Nyheter

Douwe v.´t Minihoefke RS 666

Utställningspremiär i augusti!

10. aug, 2020
SUCH
I lördags var vi till Jättendal för att delta på årets första utställning. Med oss hade vi Aceras rEva 4 år och Pamela of Duke Stable 20 år. Vårt mål var att visa dem för att få "guld" så att de skulle vara klara för SUCH, och det gick alldeles utmärkt. Först ut var rEva och hon gick som klassvinnare vidare till ministochampionatet dit även Pamela kvalificerade sig. rEva knep titeln och det blev några timmars väntan innan BIS-ringen började, och rEva åkte ur som 4:e "bästa".
Aceras rEva klassvinnare, ministochampion och BIS 4:a med 9-9-8-7-8=41p
Pamela of Duke Stable dagens enda veteran 8-8-8-8-9=41p (domare Linnea Ornstein)
Douwe har sedan några veckor tillbaka betäckt klart här hemma, och har nu åkt iväg för att få en sensommardejt på annan ort.
Aceras rEgina har kommit hem till stuteriet igen efter att ha varit utlånad till Hebogården där hon verkat i avel.

I helgen var vi på för oss årets sista utställning. Jag anmälde först rEva därför att jag skulle vara med och ”tävla” bruks, men min medhjälpare (dottern) vägrade att följa med om jag skulle bruksa. Då jag tyckte att det var väl lyxigt att bara åka med en ponny så anmälde jag Pamela och hennes föl bLack. Pamela ska ”jaga” guld för att skramla ihop till ett SUCH. Senast jag visade föl  så bestämde jag mig för att inte göra om det igen....och jag hävdar nu att jag inte är sämre än att jag kan ändra mig. Min uppfödning Aceras tReo som är ett år visades av sin nya ägare på Hebogårdens stuteri och han blev klassvinnare med fina 39poäng. Först ut av mina var rEva och hon vann klassen och senare korades hon till miniungsto champion med 9-8-8-9-7=41p. Därefter så var det bLack som fick visa upp sig och han gick som klassvinnare med guld och blev miniföl champion med  9-8-8-8-7=40p. Det är mitt första föl som erhållit en guldmedalj och han är ju även min första svarta uppfödning, så jag undrar om det inte ligger nåt i det jag hört om att det är enklare att avla svarta ponnyer 😜 Pamela som jag verkligen ville ha guld på var sist ut att visas och jag var lite nervös, men även hon blev klassvinnare och i championatet blev hon rekommenderad vidare till BIS ringen. Hon utsågs till dagens bästa veteran och fick 9-8-8-9-8=42p. Det blev verkligen ett fantastiskt gyllene avslut på utställningsåret! Jag är riktigt glad över att alla 3 fick 9:or på typ och alla 3 har ”välliggande bog” i protokollet, ja jag är väldigt stolt över mina ponnyer. 

Balmoral of Sportview
5. nov, 2019
I helgen så blev det en utflykt till Skåne och Margretetorps gästgiveri för att ta emot ett vandringspris som rEva tilldelats. Priset delades ut av Nordvästra Skånes hästvänner och jag blev mycket överraskad, stolt och glad när brevet om att rEva tilldelats det landade i min brevlåda. rEva är det första stofölet jag fått efter Douwe och jag är verkligen stolt över att hon fick 43poäng på avelsvärderingen och därmed tillsammans med ett svart standardsto blev högst bedömda 3-åring (alla ponnyraser) på sommarpremiering.
Jag hade planer på att sälja henne när hon var åring så det känns skönt att jag omvärderade det beslutet. Men hon kanske blir till salu längre fram.
13. okt, 2019
Efter en lång väntan sedan beslutet togs om att köpa stoet Akelei v. twellaarshoeve så har hon äntligen kommit hem. Det var ett impulsivt köp och det var lite orolig spänning att få se henne i verkligheten. Jag är verkligen glad, för det verkar vara ett mycket harmoniskt sto. Hon är dräktig med Balmoral of Sportview och jag ser verkligen fram emot att få se det fölet, så jag hoppas att inget händer under väntans tider.
1. okt, 2019
"Ponnyåret" börjar närma sig sitt slut även om det arrangeras utställningar ända fram till i november. rEva som är 3 år i år har varit iväg på sammanlagt 5 utställningar och avslutade sitt år med att premieras med fina 43 poäng. Avelsvärdeklass G1 och avels Diplom. Planen var att hon skulle ha utfört ett bruksprov, men av olika anledningar så skjuter vi det på framtiden.
2,5 åriga tReat visades på avelsvärderingen i Hallstahammar och han föll inte den nya internationella nämnden i smaken men fick åtminstone 37 poäng. Han har flyttat norröver och eventuellt så kommer han att visas igen nästa år.
Douwe har tillbringat sommaren hos Stuteri MCW och kom hem veckan före han skulle in och generalmöstras som 9 åring.
Årets två föl har precis blivit chippade och passansökan är inskickad. Lite udda för en "fuxnörd" att få en svart och en gulsvartskimmelskäck, de är båda väldigt fina och mycket trevliga att hålla på med.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

04.08 | 21:29
Föl har mottagit 3
04.08 | 21:28
Aceras rEgina har mottagit 2
25.07 | 22:43
Douwe v`t Minihoefke har mottagit 5
25.07 | 22:42
Avelshingst har mottagit 12
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS