Fotoalbum

Den 18 september bjöd mamma oss barn och barnbarn på en resa ned till Barcelona. Vi reste med Ryanair från Säve till Girona där man får ta buss in till Barcelona. Vi hade hyrt in oss i en lägenhet mitt i staden alldeles nära hamnen. Vi tyckte det skulle vara käckt med en terassvåning, nackdelen blev snart uppenbar vi fick gå i många trappor. Kvarteret vi bodde i var inte heller så fräscht, folket där använde sina små balkonger som lager, tvätten hängde vackert mellan husen. På nätterna jobbade några väldigt glada flickor på gatan. När vi tittade lite mer nogrant kunde vi se att det var egentligen glada pojkar vackert klädda och sminkade som flickor.
Två kvarter bort låg den berömda gatan La Rambla, en gata fylld av försäljare, turister, lokala människor, konstnärer och de berömda levande statyerna.
Staden är fylld av märklig arkitektur, där det märkligaste är Familia Sagrada en kyrka som började byggas 1888 och beräknas vara klar 2030! Det finns också massor av museer att besöka, vi han besöka Picassomuseet vilket var fantastiskt. Jag och Fabian blev ordentligt förkylda på resan så det blev inte så många aktiviter som vi ville, men det var bra ändå.
Vi tog oss också en daxsutflykt till Monserat det var också den enda aktivitet vi gjorde tillsammans förrutom när vi gick ut och åt god mat under två kvällar. Monserat är en plats som ligger i bergen utanför staden, långt upp i bergen. Platsen har en lång historia från före Romartiden. De byggnader som är där nu har byggts upp av munkar. Vi tog tåget upp på berget efter det att vi gick på museet i Monserat som var fylld av konst och föremål från utgrävningar. Uppe på toppen var det en fantasktisk vy över landskapet runtomkring. Bergformationerna var också väldigt speciella.
Efter en vecka av värme, sol och underbara aktiviteter så var resan slut och vi åkte hem.

Peter