Peter, Carmen och Fabian

Här börjar resan

Historierna är hämtade från www.resedagboken.se dwezil95 Islands pärlor

Island nästa

Vi anlände till Landvettern klockan 18:30 och flyget skulle lyfta 20:30, detta skedde dock inte. Förseningar har man ju varit med om tidigare (jag fick vänta tre timmar när jag skulle till london i juni) men så farligt var det inte i detta fallet, förseningen var bara på en halvtimme.
Att resa till Island från Sverige tar bara enligt klockan en timme men det kändes som mycket längre än det (eftersom det tar tre timmar). Vi åkte inte bara en lång bit över Atlanten utan också genom två tidzoner.
När vi väl anlände gick solen ner och mörkret föll. Vi åkte ifrån ett vackert väder i Sverige för ett regnigt och kallt Island. Men det gör inte så mycket för trots att det var mörkt och konturerna suddades ut gav det murriga vädret ett dramatiskt intryck. Vi åkte med buss till hotellet och på motorvägen vi åkte kunde man på ena sidan se en liten bebyggelse och på andra sidan total ödemark. Berg och slätter var runt omkring oss och i fjärran kunde vi urskilja vulkanen Hekla.
Väl framme vid hotellet var klockan mycket i Sverige (01:30)och vi var alla trötta och det var en trevlig överaskning att hotellet var så fräscht och fint. Nu somnar vi för att imorgon kunna åka ut på en utflykt där vi bl a ska bada i Blå lagunen.
Kramisar
Carmen