Fotoalbum

Landmannalaugar

Bussen gick klockan 9 och målet var Islands högland. Vi stannade vid den sista bensinmacken på 243 km och snart därefter tog asfalten slut och grusväg tog vid. På vägen till Landmannalaugar stannade vi till vid ett fint vattenfall och en inaktiv vulkan som nu var fylld med vatten. I den här sjön kunde man faktiskt fiska, otroligt!

Efter mycket skumpig tur i bussen kom vi äntligen fram till Landmannalaugar. Här är inte den stelnade lavan inte bara brun utan svart, blå, röd, gul och orange. Detta beror på att lavan här är sur istället för den bruna lavan som är basisk. Vi hade hittills haft ganska tur med vädret men när vi kom fram började det spöregna men vi var beslutsamma och gick en bit på en väg mellan bergen. Vi blev väldigt blöta speciellt Fabian då han bestämde sig för att hoppa över ån för att röra vid glaciärsnö som fanns där. Jag som är lite av en stensamlare hittade några riktigt fina stenar. Egentligen fick man inte plocka med sig något för att marken är skyddad men vår guide sa att det inte gjorde något om man var lite diskret. Det fanns även en naturligt varm källa som vi badade i. Det var overkligt att ligga i badkarsvarmt vatten medan det är kallt i luften och ha berg och glaciärer som utsikt.

På vägen tillbaka åkte vi förbi Hekla, så nära att vi såg henne i all sin prakt: snöbeklädd och ståtlig. Tråkigt nog blev det inget utbrott, det hade verkligen varit en upplevelse.

Vi kom tillbaka till Rejkavik klockan 19:30 så det var en lång dag.
Kramsisar
Carmen