Dagboksanteckningar.
Söndag 27 juni 2010
Hoppsan!
Vad tiden går fort!
Nu är det länge sedan jag skrev något här!
Tiden har bara flygit iväg. Det har hänt mycket sedan sist. Först och främst har vi och de fyrbenta vännerna flyttat! Okey! Vi har bara flyttat 1,5 mil, men det räcker att flytta på allt! Nu är vi installerade ivarjefall och idag tog vi in det sista av höskörden. Skönt att det är klart utan en endaste regndroppe på höet.
I år har jag inga hästar som ska föla, men Jenny har fått 3 russ bebisar, riktiga sötnosar! Jessica har också en miniatyrhingst hemma i år ca 75cm hög, han är ursöt! I går var det ponnytrav för Jolina och Brummelisa, och idag var det hopptävling för Kalle och Julia. Kalle´s andra tävling i år resultat felfri ritt och rosett, Kalle var helt underbar på banan, en snygg ritt i perfekt tempo. Jag är jättestolt över barnen och hästarnas tävlings-resultat. Idefix är utlånad till en ny familj i Falköping och de har börjat hitta varandra på banan och vunnit flera tävlingar samt fått meetingpris. Jättekul när det fungerar bra. Miranda ett av mina ston är till salu, perfekt som avelssto! Och mitt sto Jinni söker jag en tävlingsryttare till, som vill tävla henne och ta henne till championaten så om du vill låna henne så hör av dej.
 Kolla in bilder på hästarna på bildsidorna!!
Sen börjar det dra ihop sig till årets RIKS utställning för New Forest på Karlslund i Örebro 21 aug. Vill du vara med och göra en bra utställning? Hör av dej om du kan hjälpa till med något under denna dag!!!!
Ha det bra!
Irén
Söndag den 24 maj 2009
Äntligen! Sommaren är här! Miranda har fått sitt föl efter Quandrigo! Fölet föddes den 9 maj. ett snyggt stoföl!
Lördag 17 januari 2009
Äntligen en stund över! Det är alltid full fart med jobb o sånt på vintern. Det har hänt lite sedan jag skrev i dagboken sist!
Den tråkigaste saken är att Säby´s Flicka fick komma till hästhimlen den 10 december 2008, hon hade haft lite problem med ett ben ett tag och hon var ingen ungdom längre.

Det roliga är att alla andra hästar mår bra, förra årets föl växer så det knakar.
En sak som har tagit lite tid är att 24-26 juli 2009 ska New Forest Mästerskapen hållas i Örebro och jag ska vara ansvarig för alltihop! Det rullar på med förberedelser och allt som behöver planeras, så det är lugnt!
Men det behövs massor med funktionärer dessa tre dagar så alla som vill hjälpa till får väldigt gärna ringa mej! Det behövs personal till utställningen, dressyrtävlingar, hopptävlingar och parkeringsvakter m.m. listan är hur lång som helst. Så jag är säker på att DU kan få något att göra, som just DU är bra på.
RING 070-4223124 Iren

Ha det bra!
Lördag 6 september 2008
3års test på Kvinnersta skolan Örebro. Vi åkte dit med 4 ponnyer. Vi kom hem med resultatet 2 av 4 fick Dubbeldiplom!!!!!!!!!!!
De som fick Hopp och Gångartsdiplom var Säby´s Angelina e. Skattegårds Porter u: Björkens Linette ägare/uppfödare. Jessica Andersson. Och Emma Harmoni russto e. Fax u. Felicia (som Jenny har ägt och tävlat med). Emma ägs och är uppföd av Carina Bornsäter, Norrtälje.
Förutom våra två var det bara en ponny till under dagen som fick dubbeldiplom.
Söndag 3 augusti 2008
Sto och unghästpremiering i Örebro. Visade Jinni som fick Guld och 40poäng och stamboksförd G1.
Lördag 16 julia 2008
New Forest utställning i Örebro!
Var utställningsansvarig för utställningen, det flöt på bra hela dagen, trots att det kom en regnskur vid ett tillfälle klarade vi allt rätt bra. Det roligaste på hela dagen var att Be XL som var på sin första utställning fick poängen 8-8-8=24 poäng = Guld. Jättekul.
Onsdag 9 juli 2008
Strax före klockan 12 på natten kom ett "litet" stoföl till världen. Hon är brun med några vita strån i pannan. Stolt mamma (hennes första föl) är Säby´s Jinni och pappa är Sörby´s Xero. Hon ser ut som hon vill heta Amanda så det får nog bli det namnet på henne.
Torsdag 26 juni 2008
En liten fölis till blev det idag strax före 24.00 Det var russtoet Astrea JSA, som fick ett hingstföl, fux med sjärn. Stolt fader är Fax 554.
Söndag 15 juni 2008
Efter att jag varit uppe en gång i timman hela natten och fölvakat på Flicka, så åkte vi på förmiddagen iväg till Strömsholm för att titta på Grand National tävlingarna där. Jag bad Jenny  vakta Flicka när vi åkte. Och vad händer? Jo, En timma och en kvart efter att jag åkt hemmifrån kommer  fölet. Typiskt att man inte får vara med! Allt gick bra och Flicka som i år är 23 år gammal fick en snygg hingst brun med en vacker stjärn.
Lördag 14 juni 2008
Idag har vi varit och tävlat trav på Solvalla. Julia körde Fax och de körde på ny rekord tid. Jolina körde Sally och gjorde ett bra lopp, båda ponnyerna blev placerade. Jolina red även ett montélopp på "låneponny" Nordman II,
Tisdag 3 juni 2008

I morse var det överaskningar!

Jessicas sto Linette fölade i natt två veckor för tidigt, allt gick bra och det blev ett stoföl brun med stjärn. Stolt pappa är Sörbys Xero

Måndagen 2 juni 2008
Idag var vi till travet och Julia körde kval lopp med Russell. Dom var jätteduktiga och klarade kvaltider och gjorde ett bra lopp. Grattis Julia till ett snyggt lopp. / Mamma.
Söndag 1 juni 2008
Földax!
Idag sent på eftermiddagen fick "Kakan" jennys halvblodsto föl:
Detblev en brun hingst, jättestor tycker jag som bara har ponnyer. Men en väldigt snygg kille.
Lördag 31 maj 2008
Utställningsdax!
Idag har vi varit på ponny utställning på Kvinnersta. Dagen började med att Fax554 min dotter Jennys russhingst blev Guldbelönad.
Sen fortsatte det!!!
Jessicas New Forest Casper III blev Guldbelönad klassvinnare i klassen för 3åriga och äldre valacker och ej godkända hingstar. Sen blev det dax för Bäst i Rasen. Vem vann?  Casper så klart över alla andra t.o.m. över godkänd hingst. Jätte kul tyckte vi. Senare efter en lååååång vänta var det dax för uttagning av dagens bästa valack alla raser! Casper vann igen. Jippi!!!!Så en BIR titel och Championvalack är inte illa. Casper fick 8-9 i löshoppning tidigare i år. Vad ska det bli av honom???? Stort Grattis till både Jenny o Fax och Jessica o Casper.
Tisdag 20 maj 2008
Äntligen ! Inatt kom första fölet för året. Hulda fick en hingst, pappa är Sörbys Xero, som vi hade på station förra året. Fölet är Xeros först födda avkomma. Nu kanske man får ta igen lite förlorad sömn. Men fölet är jättefint och värd alla vaknätter.
Lördagen den 3 maj 2008
Idag har vi varit och tittat på Idefix och Michaela när dom tävlade i hoppning. Dom startade i LB och där var dom Dubbelnolla!!!
Och i LB+5 var dom också Dubbelnolla och slutade som tvåa i klassen!
Jätteroligt och Tack Michaela för att du rider Idefix så bra.
Torsdag 1 maj 2008
Hej!
Idag har vi varit på Pay and Jump hoppning med lilltjejen!
tredje gången hon tävlar russ, men första gången i år.
det är alltid lite pirrigt i magen och hinderna ser jättestora ut.
Första försöket bler det ett litet extra varv före 4:de hindret men i omstarten gick det felfritt.
Så en glad och lycklig tjej åkte hem med en blå-vit rosett.
Söndagen den 27 april 2008
Lördag

Hej!

Idag har det varit full fart! Vi har löshoppat unghästar.
Dom skötte sig väldigt bra en av dom hade aldrig hoppat förut. Hon hoppade som om hon aldrig hade gjort något annat i sitt liv, så det är ju detta som är livets små glädjeämnen.
Har också börjat se över sommarhagarna.
Om detta fina väder fortsätter så är det snart dags att släppa ut puttarna på bete.

Irén
P.S. Kolla in bilden 2 veckor gammal minishettis Säby´s Frozen Fire möter Cockerspaniel´n Sorry för första gången. D.S.

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS