Kullar

R-kull 2012


Mocca valpade den 18/1- 2012 (6 tikar, 2 hanar).


U. SE J(GS)CH Parlour´s Mocca S47372/2007

N/N
GAS Gk
2x GJS
Vildsvinsprov Gk
Anlagsprov (Skog) 162p utmärkt
1Jkl CK

E. SE J(GS)CH SE J(GF)CH Viltskräckens KH Walle S20298/2004

N/N
GAF Gk
GJFx 2
GASx 2 Gk
GJS
Anlagsprov (Skog) 161p utmärkt
Viltspårprov Anlagsklass Gk
1Jkl CK

Mer information om Mocca finns på hennes sida.

Walle är en lugn och trevlig hane med bra skärpa. Han har bra storlek för grytjakt (36/48), används mestadels till grävling men tog sitt sprängarchamionat som 7-åring, vilket visar att han kan ställa om och arbeta på rätt sätt på räv trots flerårig jakt på grävling. Ovan jord jagar Walle alla förekommande viltarter med drevtider på ca: 20 minuter.
Walle kommer från en kull där 3/5 är avelsgodkända, alla före 2 års ålder.

Parningen förväntas ge goda grythundar med rätt storlek, goda drivare och rastypiska allroundegenskaper. Valparna kommer till stor del att bära på gamla svenska blodslinjer.

Båda föräldrarna är testade fria från LL-genen, vilket innebär att valparna är fria från defekt anlag.

Ett premiesystem kommer att upprättas för de valpköpare som väljer att meritera sin hund enligt TJTKs regler för avelsgodkännande.

Parningen är godkänd enligt TJTKs avelsrekommendationer.


Viltskräckens KH Walle

O-kullen

Tysk Jaktterriervalpar födda 4/11-2013. Parlour´s Mocca har fått 2 tikar och 3 hanar.

 

U. SE J(GS)CH Parlour´s Mocca S47372/2007

N/N

GAS Gk

2x GJS

Vildsvinsprov Gk

Anlagsprov (Skog) 162p utmärkt

1Jkl CK

Mått 35/45

 

E. SVCH Jaktlivets Kula S61714/2008

N/m

2x GAS Gk

Vildsvinsprov Gk

Anlagsprov (Skog) 165p utmärkt

3x1:a pris Ökl Viltspårprov

1Junkl Cert BIR

Mått 39/49

För information om Mocca, gå in på hennes sida. Kula är en kraftig och välmusklad hane med mycket jaktlust och motor. Han har definitivt förkärlek till gris och älg där drevtiderna ligger mellan 15-45 min, om viltet står jagar han längre. Arbetssättet kan beskrivas som nära, med hög skärpa men han har huvudet med sig. Rådjur/hjort jagas något kortare. Han driver spårnoga och ärligt på löpa, tätskallig men med något ljust skall.

Kula har bra vattenpassion och apporterar gärna, men på äldre dar så ska man inte räkna med att fågel kommer in intakt, han är dessutom en bra eftersöks/spår hund på allt förekommande klövvilt. Grytjakten prioriteras inte, han har lite för bra självförtroende för grävlingsjakt, men något enstaka släpp på räv kan det bli på vintern efter att drevjakterna är avklarade.

Kula är en genomjagad hund med 3-4 jaktdagar/vecka från Oktober till Januari och nyttjas där i mellan som eftersökshund, han har hittills mellan 60-80 lyckade eftersök på klövvilt.

Kula är en trevlig och lugn hund hemma och följer gärna med som resurs när matte åker på arbetet inom äldreomsorgen, fungerar bra med de flesta hundar, hanar som tikar. Han har verkligen vad man kan kalla av och på knapp, lugnet själv, men under jakt är det full koncentration på arbetet.

Parningen är godkänd enligt TJTKs avelsrekommendationer.

Jaktlivets Kula

S- kullen

Blivande jakthundar födda u. Herbaria´s Lime e. SUCH Klevportens BV Messi, två jakthundar med hög vattenpassion, rovviltskärpa över snittet och givetvis duktiga fågelhundar. 
 
Blodslinjerna som Lime bär på har i generationer gett rejäla och stabila jakthundar, Lime själv är en helt okomplicerad tik och används till allt från stående fågelhund och apportör till nattjagande grävlingshund och eftersökshund, på bl a vildsvin. Tre hundar i hennes kull är startade på prov, alla med minst 1:a Ökl. 
 
Messi vann Riksprovet i Ukl 2011, han är en viltfinnare med rejäl jaktlust som även har modet att ta sig an grävling med närgånget arbetssätt, goda nerver, lugn och tyst i hemmet. Alla fem syskon i hans kull är startade på prov med minst 1:a pris Ökl. Messis stamtavla innehåller högpresterande individer genom många generationer. 
 
Kombinationen är gjord ut ifrån nedärvda egenskaper i generationer och bredd i linjerna, vilket borgar för jakthundar med ursprungliga jaktegenskaper som det var tänkt en gång i tiden. Starka tiklinjer på båda sidor.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.04 | 21:26

Skicka gärna ett mail med era kontaktuppgifter.

...
15.04 | 21:24

Jag har inga valpar för tillfället, men jag kommer att låna hem en avkomma efter Mocca och ta en kull på henne (Uti Bergets Rutan) när hon löper.

...
15.04 | 12:48

Hej har ni tyska jaktterriervalpar? Vi är ute efter en liten tik.
Hör av er om ni har

...
12.03 | 13:31

Hur fina som helst 💓👌😊

...
Du gillar den här sidan