senaste nytt
ÄTER OCH VÄXER !
VALPARNA 2 VECKOR!
VALP 2 VECKOR!
VALPARNA 6 DAGAR.


 

JÄMNA FINA VALPAR !!
VALPTRÄFFEN 2013-07-13-16 !!
Vi har haft valpträff för valparna födda 2012-07-28, våran S-kull.Det var väldigt trevligt att träffa alla igen och se hur dom utvecklats.Vi hade dressyr och apportering på schemat och varje hund fick individuell träning då inte alla hade kommit lika långt i träningen.Sedan apporteringens grunder gåtts igenom och satt bra la vi spår med mås till varje hund.Det fungerade mycket bra för alla.Sedan testade vi vattenpassionen och tränade apportering av mås i vatten.Det är helt fantastiskt att få vara med när en unghunds jakt egenskaper väcks och den får en helt annan "blick"och iver då det blir fågel med i bilden:))
Största framstegen på den korta tiden 4 dagar gjorde Järpmyren`s Lady Salina kallas"Smilla".Hennes husse hade inte tränat nån som helst apportering med henne utan bara på dressyr...han har väntat på våran valpträff;)
Smilla var väldigt läraktig och från steg 1 i konsten att apportera till att starta på vatten & spår prov 3 dagar senare..var inlärningen maximal!! Hon fick även lära sig att simma ut frimodigt först och sedan att även apportera in mås.Likadant var släpspår med fågel något helt nytt som hon förstod snabbt.
När provdagen kom hade vi spöregn och blåst så vi undrade hur unghundarna skulle klara att spåra under sådana förhållanden samt frimodigt gå ut och vattenapportera då det gick höga vågor i vattnet !!Men upp till bevis..domare för dagen var Robert Lundgren som kört upp ända från Piteå för att ge oss en rättvis bedömning av våra unghundar:))
Först ut att spåra var SKIMRA och CONNY.Det gick väldigt bra och hon fick SPÅR 10 poäng!!
Andra hund ut att spåra var SMILLA och GÖRAN.Det gick också jättebra för både hund och husse (som också gick sitt första prov)med full pott 10 poäng på spår!!!!!
Tredje hund att spåra var SPICE eller GINA som hon kallas och CONNY.Även här spårade GINA fint och spårnoga apporterade perfekt och bar tillbaka fågeln som hon skulle.Väl vid avlämningen ville inte GINA så gäääärna lämna av fågeln men dock gjorde hon det.p.g.a något ovillig avlämning fick GINA ett poängs avdrag så spår 9 poäng!! Så till vattnet där det gick hög sjö...alla 3 ungtikarna gick ut fint i vattnet och apporterade in måsen! SKIMRA 10 poäng på vattenarbetet och provets bästa hund med totalt 10-10!
SMILLA fick 9 poäng på vattenarbetet och provets bästa nykommling, med som sagt, vatten 9 och spår 10 poäng!!
