från onödig stress, oro och lönlöst grubblande kring det som har hänt och det som kanske kommer att hända. Att vara alert och fokuserad på vad som händer just nu och kunna njuta av det som livet faktiskt erbjuder istället för att fastna i det vi inte kan påverka och som bara tar energi.

Mindfulness handlar just om detta. Att lära sig att leva, fullt ut ..här och nu.

Med hjälp av olika övningar och meditationer kan du lära känna dig själv, lära dig att se saker på ett nytt sätt och ta bra beslut för både dig själv och andra.

Huvudövningar:

  • Kroppskänning
  • Andningsankare
  • Andrum
  • Mindful Yoga
  • Sittande meditation


Minska onödig stress
Förutom att du kan minska onödig stress, skapad av dina tankar och sådant du inte kan påverka, kan du också bli mer harmonisk och konstruktiv i ditt dagliga liv då man i träningen bland annat kan lära sig att möta verkligheten som den är och se de val vi faktiskt har men inte alltid ser.


Stor nytta inom hälso och sjukvården


Mindfulness är inspirerad av buddisktisk meditation och livsfilosofi men har efter anpassning till vårt moderna samhälle kommit till stor nytta inom hälso och sjukvården i hanteringen av bland annat smärta och stress. Det finns även forskning som visar att mindfulness kan förbättra hälsan och välbefinnandet på olika sätt både fysiskt och psykiskt.

Upplägg
Kursen varvar teori med diskussioner och praktiska övningar.
Arbetsmaterial ingår i form övningar, faktahäfte samt övningsbok. För att du ska få ut så mycket du kan från kursen är det viktigt närvara varje vecka  samt att du gör dina hemuppgifter dagarna där emellan (15- 40 min/dag). 


Ledare: Ewa Karlsson, beteendevetare, socionom samt cert mindfulnessinstruktör (Ola Schenström, mindfulnesscenter)

 


 

 
Mer information om kursstart kommer strax
 
 
 
OBS! Om du lider av djup depression, psykos, posttraumatisk stress, annan psykisk åkomma eller har ett pågående missbruk (eller nyligen rehabiliterats), rådgör med din läkare före anmälan.
 

Har du frågor angående Mindfulness kan du kontakta Ewa på:

0705-232175 eller ewa.karlsson@abf.se