Blogg 2016 och framåt

Året startade med en vinterutställning i Kajaani. Målet vara att försöka vinna ännu ett Cacib. Men denna gång fick vi nöja oss med ett reserv-Cacib. Vi gjorde vårt bästa i ringen och hela utställningsarrangemanget var en höjdpunkt i vintermörkret. Nu laddar vi om för många nya chanser och möjligheter. Skall också dra igång spårläggning och spårprov på allvar detta år. Önskar så att jag skall kunna få Uno till S VCH. Annars får hundarna mycket kärlek, god mat och massor av motion. Deras år började lika bra som det gamla slutade. Aslan är frisk och kry och Emils sjukdomar har inte blivit sämre. Vi håller tummarna för många fina år till år med honom.

Nyss hemmkommen från den internationella utställningen i Oulu. Kan bara konstatera att Uno vann sitt andra CACIB för i år. Nu har ett norskt och ett finskt, så nästa år får vi jaga ett svenskt CACIB. De skötte sig utmärkt som vanligt och det är alltid lika trevligt med dessa små minisemestrar. Nu väntar vi ivrigt på att både Aslans och Unos kommande tikar kommer i löp. Då skall det förhoppningsvis bli två fina kombinationer för framtiden. Aslan blev BIR veteran och snällare hund får man leta efter. Han verkligen äskar att följa med på dessa minisemstrar och bo på hotell. Han är först in på rummet och provrullar sig på sängen. Resten av året blir det konditionsträning och viltspår får hela flocken. Några öppenklassprov för Uno hade jag också tänkt att hinna med. Målet är SE V CH på honom, vi skall inte bara ha utställningsmeriter.

Mina fina killar, som de gick i ringen i midnattssolens sken. Är så lycklig att de trivs lika bra i skogen, hemma på gården som mitt i utställningsringen med allt folk och hundar. De bara njuter av att få vara med och man verkligen ser att de trivs. Strålande resultat blandades med solsken och rosetter stora som middagstallrikar köptes hem till prisskåpet. De obligatoriska "skrytbilderna" togs på altanen och som vanligt vill båda två sitta på pallen samtidigt. Nu stundar snart semester och förhoppningsvis vars en parning för de båda. Om två veckor styr vi bilen mot Finland och hoppas komma hem med Unos andra CACIB...det heter ju att man skall sikta mot stjärnorna....

Nu har det gått ett bra tag sedan senaste uppdatreringen. Uno har hunnit få sin första kull i Sverige och alla utvecklas superfint. Några skall redan ut i utställningsringarna i sommar och jag hoppas det går riktigt bra för alla. Sedan kommer hälsoundersökningarna att börja till hösten och då väntar nästa milstolpe för kullen. Aslan har också hunnit få sin andra kull i Norge och de ser också helt underbara ut. Uno åkte till Tromsö i maj med Aslan och han slog till med både ett Norskt och Nordiskt utställningschampionat. Tala om att han har gått i "pappas" fotspår. Nu skall han tävlas i öppenklass viltspår och givetvis hoppas vi på ett championat där också så småningom. Uno skall troligen para ännu en tik och denna gång från Norge, skall bli spännande att se hur det utvecklas. Hundarna är friska och trots sin tilltagande ålder är Aslan stark och pigg. Han får vänstervarva så länge han tycker det är roligt och sedan blir han pensionär. Han som ingenting han behöver vinna mera, och sina 5 CACIB vann hann på den tiden gårdshundar inte var kvalificerade för detta pris. Så någon internationell champion hinner han inte bli. Bästa fina Aslan, du ger mig och oss så ofantligt mycket varje dag. Hoppas på många fina och friska år framöver. Emil klarar sig också bra trots sin "genetiska ryggsäck" och ännu följer han med på både löpning och skidåkning. Även han skall få tävlaöppenklass i viltspår och kanske kan vi få ett championat även här. I nästa månad styr vi mot Finland för jakten på nästa CACIB för Uno har bara börjat.....

Nu har sommaren kommit på riktigt och det har vi firat ordentligt. Både Aslan och Uno har parat varsin tik så nu går vi i väntans tider. Aslan parade tre dagar i sträck med ett möte per dag och Uno fick para sin tik i två dagar med ett möte per dag. Fina hängningar vid alla tillfällen så chanserna är mycket goda att det blir små valpar i september. Utställningssäsongen är också aktuell och båda grabbarna visar kanonform i ringarna. Vi har en planerad utställning kvar innan vi tar nya tag 2019. Eventuellt hinner Uno para ännu en tik i år men det får framtiden utvisa. Snart skall vi ut i spårskogen och förhoppningsvis få fina resultat även här.