SPICE eller GINA gick frimodigast ut i vattnet med fart och apporterade med ett rejält grepp om måsen och simmade snabbt in mot husse...men sen ville inte GINA ge bort den smaskiga måsen som hon bärgat..så hon behöll den!! Inte bra sa dommaren och därmed fick inte GINA några poäng för sitt vattenarbete:(( Så vatten 0 poäng för dagen och 9 poäng på spåret för GINA! Bara nöta på med apporteringen för hennes del kan vi konstatera.
SPIRA som kommit längst med all träning var också med på träffen och tränade men hon hade precis börjat löpa så hon var inte på topp och därför startade inte hon på provet! Skönt hon gjort bort löpet före jakten iaf.Har hört att hon skött sig riktigt bra på sjöfågeljakten och apporterat in en massa fåglar!
SAMOS bor uppe i Tromsö och hade förhinder att deltaga.Vi hade dock träffat honom i juni då vi besökte dem och han var också duktig på apportering och stopp signalen satt bra!Mkt trevlig kille han SAMOS eller RAPP som han heter.
SKIPP hade varit på besök veckan före träffen så vi fick chans att se hur långt han hade kommit med apporteringen och stopp signal.Han var verkligen jätteduktig!! Alla grunder fanns där...bara lite tråkigt att han inte kunde starta på vårat prov:( Han hade ju klarat det galant!!Husse kunde även visa oss en film där man kunde se vattenpassion och apportering med SKIPP.Så sammanfattningsvis har vi sett hela kullens apporteringsanlag,vattenpassion,spåranlag och mentalitet.Det har verkligen blivit bra valpar/unghundar i kombinationen WINSTON & HERRSKAPETS G-RISKA,alla nämnda viktiga egenskaper ligger på topp!!! Vi hoppas på att ägarna ska bli nöjda med sina jaktkompisar och vi följer er gärna i med och motgångar:)) ANNIKA & CONNY
JÄRPMYREN`S LADY SALINA kallas SMILLA hade åkt från Sunne för att vara med på valpträffen.Husse GÖRAN var mkt lycklig efter att SMILLA hade klarat sitt första prov !!
SKIMRA tränar trut spår öppenklass.
TORPARÄNGENS GNISTA alias "NELLY" står för fågel :)
LADY SPICE alias "GINA" står.
SAMOS alias RAPP har jagat ripa i Tromsö med framgång :) Flink gutt !!
SKIMRA i Pello,Finland.Fick EXCELLENT,CK,CERT,2:a bästa tik !!
SKIMRAS tredje tjäder !!
JÄRPMYREN`S SAMOS "RAPP" har röntgat sina höfter och resultatet blev HD A :)Sedan tidigare är även SKIPP röntgad med resultat HD A :) Då är det bara tjejerna i kullen som inte röntgats,men det kommer:)
JÄRPMYREN`S LADY SKIMRA var på utställning i Finska Pello den 15 feb.Där fick hon jätte bra kritik med EXCELLENT, CK och SERT samt 2:a Bästa tik !
JÄRPMYREN`S LADY SPICE "Gina" har varit till Gällivare på den internationella utställningen i slutet på juni och fick EXCELLENT,CK och 3:e Bästa tik !! Sedan fick hon följa med till Helsingfors och world dog show,30 stycken anmälda.Gina och hennes mor Riska ställdes där i öppenklass och fick båda EXCELLENT !! Våran hane Zacko blev 2:a bästa hane med res-cacib! En otroligt rolig resa dit,som hade över 53.000 besökare på 3 dagar.
