Vet du att det finns tickor som växer på gräs ?

I Ryvarden, L. & Gilbertson, R.L. 1994. European Polypores
finns en Polyporus rhitzophilus som växer i mellaneuropa. Bilder finns på följande 3 länkar :Dessutom finns det i  R.L. Gilbertson & L. Ryvarden,   North American Polypores Part 2.  en amerikansk art Polyporus cryptopus.
Båda verkar att växa parasitiskt på gräs. Polyporus cryptopus har dock hittats en gång på ved. Evt. kan det det vara samma art enl. European Polypores.
Index Fungorum anger dom som synonymer.

🤒 Jag har hittat en centimeterstor ticka med lång fot i Lunds kommun, egentligen  2 fruktkroppar som växte ca. 40m från varandra. Båda växte i gräs. Lokalen ligger i  Silvåkra Församling på Revingefältet. 2011-06-24 midsommarafton.

😲 Detta fynd verkar inte vara vara någon av ovanstånde arter som till  formen påminner om sommarticka. Mitt fynd är klenare till formen mer likt en  örtaggsvamp (Auriscalpium vulgare) och har större porer. Jag brukar inte kunna se porerna utan lupp på  P. ciliatus (sommarticka) men på den här kunde jag se porerna.
Därför tror jag inte att det är P. c. Dessutom hade dessa pålrot.
Trodde först att dom växte på begravd ved. Men funderade över hur det skulle kunna finnas nedgrävd ved under gräset.
Däremot är det troligare är att dom växte på trädrötter döda eller levande. Minns att åtmindstone ena fruktkroppen var "ihopväxt"  med gräsplantan. Dock kunde jag skilja dem åt utan att skada svampen. Det var dumt av mig att inte spara dom med gräset kvar. Men det är svårt för den som i´nt begrip!
Om man gräver upp pålroten på t.ex. Xerula radicata (rynkroting) blir roten ren och fin, på den här var den täckt av jord.  Kan tänka mig att svampen innesluter gräsrötterna och skräpet sitter på gräsrötterna.
Varför skulle den inte kunna växa på gräsrötter ?


🤔 Varför är den sällan sedd ? 
Är den sällsynt eller bara missad på grund av att man letar i gräsmarker när det är vaxingar på hösten och denna tickan  kommer i juni? 
Hur länge står fruktkropparna kvar?
Vilket substrat växer den på ?

😲 Ut och leta i gräsmarker där gräset har lång kontinuitet !
De här växte i gräs med mer än 50 års kontinuitet.

 Om du hittar den markera på något sätt exakt var den står så att vi kan kolla hur länge fruktkropparna står kvar. 
Gräv och kolla vad som utgör substrat.
Men men jag förmodar att du bara hittar ett par fruktkroppar och måste ta upp dem för att se att det verkligen är en ticka.
Hör gärna av dig om du hittar den eller har synpunkter !