Framsida

Herbaria´s Lime SE34040/2012

Lime har från första början visat hög viltskärpa och vattenpassion, två egenskaper som jag uppskattar och vill se nedärvt hos en vorsteh. Hon är lättbyggd 60-61 cm och ca: 22 kg.

Hösten 2013 när hon skulle jagas in bjöd tyvärr på det sämsta fågelåret sedan jag började jaga, men skam den som ger sig. Trots många dagar utan fågelkontakt höll hon i söket och jobbade på efter bästa förmåga, efter ca: 25 fågelkontakter föll poletten ner och under senhösten presterade hon mer än man kan begära av en unghund.

2014 började med lite grävlingsjakt där hon visade på goda egenskaper och gott självförtroende, en del apportering av trut och kråkfågel vid den lokala soptippen hann hon också med.

Hösten bjöd på överraskande gott om fågel både till fjälls och i skogen, Lime har visat på en vass och i vissa fall delikat näsa och hon försätter sällan en chans till en situation. Avancen kan ibland vara lite svårstartad, men väl igång så är den anpassad. Hon har rapporterat på inkallning men är än så länge lite otydligt och återgången kan förbättras, hon har heller inga större problem att stanna när fågel lättar och fälls. Söket är livligt och hon är trevlig att se på, i skogen oftast anpassat, ibland till och med briljant, men tendenser till för stor självständighet finns. Jag upplever att hon kan tappa revieringen vid dåliga vindförhållanden eller när hon blir trött.

Lime har fått börja tjänstgöra som eftersökshund där hon spårar bra men med något högt tempo, hon har rett ut eftersök med många djur inblandade och avsaknad av blod. Viltskärpa har hon och hon går tyst på löpa, skäller bara vid synkontakt, så förhoppningar finns att hon ska uppfylla mina krav på en fullgod Kh Vorsteh.

Limes uppväxtmiljö har format henne till stor del, en fostrande Tysk Jaktterriertik med i vissa fall dåligt tålamod har nog satt sina spår. Lime är undergiven och i vissa fall försiktig i sitt umgänge med okända hundar, signalkänslig. Människor älskar hon, vill gärna vara med utan att störa, lättsam och okomplicerad.

Under 2015 har Lime utvecklats till den mest kompletta hund jag ägt, behärskar alla de jaktsituationer hon ställts inför, oavsett om det gäller som släpphund på eftersök eller rapportering på skygg skogsfågel.

När jag tänker tillbaka på hennes uppväxttid kan jag knappt påminna mig om att jag har dresserat henne, hon har följt med på det mesta och fattat galoppen av sig själv. Visst, det kan straffa sig i framtiden, men jag har sån tilltro till henne och det ska nog inte till alltför stora ansträngningar att komma tillrätta med de problem som kan uppstå.    

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.04 | 21:26

Skicka gärna ett mail med era kontaktuppgifter.

...
15.04 | 21:24

Jag har inga valpar för tillfället, men jag kommer att låna hem en avkomma efter Mocca och ta en kull på henne (Uti Bergets Rutan) när hon löper.

...
15.04 | 12:48

Hej har ni tyska jaktterriervalpar? Vi är ute efter en liten tik.
Hör av er om ni har

...
12.03 | 13:31

Hur fina som helst 💓👌😊

...
Du gillar den här sidan