Våra hundars rosetter från Helsingfors WDS utställning :)
I Slutet av september startade Järpmyren`s Samos alias Rapp på högfjällsprov i Norge i unghundsklass.Han fick fin kritik på alla egenskaper och speciellt påpekade domaren att han var lydig och lättförd.Ett viktigt betyg då unghundar men bra följsamhet är grunden för att få en duktig hund.Han kom tyvärr inte för fågel på provet så han kunde premieras den här gången.Rapp har dock skött fågel innan provet så husse fick fälla ripa efter ett mkt bra jobb.Fler prov väntar på Rapp då hans husse blev så nöjd över den fina kritiken:) På bilden är Rapp 8 månader.
SKIPPS andra jaktdag 26 augusti..Han började med att ställa tjäderhönor.När dom kommer sig på vingar och SKIPP sätter sig på stopp signal kan husse lugnt och sansat skjuta DUBBLE på hönorna !!! Senare under den dagen fälldes det 3 ripor också.Vilken start för SKIPP! Vilken duktig hund:)
Järpmyren`s SKIPP på jakt premiären 25 aug.SKIPP sökte bra,ställde fågel,bra avance och stopp på signal och husse kunde fälla:)) En bättre start på jakten kan man inte önska !! Grattis Christine & Pål !! Ni har gjort ett strålande jobb med SKIPPS grund och jakt dressyr !!
JÄRPMYREN`S SAMOS kallas RAPP på fågeljaktspremiär i Överklaix 25 augusti !På bilden 12 månader:)
JÄRPMYREN`S LADY SPIRA apporterar i full fart !
SKIMRA apporterar räv och husse är jättenöjd:)SKIMRA har gjort stora framsteg med apportering både på land och i vatten!
TROMSÖ INTERNATIONELLA 2013-06-16.LADY SPICE "Gina" får Very good och 2:a bästa tik i juniorklassen.Syrran Lady Skimra fick EXCELLENT och vann juniorklassen:))
SPIRA MED HUSSE KRISTOFFER NYBERG:)
JÄRPMYREN`S LADY SPIRA 11 VECKOR.BOR I ÖVERTORNEÅ.
JÄRPMYREN`S LADY SALINA KALLAS NU FÖR SMILLA:)BOR I SUNNE.
JÄRPMYREN`S SKIPP 11 VECKOR.EN LITEN WINSTON KOPIA:)BOR I UMEÅ.
TRÖTTA GÄNGET:)
LADY SKIMRA
LADY SKIMRA
LADY SPIRA
SAMOS
SAMOS APPORTERAR:)6,5 VECKOR.
LADY SALINA SOM VI KALLAR FÖR ETTAN:)
LADY SALINA
LADY SALINA
LILLAN HAR OTUREN ATT VARA SKENDRÄKTIG OCH LITE MJÖLK TACKAR VALPARNA GÄRNA JA TILL:))
JÄRPMYREN`S SKIPP 5 v.BLIR MER OCH MER LIK WINSTON:)
JÄRPMYREN`S LADY SALINA
JÄRPMYREN`S LADY SPIRA
JÄRPMYREN`LADY SKIMRA
JÄRPMYREN`S LADY SPICE
JÄRPMYREN`S LADY SKIMRA
JÄRPMYREN`S SAMOS
JÄRPMYREN`S SAMOS
JÄRPMYREN`S LADY SPIRA
JÄRPMYREN`S LADY SALINA
JÄRPMYREN`S LADY SPICE
JÄRPMYREN`S LADY SKIMRA
Tik 1 TESTAR HYLLAN ALLA VÅRA TIDIGARE VALPAR HAR LEGAT I :))
VAD ÄR DETTA? UNDRAR SAMOS:)
SAMOS NYA LEKSAK:)
LITEN SAMOS OCH STOR VATTENSKÅL:))
Tik 4
SKIPP VILAR PÅ HYLLAN:)
Tik 2
ANJA FOSTRAR VALPARNA:)
BÅDA HANARNA NU 5 VECKOR OCH DERAS NAMN ÄR SAMOS & SKIPP:)

 

Hane 1
Valparna 4 veckor!
Tik 4
Tik 2
Hane 1
Hane 2
Tik 1
Hela gänget 20 augusti:)
HELA GÄNGET:)
23 DAGAR:)
FULLT ÖS I VALPLÅDAN DÅ VALPARNA ÄR 3 VECKOR:)
En fin tjej!
3 veckor idag 18 aug!
Lite bus!
Nam nam:)
Sover & växer:)
ZZZZZZZZ
MÖRKA HANEN VILAR:)
RISKA HAR MYCKE MAT I JUVREN ÅT VALPARNA!!
LUNCH :))
KiLLE.
EN AV GRABBARNA.
SYSKONKÄRLEK:)
FÖRSTFÖDDA TIKEN:)
ÄR DU STRÄVHÅRIG,HUSSE ??
JÄRPMYREN`S X-PRINCESS idag 16½ år är farmormor till valparna.Hon har 1:a pris med Hp utställning Ukl.På jaktprov har hon jättebra egenskapsvärden och 3:e pris Ökl:)Helt fantastiskt snäll och en mycket bra mor till sina valpar:)
J SEUCH Ego hade själv 1:a pris Ökl jaktprov samt 2:a pris Ekl.En hund som utstrålade lugn och hade en helt fantastisk mentalitet.Ego är far till SEJCH SEUCH Tass som blev far till JÄRPMYREN`S första kull födda-90.
J C.I.E NORDV-05 FINV-05 SEV-06 JÄRPMYREN`S TENNA blir Winstons mormorshalvsyster! Hon var ett utmärkt exemplar av rasen både jaktligt och exteriört.
Valparnas Farmorsmormor J SEUCH JÄRPMYREN`S CHARISMA var en helt underbar jakthund och livskamrat.Hon är en valp från JÄRPMYREN`S första kull född 1990.Hon belönades med en mängd priser på jaktprov,viltspår & utställning.Tina,som hon kallades,erhöll som första hund J-O Hahns vandringspris för Sveriges bästa Münsterländer!!! Åren -96-97.Tina vann också bottenvikens ordinarie viltspårprov-94 då det var 16 startande hundar! Hon blev också bästa hund i Unghundsklass vatten&spårprov med högsta poäng 10-10.Sedan vann hon också pris för bottenvikens bästa elitklasshund vatten&spår med 10-10 där också:))Hennes exteriör räckte till svenskt utställningschampionat samt ett internationellt certifikat CACIB.Tina hade många bra exteriöra detaljer som hon nedärvde till sina avkommor.Hennes dotter J JÄRPMYREN`S X-PRINCESS har fört linjen vidare.En annan fin avkomma efter Tina är J C.I.E NORDV-05,FINV-05,SEV-06 JÄRPMYREN`S TENNA som med sina jaktegenskaper och fantastiska exteriör vann utställningar runt om i norden.Hon hade cert och cacib i 3 nordiska länder samt ett 30 tal Bäst i rasen under hennes utställningar.Tina har nedärvt sina egenskaper och utmärkta mentalitet till sina avkommor som avlas på idag.
Ljusaste tiken diar.Hon kommer att ha mycke prickar i det vita då hon är vuxen.De mörka prickarna visar sig mer ju äldre hon blir.Säkert jättefin:)
En kille.
Pyssel.
Tik med vit strimma!
Syskon mys:)
Väger över 800 allihopa:)
Valparna 11 dagar.
EN VECKA GAMMLA.DE HAR ÖKAT MKT I VIKT OCH MÅR PRIMA:)
DE TVÅ HANARNA BREDVID VARANDRA.
HANE,HANE,TIK,TIK,TIK..
MAN KAN ÄTA I ALLA LÄGEN:))
LJUSASTE TJEJEN.
DEN LJUSASTE TJEJEN OCH LJUSASTE HANEN:)
RISKA ÄR VÄLDIGT HARMONISK MED VALPARNA.
NÖJD RISKA:)
SKÖNA STILAR:)
MÖRKA TIKEN.
MYSER MÄTT I MAGEN.MÖRKA TIKEN.
EN AV TJEJERNA.
LITE TVÄTTNING.
HANEN MED MÖRKT BAND PÅ SVANSEN.
EN AV KILLARNA,DEN MÖRKARE HANEN.
EN VECKA SEDAN DOM FÖDDES.ÄTER MKT BRA!
VALPARNA ÄR HÄR!!FÖDDA 28 JULI.DET ÄR EN JÄMN FIN KULL.VÄGDE MELLAN 310-400 GRAM.DE ÄTER MEST HELA TIDEN OCH VÄXER SNABBT.DET BLEV 4 TIKAR OCH 2 HANAR:))RISKA SKÖTER OM DEM PÅ BÄSTA SÄTT!!
TVÄTTNING AV DE SMÅ.
BABY OMSORG!
VALPARNA 4 DAGAR GAMMLA.
DIAR NON STOP:)
EN STOLT RISKA:)
MAT!!!
EN AV KILLARNA.
EN AV TIKARNA TILL VÄNSTER OCH DE 2 HANARNA.
MÄTTA OCH NÖJDA VALPAR:)
HEJ MAMMA:)
C.I.E J JÄRPMYREN`S WINSTON:)
HERRSKAPETS G-RISKA.EN TIK AV TYPEN EXCELLENT !!
RISKAS FAR ÄR IROS VOM KIEFERNWALDE ZBKLM06-0092.JAKTPROV I TYSKLAND VJP 72,HZP 183,VGP 336/1 pris ELITKLASS.UTSTÄLLNING TYSKLAND SG-V 54 cm.
IROS VOM KIEFERNWALDES FINA UTTRYCK OCH MÖRKA ÖGON.VACKER!
RISKAS MOR GORA VOM KIEFERNWALDE S10661/2006. JAKTPROV TYSKLAND VJP 63,HZP 186,VGP 334/1 PRIS ELITKLASS! UTSTÄLLNING TYSKLAND SG/SG-53 cm.
GORA VOM KIEFERNWALDES VACKRA UTTRYCK.DE MÖRKA ÖGONEN ÄR NÅGOT SOM ÄR OVANLIGT I RASEN I SVERIGE.NÅGOT SOM EFTERFRÅGAS I RASSTANDAREN:)
GORA ÄR EN EFFEKTIV APPORTÖR.HÄR EN STOR GRÄVLING!!
WINSTON & RISKA
PLANERADE VALPAR 2012

Vi planerar en valpkull under 2012!

J,C.I.E JÄRPMYREN`S WINSTON & HERRSKAPETS G-RISKA

Valparna förväntas ha stark jaktmotor med utmärkta bruksegenskaper som stark apporterings lust tidigt
vattenpassion,utmärkt spårförmåga,starka ståndanlag och trevlig utmärkt mentalitet.
Winstons tidigare valpar visade dessa anlag tidigt och valparna födda i januari 2011(mor:Järpmyren`s Anja) vattenapporterade dummy redan vid 6 månader.De apporterade rävsvans vid 8 veckor som dom dessutom kampade om! En valp från Winstons första kull födda 2010(mor:J Hedängens Fransola)har framgångsrikt startats på jaktprov och fått 2 st första pris med 9:a och 8:a som fältbetyg samt ett 2:a pris på årets RIKSPROV!!
Winston själv var väldigt tidig att visa att han har väldigt bra bruksegenskaper.Han apporterade trut på ett 60 meters släpspår då han var 3 månader och spontan apporterade räv vid 5 mån.
Riska har hel tysk härstamning från väldigt starka jaktlinjer.Hennes far & mor har 1:a pris på VGP plus att dom även vann sina prov med höga poäng.En syster till Riska har startat på tyskt elit VGP med 1:a pris och vinnare av hela provet vid en ålder av 16 månader! Det ska egentligen vara omöjligt att så ung vinna ett så svårt prov.Riska har en annan syster som fått 1:a pris UKL skogsprov.Vi har startat Riska på vatten(7p)&spår(10p) i UKL samt gått ett jaktprov i skog med henne så hon är egenskapsbedömd i UKL.Nästa år ska hon starta i ÖKL på jaktprov.Vi hade lyckan att fälla en rekord tjädertupp för henne nu ihöst.Riska är en stark jakthund som vi hoppas ska gå till pris på kommande jaktprov!Hon har också varit tidig med att apportera och spåra.
Det är med glädje vi ser fram emot valpar i denna kombination.Winston och Riska har HD GRAD A samt är bedömda som EXCELLENT i typ på utställning.
Vi har redan 4 valpar tingade ur kullen.Intresserade av valp kan gärna redan nu höra av sig.// Annika&Conny

Riska 9 veckor apporterar!
En fin tjäderhöna efter ett bra fågelarbete av Winston!
Winston söker i hög fart..
..går på löpa..
Rapphöna spikad!
Winston ska ut och träna vattenarbete
Winston på simmtur
Winston vid Furuträsket
Harstad 20/3 2011

 

På språng i ringen.Winston har väldigt fina vägvinnande rörelser!
BIG-3 efter en korthårig vorsteh och ett strävhår. Fyra blev en ungersk viszla.
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS