Fotoalbum

Blå lagunen

Utflyktbussen skulle inte gå föränn 13 så vi hade lite tid innan. Vi åt en stadig frukost som var väldigt bra. En frukost är bra då man kan säga att man har ätit mycket värre.
Vi gick ut till och 100 m från hotellet ligger havet och utmed hela havsranden i Rejkavik finns en gåväg. Vädret var inte på våran sida, det regnade och blåste men vi gick en bra bit på vägen åt motsatt riktning från centrum. Vad vi stötte på var ett vad vi tror är ett konstnärshus, det såg jätteroligt ut och hade konstverk i trädgården, natur och fåglar.
Sedan bar det iväg med buss och den var fullproppad. Vi åkte över Rejkjanes halvön och såg de lava landskap son är så karaktäristisk för Island. Vår guid berättade mycket om hur landskapet har kommit till och om Island historia. Vi gjorde ett stopp vid Krysjuvik, ett svaveldoftande område där jorden kokade. Det var lite märkligt att tänka att det som bubblade verkligen var kokande vatten och lera och inte bara konstgjorda luftbubblor.
Sedan åkte vi vidare till ett unikt badställe, Blå Lagunen. Den anses ha helande kraft pga sina mineraler och den lera de har kan göra en tio år yngre. Det var proffsigt uppbyggt med omklädningsrum, shop och restaurang. Vattnet var så underbart varmt och tur var det eftersom det blåste oerhört kalla vindar, så jag stannade med kroppen under ytan hela tiden. Vi badade i en och en halv timma och det var underbart. Det enda negativa jag har att säga är att mitt hår blev alldeles konstigt pga det salta vattnet, det blev fett och tovigt.
Sedan åkte vi tillbaka till hotellet och det är här jag är nu men vi skall vidare. Vi är alla tre hungriga och sedan skall vi gå på Pride invigningen kl 20.
Pussar från väst
Carmen