Fotoalbum

Valsafari

Tidigt upp på morgonen för att hinna med valturen klockan 0900, ungdomarna var inte så lite trötta. Vi tog en taxi ned, skönt att slippa gå hela tiden.
Väl framme i den gamla hamnen där turistbåtarna låg gick vi först runt på en utställning om valar som nog inte riktigt funkade, hmmm.
Det är något speciellt med att ge sig ut till havs, något som får mig att känna att man lever. Turen var guidad på engelska, många nationaliteter på turen! Innan vi åkte ut på vattnet utanför Reykavik som tydligen heter Faxafloi åkte vi nära en liten fågelö där Lunnefåglar häckade och de var många(se bilder).
Sedan gick turen ut i bukten, vi följde där under en och en halvtimme några valar. Det var inte någon av de stora valarna men vi fick se val som lovat. Efter några intensiva fototimmar åkte vi in i hamn igen.
Vi hade blivit rekomenderade att besöka en restaurang som en gammal sjöbjörn hade etablerat. Vi åt alla tre en mycket god hummersoppa med bröd till.
Vi tog sedan våra ben och gick hem förbi den mycket kända statyn som föreställer ett vikingaskepp.
På eftermiddagen gick vi sedan till ett Isländskt badhus. Det är definitivt inte som hemma. Det var ett utomhusbad; i luften tolv grader dock väldigt varmt och skönt i vattnet. Föreställ er vatten från varma källor, så går ekvationen ihop. Ni som åker till Island åk till ett badhus, ni kommer aldrig vilja åka därifrån.

Imorgon åker vi på en heldagsutflykt till området norr om Hekla, vi synes.

Peter